Sakykit, gal vis dėlto yra sukurta kokių nors programėlių su lavinamaisiais žaidimais lietuviškai? Perkamų, mokamų, apie nemokamas nekalbu, nes neturiu vilties, kad tokių būtų.
man buvo labai daug privaryta skatinamuju, nors ju visai nereikejo, gimdymo metu taip gimda susitraukinejo kad vaikas kaip raketa isleke - vadinasi buvo gimdose hipertonija, po to praejus kokiams 10min po vaiko islindimo mane pradejo kresti drebulys, pradejau drebeti, tai velgi vienas is pasaliniu skatinamuju reiksinys.pasaliniai reiskiniai naujagimiui- negrystami centrines nervu sistemos pazeidimai.
autizmas tai ar ne autizmas as priezasti asilikimo tikrai zinau, vsikas surasyta cia
http://www.100metu.l...xytocin_richter
autizmas tai ar ne autizmas as priezasti asilikimo tikrai zinau, vsikas surasyta cia
http://www.100metu.l...xytocin_richter
QUOTE(renatuxaass @ 2010 07 12, 23:22)
o ką man sakyt jei neskatino ir drebulys krėtė?
jei nedarė CZ ir todėl buvo kitos bėdos?
ir vaikas vistiek autistas.
QUOTE(Ik @ 2010 07 12, 23:26)
Drebulys daugelį pagimdžiusiųjų krečia. Nepriklausomai nuo to, skatino jas ar ne.

ir gimdant kitas jis krečia.
natūralu
manes pirma kart gimdant nekrete, o ta karta tiesiog taip smarkiai pradejo sirdis plazdeti smarkiai plakti nuo to ir prasidejo tas drebulys, bet kokius atveju manau man daug buvo suvaryta skatinamuju, isvis raso juos turetu lasinti ir po biskeli didinti, o man iskar i vena suvare, nepadejo iskart tai po to dar i raumenis, idomu tik kokia doze, bet kur dabar cia rasi, o kai parasyta aiskiai kad tokie vaikui pasaliniai reiskiniai man kazkaip nekyla abejoniu, na nezinau kaip Sviesioji isitikinusi kad del skiepu, taip as tikiu kad nuo to, tuo labiau kai aiskiai parasyta kad turi buti stebimi tie gimdos susitraukimai lasinant tą oxitociną, jei prasideda labai smarkiai susitraukineti reikia iskart nutrauki, nei ma aks ziurejo nei ka, pati kai jau rekt pradejau akd greiciau vaikas krenta tai atleke, vos spejo atsisukt akusere vaikas kaip raketa isleke.gerai akd dar pagavo, nes dabar girdejau Radviliskyje istorija , pagimde mama viskas tavrkoje, nese akusere vaika nuplauti ir ismete vaika.
QUOTE(Ice @ 2010 07 12, 22:44)
Sakykit, gal vis dėlto yra sukurta kokių nors programėlių su lavinamaisiais žaidimais lietuviškai? Perkamų, mokamų, apie nemokamas nekalbu, nes neturiu vilties, kad tokių būtų.
Mes tai KVAC pas logopedę buvom įsirašę pasaką kur rodo pasakoja ir plius žaidimai. Knygynuose reikėtų klausti. Dar šnekutyje spec. pedagogė turėjo ir lietuviškai kompaktų, tačiau maniškiui greitai neįdomu. Daugiau šiaip per žaidimus užsiimdavom.
Kaip bus toliau nežinau, tačiau maniškis kaip tik klauso labiausiai tik manęs. Jei su kuo neranda kalbos, ar nenori ko daryti ar valgyti, tai aš tas žmogus, kuris jį įkalba. Su juo niekada stengiuosi nekelti tono, bet jei ko reikalauju, tai nenusileidžiu.
Aišku kelia jis ir man scenas, visko būna, bet tik man vienai jis ir nusileidžia. Kalba mūsų pajudėjo apie ketvirtus metus. Tada buvo fantastiškas šuolis į priekį. Nors ir dabar dar lavėjam. Kartais kai išgirstu naujų žodžių išsireiškimų, tai džiaugiuosi. Nors painioja vienaskaitą, daugiskaitą, gimines, linksnius.
Bet kartais pats bando papasakoti kokį įvykį ar filmuką, čia ta sritis kur mums reikia daug dirbti.
QUOTE(renatuxaass @ 2010 07 13, 00:06)
skaitau ir galvoju.
jei tu visiškai tikra ką, kiek ir kada tau leido, tai duok į teismą personalą.

