Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu gyventi blaiviai - noriu mesti gerti

Dalinai sutinku su Medėjos nuomone, tik ją įvilkčiau į vatą, nes tiesmukiški pasakymai oponentams akis labai bado biggrin.gif Alkoholis nėra blogis ir su juo kovot nereikia. Prancūzijoje abstinentams gyvybės draudimas yra gerokai brangesnis, yra įrodyta, kad saikingai vartojantys alkoholį žmonės yra sveikesni (jeigu atmesim tokią "smulkmeną", kad dažnas prancūzas kas dieną išlenkia gero vyno taurę, o lietuvis degtinės butelaitį). Visa priklausomybės nuo alkoholio esmė - psichologinės vingrybės. Niekas nekaltas, kad žmogus pats nusprendžia, kad dar penki stiklai jam yra vieni juokai.
Pagal jus, visi žmonės yra alkoholikai nepriklausomai nuo to ar jie apskritai vartoja alkoholį ar nei lašo į burną nėra paėmę? biggrin.gif Vien ta mintis, kad aš galėčiau pradėti vartoti alkoholį ir tapti nuo jo priklausoma, automatiškai padaro mane alkoholike? Įdomi nuomonė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akrilik @ 2010 05 29, 18:56)
Dalinai sutinku su Medėjos nuomone, tik ją įvilkčiau į vatą, nes tiesmukiški pasakymai oponentams akis labai bado biggrin.gif Alkoholis nėra blogis ir su juo kovot nereikia. Prancūzijoje abstinentams gyvybės draudimas yra gerokai brangesnis, yra įrodyta, kad saikingai vartojantys alkoholį žmonės yra sveikesni (jeigu atmesim tokią "smulkmeną", kad dažnas prancūzas kas dieną išlenkia gero vyno taurę, o lietuvis degtinės butelaitį). Visa priklausomybės nuo alkoholio esmė - psichologinės vingrybės. Niekas nekaltas, kad žmogus pats nusprendžia, kad dar penki stiklai jam yra vieni juokai.
Pagal jus, visi žmonės yra alkoholikai nepriklausomai nuo to ar jie apskritai vartoja alkoholį ar nei lašo į burną nėra paėmę? biggrin.gif Vien ta mintis, kad aš galėčiau pradėti vartoti alkoholį ir tapti nuo jo priklausoma, automatiškai padaro mane alkoholike? Įdomi nuomonė biggrin.gif

