Sveikos,
Oi, painu man su tom motinystės išmokom
. Tai po liepos pirmos ( nes tikrai tik po jos eisiu, anksčiau vaikučio nesulauksim ), jei aš įsivaikinu 1 metų vaikutį, tai galiu eiti atostogų 3 mėn, ir gauti 70 procentų, o toliau nieko, arba galiu eiti 1 metus ir gauti 40 procentų
. Ar aš taip suprantu? Kažkodėl man atrodo, kad valstybė nuo manęs nusuka pinigėlių
.

QUOTE(Bjjanka @ 2011 01 15, 20:28)
Sveikos,
. Tai po liepos pirmos ( nes tikrai tik po jos eisiu, anksčiau vaikučio nesulauksim ), jei aš įsivaikinu 1 metų vaikutį, tai galiu eiti atostogų 3 mėn, ir gauti 70 procentų, o toliau nieko, arba galiu eiti 1 metus ir gauti 40 procentų
. Ar aš taip suprantu? Kažkodėl man atrodo, kad valstybė nuo manęs nusuka pinigėlių
.

Teisingai supratote. Galite rinktis.
QUOTE(Bjjanka @ 2011 01 15, 19:28)
Sveikos,
.

Ir man taip atrodo, kad labai neteisingas įstatymas. Juk auginančioms biologinius vaikučius mamytėms bus galima rinktis arba už pirmus metus gauti 100 proc. buvusio uždarbio, o už antrus nieko, arba kitas pasirinkimas, kad už pirmus metus gauti 70 proc, o už antrus metus 40 proc. buvusio uždarbio.Tai dabar taip išeina, kad įvaikinus kūdikį, kuriam yra 3 mėn., ar daugiau, kol jam sueis 2 metai gausim tik 40 proc. buvusio uždarbio. Tai čia jau kažkokia diskriminacija manau

Tikrai labai įdomu kuo mūsų seimūnams skiriasi įvaikinti vaikučiai nuo biologinių, kad pinigėlių jiems bus mokama mažiau?

O tai, kad vyresnius vaikučius įvaikinę įtėviai galės pasiimti apmokamų atostogų, tai labai sveikintinas sprendimas

