koks skirtumas kaip pavadinta
jei yra klasifikacijoj-vadinasi tai liga..

QUOTE(wit @ 2010 05 31, 14:26)
Taip tai liga, kaip ir kitos priklausomybės.
QUOTE(Sirenete @ 2010 05 31, 13:35)
Taip tai liga, kaip ir kitos priklausomybės.
Pritariu
Sistina , esate balerina sau ,sokite pries veidrodi ir dziaukites.noredama irodyti ,kad balerina kitiems ,busite priversta meluoti sau...
Alkoholizmas tikrai letinis ir alerginis susirgimas,kuris perauga i nepastebimai i neisgydoma liga.
Leber,tavo issakytos mintys gryna tiesa.Visi daugumoje nesame sventi.
Medeja ,ar as alkoholikas? As pradejau isgerinet sestoje -astuntoje klasese.Mano klasiokus paeme i armija po astuoniu klasiu:D.baigiau vidurine ,retai beisgerdavau.Baigiau technikos mokykla ir igijau sovietu laikais pelninga specialybe.Tarnavau armijoje beveik nebuvo galimybiu isgert.Grizau ,pradejau dirbt ir atsivere visos galimybes isgert. Darbe nuo ryto iki vakaro buvo geriama . Kol jaunas buvau nekreipiau is vis demesio , ar truputis ar daugiau nieko tokio ,isgeres galejau laisvai dirbti .Apsivedziau . Pradzioje zmona sugebedavo atskirti kad su kvapu -taciau ar butelys alaus,ar butelys degtines isgertas nepastebedavo.Paprastai daugiau per iseigines budavau blaivus , alaus neskaiciau uz gerima.
Gime dukra ,kad gauciau bendrabuti pakeiciau darboviete. Ten vel pagerimai.Issilaikiau teises.Rudeni dirbdavau laboratorijoje zaliavu priemime nuo8.00 iki21.00 po tris men. be iseiginiu. Autobusu parvezdavo iki duru ,tai kas trecia beveik reikdavo isnest (pervarge) Tuos tris men pagerdavom be iseiginiu.
Gavau buta , grizau atgal i buvusia darboviete pagal specialybe .Darbas mielas , nors ir sudetingas ,bet patinkantis. Vel nekalti pagerimai.As galiu gert arba negert.Bet isgerus stikliuka atsirasdavo noras dar viena kita ikalt.Pradejau jaust ,kad tankiau pasigeriu,iki samones uztemimo,atminties praradimo. Prabusdavau namuose neprisimindamas kaip grizau.Pradejau dirbti su masina , bijojau prarast teises negerdavau pradzioje arba nepasigerdavau, kad ryte galeciau vaziuot .Ir cia isidrasinau iki pietu iskentedavau , po pietu pradedavau galvot kaip isgerti ,nes jau noredavosi .Astuonis metus taip vargau su masina.Kol supuvo tas valdiskas Moskviakas. Prasidejus Lietuvos nepriklausomybei likau be darbo, nes jau trukde gerimas nebenorejau dirbt,tik gert.
Vakar man buvo 14 metu blaivaus gyvenimo jubiliejus.
AR AS ALKOHOLIKKAS ?
Taip esu alkoholikas likusiam gyvenimui.Esu alergiskas alkoholiui -man vieno stikliuko tikrai neuzteks...
Alkoholizmas tikrai letinis ir alerginis susirgimas,kuris perauga i nepastebimai i neisgydoma liga.
Medeja ,ar as alkoholikas? As pradejau isgerinet sestoje -astuntoje klasese.Mano klasiokus paeme i armija po astuoniu klasiu:D.baigiau vidurine ,retai beisgerdavau.Baigiau technikos mokykla ir igijau sovietu laikais pelninga specialybe.Tarnavau armijoje beveik nebuvo galimybiu isgert.Grizau ,pradejau dirbt ir atsivere visos galimybes isgert. Darbe nuo ryto iki vakaro buvo geriama . Kol jaunas buvau nekreipiau is vis demesio , ar truputis ar daugiau nieko tokio ,isgeres galejau laisvai dirbti .Apsivedziau . Pradzioje zmona sugebedavo atskirti kad su kvapu -taciau ar butelys alaus,ar butelys degtines isgertas nepastebedavo.Paprastai daugiau per iseigines budavau blaivus , alaus neskaiciau uz gerima.