Kad alkoholis blogis įrodymų matau beveik kiekvieną dieną. Kai prieš save matai žmogų, kuris kadaise dar galėjo vadintis savo gyvenimo šeiminiku, o dabar visą gyvenimą, mintis ir poelgius valdo tik šie gėrimėlis, kai šis skystis suėda ne tik žmogaus sveikatą, bet asmenybę, atmintį aplamai gyvenimą, tikrai neateina į galvą mintis apie alkoholio naudą
Draudimas manau, šiuo atveju alkoholio nevartojimu nelabai susijęs. Tai yra dėl to, kad dažniausiai visiškai nevartoja alkoholio tie žmonės, kurie jau serga kokiomis nors lėtinėmis ligomis, kuriems gydytojas visiškai uždraudęs vartoti alkoholį. Draugikai, labai daug ką numato.
O šiaip nėra nekenskimingos alkoholio dozės, yra tik mažesnis ar didesnis poveikis organizmui.
Apie kasdieninį degtinės butelaitį aš jau nebekalbu. O tokių, kurie pradėjo nuo taurės vyno per pietus taip pat esu sutikusi.
Priklausomybė nuo lakoholio, kaip gaila bebūtų nėra tik psichologinės vingrybės, nors dažnaiusiai viskas prasideda nuo psichologinės priklausomybės, kuri labai nuosekliai perauga į fiziologinę, kai kelio atgal nelabai ir yra. Tai procesas ir visam gyvenimui.
Atsakyti
QUOTE(alregos @ 2010 05 05, 22:06)
Noreti gyventi blaiviai,tai svajoja dauguma gerianciu ,taciau pamirstama pagrindine taisykle -nora mesti gerti.As esu alkoholikas ir juo liksiu likusiam gyvenimui.Alkoholizmas  yra visame pasaulyje neisgydoma liga ir reikia ismokti su ja susitaikyti. Dar niekam nepavyko pagaminti vaistu nuo alkoholizmo.
        Ka reiskia noriu mesti gerti? daug sykiu prizadedavau artimiausiems daugiau nabegersiu ,nebenoriu,nebegaliu
.Bet tie  pazadai tesdavosi kol neparagaudavau pirmo stikliuko.Vel viskas prasidedavo is naujo: gerimas ,pachmielas ,gerimas,pachmielas... po savaite,kita kol nebelikdavo jegu pavalgyt, bijodavau kalbet su zmonemis,bijodavau paziuret i save veidrodyje!
        Alkoholizmas yra klastinga liga.Alkoholis pakelia nuotaika, suzadina kraujo apytaka.Nuo didesniu doziu pradeda rytais skaudet galva, pykinti-tai organizmo kova su alkoholio nuodais.Padarius pachmiela karta ,kita organizmas praranda imuniteta kovai su alkoholiu-kam organizmui vargti jei yra vaistu-tas pats alkoholis.
          As lankau anoniminiu alkoholiku susirinkimus ir ju deka asu blaivus.Pagrindinis noras mesti gerti pagrindziamas prisipazinimu sau (o ne kitam) , kad esu bejegis pries alkoholi, kad esu alkoholikas.
          Prasau pratesti mano mintis , o iklausimus , uzduotus jusu,pasistengsiu atsakyti.

Sorry, neskaičiau visos temos. Mano tėvukas buvo alkoholikas, sovietiniais laikais gydėsi "torpeda" ir jau 30 metų neima į burną nė lašo. Todėl manau, kad labai svarbu nusiteikimas ir vidinė tvirtybė. 4u.gif

O man alkoholis sukelia nemalonius pojučius. sad.gif Būtent nemalonius... daugiau tokių žmonių tai nesutikau (nors neturiu kažkokios pasąmoningos baimės, kad "priprasiu" ar pan. o gal turiu?) Kai gyvenau su geriančiu vyru, kartais su juo vakarais išgerdavau taurę vyno ar alaus stiklinę. Bet nuotaika, priešingai, nukrisdavo, o ir neskanu. smile.gif Dabar negeriu visai.
Atsakyti
QUOTE(Sirenete @ 2010 05 29, 22:14)
Kad alkoholis blogis įrodymų matau beveik kiekvieną dieną. Kai prieš save matai žmogų, kuris kadaise dar galėjo vadintis savo gyvenimo šeiminiku, o dabar visą gyvenimą, mintis ir poelgius valdo tik šie gėrimėlis, kai šis skystis suėda ne tik žmogaus sveikatą, bet asmenybę, atmintį aplamai gyvenimą, tikrai neateina į galvą mintis apie alkoholio naudą
Draudimas manau, šiuo atveju  alkoholio nevartojimu nelabai susijęs. Tai yra dėl to, kad dažniausiai visiškai nevartoja alkoholio tie žmonės, kurie jau serga kokiomis nors lėtinėmis ligomis, kuriems gydytojas visiškai uždraudęs vartoti alkoholį. Draugikai, labai daug ką numato.
O šiaip nėra nekenskimingos alkoholio dozės, yra tik mažesnis ar didesnis poveikis organizmui.
Apie kasdieninį degtinės butelaitį aš jau nebekalbu. O tokių, kurie pradėjo nuo taurės vyno per pietus taip pat esu sutikusi.
Priklausomybė nuo lakoholio, kaip gaila bebūtų nėra tik psichologinės vingrybės, nors dažnaiusiai viskas prasideda nuo psichologinės priklausomybės, kuri labai nuosekliai perauga į fiziologinę, kai kelio atgal nelabai ir yra. Tai procesas ir visam gyvenimui.