Aš tai suprantu taip: jei įvaikini tarkim 3 mėnesių kūdikį, tai tu gali rinktis - gali eit atostogų iki jam sueis metai, ir gaut 100 procentų, arba iki 2 metų, ir gaut tą 70 ir 40 procentų. Ar aš teisingai suprantu? Tai tu prarandi tik tuos 3 mėnesius. Bet va jei jau vaikutis 1 metų, tai tu gali eiti metus, ir gauti 40 procentų. Tai nusukama yra visi metai, nes aš einu motinystės atostogų tik vienerius metus, o vistiek gaunu tuos 40 procentų. O įsivaikinus mažą vaikutį, manau, labai svarbu kuo ilgiau pabūti su juo namuose. Metai laiko, manau, yra būtini. Tai va, todėl ir norisi įvaikinti kuo mažesnį vaikutį.
QUOTE(Bjjanka @ 2011 01 16, 11:32)
Aš tai suprantu taip: jei įvaikini tarkim 3 mėnesių kūdikį, tai tu gali rinktis - gali eit atostogų iki jam sueis metai, ir gaut 100 procentų, arba iki 2 metų, ir gaut tą 70 ir 40 procentų. Ar aš teisingai suprantu? Tai tu prarandi tik tuos 3 mėnesius. Bet va jei jau vaikutis 1 metų, tai tu gali eiti metus, ir gauti 40 procentų. Tai nusukama yra visi metai, nes aš einu motinystės atostogų tik vienerius metus, o vistiek gaunu tuos 40 procentų. O įsivaikinus mažą vaikutį, manau, labai svarbu kuo ilgiau pabūti su juo namuose. Metai laiko, manau, yra būtini. Tai va, todėl ir norisi įvaikinti kuo mažesnį vaikutį.
Jei įvaikini mažesnį nei vienerių metukų vaikutį, tai galėsi, kaip ir dabar yra eiti normalių vaiko auginmo atostogų, kol vaikui sueis 3 metai (čia pasirinkimo teisė), tik už mažesnius pinigus, nei būtum pagimdžius savo. Tik tiek, kad už trečius metus, kaip dabar, tai ir po liepos 1 d. niekas nemokės. Aš supratau taip.
Mergaites, visoms įvaikinusioms vaiką iki 2 metų galiojo ir galioja tokia pat pašalpų mokėjimo tvarka kaip ir pagimdžiusioms. Dar net jei pradžioje skiriama laikina globa iki įvaikinimo, tai mokama ir globos pašalpa, ir motinystės. Po įvaikinimo taip pat suteikiama ir vienkartinė išmoka, tokio pat dydžio kaip ir mokama gimus vaikeliui. O ta nauja patvirtinta tvarka skirta įtėviams, kurie įvaikina vyresnį nei 2 metų vaiką ir suteikiama galimybė gauti 3 mėn apmokamas atostogas. Man čia viskas labai neblogai atrodo, juk iki tol dažnai būsimos mamytės galvodavo, kaip čia reikės suderinti ir darbą, ir vaikučio atėjimą į šeimą.
Sveikos mamyciukes, kaip sekasi auginti ivaikintus vaikucius? As turiu sunu, jau beveik 2metuku, su vyru esam nusprende jog antro norime "nuskriausto" vaikiuko, tik va girdejau jog neduoda globos tiems, kas nesimeto didesniais pinigais. Mes esame eiline jauna seima, dirbanti eilinius darbus, mokanti busto paskola, tad pajamos ne kazin ir kokios. Ar yra pinigu limitas norint globoti ar isivaikinti vaika? Nejau viskas remiama pinigais?
QUOTE(taiska @ 2011 01 17, 09:50)
Mergaites, visoms įvaikinusioms vaiką iki 2 metų galiojo ir galioja tokia pat pašalpų mokėjimo tvarka kaip ir pagimdžiusioms. Dar net jei pradžioje skiriama laikina globa iki įvaikinimo, tai mokama ir globos pašalpa, ir motinystės. Po įvaikinimo taip pat suteikiama ir vienkartinė išmoka, tokio pat dydžio kaip ir mokama gimus vaikeliui. O ta nauja patvirtinta tvarka skirta įtėviams, kurie įvaikina vyresnį nei 2 metų vaiką ir suteikiama galimybė gauti 3 mėn apmokamas atostogas. Man čia viskas labai neblogai atrodo, juk iki tol dažnai būsimos mamytės galvodavo, kaip čia reikės suderinti ir darbą, ir vaikučio atėjimą į šeimą.
Dėl dabartinės tvarkos esi visiškai teisi. Bet dėl naujai įsigaliosiančios nuo liepos 1 d. tik dalinai. Todėl mes su Bjjanka neveltui esam sunerimę dėl naujosios tvarkos.
Su vyru laukiam įvaikinti jau antrojo vaikelio, tad sekam visas naujienas. Kaip ir Bjjanka, laukiam kūdikėlio

Kad daug nediskutuot, įkeliu informaciją iš puslapio www.ivaikinimas.lt toms, kas neįsigilino į tai, kas mūsų laukia nuo liepos 1 d.
"Ministrų kabinetas pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui sulyginti teises žmonių, įvaikinusių vaiką iki trejų metų, ir tų, kurie įvaikino vyresnį nei trejų metų vaiką. Nuo šiol abiem atvejais, įsiteisėjus teismo sprendimui įvaikinti, įmotei ar įtėviui būtų suteikiamos 3 mėnesių mokamos atostogos vaikui prižiūrėti. Iki šiol tokiomis atostogomis galėjo pasinaudoti tik įvaikinusios vaiką iki trejų metų šeimos (asmenys). Pasinaudoti minėtomis 3 mėnesių atostogomis turės teisę bet kokio amžiaus vaiką įvaikinę apdraustieji, kuriems minėtų atostogų metu būtų mokama 70 proc. kompensuojamo darbo užmokesčio pašalpa. Tuo atveju, jei vaikui nėra suėję 2 metai, įtėviai gali rinktis arba 3 mėnesių atostogas (mokama 70 proc. darbo užmokesčio dydžio motinystės (tėvystės) pašalpa), arba eiti atostogų iki kol vaikas sulauks 2 metų gimtadienio (mokama 40 proc. pašalpa). Jei vaiko amžius yra nuo 2 iki 3 metų, įtėviai gali rinktis 3 mėnesių atostogas ir gauti pašalpą, kurios dydis sudaro 70 proc. gauto darbo užmokesčio. Šiuo atveju nėra draudžiama pasiimti ir vaiko priežiūros atostogas iki tol, kol jam sueis 3 metai, už kurias nemokama pašalpa (ji nemokama ir auginantiems biologinius tokio amžiaus vaikus). Atkreipiame dėmesį, kad susijusių teisės aktų projektai dar bus pateikti Lietuvos Respublikos Seimui. Numatomi pakeitimai įsigalios nuo 2011 metų liepos 1 dienos."
QUOTE(kondr @ 2011 01 17, 11:24)
Sveikos mamyciukes, kaip sekasi auginti ivaikintus vaikucius? As turiu sunu, jau beveik 2metuku, su vyru esam nusprende jog antro norime "nuskriausto" vaikiuko, tik va girdejau jog neduoda globos tiems, kas nesimeto didesniais pinigais. Mes esame eiline jauna seima, dirbanti eilinius darbus, mokanti busto paskola, tad pajamos ne kazin ir kokios. Ar yra pinigu limitas norint globoti ar isivaikinti vaika? Nejau viskas remiama pinigais?
mes irgi esame eiline seima, ir irgi mokam paskola,man atrodo, reikia kad vienam seimos nariui iseitu ne maziau nei 520 lt (ant popeiriaus) tai va, jeigu jusu bus 4 asmenu seima, tai jums reiketu kad jusu pajamos butu ne mazesnes nei 520*4=2080 (ant popieriaus).ir dar jei neklystu ne maziau nei 14 m2 kiekvienam seimos nariui = 14*4=56 m2 .o del paskolos galite nesireklamuoti vtat'ui

