Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo

Aciu Britule, labai saugome vaikeli, jam bedos su plauciukai, matyt, kai pilvelyje buvo, mamyte daug ruke, tai dabar atsiliepia. As jau net bijau ji i polinklinika vesti, kad koks virusas neprikibtu, sutinku, kad svarbiausiai dabar stiprinti imunine sistema. Tik va kad broli turime darzelinoka, tai vis mums is darzelio atnesa virusiuku. Didysis va lengvai visas ligeles pernesa, o jau maziukui viskas komplikuojasi. Na bet po vasaros jau geriau, stiprejam stiprejam:) apetitas geras, vaikas valgus, judrus, kaip as juo dziaugiuosi. Net pagalvoju, kad po tu ligu ir stresu, musu jausmai jam tik isaugo, taip norisi, kad viskas jam butu gerai. Sekmes visoms belaukianciom ir jau sulaukusioms
Atsakyti
Na va ir as noriu pasigirti kad pagaliau mes suradom liga nuo kurios buvo sloga, bronchitas,ausu uzdegimas ir slapimo taku uzdegimas. Pasirodo elergija namu dulkiu erkem +bronchine astma, mergina isgyvendinom is miegamojo i jos kambari kuris buvo sutvarkytas atsizvelgiant i jos liga elergologe israse homeopatiniu preparatu ir ligos paastrejimo laikotarpiu israse cheminiu vaistu, nuvedem pas gera pulmanologe kuri nustate vaistu dozes nuo astmos ir viskas vaikas jau antras menuo neserga. Tfu tfu kad tik taip toliau nes dvieju menesiu nesirgimo mes nesame tureje.
Atsakyti
ka gi, aciu visoms uz kvietima mirksiukas.gif
mes siuo metu tvarkome dokumentus del 3 m berniuko globos, po to tvarkysim del ivaikinimo. turiu dar dukryte 6 m ir berniuka 3 m (cia biologiniai vaikai)tai gausis tipo kaip ir daugiavaike seima blush2.gif
siuo metu berniukas gyvena pas mus, pavyko susitarti su institucijom del svecio statuso...
sudetinga man kartais buna, aisku ir visokiu abejoniu pasitaiko, ir baimiu visokiausiu, bet tikiu kad viskas su laiku susidelios ,I baimes negalima orientuotis ir jomis vadovautis, nes tada reikia sedeti, nieko nedaryti ir psio.cia toks mano kredo, moto ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(taiska @ 2010 10 26, 11:40)
Bjjanka, o tai i kursus be pazymu nepriima? Jei imanoma, susitvarkykite pazymas kursu eigoje ar net pabaigoje, pvz. med pazyma galioma metus, tai kuo veliau ja gausite, tuo ir geriau, tuomet nereikes pries teisma naujos issimti, cia praktiniai patarimai.
Papildyta:
o medicinine pazyma gauti  tai uzima laiko, nes reikalingas medicinos komisijos ivertinimas, tai cia kaip kam pasiseka. As tai prasiau savo gydytojos, ji kazkaip greitai prasuko visa reikala, o va mano vyras jau pas kita gydytoja lankosi, jam ilgiau uztruko:) bet visumoj tai viska imanoma greitai atlikti, na sekmes.

Priima į kursus, jau kitą savaitę pradėsim lankyt smile.gif . O dokumentus rinksim lygiagrečiai su kursais. Tai vat ir domiuosi, kiek laiko tai užtrunka, ar spėsim iki kursų pabaigos susitvarkyt. Na, pagal atsiliepimus turėtume spėt smile.gif .

Papildyta:
QUOTE(MamaMia @ 2010 10 26, 20:39)

sudetinga man kartais buna, aisku ir visokiu abejoniu pasitaiko, ir baimiu visokiausiu, bet tikiu kad viskas su laiku susidelios ,I baimes negalima orientuotis ir jomis vadovautis, nes tada reikia sedeti, nieko nedaryti ir psio.cia toks mano kredo, moto ir t.t. biggrin.gif

Ir mano nuotaikos panašios. Baimių visokių. Bet tikiu, kad viskas bus gerai. O kad baimių yra, tai gal tai normalu g.gif .
Atsakyti
QUOTE(MamaMia @ 2010 10 26, 20:39)
mes siuo metu tvarkome dokumentus del 3 m berniuko globos, po to tvarkysim del ivaikinimo. turiu dar dukryte 6 m ir berniuka 3 m (cia biologiniai vaikai)tai gausis tipo kaip ir daugiavaike seima blush2.gif
siuo metu berniukas gyvena pas mus, pavyko susitarti su institucijom del svecio statuso...

Joo, nejuokai cia pas jus - trys vaikuciai, bet kai daug vaiku, tai ir daug meiles, na ir oziuku aisku nemazai biggrin.gif Belieka palinketi daug daug kantrybes ir kad visos baimes islakstytu! Sakyciau drasiai jus tokio paties amziaus vaikeli kaip ir savo pagimdyta nusprendet globot, nezinau ar as isdrisciau, dabar kai apie antra galvoju ir tai kinkos dreba, kaip susitvarkysiu, kad dukrele neliudetu, nepyktu, nepavydetu ir mazasis vaikelis butu priziuretas kuo rupestingiau.
Atsakyti
Sveikos, norejau Jusu paklausti kaip vertinate vaiku globeju ir iteviu rengimo programa Pride? smile.gif Ir taip pat kaip vertinate socialine parama teikiama globejams, kur kreipiates kai iskyla problemos?smile.gif(ar tai i institucijas jei taip tai i kokias pirmumo eile, o gal tik i gimines, nes nepasitikit institucijom) Labai noreciau suzinoti apie tai, nes apie tai rasau bakalaurini darba ir labai buiciau dekinga uz jusu issamius ir nuosirdziu atsakymus. Dar karta aciu:)
Atsakyti
QUOTE(MamaMia @ 2010 10 26, 19:39)

