QUOTE(Britule @ 2010 09 26, 20:31)
Niekaip as nesuprantu, kodel tokios nesamones vyksta, ar cia vel istatymai pasikeite - mes kai tik pamatem savo mazyle, is karto institucijos sutvarke laikina globa ir as cia pat isejau motinystes atostogu (tai buvo pries du metus). Gal kas paaiskins kame cia saknys pakastos 

Nereikia maisyti laikina globa ir ivaikinima. Mano vaikas buvo jau su paruostais dokumentais ivaikinimui, ir jisai turejo nuolatine globeja. Pagal poperizma tai viskas aisku. Tiesiog tokia tvarka.
Jusu vaikas tiesiog dar kabejo be statuso. Jums pasiseke.
Papildyta:
QUOTE(gucci78 @ 2010 09 26, 20:45)
sveikutes,
o mums neduoda visam sveciu teisem pasiimti. Kol kas pasiimam tik savaitgaliais, nors ir to nepageidauja, ir vis primena kad neduos kita karta. sake laukit teismo sprendimo, ir dar pagrasino jei daznai vazinesim tai neleis ir po teismo menesi pasiimti, reiks laukti sprendimo isigaliojimo. taip, kad kiekvieni globos namai turi savas taisykles. ir visa sita biurokratija, taisykles skirtos "vaikuciu gelbejimui, skubama surasti vaikui seima" . baisu.
o del laikinosios globos, tai ne visiems vaikuciams ja gali pritaikyti. jei vakas irasytas i ivaikinimo sarasus, jam laikinosios jau negali skirti.
del tu sveciu teisiu, vieni ziuri geranoriskai, kiti deja, ne.
tik del to prasymo, kad skirtu vaika is jusu miesto, tai gal taip nepatarciau daryti, cia gi ne parduotuve, kad noretusi is arciau ir patogiau
nemanau, kad tokius prasymus kas nors pildo.
Bet mums pasiseke nors teisminej pusej, gavom data labai greitai, tai dabar laukiam tos dienos. ir tikim, kad is kart po sprendimo leis berniuka veztis namo. labai laukiam
kas laukiat teismo datos, paskambinkit ten, paklausinekit. Mes vezem trukstama dok. ir pasiseke pakalbeti su pacia teiseja, paaiskinom, kad cia del vaiko, kad norisi greiciau, galbut tai pagelbejo.
o mums neduoda visam sveciu teisem pasiimti. Kol kas pasiimam tik savaitgaliais, nors ir to nepageidauja, ir vis primena kad neduos kita karta. sake laukit teismo sprendimo, ir dar pagrasino jei daznai vazinesim tai neleis ir po teismo menesi pasiimti, reiks laukti sprendimo isigaliojimo. taip, kad kiekvieni globos namai turi savas taisykles. ir visa sita biurokratija, taisykles skirtos "vaikuciu gelbejimui, skubama surasti vaikui seima" . baisu.
o del laikinosios globos, tai ne visiems vaikuciams ja gali pritaikyti. jei vakas irasytas i ivaikinimo sarasus, jam laikinosios jau negali skirti.
del tu sveciu teisiu, vieni ziuri geranoriskai, kiti deja, ne.
tik del to prasymo, kad skirtu vaika is jusu miesto, tai gal taip nepatarciau daryti, cia gi ne parduotuve, kad noretusi is arciau ir patogiau

Bet mums pasiseke nors teisminej pusej, gavom data labai greitai, tai dabar laukiam tos dienos. ir tikim, kad is kart po sprendimo leis berniuka veztis namo. labai laukiam

kas laukiat teismo datos, paskambinkit ten, paklausinekit. Mes vezem trukstama dok. ir pasiseke pakalbeti su pacia teiseja, paaiskinom, kad cia del vaiko, kad norisi greiciau, galbut tai pagelbejo.
O as dar teismo datos laukiu, 2 kartus buvau nuvaziavusi, bet buvau kabinete kur galima susipazinti su byla. Su teiseja kaz kaip neisejo susitikti. Gal galima tiesiog i kab paskambinti ir paprasyti? Nors telefonu nelabai nori bendrauti, nes tai konfidencialu...Ka man daryti? O Jus prasyme raset kad sprendimas isigaliuotu is karto po teismo? Ar tiesiog su teiseja kalbejote? Ir ka jinai atsake? Nes daug kas sako kad nelabai nori tai daryti.
O kokio amziaus berniukas? Kaip jisai jusu namuose pirma karta jautiesi? Nes as irgi globejai buvau uzsiminusi , kad savaitgali paimti, bet nelabai taip norejo. Dabar turbut ir palauksiu teismo. O Jums kai is teismo laiskas atejo, tai po kiek laiko paskirta data?