Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(solo @ 2010 05 15, 12:45)
Beje, aš nežinau kodėl man nepavyksta išgauti tokio "stiklinio" skaidrumo, na, kaip pas frederica, pvz. Ar čia technika, ar nustatymai, tiesiog kiekvienoj savo foto galiu įžvelgti smulkų smulkų grūdą.

Na tikriausiai pagrindas- apšvietimas, kuo mažesnis ISO, tuo mažiau triukšmų. Mano canonas 450,neblogai susitvarko su triukšmais, be to visada stengiuosi pasieškoti tinkamos šviesos. Tai tiek tų paslapčių.

QUOTE(Noelle @ 2010 05 15, 13:16)
nepatinka man sraiges, bet foto tai liuksine, rimtai. Stokan kelk  smile.gif

Frederica ir tavosios liuks. Tik formatas man nelabai patinka.

Geros Akashos sraigės thumbup.gif
Noelle, žinau, kad Tau nepatinka visokie gyviai biggrin.gif , aš tai sraiges, boružes, drugelius ir dar visokius vabalaičius nuo mažens myliu biggrin.gif tai va ir užverčiau čia jus sraigėm biggrin.gif Formatas, tai net nežinau...čia aš atseit kelią joms ilginau, man vis atrodo, kad jos keliauja, keliauja 'vis kažkur keliauja...turbūt nevykusiai aš čia sugalvojau.
QUOTE(ohara @ 2010 05 15, 22:28)

Ohara, netiesa, kad netobulėji, pamenu kaip atėjai į temą, tikrai nebuvo lengva net ND atlikti, džiaugdavais kiekvienu pliusiuku.O dabar tiek daug žinai. Žinai kritiką reikia išmokti priimti, tai vienas iš žingsnių tobulėjimo link. Ir patikėk, kritika yra geriau, daug geriau nei jokio komentaro, kad ir kaip bebūtų keista, kritika įrodo, kad Tavo foto nėra š( kaip, kad Tu rašai), jei kažkas sustojo prie Tavo foto, parašė kas netaip, reiškia tavo foto dar "išgydoma", kalbu ne apie PS ar pakarpymą, tiesiog jei tą kritiką priimsi kaip patarimą, sekantį kartą tos klaidos nebepadarysi.
Viskas su Tavim ok, pažiūrėk kiek nedaug laiko praėjo, o kiek jau pasikeitei.
Pasiimk savo pirmąją foto ir paskutiniąją ir palygink, juk skiriasi , tiesa mirksiukas.gif

Aukščiau galvą ir pirmyn 4u.gif

Piene, nekomentuoju Tavųjų foto, nes studijinės nėra mano stiliaus, aš jų nemyliu ir nesuprantu, bet čia jau mano problema.
Saddiqah , man visose trūksta šviesos, pilkokos ir su kompozicija reikėtų padirbėti, vaikučiai "apkapoti"...
Corrie - antra kokia įdomi, kaip sraigė susisukus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 16 gegužės 2010 - 10:15
as cia vis dar del to isdegusio dangaus, noreciau patarimu sulaukti. smile.gif
foto.. net nesinori cia kelti, ir akis gadinti kitiem biggrin.gif
http://public.fotki....c-0174-jpg.html
Atsakyti
frederica, nepykstu, as tik norejau pamegint, kas tai per daiktas smile.gif) ir galiu pasakyt kad nepatiko... Labai sausa ir ribota kazkaip.. biggrin.gif as jau geriau fotkinsiu gamta, ir zmones gamtoj ir pns smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(<Pienė> @ 2010 05 16, 13:28)
frederica, nepykstu, as tik norejau pamegint, kas tai per daiktas smile.gif) ir galiu pasakyt kad nepatiko... Labai sausa ir ribota kazkaip.. biggrin.gif as jau geriau fotkinsiu gamta, ir zmones gamtoj ir pns smile.gif)

Suprantu, gerai,kad išmėginai.O jei ir patiktų, nieko blogo tame namatau, juk yra kam patinka ir kam reikia tokių foto.Kas būtų jei visos sraiges fotografuotumėm lotuliukas.gif
Dangerele, sulauk Akashos, ji manau tikrai pagelbės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 05 16, 13:44)
Suprantu, gerai,kad išmėginai.O jei ir patiktų, nieko blogo tame namatau, juk yra kam patinka ir kam reikia tokių foto.Kas būtų jei visos sraiges fotografuotumėm lotuliukas.gif

Studija tiems kas tingi eit toli nuo namu, kas tingi keltis anksti ryte, ar sedet nakti fotkinant ilgu islaikymu, kam ne prie sirdies pasivoliot ant zemes lauke ir pns smile.gif) O man reikia viso to.. Man pats procesas nerealus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 05 16, 11:08)
antroji labai fainai susisukusi. Nepamenu koks tavo fotoaparatas, bet čia tiktų koks makro, labiau išplaukęs fonas, žinoma jei fotoaparatas patempia.
Trčs susiraitymas.ioje gėlės fotogeniškos, bet jas fotografuočiau gal net iš viršaus, ar iš apačios, vėlgi iš arčiau, nes ta tvora, ar kas ten bebūtų, nereikalinga, grožio nepriduoda.