QUOTE(Ik @ 2010 07 13, 09:43)
Atsiprašau, jei supykdžiau ar įžeidžiau, tikrai to nenorėjau
Tiesiog matau, kad Jums be galo sunku, savigrauža kankina. O ji trukdo koncentruotis į tai, kaip padėti dukrytei 

nemanau, kad čia savigrauža.
man panašų į norą žūt būt kažką apkaltint

QUOTE(*meduota* @ 2010 07 13, 08:46)
taigi jus irgi del to kazka kaltinate, cia normalu, man dar pradzia tai ir tai turiu praeiti ta faze, su laiku tai praeis, bet man reikia laiko, kaip dabar paimti ir pasakyti nebesigriauzk nebesikankink, cia tas pas kai as savo mamai serganciai kartoju tu nebesikankink ir nebestresuok, juk stresas pats didziausias tavo ligos sajungininkas, ji man visada sako tau lengva tai sakyti o kaip man tai ismesti is galvos, kaip uzmirsti...
savo teisumu as issitikinus, nes doze tikrai man perdidele buvo, tuo labiau kai sveriu 50kg., na tada daugiau 60kg. bet visiek, aiskiai parasyta reikia lasinti ir didinti, leidziama i vena tik kai reikia greito efekto, aborto aveju ir pan., tai kam man to reikejo,o dar du akrtus, jei tik 3val. tepraejo nuo mano atsigulimo, ir jei viskas cia normalu kodel tada gimdymo istorijoje isvis apie skatinamuosius neraso isvis nieko, ta zinau tik as ir ta akusere, gydytojos isvis nebuvo, porisimenu kai ji sugryzo po visko sako akusere as jai suleidau ta ir ta, na ji nieko neatsake. Nieko cia nepadarysiu kad ir noreciau su tais teismais nes neimanoma irodyti, o ir nesiimciau, per daug laiko ir nervu, o man su jais ir taip prastai dabar...
As net nekaltinu personalo, ir tos akusres, nes mes normaliai kalbejomes su ja, ji man lyg ir padeti norejo, sako as tau padarysiu kad greiciau baigtusi, kaltinu save, kaltinu situacija, nes buvo tiek daug visokiu tokiu niuansu ir viskas butu pasikeite, asikelus i ligonine vaziuoti rinkausi i kuria ligonine, nes kita tikrai zinau kad skatinamuju visiems gaili, mano drauges ilgai kankinosi,jos ju prase, sako ne mums uzdrausta, pries gimdant dar norejau uzsuki pas savo gdytoja, bet patingejau tiesiai i priimamaji nulekiau, vyras norejo eiti kartu i palata gimdykloje, sakau ne palauk uz duru, jis butu paprotines, o ir pati kodel nepasakiau kad nereikia,nu daug tokiu visokiu smulkmenu....
Jau rasiau kad man daug lengviau butu jei galvociau del skiepu, nes skiepyjami visi vaikai, tokia tvarka, o cia grynai mano neapsiskaitymo del skatinamuju zalos kalte,nors visur tos info pilna, mano vaikas dabar neskiepytas, nes vis sirgo, bet nezinau jauciu vistiek skiepysiu, nes man tos ligos baisesnes dar.ir nelabai as tikiu, nes is tiek skiepyjamu vaiku per mazas procentas serganciu.o tiek skatinamuju tikrai ne kekvienai varo, na man taip atrodo...O kaip istikruju aisku niekas nezino
buvo ir man toks momentas, kai ieskojau tu "kodel"...bet su laiku kazkaip apsipratau ir pradejau gyventi sia diena: ka galiu padartyti dabar, kad mano vaikas butu laimingesnis ir kad jam butu gerai ir mums visiems butu gerai.
pabandykite prisiminti tu pasaku ar zaidimuku pavadinimus, tada galeciau zinoti, ko ieskoti.
vakar uzsisakiau "Saltineli". gali buti dar per sudetinga mano vaikiui, nes ten jau raidziu moko, bet paziuresiu.
pabandykite prisiminti tu pasaku ar zaidimuku pavadinimus, tada galeciau zinoti, ko ieskoti.
vakar uzsisakiau "Saltineli". gali buti dar per sudetinga mano vaikiui, nes ten jau raidziu moko, bet paziuresiu.
o be Sviesiosio ar kas nors dar bande L-carnosine?