Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo

QUOTE(Moonte @ 2010 08 10, 19:29)
Na vadinkime visus savo vardais, tas asmuo yra Moonte. Ar Moonte del to, kad jus isviakinote ka nors sake? Ji sake, kad jus spekuliuojate savo gerais, sventais drbais, kaip argumentu savo teiginiams. Ar tai tapatu su tuo ka parasete virsuje? Kas sakoma apie nedasakyma...

Zinau, zinau, i mano nuomone jums nusispjauti, nes as esu kvaila.

Atsiprasau disusijos dalyviu, kad kisu trigrasi i jusu namus, bet...
Lenkiu galva pries jusu ryzta ir stiprybes jusu darbuose  4u.gif

jūs mane persekiojat?
Jūs būkit maloni pasakyit kaip aš spekuliuoju? Na va kaip? Tai kad darydama kažką taip ir sakau darau kažką. Aš ir vaikams sakau šiandien važiuosiu į Kraujo centrą, duosiu kraujo. Jo reikia. Vienam berniukui labai reikia kaulo čiulpų, gal mano tiks. Ir etc. tuo pačiu savo vaikus mokau savo pavyzdžiu. Hipotetiniu nemoku. Mano sūnus vyriausias taip pat eina ir dalina savo kraują, pereitą mėnesį "paskolino" lopą savo odos bendradarbiui. Ir ką? O kodėl to nesakyti. Žūrėdami kaip auga broliai ir sesė jau dabar žino ką jie gyvenime darys, jauniausiam sūnui buvo į delikačią vietą įsisiurbus erkė. Vyresnieji juokavo, kad neturės dabar vaikų. Jis sakė, nu problemą radot- įsivaikinsim. Va tuo didžiuojuosi, tuo gyvenu, tuo džiaugiuosi ir tirpstu besigėrėdama į juos bežiūrėdama- kokia tai šauni kompanija.
Ir galvos nei prieš nieką čia lankstyti nereikia, čia nėra nė vienos, tikriausia, kuri tai neprimtų kaip įžeidimą, tą lankstymą tos galvos.
Moonte, globa, įvaikinimas- tai gyvenimo būdas. O jūsų toks apsireiškimas terodo menką suvokimo laipsnį ir nieko daugiau.
Atsakyti
Dekui, kad paaiskinote, kaip tik mano sodyboje gyvena penki globotiniai, ir viena seima glaudziasi nuo smurtaujancio vyro. Du ruosiasi studijuoti mano profesija, beje, as juos remsiu finansisskai. Pasigirsiu, vienas is mano aukletiniu, gavo siemet stipendija ir studijuos Danijoje, Karaliskoje menu akademijoje. Taigi.

Dabar, kur medalius kabinsime?

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 08 10, 20:09)
Dekui, kad paaiskinote, kaip tik mano sodyboje gyvena penki globotiniai, ir viena seima glaudziasi nuo smurtaujancio vyro. Du ruosiasi studijuoti mano profesija, beje, as juos remsiu finansisskai. Pasigirsiu, vienas is mano aukletiniu, gavo siemet stipendija ir studijuos Danijoje, Karaliskoje menu akademijoje. Taigi.

Dabar, kur medalius kabinsime?

na ir šaunu. Ir kas čia yra tame blogo, kad pasakėte? Nepamanėte, kad tie globotiniai nori kad jais būtų didžiuojamasi, kalbama? Kur jums medaliai visur vaidenasi?
Labai džiaugiuosiu jų ir jūsų pasiekimais.
Atsakyti

Moonte - praradai mano akyse pagarbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(domile_ @ 2010 08 10, 07:41)
Tie mokymai tikrai ne PRIDE buvo. Jie buvo daugiau globėjams skirti, todėl naudos tikrai ne daug buvo g.gif

Juridiškai tiks. Nes tokių dalykų, kaip naudos niekas tvarkant dokumentus nevertins. Dėl kursų - žiūrės tik formalią pusę.

Nebent pati norėtumėte juos lankyti. Tokią poziciją visiškai suprasčiau, jei pirmieji kursai buvo realiai nenaudingi.

