Man irgi mastopatija. Būdavo, skauda taip, kad rankos negalėdavau pakelti. O dabar jau tvarkosi, bet kasmet pas onkologą einu profilaktikai. Taip kad ir jūs būtinai pas gydytoją nueikit.
O jei kietėja, reikia glostyti, labai švelniai, spenelio link
Na va dažnas atvejis moterims ..glostau beveik pamirščiau kad yra kažkas kol nepaimu kūdikio iš lovos ir suduoda skausmelis tada primena kad kažkas yra..džiaugiuos kad pienas puikiai gaminas ir teka gerai..o sakykit ranka bijau betraukt pienuka ar pientraukiu galiu naudotis
nes kol skausmelio nebuvo puikiai ranka nutraukdavau...nes man uoga neišvalgo kartais naktį pasisotina viena
pas onkologą ir aš kartą į metus einu..daro echoskopiją...

pas onkologą ir aš kartą į metus einu..daro echoskopiją...
QUOTE(samantila @ 2012 02 15, 15:07)
Va to tai nežinau.
QUOTE(rrrrita @ 2011 10 13, 15:04)
Sveikos
aptikau ir as guzeli krutyje, taip persigandau
paskambinau i santariskes uzsiregistruoti, tai uzrase tik po menesio
pas daktara Saboni, gal zinote ka nors apie si daktara, kaip jis?
aptikau ir as guzeli krutyje, taip persigandau

Sveikos

Sveikutės, prieš keletą mėnesių visai atsitiktinai besiprausiant apčiuopiau vienoje krūtyje kietą skaudantį guzą. Jį man skaudėdavo beveik visą ciklą, skausmas liaudavosi tik besibaigiant mėnesinėms kelioms dienoms, artėjant vaisingoms dienoms vėl pradėdavo skaudėti. Neliečiant krūties man neskauda. Kreipiausį į ginekologę. Diagnozė, mastpotija abiejose, o ypač vienoje krūtyje. Paskyrė Mastodynon lašų ir Vitakur plus kapsulių. Vaistus vartoju jau 29 dienos. Iš pradžių skausmas dingo. Tačiau sulaukus mėnesinių dienos vėl pradėjo skaudėti. Negana to, mėnesinių taip ir nėra.
Ar galėjo Mastodynon N lašai taip išderinti ciklą? Iki šiol ciklai būdavo reguliarūs.
Ar galėjo Mastodynon N lašai taip išderinti ciklą? Iki šiol ciklai būdavo reguliarūs.
Labutės,
Ateinu ir aš paguodos ieškoti, nors matau retai čia kas beužsuka
Prieš kokį mėnesį apčiuopiau skausmingą lyg guzelį, lyg sukėtėjimą krūties apačioje (beveik ties liemenuko lankeliu). Skauda tą vietą nepriklausomai nuo MM ciklo. Krūtys mano laaaaabai mažos. Šonkaulius galiu skaičiuot
Tai va ant vieno šonkaulio lyg ir jaučiasi tas negerumas. Laukiu užsiregistravusi patikros pas šeimos gyd., kad duotų siuntimą echoskopijai.
Kažkuri minėjot, kad jei skauda, tai gal nėra labai blogai. Bet man vis tiek labai neramu. Ir dar... Niekad nebūdavo taip, kad likus savaitei iki MM, pradėčiau tepliot. Nežinau ar tai susiet? Ar gali būt kokie hormoniniai pakitimai?
Ačiū iš anksto už atsakymą

Prieš kokį mėnesį apčiuopiau skausmingą lyg guzelį, lyg sukėtėjimą krūties apačioje (beveik ties liemenuko lankeliu). Skauda tą vietą nepriklausomai nuo MM ciklo. Krūtys mano laaaaabai mažos. Šonkaulius galiu skaičiuot

Kažkuri minėjot, kad jei skauda, tai gal nėra labai blogai. Bet man vis tiek labai neramu. Ir dar... Niekad nebūdavo taip, kad likus savaitei iki MM, pradėčiau tepliot. Nežinau ar tai susiet? Ar gali būt kokie hormoniniai pakitimai?

