Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Fea @ 2010 05 12, 14:31)
tai va butent, atejo robobebras, pasake apir rgb ir daba visos matuoja smile.gif ir nedrisk priestaraut biggrin.gif

man tai ten irgi pvz blogi ND...nu, as pritariu oharos nuomonei drinks_cheers.gif

na tai taip, vertinkim pagal pagal ora ir nuotaika ir siuntinekim zmogu perdarinet. Melynuoti ten negali is principo, nes melynos spalvos ten pertekliaus tiek pat, kiek ir pacios oharos pateiktame pavyzdyje, tai kur objektyvumas, kai vienur tas pats yra gerai, o kitur blogai?
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2010 05 12, 14:31)
tai va butent, atejo robobebras, pasake apir rgb ir daba visos matuoja smile.gif ir nedrisk priestaraut biggrin.gif

man tai ten irgi pvz blogi ND...nu, as pritariu oharos nuomonei drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(frederica @ 2010 05 12, 14:36)
Brumbrumai, supratau Tavo mintis 4u.gif 
Akasha,Flickre gavau patarimą, kad per image-adjustemets-exposure  pareguliavuss exposure į minusą šiek tiek...  tas plemas nebūtųs toks baltas.Tik va neįsivaizduoju kaip tą padaryti, čia turbūt reiktų tik tą vietą kažkaip pažymėti, su lasso įrankiu gal ? 
Gal kas pagelbėtų, būčiau labai dėkinga.Aš su Ps visai nenoku verysad.gif

Na as tai manau, kad apdirbimas dar truputi ja padegino... Ir kaip dabar isdege nemanau, kad expozicijos mazinimas kazka pakeis... bet jei turi originala isaugojus, manau galima butu pabandyti... Jei ka gali siusti man ir pabandysiu patvarkyti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 12 gegužės 2010 - 13:42
QUOTE(Akasha @ 2010 05 12, 11:38)

Beje zinok nu nesumastau, kaip cia geriau apkarpyti... gal pabandyk kvadrata daryti ir galvytes daugiau nukirpti... mirksiukas.gif

ačiū pabandysim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 05 12, 14:41)
na tai taip, vertinkim pagal pagal ora ir nuotaika ir siuntinekim zmogu perdarinet. Melynuoti ten negali is principo, nes melynos spalvos ten pertekliaus tiek pat, kiek ir pacios oharos pateiktame pavyzdyje, tai kur objektyvumas, kai vienur tas pats yra gerai, o kitur blogai?

nu baltos spalvos net ner, nors nusauk smile.gif jei bandom fotkindamos balta spalva gaut balta, tai bandom... cia ir yra esme to ND ax.gif nu tiesiog paciai naudinga stebet kaip ta balta ne taip jau lengvai ir nuotraukoj gaunasi tokia pat balta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2010 05 12, 15:05)
nu baltos spalvos net ner, nors nusauk smile.gif jei bandom fotkindamos balta spalva gaut balta, tai bandom... cia ir yra esme to ND ax.gif nu tiesiog paciai naudinga stebet kaip ta balta ne taip jau lengvai ir nuotraukoj gaunasi tokia pat balta 4u.gif

nu ne, esme yra gauti teisinga WB, apie ekspozicija nieko neparasyta.
As ekspozicijos neginu, kad ji teisinga, bet tada zmogui taip ir reikia pasakyti, kad WB geras, bet bloga ekspozicija, o ne apmeluoti, kad melynuoja. Nu ir tada kabinekimes del ekspozicijos ir kituose ND, pvz. - trys daiktai.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 05 12, 15:22)
nu ne, esme yra gauti teisinga WB, apie ekspozicija nieko neparasyta.
As ekspozicijos neginu, kad ji teisinga, bet tada zmogui taip ir reikia pasakyti, kad WB geras, bet bloga ekspozicija, o ne apmeluoti, kad melynuoja. Nu ir tada kabinekimes del ekspozicijos ir kituose ND, pvz. - trys daiktai.

nesakiau kad melynuoja..man ten tiesiog ner baltos... o ND tame kiek as zinau, reikia fotkint balta daikta..bent jau seniau taip buvo. nebent cia keitet kazka.
Atsakyti
as tai isvis nesuprantu tu kabinejimusi del WB. gi nedarai ju automatiskai, tai gali pagalvot ir paziuret, kad baltas daiktas butu kaip baltas. kad butu pakankami sviesos, kad nestatytum seslyje, pries langa ir pan. gi jo esme ne ismokt fotike suspaust mygtukus. ir gali bent pasistengt gaut gerus rezultatus, kurie paciai/paciam patiktu. o ne tikrint rgb ir ziuret kiekviena karta skaiciukus..

nufotkini, paziuri, nepatinka paciam, vel bandai. nu kad ismoktum bent jau matyt teisingiau.

cia as niekam konkreciai nesakau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2010 05 12, 15:26)
nesakiau kad melynuoja..man ten tiesiog ner baltos... o ND tame kiek as zinau, reikia fotkint balta daikta..bent jau seniau taip buvo. nebent cia keitet kazka.

nu tai baltas lapas irgi yra daiktas ar ne? smile.gif Aisku cia issikalinejimai prasidejo, bet esminis ir pagrindinis reikalas, kad jei dangerele suprato kame esme, moka nustatyti wb ir zino su kuo tai valgoma, tai bent jau man nebera reikalo kabinetis. Linktels galvele, kad foto tamsokos ir viskas, o wb tai gera padare smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 05 12, 15:34)
nu tai baltas lapas irgi yra daiktas ar ne? smile.gif Aisku cia issikalinejimai prasidejo, bet esminis ir pagrindinis reikalas, kad jei dangerele suprato kame esme, moka nustatyti wb ir zino su kuo tai valgoma, tai bent jau man nebera reikalo kabinetis. Linktels galvele, kad foto tamsokos ir viskas, o wb tai gera padare smile.gif

ner to balto lapo, ner biggrin.gif
gerai,jei tau tinka tai tinka. ji suprato,kad tau tinka.
man netinka.. ir kaip matau,ne man vienai.
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2010 05 12, 15:37)
ner to balto lapo, ner biggrin.gif
gerai,jei tau tinka tai tinka. ji suprato,kad tau tinka.
man netinka.. ir kaip matau,ne man vienai.

puodelio balto irgi nera, deja.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 05 12, 15:40)

viespatie doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 05 12, 15:40)

puodelis tikrai naturaliau baltai atrodo nei tas lapas...

teisingai ne visad viska reik tikrint pagal RGB... turi pats matyt baltą spalvą. čia yra mano nuomonė... vieniem gerai šis ND kitiek nea.. man svarbu asmeniškai kad aš matau baltą spalvą,o ne kad balta spalva gera pagal skaičiukus.
Atsakyti