Atsakyti
Būčiau labai dėkinga, jei kas galėtų atsiųsti prašymo teismui formą į AŽ (del ivaikinimo).
Gal VTAS darbuotoja gales padeti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slavlanta: 12 rugpjūčio 2010 - 21:25
Sveikos, galiu pasidziaugti, kad ir mes pagaliau sulaukeme pasiulymo. thumbup.gif Praseme vaikucio iki 1,5 metuku, panasaus amziaus ir pasiule. Jau buvome du kartus susipazinti su vaikuciu. Siuo metu jis ligonineje, o is ten jei neranda seimos - keliaus i kudikiu namus. verysad.gif
Jeigu mes sutinkame, vaikui skiriama laikina globa, paskui laukiame kol ribos motinai valdzia ir tada jau ivaikinimas. Zodziu, dar daug daug kelio laukia...
Vaikutis mums patiko, nors matosi kad truksta prieziuros, daug verkia, liudnas, baikstus....Zinoma, ir nesitikejom, kad jis bus kaip is katalogo virselio.
Taciau yra vienas dalykas, kuris mus labai labai neramina ir del ko negalime apsispresti galutinai. Jam 1m 5men. bet vaikas dar nevaiksto. Stoveti sake stovi lovyteje (mes nematem, tik slauge pasakojo). Bande parodyti kiek moka eiti, tai padare du-tris zingsnelius ir krenta, klaupiasi, lenkia kojytes...Vienas niekaip schmoll.gif , net ir viena ranka jam netinka, turi laikyti uz abieju, tada padare tuos pora zingsneliu...
Nustatytas judesio raidos sutrikimas. Ant kiek tai rimta, gales (bent jau taip tikimes), paaiskinti neurologe, su kuria susitinkame pirmadieni. Nuo jos zodziu ir priklausys musu apsisrendimas. Norime tiketi, kad tai tik laiko ir vaiko lavinimo klausimas ir viskas issispres. Iki tol jis gyveno pas mociute, bet dabar jinai jo atsisako, motyvuodama tuo (jei teisybe), kad nepajegi viena islaikyti keliu mazameciu vaiku. Blyn, pusantru metu vaiko reikejo, o dabar jau nebe? gun_bandana.gif
Bet ne apie tai dabar.
Metu pradzioje vaikui buvo paskirta atlikti galvos smegenu echoskopija, bet ji neatlikta. Aisku, ir dabar ligonineje ji nedaryta. Kodel buvo paskirta ja atlikti, man negalejo atsakyti, sake yra tik toks irasas ir prierasas, kad ji neatlikta. Viskas, visa informacija.
VTAT spaudzia duoti atsakyma kuo greiciau, nes jie tik ir tempia tas keleta dienu ligonineje, nes nezino kur vaika israsyti is jos. Kitos savaites pradzioje ji israso. Norejo musu atsakymo jau penktadieni (nors tik ketvirtadieni ir pasiule), bet kol neisiaiskinsiu vaiko sveikatos bukles - negaliu duoti atsakymo. Suprantu, kad jie nenori vaiko vezti i kudikiu namus, ir paciam vaikuciui butu geriau ten nepakliuti, nebtuti nei vienos dienos, bet.. Juk negaliu pilnai visko neissiaiskinusi sakyti, taip, sutinku.
Na ir prirasiau.... doh.gif Bet isiskalbejau unsure.gif
Atsakyti
Daiva888 - o negalit paskubinti tos echoskopijos?
beje - gali būti, kad vaikas nevaikšto ir nuo nepriežiūros. kiek žiūrėjau savo vaiko kortelę, visur - iki globos namų buvo įrašas - fizinis atsilikimas. ji nėra stipri fiziškai, gal ir nebus, bet nuo nelavinimo - ir pilnapėdystė nuo raumenų hipotonijos, ir stuburas kreivas, ir kojytės x...
Atsakyti
QUOTE(daiva8888 @ 2010 08 14, 14:41)
Sveikos, galiu pasidziaugti, kad ir mes pagaliau sulaukeme pasiulymo. thumbup.gif  Praseme vaikucio iki 1,5 metuku, panasaus amziaus ir pasiule. Jau buvome du kartus susipazinti su vaikuciu. Siuo metu jis ligonineje, o is ten jei neranda seimos - keliaus i kudikiu namus.  verysad.gif
Jeigu mes sutinkame, vaikui skiriama laikina globa, paskui laukiame kol ribos motinai valdzia ir tada jau ivaikinimas. Zodziu, dar daug daug kelio laukia...
Vaikutis mums patiko, nors matosi kad truksta prieziuros, daug verkia, liudnas, baikstus....Zinoma, ir nesitikejom, kad jis bus kaip is katalogo virselio.
Taciau yra vienas dalykas, kuris mus labai labai neramina ir del ko negalime apsispresti galutinai. Jam 1m 5men. bet vaikas dar nevaiksto. Stoveti sake stovi lovyteje (mes nematem, tik slauge pasakojo). Bande parodyti kiek moka eiti, tai padare du-tris zingsnelius ir krenta, klaupiasi, lenkia kojytes...Vienas niekaip  schmoll.gif , net ir viena ranka jam netinka, turi laikyti uz abieju, tada padare tuos pora zingsneliu...
Nustatytas judesio raidos sutrikimas. Ant kiek tai rimta, gales (bent jau taip tikimes), paaiskinti neurologe, su kuria susitinkame pirmadieni. Nuo jos zodziu ir priklausys musu apsisrendimas. Norime tiketi, kad tai tik laiko ir vaiko lavinimo klausimas ir viskas issispres. Iki tol jis gyveno pas mociute, bet dabar jinai jo atsisako, motyvuodama tuo (jei teisybe), kad nepajegi viena islaikyti keliu mazameciu vaiku. Blyn, pusantru metu vaiko reikejo, o dabar jau nebe?  gun_bandana.gif
Bet ne apie tai dabar.
Metu pradzioje vaikui buvo paskirta atlikti galvos smegenu echoskopija, bet ji neatlikta. Aisku, ir dabar ligonineje ji nedaryta. Kodel buvo paskirta ja atlikti, man negalejo atsakyti, sake yra tik toks irasas ir prierasas, kad ji neatlikta. Viskas, visa informacija.
VTAT spaudzia duoti atsakyma kuo greiciau, nes jie tik ir tempia tas keleta dienu ligonineje, nes nezino kur vaika israsyti is jos. Kitos savaites pradzioje ji israso. Norejo musu atsakymo jau penktadieni (nors tik ketvirtadieni ir pasiule), bet kol neisiaiskinsiu vaiko sveikatos bukles - negaliu duoti atsakymo. Suprantu, kad jie nenori vaiko vezti i kudikiu namus, ir paciam vaikuciui butu geriau ten nepakliuti, nebtuti nei vienos dienos, bet.. Juk negaliu pilnai visko neissiaiskinusi sakyti, taip, sutinku.
Na ir prirasiau.... doh.gif  Bet isiskalbejau  unsure.gif