Žmogus leidžia užvaldyt gyvenimą alkoholiui, o ne alkoholis ateina ir pareiškia, kad dabar jis valdys žmogaus gyvenimą. Kiekvieno pasirinkimas, ne kitaip. Nemaišykit, man taip pat labai gaila tų žmonių sprendžiančių problemas alkoholiu, bet jokiu būdu ne alkoholis ėda žmogų, o žmogus savo sprendimu vartoti alkoholį ėda pats save.
Pvz. stovi siena. Tai ar siena kalta, kad žmogus į ją galvą tranko, ar pats žmogus? Mano kuklia nuomone, pati siena nuo to nei blogesnė, nei geresnė nepasidaro.
Jūs daugiau pasidomėkit tuo, kokiais kiekiais alkoholis naudojamas maisto, medicinos, parfumerijos ir daugelyje kitų pramonių. Tik tiek informuosiu, kad vaistų gamyboje (kuri yra gana svarbi) be alkoholio išsiverst būtų labai liūdna.
Kad psichologinė priklausomybė perauga į fizioliginę ir nesiginčyju, bet šiuos dalykus reikia pačiam žmogui kontroliuot, o jei jis vadeles iš rankų paleidžia, tai čia jau iki pažialiavimo trypt kojytėm gali, bet kaltas esi tik pats. Tokios jau suaugusiųjų gyvenimo taisyklės - turi prisiimt atsakomybę už savo veiksmus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akrilik @ 2010 05 29, 23:41)
Žmogus leidžia užvaldyt gyvenimą alkoholiui, o ne alkoholis ateina ir pareiškia, kad dabar jis valdys žmogaus gyvenimą. Kiekvieno pasirinkimas, ne kitaip. Nemaišykit, man taip pat labai gaila tų žmonių sprendžiančių problemas alkoholiu, bet jokiu būdu ne alkoholis ėda žmogų, o žmogus savo sprendimu vartoti alkoholį ėda pats save. 
Pvz. stovi siena. Tai ar siena kalta, kad žmogus į ją galvą tranko, ar pats žmogus? Mano kuklia nuomone, pati siena nuo to nei blogesnė, nei geresnė nepasidaro.
Jūs daugiau pasidomėkit tuo, kokiais kiekiais alkoholis naudojamas maisto, medicinos, parfumerijos ir daugelyje kitų pramonių. Tik tiek informuosiu, kad vaistų gamyboje (kuri yra gana svarbi) be alkoholio išsiverst būtų labai liūdna.
Kad psichologinė priklausomybė perauga į fizioliginę ir nesiginčyju, bet šiuos dalykus reikia pačiam žmogui kontroliuot, o jei jis vadeles iš rankų paleidžia, tai čia jau iki pažialiavimo trypt kojytėm gali, bet kaltas esi tik pats. Tokios jau suaugusiųjų gyvenimo taisyklės - turi prisiimt atsakomybę už savo veiksmus  mirksiukas.gif