Gime dukra ,kad gauciau bendrabuti pakeiciau darboviete. Ten vel pagerimai.Issilaikiau teises.Rudeni dirbdavau laboratorijoje zaliavu priemime nuo8.00 iki21.00 po tris men. be iseiginiu. Autobusu parvezdavo iki duru ,tai kas trecia beveik reikdavo isnest (pervarge) Tuos tris men pagerdavom be iseiginiu.
Gavau buta , grizau atgal i buvusia darboviete pagal specialybe .Darbas mielas , nors ir sudetingas ,bet patinkantis. Vel nekalti pagerimai.As galiu gert arba negert.Bet isgerus stikliuka atsirasdavo noras dar viena kita ikalt.Pradejau jaust ,kad tankiau pasigeriu,iki samones uztemimo,atminties praradimo. Prabusdavau namuose neprisimindamas kaip grizau.Pradejau dirbti su masina , bijojau prarast teises negerdavau pradzioje arba nepasigerdavau, kad ryte galeciau vaziuot .Ir cia isidrasinau iki pietu iskentedavau , po pietu pradedavau galvot kaip isgerti ,nes jau noredavosi .Astuonis metus taip vargau su masina.Kol supuvo tas valdiskas Moskviakas. Prasidejus Lietuvos nepriklausomybei likau be darbo, nes jau trukde gerimas nebenorejau dirbt,tik gert.
AR AS ALKOHOLIKKAS ?
Taip esu alkoholikas likusiam gyvenimui.Esu alergiskas alkoholiui -man vieno stikliuko tikrai neuzteks...
QUOTE(alregos @ 2010 05 31, 21:01)
Sistina , esate balerina sau ,sokite pries veidrodi ir dziaukites.noredama irodyti ,kad balerina kitiems ,busite priversta meluoti sau...
AR AS ALKOHOLIKKAS ?
AR AS ALKOHOLIKKAS ?
Sveikintina, kai zmogus ta pripazista, mano mama gydesi, bet grizus visiems akis draske,kad ji ne alkoholike, jai mat taip ir gidykloje sake,kad ji ten "netycia" papuolus. Aisku tai buvo melas. Nepagere metus,o dabar vel, uzgerineja po kelias dienas ir daugiau

Kaip bebutu siai mano paliestai temai atsirado neabejingu.Mes gyvename realiame pasaulyje ,mus supa zmomes su savo dziaugsmais,skausmais ir savo problemomis.
Su Jusu pagalba aptareme ,kad prisipazindami sau,esame bejegiai pries alkoholi,kad musu gyvenimas tapo nepavaldus mums.
Kas pajegs prisipazinti galutinai pralaimejes? Savo bejegiskumo pripazinimas-pirmasis issivadavimo zingsnis.Rysys tarp susitaikymo ir blaivybes.
Su Jusu pagalba aptareme ,kad prisipazindami sau,esame bejegiai pries alkoholi,kad musu gyvenimas tapo nepavaldus mums.
Kas pajegs prisipazinti galutinai pralaimejes? Savo bejegiskumo pripazinimas-pirmasis issivadavimo zingsnis.Rysys tarp susitaikymo ir blaivybes.
QUOTE(alregos @ 2010 06 02, 07:12)
Kas pajegs prisipazinti galutinai pralaimejes? Savo bejegiskumo pripazinimas-pirmasis issivadavimo zingsnis.
Sutinku, tai sunkus, bet būtinas žingsnis kiekvienam alkoholikui, tai pradžių pradžia.