Laba diena, musu draugai pasieme panasaus amziaus mergyte ir taip pat nuo neprieziuros nevaiskciojo, bet su laiku ir seimos pastangomis ir meile mergyte mokosi vaiskciot.
Atsakyti
As irgi labai noreciau tiketi, kad vaikutis ismoks vaikscioti, kad reikia tik laiko, lavinti, mokinti ji, nes iki siol niekas su juo neuzsieme kaip supratau. Kiek pats ismoko, tiek ir padaro, t.y. atsisesti ir atsistoti. Lovyteje nelabai ir pavaiksciosi.
Kas del echoskopijos, tai man buvo atsakyta, kad ja skyre jo rajono poliklinika (dar kai vaikas gyveno pas mociute). Kai paklausiau ar ligonineje ja darys, buvo atsakyta, kad ne, reikia kreiptis ten, kur ja skyre, tai yra i poliklinika. Reikalauti, kad ji butu atlikta ligonineje turbut nelabai turiu teises? g.gif Juk pas vaika einam kaip sveciai, paukscio teisemis. O gal as klystu? g.gif Gal turiu tokia teise reikalauti, kad vaikui butu atlikta viskas, kas buvo paskirta, kad ir ne toje gydymo istaigoje? Nes tik jo sveikatos bukle ir itakos musu sprendima. Patarkit, mamos..
Atsakyti
g.gif labai sunku patarti bet bandysiu tik pasidalinti patirtimi, kai paėmėm savo vaiką, ėmėm globai tai nelabai ten man rūpėjo jo fizinis, psichinis stovis, nes viską įsivaizdavau kitai- ėmiau karto jo 11 metų seserį ( iš kitų vaikų namų0 tai maniau kad jie bus šeima o aš taip sakant -oadėjėja. Gana naivu nes parsivežus mažąjį, buvo 2,2m paaiškėjo kad sesei per sunki emociškai ši našta. Problemos buvo labai didelės- ir kreivas ,šleivas tas vaikas kažkos buvo ir nekalbėjo ir t.t. 6 metų jam nustatė protinį atsilikimą o 7 metų- išvada-tik modifikuoti bendrąsias programas, tai yra eis į bendrojo lavinimo mokyklą ir esu garantuota,kad jis turės daug mažiau problemų nei kitis nes yra pakankamai auškto emocinio intelekto,kurį beje galima išlavinti nežiūrint koks protinis intelektas. Tai va, esmė pasisekimo tame- kad visai visai buvo nesvarbu koks jo fizinis ar psichinis išsivystymas, aš jį ėmiau todėl kad jis buvo savo sesers brolis ir jo negalėjau palikti vaikų namuose, žodžiu buvau laisva nuo baimių.