QUOTE(sija8 @ 2012 03 18, 22:24)
Labutės,
Tai va ant vieno šonkaulio lyg ir jaučiasi tas negerumas. Laukiu užsiregistravusi patikros pas šeimos gyd., kad duotų siuntimą echoskopijai.

man siuo metu taip yra. ir as galvoju, kad del to, jog dukryte maitinu MP. Gal ir tu dar maitini? Bet siaip hormonus issitirciau. Ginekologe manau parasytu, kuriuos (ten tie visi TTH, gal net progesteronas

O neiseitu ir echoskopijai iskart registruotis, kad nelaukt ir saves nekankint? bent jau as paskambinu savo gydytojai, paprasau- man reikes siuntimo, pvz., pas ortopeda del kelio, tai sesele tuo paciu dar ir pas ortopeda uzregistruoja.
O del skausmo gerai, kad skauda- sukietejimu neturi gi buti, tai organizmas ir duoda zenkla, kad reikia pasitikrinti

Kada siuntimo eisi? Nes mano gydytoja apciuopinejus israse skubesni, gal ir tau galetu

QUOTE(natina @ 2012 03 18, 23:43)
man siuo metu taip yra. ir as galvoju, kad del to, jog dukryte maitinu MP. Gal ir tu dar maitini? Bet siaip hormonus issitirciau. Ginekologe manau parasytu, kuriuos (ten tie visi TTH, gal net progesteronas
)
O neiseitu ir echoskopijai iskart registruotis, kad nelaukt ir saves nekankint? bent jau as paskambinu savo gydytojai, paprasau- man reikes siuntimo, pvz., pas ortopeda del kelio, tai sesele tuo paciu dar ir pas ortopeda uzregistruoja.
O del skausmo gerai, kad skauda- sukietejimu neturi gi buti, tai organizmas ir duoda zenkla, kad reikia pasitikrinti
Kada siuntimo eisi? Nes mano gydytoja apciuopinejus israse skubesni, gal ir tau galetu

Ačiū už palaikymą

Maitinti baigiau jau prieš 1,5 metų. Bet Tu teisi - tas skausmas kažkuo panašus kai susidarydavo pieno sąstoviai (o jų turėjau ne vieną

Na, skydliaukės hormonus tiriuosi kas 3-4 mėn., nes prieš 9 metus man pašalinta skydliaukė.
Ir dar vienas įdomus pastebėjimas - nusimaudžius po karštu dušu skausmas kuriam laikui aprimsta

Siuntimo einu tik kitą savaitę. Sunku užsiregistruot pas tuos daktarus

O Tau, natina, kuo sklandesnio, ramesnio ir ilgesnio žindymo.

Labas vakaras. Gal kas gali patarti, pas ka geriau operuotis Bruza ar Gudaviciene ?
o pas mane tik tas, kad 1,5 metai nežindau kudikio ir vis dar išspaudžiu po lašą pieno iš abiejų. prieš sav buvau pas gin, sakė normalu iki 2 metų, pasidariau prolaktiną (hormoną) ryt atsakymas. o echo daryta 2010 gruodį, be pakitimų. tai jau ir sakiau kad eisiu. laikas, jau daugiau kaip metai praėjo.

sveikos,
mane kazkas puola ;(
pries men ryzausi gimdos kaklelio operacijai, nes metus laiko stebejo ir niekas negerejo ir niekas neblogejo. atsakymas buvo: nepiktybiskas, pasalintas visas ir su dalim geruju audiniu... maniau issigydisiu zaizdas po operacijos ir toliau gyvensiu vargo nematydama.... deja
siandiena kazkaip po maudyniu uzciuopiau kieta zirnio dydzio gziuka.... nepamenu kad kada buciau uzciuopus kazka panasaus anksciau. nes kai maitinau pirmus 2 vaikus tai teko masazuoti kad nereiktu operuoti... trecia ismaitinau 2m ir pabaigem labai graziai.... paskutiniu metu krutine budavo labai jautri 2 sav pries sirgima. toks jausmas kad laukiuosi, bet susirgus aprimdavo.
Daba mastau: tas kietas zirniukas tai kas? panikuoti? stebeti? pas ka kreiptis?
siaubas ir vel neaisku ko ieskau ;(
mane kazkas puola ;(
pries men ryzausi gimdos kaklelio operacijai, nes metus laiko stebejo ir niekas negerejo ir niekas neblogejo. atsakymas buvo: nepiktybiskas, pasalintas visas ir su dalim geruju audiniu... maniau issigydisiu zaizdas po operacijos ir toliau gyvensiu vargo nematydama.... deja
siandiena kazkaip po maudyniu uzciuopiau kieta zirnio dydzio gziuka.... nepamenu kad kada buciau uzciuopus kazka panasaus anksciau. nes kai maitinau pirmus 2 vaikus tai teko masazuoti kad nereiktu operuoti... trecia ismaitinau 2m ir pabaigem labai graziai.... paskutiniu metu krutine budavo labai jautri 2 sav pries sirgima. toks jausmas kad laukiuosi, bet susirgus aprimdavo.
Daba mastau: tas kietas zirniukas tai kas? panikuoti? stebeti? pas ka kreiptis?
siaubas ir vel neaisku ko ieskau ;(
QUOTE(Bambiniene @ 2012 07 23, 00:16)
jus jau panikuojat

antra para bandau nebeduoti pienuko mazutei (reikia kelio operacijai ruostis), krutine kieteja, bet kentet galiu