Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo

Slavlantai ir išeina nepilni du mėnesiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 10 12, 14:34)
Slavlantai ir išeina nepilni du mėnesiai smile.gif

Karusia, norejau paklausti dar, kaip tas posedis vyksta? Ar didele sale? Reikes kazka irgi sakyti?
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2010 10 12, 21:51)
Karusia, norejau paklausti dar, kaip tas posedis vyksta? Ar didele sale? Reikes kazka irgi sakyti?

4u.gif Nieko baisaus per tuos posėdžius, tik atrodo ir taip viskas aišku, bet reikėjo pasisakyti (motyvuoti savo apsisprendimus) ir man ir vyrui. Viskas truko neilgai apie pusę valandos, nuosprendį paskelbė iškart. Pirmu atveju dalyvavo iš savivaldybės vaikų teisių atstovė ir iš Vilniaus vaikų teisių. Anrą kartą tik iš savivaldybės.
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2010 10 12, 20:51)

Mūsų atveju buvo koks 16-20 kv metrų biggrin.gif atšneka savo, kalba VTAT atstovė, klausė manęs apie motyvus, mano atveju kalbėjo dar globos namų atstovė - grupės auklėtoja, kurios buvo klausiama, kaip vaikas reaguodavo į apsilankymus namuose biggrin.gif o reakcija būdavo paprasta - pusvalandis dūdų maršo grįžus, ir žinoma - 70 km per valandą - namo ir dvi val. atgal, nes atgal važiuojant labai pykindavo vaiką sad.gif O paskui paskelbė iš karto, kad visi punktai tenkinami, kad įsiteisės po mėnesio, dokumentus atsiimti raštinėje. vysks. Sakyčiau visas ilgai lauktasis teismas užtruko 20-30 minučių. nors prieš tai kita VTAT atstovė grąsino, kad reiks atvežti į teismą vaiką, kad dalyvaus biologiniai tėvai, o tėvas ir jo motina jau buvo atsižymėję skandalu globos namuose, kai byla jau buvo teisme
Atsakyti
Mergikės. Atsakykit man neišmanėlei, ar laikinosios globos atveju galima išeiti vaiko priežiūros atostogų. Vaikui nėra 3 metų, mama dar tik ketina rašyti sutikimą dėl įvaikinimo. Vaiko statusas, kaip suprantu - rizikingas.
Čia taip viskas staiga, gavom pasiūlymą, nors prieš savaitę buvom apie 50 - i. Nieko nesuprantu. Netveriu savam kailyje, esu labai susijaudinus. Būtinai vyksim apsižiūrėt, nors vaiko kilmė, ligos istorija kelia didžiulį nerimą. Vaiką pasiūlė nei tokio amžiaus, nei lyties, nei sveikatos būklės, kokios rašėme prašyme. Och. Gal tai ir į gerą. Atleiskit, kad taip padrikai. Nerašau čia dažnai, bet kiekvieną dieną skaitinėju. Labai lauksiu jūsų palaikymo.
Atsakyti
QUOTE(rutikė @ 2010 10 13, 22:24)
Mergikės. Atsakykit man neišmanėlei, ar laikinosios globos atveju galima išeiti vaiko priežiūros atostogų. Vaikui nėra 3 metų, mama dar tik ketina rašyti sutikimą dėl įvaikinimo. Vaiko statusas, kaip suprantu - rizikingas.
Čia taip viskas staiga, gavom pasiūlymą, nors prieš savaitę buvom apie 50 - i. Nieko nesuprantu. Netveriu savam kailyje, esu labai susijaudinus. Būtinai vyksim apsižiūrėt, nors vaiko kilmė, ligos istorija kelia didžiulį nerimą. Vaiką pasiūlė nei tokio amžiaus, nei lyties, nei sveikatos būklės, kokios rašėme prašyme. Och. Gal tai ir į gerą. Atleiskit, kad taip padrikai. Nerašau čia dažnai, bet kiekvieną dieną skaitinėju. Labai lauksiu jūsų palaikymo.

As pries 2 metus pradzioj irgi turejau laikinaja globa ir nuo jos isteigimo dienos isejau motinystes atostogu, tai manau ir jums viskas turetu buti taip pat, tik kad pinigelius gausit tik uz globa (apie 500 Lt turbut), nes, kaip suprantu, vaikas virs 2-u metuku.
Daugelio vaikuciu sveikata stipriai pagereja iskeliavus is globos namu, o kartais ta ligos istorija ir is viso ne visai atitinka realia. Labai suprantu jusu jauduli, pati irgi kai suzinojau apie dukryte, tai nei miegoti galejau, nei apie ka kita galvoti biggrin.gif Sekmes jums dideliausios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rutikė @ 2010 10 13, 21:24)

