Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistai ir nėštumas

Sveiki,

Mamytes, geriancios vaistus, pasidalinkit patirtim: ka sake gydytojai, kaip buvo su vaikeliu? Taip pat planuojancios vaikeli tokioj situacijoj, atsiliepkit!

Dekui! unsure.gif
Atsakyti
Apie kokius vaistukus čia klausi, gal gali tiksliau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mulan @ 2005 12 18, 19:34)
Apie kokius vaistukus čia klausi, gal gali tiksliau blush2.gif



Labas, mulan,

Deja, antidepresantus...Depresija liko nuo pirmo nestumo, tiksliau, be vaistu dar neiseina. Mazytei jau pusantru, giminej nera ne vienos panasaus amziaus sielos, todel turim pasirupinti patys:) Geriu seroxat, kiek issiaiskinau, sio vaisto reikia vengti pirmus tris menesius, o zindyti lygtai galima. Bet kas cia zino? Todel ir ieskau, kas is patirties zino g.gif Aciu

Atsakyti
Taip ir buvo tokia mintis atėjus blush2.gif

Na mes pas planuojančias turėjom tokį atvejį, kai mergina pastojo vartodama vaistukus ax.gif Jos nickas yra Delusion, taigi gali jai į AŽ parašyti ir paklausti dėl vaistukų, nes šiaip tai tokie atvejai tikrai reti mūsų skyrelyje ax.gif
Atsakyti
Labux

As silpnoka buvau pries pastodama, bet kazkaip keistai pasamoningai nenorejau gerti vaistu dar nezinodama, kad nestuke.gif. Rydavau vaistus saujom, tai nuo sanariu skausmo, tai inhaliatoriai nuo astmos, tai skrandi skauda, o migrenos skausmai tesdavosi paromis. Man buvo skirtas lexotanilis. Bet kai tik suzinojau, jokiu vaistu nebegeriau ir jauciuosiu puikiai, vienintelis vaistas - arbateles.

Kiek zinau, vienintelis leidziamas vaistas nuo skausmo nestuke.gif yra paracetamolis.
Atsakyti
Mano daktare sake, kad jei skauda galva ar koki danti, tai neturiu kenteti, o turiu isgerti paracetamolio tablete.
Taip turiu gerti kasdien tabletes, palaikancias skydliaukes veikla. Pries menesi turejau isgerti antibiotiku kursa del uzdegimo.
Atsakyti
Keli klausimai del antidepresantu buvo uzduoti forumo ginekologei.
Tai atsakymas buvo berods, kad reikia konsultuotis su neurologu ir pan. Manau, kad vertetu susirasti tuos klausimus ir atsakymus.
Atsakyti
Mano kolegos ir pazistami -psichiatrai ir psichoterapeutai, tad biski ismanau. Pati esu psichologe.

Kiek zinau, Coaxilis (antidepresantas) pasisalina is kraujo per menesi, todel patariama ji nutraukt pries du menesius (panasiai ir su Asentra) iki pastojimo. Bet yra tokiu antidepresantu, kuriuos reiktu nutraukt dar anksciau.

Bet realiai mano vieno pazistamo psichiatro praktikoje pasitaiko, kad moterys tik po tam tikro laiko suzino apie savo nestuma. Tada kuo skubiau tuos vaistus reikia keisti kitais, zolinio pagrindo - pvz, Neuro-3 forte. Beje, jokiu apsigimimu to psichiatro praktikoje nepasitaike, bet visais atvejais ankstyvojoje nestumo stadijoje antidepresantai buvo pakeisti kitais vaistais.

As pati dabar esu nescia ir turiu bedu del dantu. Stai idejo man vaistu dviem savaitem, sako, nepakenks. Bet man kazkokia paranoja - dabar sedziu ir galvoju, ar juos iskrapstyti ar ne. O dar nori rengena dantu daryt - ne uz ka nesutiksiu, bet infekcija tai irgi blogai. Blogiausia - nezinoma tiksliai, kuri danti man skauda. Greiciausiai vis gi vaistus iskrapstysiu ir palauksiu dar, ar skaudes, tada eisiu pas kita stomatologa. Gal galima rast kita iseiti, gal man skauda nuo persalimo... verysad.gif
Atsakyti
Kai laukiausi, apie 12 nėštumo savaitę man supūliavo kojos pirštas, ir baigė pūliuoti tik prieš gimdymą. gydžiau jį visokiais tepalais, tame tarpe ir antibiotiniais, nes nutariau, kad infekcija blogiau, nei vaistai. bet tampė nervus man tas pirštas, negijo ilgiausiai. tfu tfu tfu, vaikiukas gimė kuo sveikiausias.
Atsakyti
O kažin, jeigu aš iš didžiulio nerimo išgėriau 1 tab. raminančių antro mėnesio gale - gal nuo vienos nebus fatališkų pasekmių?
Atsakyti
As visa nestuma vartojau homeopatinius vaistus, tiesa, ant vienu (geriamu ampuliu) buvo parasyta, jog poveikis nestuke.gif nezinomas. Kadangi gaminti buvo Vokietijoj, issiaiskinau, kad daznai ant Vok vaistu taip buna parasyta del itin didelio atsargumo.. g.gif
Atsakyti
Nėštumo pradžioje (dar nežinojau,kad nestuke.gif ) sirgau bronchitu ir plaučių uždegimu, gėraiu antibiotikus. Kai sužinojau, kad nestuke.gif , baisiausiai išsigandau, o ir kiti nerimavo ir tuo nerimu mane užkrėtė. Tai aš pirmu reisu - pas ginekologę . Ji pasakė, kad pačias pirmas savaites - tai nėra tokio pavojaus kaip nuo 6-7 sav., atseit pradžioj vaikeliukas dar naprisitvirtinęs gimdoje, neima iš motinos organizmo maisto ( maitinasi iš savo "trynio"), ir nėra su juo labai susijęs. Taigi - būk rami- pasakė ji, o ir echo specialistė pasakė tą patį. Tai nurimau ir džiaugiuosi nėštumu biggrin.gif thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti