QUOTE(Sirenete @ 2010 05 29, 23:57)

Šiek tiek prajuokinot, ot tas jaunatviškas maksimalizmas ir naivumas. Pasirinkimas baigiasi, ten, kai baigiaisi kontrolė. O kontrolė baigiasi nepastebimai, nors ir labai sunku tą pripažinti. Kai žmogus pradeda kalbėti, kad gali mesti bet kurią akimirką, jam jau reikia susimąstyti. Žmogus pasirenka, kada pradėti gerti iki tam tikros ribos, vėliau visa jo valia baigiasi, jo gyvenimą valdo alkoholis. Jūs man nesiūlykit pasidomėti, nes užtikrinu, kad žinau daugiau už jus. Į sieną galvą tranko pats žmogus, bet problema ta, kad sustoti trankyti jis negali, kaip
negali sustoti gerti, žaizti azartinius žaidimus, vartoti narkotikus. šiais atvejais veikia labai panašūs priklausomybių mechanizmai ir kalbos apie atsakomybę ir pasirinkimą yra niekinės, nes pasirinkti ir būti atsakingas gali būti tik laisvas žmogus, vergas tos galimybės neturi.
Va va, pasakėt, kad daugiau už mane žinot ir jau akytės man atsivėrė, kad taip ir yra
Na jau žinot, kuomet prisigėręs buvęs draugas mane sumušė ir išvilko iš buto į koridorių už plaukų, buvo ir daugiau susidūrimų su apsvaigusiais žmonėmis, tuo ir baigėsi mano naivumas ir jaunatviškas maksimalizmas, ko ir pačiai labai linkėčiau (kad teisingai suprastumėt - nelinkiu įgyt asmeninio santykio su šia problema). Nenorėjau, kad tai taptų mano pozicijos argumentu, bet kaip daugiau prieš jūsų svaičiojimus "mačiau prisigėrusį kaimyną, nepatiko" atsakyt?
Kol žmogus mato save taip, kaip jūs siūlot " kirminiukas aš, nuodėmių gundomas ir negalintis nieko su savim padaryt,
nes kitaip būt ir negali", tuomet toks ir rezultatas. Vieniems gyvenimo spyris į užpakalį net labai gerai suveikia, "vergai išsilaisvina" ir be kitų pagalbos. Daug atvejų kuomet žmonės degraduoja toliau, daug žmonių ir patys "išsikapanoja", ir nei vienas iš jų nėra absoliutas.
Ir vėlgi, jūs juokitės kiek patinka, bet ir mąstyt pradėkit - žinoma, kad kiekvieną taurelę keldamas alkoholikas iš naujo jokio sprendimo ir pasirinkimo nedaro. Kiekvienas žingsnis yra jau padaryto pasirinkimo pasekmė.
Be to, mažiau pykčio, nes jo iš mano pusės nebuvo. Jei ir kitam komentare esat pasiruošusi "aš protinga, tuo viskas ir pasakyta" argumentą, savo puolimus baikit.