Tik patys alkoholikai, įveikę iš žingsnį, ar tik bandantys tą padaryti, turėtų nepamiršti, o dar geriau, suprasti, kad šalia esantiems, jų artimiesiems taip pat reikia pripažinti savo bejėgiškumą prieš alkoholį, o jiems tai neretai būna dar sudėtingiau ir suprasti, ir padaryti.
Sveiki ir sveikos!
Alregos pirmiausia sveikinu, kad toki ilga laika gyvenate blaiviai. Ir is karto turiu klausima: ar teko skaityti A.Carr knyga "lenvas budas suvaldyti alkoholi"? Si knyga butent ir dedikuojama AA. Tiesiog, kadangi ja jau perskaiciau, noreciau tik pakomentuoti, kad si priklausomybe isgydoma. Sunku patiket? Tai tik poziurio klausimas i pacia priklausomybe - pvz. jei jums vieno stikliuko neuzteks, kaip teigiate, ar jums jo reikia ir ar jus vis dar prie jo traukia? galbut jus jau sveikas ir isgijes, priesingai visuomeneje gyvuojantiems isitikinimams, kad tai neimanoma? Galbut valios pastangos atsispirti alkoholio traukai daugiau nebereikalingos?
tiesiog tema pamastymui.....

Skygirl,AA sia knyga nesinaudoja.AA naudojasi didziausia zmoniu patirtimi ,metusiu gerti.Sveikas tik tas ,kuris gali isgerti ,kuriam kita diena nors ir bloga gal ,bet jis nesipachmielina.Sveikas tik tas zmogus kuris gali isgerti penkiasdesimt ar simta gramu ir jis nepajaucia potraukio galutinai prisigerti.
Manes neitikinsi kad esu pasveikes -tai melas.Buvau kaskur sesis metus jau blaivas ir is netyciu perkandau saldaini su likeriu-pajutau nuostabu skoni ir nepajutau kaip atsidariau namuose bara ir rankoje atsirado butelis ,tik po to atsikvosejau ir ramiai padejau i vieta.
Daug zmoniu sutikau, kurie buvo mete gert ir isitikino ,kad jau sveiki. Sveikam reik pabandyt ,daugumai pasekmes liudnos.Tai alergiska visam likusiam laikui.
AA programa moko islikt blaiviais. Joje pasveikimas traktuojamas su savoka ismokti gyventi blaiviai.
Juk dabar daugybe zmoniu raso ivairiausias knygas kaip suliekneti , kaip sveikai maitintis ir kiekvienas irodineja savo tiesas.Daugybe zmoniu siulo psichologines pagalbas ir aisku uz nemazas sumas.Tik idomu ar tai isbandyta ir ar tai irodyta.
AA programa sudaryta remiantis milijonu zmoniu patirtimi.AA- ne terapeutai ir ne narkologai.Vienintelis budas,kaip mes galime padeti kitiems ismokti gyventi blaiviai,yra musu asmeninis pavyzdys.
Manes neitikinsi kad esu pasveikes -tai melas.Buvau kaskur sesis metus jau blaivas ir is netyciu perkandau saldaini su likeriu-pajutau nuostabu skoni ir nepajutau kaip atsidariau namuose bara ir rankoje atsirado butelis ,tik po to atsikvosejau ir ramiai padejau i vieta.
Daug zmoniu sutikau, kurie buvo mete gert ir isitikino ,kad jau sveiki. Sveikam reik pabandyt ,daugumai pasekmes liudnos.Tai alergiska visam likusiam laikui.
AA programa moko islikt blaiviais. Joje pasveikimas traktuojamas su savoka ismokti gyventi blaiviai.
Juk dabar daugybe zmoniu raso ivairiausias knygas kaip suliekneti , kaip sveikai maitintis ir kiekvienas irodineja savo tiesas.Daugybe zmoniu siulo psichologines pagalbas ir aisku uz nemazas sumas.Tik idomu ar tai isbandyta ir ar tai irodyta.
AA programa sudaryta remiantis milijonu zmoniu patirtimi.AA- ne terapeutai ir ne narkologai.Vienintelis budas,kaip mes galime padeti kitiems ismokti gyventi blaiviai,yra musu asmeninis pavyzdys.