lotuliukas.gif Šiek tiek prajuokinot, ot tas jaunatviškas maksimalizmas ir naivumas. Pasirinkimas baigiasi, ten, kai baigiaisi kontrolė. O kontrolė baigiasi nepastebimai, nors ir labai sunku tą pripažinti. Kai žmogus pradeda kalbėti, kad gali mesti bet kurią akimirką, jam jau reikia susimąstyti. Žmogus pasirenka, kada pradėti gerti iki tam tikros ribos, vėliau visa jo valia baigiasi, jo gyvenimą valdo alkoholis. Jūs man nesiūlykit pasidomėti, nes užtikrinu, kad žinau daugiau už jus. Į sieną galvą tranko pats žmogus, bet problema ta, kad sustoti trankyti jis negali, kaip negali sustoti gerti, žaizti azartinius žaidimus, vartoti narkotikus. šiais atvejais veikia labai panašūs priklausomybių mechanizmai ir kalbos apie atsakomybę ir pasirinkimą yra niekinės, nes pasirinkti ir būti atsakingas gali būti tik laisvas žmogus, vergas tos galimybės neturi.
Atsakyti
QUOTE(Sirenete @ 2010 05 29, 23:57)
lotuliukas.gif Šiek tiek prajuokinot, ot tas jaunatviškas maksimalizmas ir naivumas.  Pasirinkimas baigiasi, ten, kai baigiaisi kontrolė. O kontrolė baigiasi nepastebimai, nors ir labai sunku tą pripažinti. Kai žmogus pradeda kalbėti, kad gali mesti bet kurią akimirką, jam jau reikia susimąstyti. Žmogus pasirenka, kada pradėti gerti iki tam tikros ribos, vėliau visa jo valia baigiasi, jo gyvenimą valdo alkoholis. Jūs man nesiūlykit pasidomėti, nes užtikrinu, kad žinau daugiau už jus. Į sieną galvą tranko pats žmogus, bet problema ta, kad sustoti trankyti jis negali, kaip negali sustoti gerti, žaizti azartinius žaidimus, vartoti narkotikus. šiais atvejais veikia labai panašūs priklausomybių mechanizmai ir kalbos apie atsakomybę ir pasirinkimą yra niekinės, nes pasirinkti ir būti atsakingas gali būti tik laisvas žmogus, vergas tos galimybės neturi.

Va va, pasakėt, kad daugiau už mane žinot ir jau akytės man atsivėrė, kad taip ir yra lotuliukas.gif
Na jau žinot, kuomet prisigėręs buvęs draugas mane sumušė ir išvilko iš buto į koridorių už plaukų, buvo ir daugiau susidūrimų su apsvaigusiais žmonėmis, tuo ir baigėsi mano naivumas ir jaunatviškas maksimalizmas, ko ir pačiai labai linkėčiau (kad teisingai suprastumėt - nelinkiu įgyt asmeninio santykio su šia problema). Nenorėjau, kad tai taptų mano pozicijos argumentu, bet kaip daugiau prieš jūsų svaičiojimus "mačiau prisigėrusį kaimyną, nepatiko" atsakyt?
Kol žmogus mato save taip, kaip jūs siūlot " kirminiukas aš, nuodėmių gundomas ir negalintis nieko su savim padaryt, nes kitaip būt ir negali", tuomet toks ir rezultatas. Vieniems gyvenimo spyris į užpakalį net labai gerai suveikia, "vergai išsilaisvina" ir be kitų pagalbos. Daug atvejų kuomet žmonės degraduoja toliau, daug žmonių ir patys "išsikapanoja", ir nei vienas iš jų nėra absoliutas.
Ir vėlgi, jūs juokitės kiek patinka, bet ir mąstyt pradėkit - žinoma, kad kiekvieną taurelę keldamas alkoholikas iš naujo jokio sprendimo ir pasirinkimo nedaro. Kiekvienas žingsnis yra jau padaryto pasirinkimo pasekmė.
Be to, mažiau pykčio, nes jo iš mano pusės nebuvo. Jei ir kitam komentare esat pasiruošusi "aš protinga, tuo viskas ir pasakyta" argumentą, savo puolimus baikit.
Atsakyti
QUOTE(Akrilik @ 2010 05 30, 00:18)
Va va, pasakėt, kad daugiau už mane žinot ir jau akytės man atsivėrė, kad taip ir yra  lotuliukas.gif
Na jau žinot, kuomet prisigėręs buvęs draugas mane sumušė ir išvilko iš buto į koridorių už plaukų, buvo ir daugiau susidūrimų su apsvaigusiais žmonėmis, tuo ir baigėsi mano naivumas ir jaunatviškas maksimalizmas, ko ir pačiai labai linkėčiau (kad teisingai suprastumėt - nelinkiu įgyt asmeninio santykio su šia problema). Nenorėjau, kad tai taptų mano pozicijos argumentu, bet kaip daugiau prieš jūsų svaičiojimus "mačiau prisigėrusį kaimyną, nepatiko" atsakyt?
Kol žmogus mato save taip, kaip jūs siūlot " kirminiukas aš, nuodėmių gundomas ir negalintis nieko su savim padaryt, nes kitaip būt ir negali", tuomet toks ir rezultatas. Vieniems gyvenimo spyris į užpakalį net labai gerai suveikia, "vergai išsilaisvina" ir be kitų pagalbos. Daug atvejų kuomet žmonės degraduoja toliau, daug žmonių ir patys "išsikapanoja", ir nei vienas iš jų nėra absoliutas.
Ir vėlgi, jūs juokitės kiek patinka, bet ir mąstyt pradėkit - žinoma, kad kiekvieną taurelę keldamas alkoholikas iš naujo jokio sprendimo ir pasirinkimo nedaro. Kiekvienas žingsnis yra jau padaryto pasirinkimo pasekmė.
Be to, mažiau pykčio, nes jo iš mano pusės nebuvo. Jei ir kitam komentare esat pasiruošusi "aš protinga, tuo viskas ir pasakyta" argumentą, savo puolimus baikit.