Vaikai bet kokiu atveju duoti nuo Dievo tiek savo gimdyti tiek įvaikinti.
mano bendradarbio, nu velnių prisišveitusio paklausiua- turi vaikų, kaip jie ? ( pagal vaikus, kaip jie gyvena aš sprendžiu apie žmones), jis atsakė- du turiu- vienas įvaikintas, kitas mano. manasis- banditas, tiesiogine žodžio prasme, o įvaikintasis- paguoda visiems.

žinau ir liūdnų atvejų apie įvaikintus vaikus. Bet labiasiai pavojinga - gyventi.

Jei pajutot ryšį su vaiku, jeigu galvojate apie jį, ar galėsite ramiau gyventi jei jo nepaimsite ? Aš žinojau kad negalėsiu, tai daviau vyrui ant tuščio lapo pasirašyti kur užpildžiau prašymą paimti abu vaikus. Poto pažadėjau jį atiduoti į savaitinį darželį, vėl negalėjau. Bendradarbė sakė, kad aš jį išskiriu iš savo vaikų, o vyras- ne. Tiesiog jis gaudamas iš manęs meilės mažiausu už mano vaikus jos gauna daugiau nei būtų likęs vaikų namuose. Neseniai susimasčiau kodėl užsieniečiai įsivaikina ligotus vaikus- aišku pas juos sistema sutvarkyta ir valstybės ir visuomenės požiūris kitoks. bet jie ko gero nesitapatina savo gyvenimo su vaiko, palieka jo likimą jam pačiam o mes labai perimam, tiesiog susitapatinam ir jei nesitapatina -tai labai sunkiai išgyvenam. g.gif kaži kas nors suprantama ką parašiau...

Papildyta:
QUOTE(daiva8888 @ 2010 08 14, 16:48)
As irgi labai noreciau tiketi, kad vaikutis ismoks vaikscioti, kad reikia tik laiko, lavinti, mokinti ji, nes iki siol niekas su juo neuzsieme kaip supratau. Kiek pats ismoko, tiek ir padaro, t.y. atsisesti ir atsistoti. Lovyteje nelabai ir pavaiksciosi.
Kas del echoskopijos, tai man buvo atsakyta, kad ja skyre jo rajono poliklinika (dar kai vaikas gyveno pas mociute). Kai paklausiau ar ligonineje ja darys, buvo atsakyta, kad ne, reikia kreiptis ten, kur ja skyre, tai yra i poliklinika. Reikalauti, kad ji butu atlikta ligonineje turbut nelabai turiu teises?  g.gif  Juk pas vaika einam kaip sveciai, paukscio teisemis. O gal as klystu?  g.gif Gal turiu tokia teise reikalauti, kad vaikui butu atlikta viskas, kas buvo paskirta, kad ir ne toje gydymo istaigoje? Nes tik jo sveikatos bukle ir itakos musu sprendima. Patarkit, mamos..

echoskopija atmes organinę smegenų funkcijos patalogiją-tai yra bus matyti arnėra buvę traumų, nu kažkokių pakitimų kas galėtų įtakoti smegenų veiklą, ar netraumuota ir veikia centrai atsakinti už įvairias funkcijas- kalba, judėjimas. Maniškį tyrė 6 metų- ramu.O irgi vaikšiojo apie 1,5 metų pradėto- buvo storas ištižęs kaip koks baravykas. dabar nepagautum biggrin.gif
Atsakyti
Del nevaiksciojimo dar nera dideles problemos. Normaliai vaikai iki 18 men turi pradeti vaiksciot. Drauges dukryte atrodo 16 men. pradejo vaiksciot. Atsizvelgiant i tai, kad vaikas apleistas, lyg ir normalu, kad dar nevaiksto.
Ka gydytojai apie jo sveikatele sako? Mums vaiku namuose viena gydytoja tiesiai sviesiai pasake, kad nesiulau imti sito vaikucio. Ziauru, bet...
Atsakyti