Malonu kad taip nusprendet dar isivaikinti viena vaikuti. Kaip vaikas reagavo pirmomis dienomis? Ar greitai adaptavosi? smile.gif
Atsakyti
nu, pirmom dienom buvo baisiai issigandes , pasiklydo 3 kamb bute smile.gif ju grupej is viso tik 2 kam buvo- zaidimo kamb ir miegamasis. nu dar tualetas. o cia tiek duru, ir 2 tamsieji kambariai, ir virtuve...tai va, duru labai bijojo.
Is karto atveztas verke ir prasesi atgal, pas aukletojas.nors iki to buvau ji lankiusi daug kartu, vis tiek pirma diena svetimoje aplinkoje jam buvo diziulis stresas.ypatingai stresavo kai ejo miegoti, galima sakyti, suisterikavo ir miegojo labai blogai, blaskesi.(iki siol miega ne labai). antra diena daug tylejo, o trecia diena jau truputi drasesnis kavalierius pasidare... smile.gif
Atsakyti
sveikutes.
mes dar laukiam teismo. berniuko sveciu teisem ,kad leistu gyventi niekaip neissiprasom, tik savaitgaliais, gal kas turit patarimu kokiu budu tai pavyksta padaryti? nes taip gaila vaika savaitgaliais vezti atgal. dabar kazkokios atostogos, nors jis darzelinukas, tai atostogu savaitei dave, dziaugiames ir mes ir jis, tik vis ruosiam, kad reiks vel atgal vaziuoti ir liudim visi, labiausiai maziuko gaila, taip nenori i ta puse vaziuoti. bet niekaip nesusikalbam su globos namais.
o musu adaptacija ( tfu ,tfu, tfu neprasisnekejus) bet nera jokios adaptacijos smile.gif vaikas atrodo kad cia gimes ir auges, nebuvo nei tylos is jo, nei baimes akytese, iskart kazkaip mumis pasitikejo ir mes tik dziaugiames kad nei vieno adaptacijai paskirto pozymio nematom. linksmas, laimingas, drasus, judrus, meilus vaikas. namus pirma karta apejo, paklausinejo nezinomu daiktu paskirties, ir uzsiemem zaidimais,ir viskuo kas ji domino. ir labiausiai dziugina kad jokiu kitu svetimu jam nereikia, tik musu su vyru, mes jam svarbiausi ir artimiausi, nieks neprisikalbina, nors siaip jis drasus bendravimui, bet per arti kitu neina.
zinoma, islys turbut dar visko,ir esam viskam pasiruose. bet tikimes kad viskas taip ir toliau bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(gucci78 @ 2010 10 27, 18:09)
sveikutes.
mes dar laukiam teismo. berniuko sveciu teisem ,kad leistu gyventi niekaip neissiprasom, tik savaitgaliais, gal kas turit patarimu kokiu budu tai pavyksta padaryti? nes taip gaila vaika savaitgaliais vezti atgal.

O kiek laiko praejo nuo dokumentu pridavimo i teisma? Data dar irgi nepaskirta?
kai mes nusprendem jau kad tikrai imsime savo vaikuti, tai norejau pasiimti savaitgali koki, tai man nedave globeja. O del svecio teisemis tai nezinau , jinai man pasiule paimti iki teismo sprendimo, bet as jai atsakiau kad man dirbti reikia, savo saskaita puse metu gi negaliu sedeti? Tai as galvoju po teismo paimti atostogas 2 sav dar turiu ir parvezti vaika svecio teisemis.

Del svecio teisemis as irgi turiu klausimeliu kas jau paeme vaika. Ar reikia rasyti koki prasyma? Del vaiko islaikymo ar skiria kiek pinigeliu? Nes vistiek jeigu savo saskaita menesi koki buti ir negauti uz vaika kuri priziuri, o gauna kitas zmogus uz ta vaika, biski nesazininga? g.gif Viska gi reikes pirkti patiems ir pampersus ir visokiu dar smulkmenu.
Atsakyti
dėl svečio- mano atveju - buvo vasara ir iki žiemos. gaudavom maistpinigius už vasarą, o rudenį - jau nepamenu g.gif Rašiau prašymą rajono vtat (kur globos namai), rašiau prašymą globos namų direktoriui, o mano miesto vtat rašė leidimą atsivežti į svečius (akis išpūtę, bet rašė biggrin.gif )
Atsakyti
sveciu teisem ir imam savaitgaliui, bet neleidzia paimti sveciu teisem i seima iki teismo spr. , ka kaip suprantu kiti globos namai leidzia.
del pinigu uz vaika nesigilinom, zinom, kad tai butu kapeikos, tai jau tiek to, tegu turi, svarbiau vaiko psichologine bukle, ir zinoma musu visu noras buti kartu. mes siulemes kokius nori rastus rasyti visiems kam tik reikia, bet nieks ju nenori, sako kad tai yra globos namu taisykles ir ju sprendimas. o jie sako : NE. iki teismo ir net menesi po teismo, iki sprendimo isigaliojimo. taip ir vazinejam kas savaitgali...
Atsakyti