Nurimkit ir nepykit, nes ką pats jauti, tą ir kitame žmoguje matai. Nejaučiu aš jums jokio pykčio, juokinga būtų pykti ant virtualaus niko. Ir užjaučiu dėl to, kas jums nutiko, bet tai nepaneigia, o patvrtina faktą, kad alkoholizmas nėra tik pasirinkimo ir atsakomybės klausimas. Tai turinti daug aspektų problema, kuri apima tiek fizinį, tiek dvasinį žmogaus egzistavimą.
P.S. Nėra mano aplinkoje geriančių kaimynų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirenete @ 2010 05 30, 00:41)
Nurimkit ir nepykit, nes ką pats jauti, tą ir kitame žmoguje matai. Nejaučiu aš jums jokio pykčio, juokinga būtų pykti ant virtualaus niko. Ir užjaučiu dėl to, kas jums nutiko, bet tai nepaneigia, o patvrtina faktą, kad alkoholizmas nėra tik pasirinkimo ir atsakomybės klausimas. Tai turinti daug aspektų problema, kuri apima tiek fizinį, tiek dvasinį žmogaus egzistavimą.
P.S. Nėra mano aplinkoje geriančių kaimynų mirksiukas.gif

Paskaitykit savo priešpaskutinį postą ir bus aišku, kas čia neramus biggrin.gif
Trukt už vadžių vėl nuo pradžių lotuliukas.gif Man jūsų užuojautos nereikia, atvirkščiai. Norėjau įrodyt, kad mano "niekinis" kaip sakėt mąstymas, kad žmogus pats už save atsakingas, yra teisingas. Jūs man, kaip nukentėjusiam nuo alkoholiko žmogui, norit išaiškint, kad aš turiu jį pateisint, nes jis vargšiukas nieko pats nesirinko, KAŽKAS, KAŽKUR, KAŽKAIP už jį pasirinko ir jo alkoholizmas ir iš to kylantis agresyvumas yra labai pateisinamas ir suprantamas dalykas? Atsiprašau, bet nuo ko ir pradėjau, tuo ir pabaigsiu - dėl visko kas įvyko kaltinčiau ne alkoholį, ne vieną ar kitą butelį, ne stiklinę ar bokalą, o žmogų.
P.S. šiek tiek prieštaraujate pati sau, sakėte "Kad alkoholis blogis įrodymų matau beveik kiekvieną dieną.", vienaip ar kitaip, gerai jums, matyt inkubatoriuj gyvenat mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akrilik @ 2010 05 30, 00:56)
Paskaitykit savo priešpaskutinį postą ir bus aišku, kas čia neramus biggrin.gif
Trukt už vadžių vėl nuo pradžių  lotuliukas.gif Man jūsų užuojautos nereikia, atvirkščiai. Norėjau įrodyt, kad mano "niekinis" kaip sakėt mąstymas, kad žmogus pats už save atsakingas, yra teisingas. Jūs man, kaip nukentėjusiam nuo alkoholiko žmogui, norit išaiškint, kad aš turiu jį pateisint, nes jis vargšiukas nieko pats nesirinko, KAŽKAS, KAŽKUR, KAŽKAIP už jį pasirinko ir jo alkoholizmas ir iš to kylantis agresyvumas yra labai pateisinamas ir suprantamas dalykas? Atsiprašau, bet nuo ko ir pradėjau, tuo ir pabaigsiu - dėl visko kas įvyko kaltinčiau ne alkoholį, ne vieną ar kitą butelį, ne stiklinę ar bokalą, o žmogų.
P.S. šiek tiek prieštaraujate pati sau, sakėte "Kad alkoholis blogis įrodymų matau beveik kiekvieną dieną.", vienaip ar kitaip, gerai jums, matyt inkubatoriuj gyvenat  mirksiukas.gif