Na gal ir neįsigilinau, kažkas neaiškaus, matyt patys neįsigilino priėmę naują tvarką, o ji jau patvirtinta? Gal daugiau info yra www.ivaikinimas.lt man jau nelabai aktualu, tai per daug nesigilinu.
Del globėjų ar įtėvių pajamu ir gyvenamo ploto nėra numatyta tikslių standartų, labai daug priklauso nuo vertinančių socialinių darbuotojų. Pvz kai pas mus lankėsi, namuose buvo remontas, dalis buto buvo beveik jau baigta renovuoti, kitą dalį įšaldėme, nes trūko pinigėlių, tai kilo labai daug problemų ir klausimų, na vos pavyko gauti leidimą vaikeliui. Na, o po to lankėsi kito miesto vtat atsovai, kai jau turejo vaikeli laikinoj globoj, jiems nekilo jokių klausimų, kodėl pusė buto nauja, pusė seno, dar padrąsino, kad taip jau šeimose būna.
Del globėjų ar įtėvių pajamu ir gyvenamo ploto nėra numatyta tikslių standartų, labai daug priklauso nuo vertinančių socialinių darbuotojų. Pvz kai pas mus lankėsi, namuose buvo remontas, dalis buto buvo beveik jau baigta renovuoti, kitą dalį įšaldėme, nes trūko pinigėlių, tai kilo labai daug problemų ir klausimų, na vos pavyko gauti leidimą vaikeliui. Na, o po to lankėsi kito miesto vtat atsovai, kai jau turejo vaikeli laikinoj globoj, jiems nekilo jokių klausimų, kodėl pusė buto nauja, pusė seno, dar padrąsino, kad taip jau šeimose būna.
Na , tam paaiškinime dėl išmokų tvarkos labai jau privelta viskas
, įdomu kaip bus parašyta pačiam įstatyme, jis dar nėra patvirtintas. O tam paaiškinime tai - jei vaikutį augini nuo 1 iki 2 metų - tai gali rinktis ar imt 3 mėnesius 70 proc, ar metus 40 proc. Tai tuos pačius 40 proc gaus i pagimdžiusios mamos, auginančios vaikutį nuo 1 iki 2 metų. Tai kaip ir viskas tas pats. Geriau yra tiems , kas įvaikina 2 metukų ir vyresnį - tada priklausys išmoka 3 mėnesius 70 proc. Bet visai nieko nėra parašyta, jei įsivaikinsiu vaikutį iki metų
, na tarkim 2 mėnesių. Tai kaip tada?? Aš manau turėtų būti taip pat , kaip ir pagimdžiusiom mamom - jei augini iki metų, gauni 100 proc, jei iki 2 metų , tai 70 proc iki metų, toliau 40 proc.
Bet čia tik mano svarstymai, net nežinau kur reikia kreiptis, norint išsiaiškinti viską tiksliai.

Bet čia tik mano svarstymai, net nežinau kur reikia kreiptis, norint išsiaiškinti viską tiksliai.