QUOTE(gosas @ 2010 06 02, 23:28)
mes matom pavyzdi, kad vodke gerti yra ziauriai blogai.
QUOTE(alregos @ 2010 05 31, 21:01)
AR AS ALKOHOLIKKAS
Sistina rašė : "Alkoholikas yra tas, kuris nesugeba valdyti savo potraukio alkoholiui, Kuris jau yra prageres darba, nes i ji atvykdavo girtas arba is vis neatvykdavo, (anot jusu turbut darbdavys kaltas, kad ismete, o ne alkoholio vartotojas), alkoholikas, kuris guli apsimyzes (sorry uz toki bjauru zodi) tai gal anot jusu nuveskime ji pas urologa, nes jis vargselis slapimo nelaiko alkoholis,tas kuriam nerupi niekas isskyrus jis pats ir nesvarbu, kad uz pinigus skirtus vaiko batams nusipirko buteli, cia turbut vaikas kaltas, kad sunesiojo ar isaugo batus Alkoholikas tas, kuris geria kai nesiseka ir geria dar daugiau kai sekasi Alkoholikas tas kuriam teises vairuoti jau atimtos trcia karta ir jis vis vien vairuoja girtas, o cia policininkai anot jusu turbut kalti, kad ateme ir dar bauda uzdejo."
Taip išeitų, kad jūs nesate alkoholikas...
Aš jūsų nepažįstu ir nežinau kiek jūs esate priklausomas nuo alkoholio vartojimo, aš žinau, kad jūs esate bevalis ir nesugebate priimti sprendimų. Jūs visada judate nuo kalno ir pasirenkate lengviausią kelią. Kaip tik tokiems žmonėms ir padeda AA. Kiekvienas žmogus augdamas pasąmoningai susidaro būsimo gyvenimo viziją ir visi vienas po kito sekantys veiksmai yra daugiau ar mažiau nuoseklūs, tačiau nėra pasaulyje žmogaus, kurio vizija būtų pilnai išsipildžiusi, kiekvienas anksčiau ar vėliau susiduria su lubomis, tačiau ne kiekvienas vienodai stengiasi išeiti iš susiklosčiusios situacijos vieni ima progresuoti, kiti regresuoja kiekvienas išeitį pasirenka individualiai. Tarkime žmogus pabaigė mokslus, sukūrė šeimą, turi gerą darbą, tačiau viskas visiškai ne taip, kaip įsivaizdavo darbe pavargsta, su žmona buvusios meilės nebėra, šeimoje pinigų trūksta, namiškiai priekaištauja, kad mažai uždirba. Vieni žmonės stengiasi tobulėti, papildomai mokosi, pradeda verslą, ieško naujų veiklų, keičia profesijas ir pan., kiti atranda patogią išeitį alkoholį juk išgėrus problemos tarsi išnyksta, nereikia priimti jokių sprendimų, nereikia dėti jokių pastangų ir savijauta komfortiška. Kuo ne gyvenimas? Kita vertus, visada yra pasiteisinimas aš darau viską, ką galiu, bet alkoholis viskam trukdo, pasižada negerti, daryti viską kaip iš jo tikimasi, bet pastangų dėti nesinori, žymiai lengviau susirgti išganinga liga alkoholizmu. Į šią sąvoką telpa viskas : alkoholio vartojimas, darbo netekimas, sveikatos problemos, pinigų stoka, nemylima žmona ir kas tik nori. Žmogaus, asmenybės su jo problemomis ir sprendimais ar sugebėjimais jas spręsti, jau nebelieka, visos pastangos fiksuotos ties alkoholio nevartojimu. Pats žmoguss jau lyg ir nekaltas - kaltas alkoholis. Tarsi nustojus vartoti alkoholį atsiras darbas, pradės mylėti žmona, padaugės pinigų... Iliuzija. Tokia alkoholizmo teorija atsirado praeito amžiaus pradžioje, didžiosios depresijos JAV metu, kada situacija labai priminė dabartinę lietuvišką, tačiau