Butinai praneskite apie ispudzius. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rutikė @ 2010 10 13, 21:24)

4u.gif Dėl ligų labai iškarto nestresuokite. Mano atveju ir vienam, ir kitam vaikučiui buvo tiek ligų prirašyta, kad atrodė didesnių ligoniukų pasaulyje nėra. Abu vaikelius parsivežėm sergančius (kosėjo baisiai, slogavo, sūnelis dažnai prieš jį parsivežant namo gulėdavo ligoninėje). Bet su tėvų pagalba ir liaudiškom medicininėm priemonėm po truputį išvarėm visas ligas. O vaikai namų sąlygom tikrai pasikeitė į gerąją pusę, tai pastoviai pastebi draugai. Nebijokit ligos istorijoje įrašytų įrašų (nebent tik yra rimtos ligos). ax.gif
Atsakyti
Sužinojau, kad vaikelis gimęs su alkoholine abstinencija, mama nėštumo metu vartojo ir narkotikus... Sako, kad dabar jis visiškai sveikas. Nu vis tiek važiuosim pasižvalgyt. Bet nesitikėjau, kad taip jaudinsiuos. Buvau save nuteikusi, kad imsim pirmą pasiūlytą, jei nebus labai rimtų sveikatos sutrikimų. Nerimauju ir dėl vaiko statuso, o jei mama apsigalvos ir neparašys sutikimo įvaikinti.
Labai ačiū jums visoms už palaikymą
Atsakyti
QUOTE(rutikė @ 2010 10 14, 18:06)
Sužinojau, kad vaikelis gimęs su alkoholine abstinencija, mama nėštumo metu vartojo ir narkotikus... Sako, kad dabar jis visiškai sveikas. Nu vis tiek važiuosim pasižvalgyt. Bet nesitikėjau, kad taip jaudinsiuos. Buvau save nuteikusi, kad imsim pirmą pasiūlytą, jei nebus labai rimtų sveikatos sutrikimų. Nerimauju ir dėl vaiko statuso, o jei mama apsigalvos ir neparašys sutikimo įvaikinti.
Labai ačiū jums visoms už palaikymą

Tai kad nebūtinas mamos sutikimas įvaikint. Tik vienas minusas, kad tokiu atveju laukia ilgesnis procesas - pirmiausia suteikiama laikina globa (ji suteikiama per kelias dienas), vėliau teismo metu nuolatinė globa (šio teismo metu bus apribotos motinystės teisės bio mamai), o tada jau paskutinis teismas dėl įvaikinimo.
Atsakyti
QUOTE(Selina @ 2010 10 14, 20:40)
Tai kad nebūtinas mamos sutikimas įvaikint. Tik vienas minusas, kad tokiu atveju laukia ilgesnis procesas - pirmiausia suteikiama laikina globa (ji suteikiama per kelias dienas), vėliau teismo metu nuolatinė globa (šio teismo metu bus apribotos motinystės teisės bio mamai), o tada jau paskutinis teismas dėl įvaikinimo.

4u.gif tik nepergyvenkite, mūsų mergytės gimė (apie tai iš karto mus pranešė) irgi su ne kokia diagnoze, kuri pavedėta dėl jos biologinės mamos apsileidimo, bet mes į tai jokio dėmesio nekreipėm.Patikėkit manimi,vaikas kuo puikiausiai pralenkia savo mažu protreliu ir iškalba bendraamžius, tik nereikia pult į paniką .Mes jau ir pamiršom apie visas dukrytei diagnozuotas ligas, Toms mažoms širdelėms reikia meilės ir daugiau nieko. Psitikėkit savimi ir klausykit savo širdies. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(=== @ 2010 10 14, 20:18)
4u.gif tik nepergyvenkite, mūsų mergytės gimė (apie tai iš karto mus pranešė) irgi su ne kokia diagnoze, kuri pavedėta dėl jos biologinės mamos apsileidimo, bet mes į tai jokio dėmesio nekreipėm.Patikėkit manimi,vaikas kuo puikiausiai pralenkia savo mažu protreliu ir iškalba bendraamžius, tik nereikia pult į paniką .Mes jau ir pamiršom apie visas dukrytei diagnozuotas ligas, Toms mažoms širdelėms reikia meilės ir daugiau nieko. Psitikėkit savimi ir klausykit savo širdies.  4u.gif

Labai teisingai parašėt. Šiems vaikučiams labiausiai reikia meilės ir rūpesčio. Daugelis diagnozių būna neteisingos. Netgi ta pati atsiliekanti raida, kuri namuose greitai pralenkia ir bendraamžius. Būtinai susitikit su tuo mažyliu ir klausykit širdies balso. Būtinai paprašykit, kad jums būtų parodyta vaikučio byla ir sveikatos kortelė.
Atsakyti