QUOTE(AŠA @ 2008 01 09, 17:03)
kokios dar kieno mintys dėl pirolizės???
ir domina gartraukiai... kaip suprasti "metalinis filtras", "anglies filtras"? aš tiesiog noriu, kad filtrą būtų galima nuplauti, o keisti nenorėčiau, nes pirma: papildomi pinigai, antra; po metų kitų gali jau nei modelio, nei filtrų nelikti
Kas dėl pirolizės, turiu ir naudoju, be to esu patenkinta, nes... nereikia valyti, tik nuo dugno su drėgnu skudurėliu nubraukti "dulkes", kas dėl kvapo, taip kikias 15 min sklinda nemalonus kvapas, bet jungiu gartraukį, praveriu langą ir... turiu kaip naują orkaitę be jokių pastangų.
Anksčiau turėjom senovinę orkaitę, tai kai ją išpurkšdavau orkaičių valikliu, patikėkit kvapas ne ką geresnis ir silpnesnis, tik gal kitoks, bet taip pat nemalonus, o po to vos ne dantimis viską savo rankom ir šveiti, na dabar naujos gal lengviau valosi, bet aš net nebandžiau
Filtrai:
"metalinis filtras" kai išpučia į ventiliacijos angą (reikia tik laikas nuo laiko išplauti)
"anglies filtras" kai nėra galimybės pajungti į ventiliaciją ir oras filtruojamas per filtrą ir išpučiamas atgal į patalpą (reikia laikas nuo laiko keisti)
Papildyta:
Tiesa, pirolizę naudoju kas kokiu 3 mėn., nes mano orkaitė su mėsos termometru ir labai skaniai iškepa mėsos gabalas. Tiesiog pamarinuoji palaikai pora dienų, dedi į orkaitę ir turi skanutėlį (kaip Maximoje ar kitur kur kepa) mėsos gabalą.
Dėl to ir tenka dažniau jungti pirolizę, nes kepama mėsa prigarina riebalų
Aš jau tokia tinginė

, kad net kotletukus kepu orkaitėje (rankovėje), kad neapšaudytų kaitentės ir nereiktų jos valyti.
Bet mano tingėjimas turi ir teigiamą pusę, nereikia papildomų riebalų, gaunam sveiką, skanų maistą ir minimum pastangų.