Kalbame apie visiškai skirtingus dalykus. Jūsų emocijos ir asmeninis suinteresuotumas trukdo tai suprasti. Aš apie jokių pateisinimą nekalbėjau. Manot, kad atsakingas, protingas save kontroliuojantis žmogus gali elgtis taip, kaip elgėsi jūsų draugas g.gif Pateisint ar smerkti čia jau jūsų reikalas, kaip reaguosit. Žmogus kažkada pasirinko ir kontroliavo, vėliau vartojant alkoholį jis nebegali rinktis, nes js nebegali negerti, nebegali savęs kontroliuoti. O jau jūsų reikalas gyventi su tokiu "gyvuliu", padėti jam kapstytis ir kęsti patyčias, vėliau jo neapkęsti ar bėgti kuo toliau.
Atsakyti
Sirenete,Akrilik,malonu girdeti jusu issakytas mintis,kiekvienas zmogus nori buti teisus .Taip yra juk as issakau taipogi tik savo nuomone.Stengiuosi niekam nenurodineti ,kaip kam gyventi-tai kiekvieno asmeninis reikalas.
Gyvenime menas yra ismokti isklausyti zmogu,leisti issikalbeti nepertraukiant ,nesigincijant ir nenurodant kur jis teisus ,kur ne.Menas yra ismokti priimti kitu nuomone ir pritaikyti ja sau tik tuo, kas man asmeniskai tinka.Pastebimai visur truksta bendravime nuosirdumo.Gera ir smagu ziuret koncertus ,spektalius matyti sypsenas artistu .Nuotaika gera po tokiu renginiu,nors ir zinai kad tai dirbtina,suvaidinta.Bet kaip yra nuostabu ,kai isklausai nuosirdu pasakojima,be pagrazinimu, be melo.
.
Atsakyti
QUOTE(alregos @ 2010 05 30, 13:15)
Sirenete,Akrilik,malonu girdeti jusu issakytas mintis,kiekvienas zmogus nori buti teisus .Taip yra juk as issakau taipogi tik savo nuomone.Stengiuosi niekam nenurodineti ,kaip kam gyventi-tai kiekvieno asmeninis reikalas.
              Gyvenime menas yra ismokti isklausyti zmogu,leisti issikalbeti nepertraukiant ,nesigincijant ir nenurodant kur jis teisus ,kur ne.Menas yra ismokti priimti kitu nuomone ir pritaikyti ja sau tik tuo, kas man asmeniskai tinka.Pastebimai visur truksta bendravime nuosirdumo.Gera ir smagu ziuret koncertus ,spektalius matyti sypsenas artistu .Nuotaika gera po tokiu renginiu,nors ir zinai kad tai dirbtina,suvaidinta.Bet kaip yra nuostabu ,kai isklausai nuosirdu pasakojima,be pagrazinimu, be melo.
.

Yra nuomonė ir mokslinės tiesos. Gūdžioje jaunystėje aš taip pat galvojau, bet tai akligatvis, nepaisant nuomonių įvairovės egzistuoja tiesa ir realybė ir jų reikia paisyti.
Atsakyti
Ir as noriu "mesti" gerti Actimel'i. Alia tokios geros bakterijos uzpuola (Bifidus Digestivum) kad tik gera viduje palieka lotuliukas.gif
Atsakyti