QUOTE(Bjjanka @ 2011 01 17, 17:02)
Na , tam paaiškinime dėl išmokų tvarkos labai jau privelta viskas
, įdomu kaip bus parašyta pačiam įstatyme, jis dar nėra patvirtintas. O tam paaiškinime tai - jei vaikutį augini nuo 1 iki 2 metų - tai gali rinktis ar imt 3 mėnesius 70 proc, ar metus 40 proc. Tai tuos pačius 40 proc gaus i pagimdžiusios mamos, auginančios vaikutį nuo 1 iki 2 metų. Tai kaip ir viskas tas pats. Geriau yra tiems , kas įvaikina 2 metukų ir vyresnį - tada priklausys išmoka 3 mėnesius 70 proc. Bet visai nieko nėra parašyta, jei įsivaikinsiu vaikutį iki metų
, na tarkim 2 mėnesių. Tai kaip tada?? Aš manau turėtų būti taip pat , kaip ir pagimdžiusiom mamom - jei augini iki metų, gauni 100 proc, jei iki 2 metų , tai 70 proc iki metų, toliau 40 proc.
Bet čia tik mano svarstymai, net nežinau kur reikia kreiptis, norint išsiaiškinti viską tiksliai.

Bet čia tik mano svarstymai, net nežinau kur reikia kreiptis, norint išsiaiškinti viską tiksliai.
Galima skambinti i Sodra pasalpu skyriu, nors kai as su viena kosultante kalbejau, tai jie dar sitos naujienos nezino, nes nera pakeitimo istatyme. Bent jau as esu 99,99 proc. tikra, kad jei vaikutis iki metu, tuomet viskas lygiai taip pat kaip ir mamoms auginancioms savo pagimdytus vaikus, kitaip butu absurdas.