parankiausia ši teorija pasirodė būtent sovietų sąjungai, kurioje žmonės neturėjo laisvės, neturėjo galimybių progresuoti, prasigyventi, gyveno visuotinėje depresijoje labai patogu : duodi pigios degtinės ir žmogus nebevargina jokios neteisingos mintys, asmenybės nėra, yra paklusnus darbuotojas ir partijos politikos vykdytojas, o jeigu dar jam nepatinka gyventi geriausioje pasaulyje politinėje sistemoje, tai, turbūt, todėl, kad jis alkoholikas. O jei serga alkoholizmu, tai jį reikia gydyti specialiame profilaktoriume (jie buvo visada perpildyti, bet nei vieno nepagydė). Profilaktoriumuose dirbo profesoriai alkoholizmas buvo labai rimta liga, apsiginta tūkstančiai disertacijų, parašyta begalės knygų, įkurti specializuoti institutai rimta liga, reikia rimtai ir gydyti. Ir alkoholizmo apibrėžimų buvo dešimtys, ką ten apibrėžimų ištisos klasifikacijos pagal socialinį komponentą, pagal medicininį komponentą, pagal organų pažeidimo laipsnį, pagal psichologinį komponentą ir t.t.. Blogiausia tai, kad mūsų dabartiniai psichiatrai mokėsi iš tų vadovėlių, toks buvo ir visuomenės švietimas, tuo indukuota plačioji visuomenė ir, sprendžiant iš pasisakymų forumuose, tuo įsitikinusi didžioji žmonių dalis ir ne tik įsitikinusi, bet taip ir elgiasi. Pats procesas : jeigu tu geri ne tiek, kiek man atrodo reikėtų, tai tu esi alkoholikas, jeigu to nepripažįsti, esi dar labiau alkoholikas. Jeigu prisipažinsi nepaliks žmona, neišmes iš darbo ir pan.. Lyg ir patogu. Tačiau, iš esmės, prisipažinimas tolygus asmenybės sulaužymui žmogus prisipažįsta, kad nesugeba valdyti savęs ir tai patiki kitiems žmonoms, darbdaviams, AA klubui... Bet toks žmogus kaip asmenybė jau degradavęs, jis niekada nebebus toks kaip visi, jis jau nepilnavertis, jis gali tik negerti ir atgailauti už buvusį gėrimą, tačiau savarankiškai spręsti ir ką nors keisti jis nesugebės. Todėl ne visi ir sugeba tai pripažinti LT nusižudo 42 iš 100 tūkst., 38 iš jų vyrai, kurių 80 procentų būna apsvaigę nuo alkoholio. Alkoholio vartojimas, nereikia pamiršti, taip pat yra savidestrukcija, tik ištęsta laike. Be abejo, AA atsirado JAV, kaip ir Minesotos programa, tačiau lygiagrečiai su tuo, ten vystėsi ir normalus, į asmenybę orientuotas priklausomybių gydymas. Suprantama, kad individualus gydymas yra brangesnis, kad tam reikalingi geri profesionalai, kad kol kas tai sau gali leisti tik santykinai nedidelė žmonių dalis, tačiau jau laikas pradėti domėtis tuo, ko dar nežinome. Turi kada nors atsirasti psichiatrų, kurie negalvoja kaip sovietinio kaimo bobutės, kad alkoholio gėrimas tai alkoholizmas, kurį reikia išgydyti, o alkoholį sunaikinti, gal pradės kada nors žiūrėti ir į žmogų, kuris pradėjo gerti, susidomės kodėl pradėjo gerti, - tai sužinojus jau ir pagalba bus prieinama, o mintis, kad priklausomas žmogus gali vartoti jam priimtinus alkoholio kiekius, neatrodys tokia šventvagiška. Ir gal alkoholis tai ne liga, o lengvo kelio iš sunkios situacijos lengviausia išeitis, kuri, nepašalinus priežasčių, gali virsti rimta priklausomybe...