dekui labai uz komentara:)

gaila bet makro objektyvo neturiu arba bent jau objektyvo su didele diafragma, o cia tik tiek su savo tamsiu stiklu galejau ispaust uzdaroj patalpoj. aisku teisinuosi..
bet tikiuos ismokt is turimo aparatuko ispaust viska ka galima..
pas mani nikon d5000, turi jis ir makro funkcija, bet niekad nesinaudojau. net nezinau ar mazus objektus geriau fotografuoti A ar nustacius makro?

turiu ir is arti, bet man prie sirdies labiau kur matosi ziemos sodo metalines konstrukcijos(turiu joms silpnybe blush2.gif )
user posted image
ir dar viena kuri man patinka, bet fonas per mazai isiliejes ir stiklo konstrukcijos truputi trukdo. bet man grazu:))
user posted image

o del dangaus ir man kyla klausimas. neseniai bandziau gaudyti parasiutininkus.
dangus buvo labai debesuotas ir tarp debesu islysdavo saule. todel debesu krasciukai gaudavosi isdege (labai gerai matosi fotike kai isdegusios vietos mirksi juodai baltai). kaip to isvengt? (pamatavus dangu ekspozicija mazint viena padala? bet ar nesigaus per tamsu?)
isdegintas dangus (truputi per daug)
user posted image
man truputi atrodo per tamsus (arba mano monitorius tamsina)
user posted image
Atsakyti
Gal kas zino ka daryt, jeigu yrasius photoshopa paskui kiekviena karta praso serial, nors ji kiekviena karta ir yvedu... ? jau nervina mane...
Atsakyti
Sveikos... Bandau sugrįžti į tiesos kelią wink.gif Antrąkart jau smile.gif Senbuvės tikiuosi mane vis dar prisimins..

Nebuvau fotiko į rankas padėjusi, tiesiog tobulėjimui neliko laiko. O dabar baigiant Zolubo fotografijos pamokas vėl suspurdo diiiidžiulis noras mokytis toliau ir nesustoti. Tikiuosi prisiimsit mane ir vėl.

Susipažinimui ir prisiminimui:

user posted image
Atsakyti
Laba diena smile.gif
QUOTE(frederica @ 2010 05 16, 09:13)

Saddiqah , man visose trūksta šviesos, pilkokos ir su kompozicija reikėtų padirbėti, vaikučiai "apkapoti"...

Nu va, viskas negerai, o man visai gražu buvo... lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 05 16, 12:29)
as cia vis dar del to isdegusio dangaus, noreciau patarimu sulaukti. smile.gif
foto.. net nesinori cia kelti, ir akis gadinti kitiem biggrin.gif
http://public.fotki....c-0174-jpg.html

Na su isdegusiu dangum man paciai dar neteko tvarkytis... Mazai peizazu fotkinu... ciaip tokiu atveju turetu padeti gradientinis filtras... Zinoma sis filtras kainuoja ciz pzvyzdys http://www.fotofabri...Gray-58-mm.html
O daugiau labai ideju neturiu... sudetingas cia reikala... laikant ant statyvo fotika, tai bandyti daryti du kadrus su skirtingom ezpozicijom ir po to jungti i viena... O sitose foto na galima bandyti gelbeti... zymeti dangu su laso tool ir mazinti ecpozicija...
Va dabar dar specialiai islindau per langa ir paziurejau kas gaunasi biggrin.gif Kad dangus ir zeme normaliai gautusi... aisku dar reikia ziureti ir saule is kurios puses sviecia... Tai ant 1/400 islaikymo ir F5,6 gavosi viskas liuksiskai... ir dangus neisdeges ir medziai ne per tamsus... Saule buvo uz nugaros... Gal tokioj situacijos pasibandyk is pradziu pora kadru ant p rezimo ir ziurek, koks rezultatas, jei viskas tenkina, tai nusistatai tuos pacius parametrus ant m ir fotkini... wink.gif viskas zinok bandymu budu ateina.... negaliu pasakyt nustatymu tiksliai, nes labai daug priklauso ir nuo svieso, dienos meto, debesuotumo ir t.t....

QUOTE(frederica @ 2010 05 16, 13:44)

Nereikia manes taip girti... as irgi ne visada randu iseiti is padeties... smile.gif Kartais tiesiog nurasau nepavykusius kadrus... ax.gif
O siaip sendien gavau lengva soka, kai pasiule fotografuoti krikstynas... Ir nezinau ar sutikti, nes tikrai bijau, kad kazkas nesigaus... Noro aisku pilnos kelnes, nes nuo kazko pradeti reikia... bet taip pat dar del pacios technikos trukumo nepasitikiu savo jegomis... Nei kokio sviesaus zoom turiu , nei blykstes, jei baznycioj tamsu butu...
Gal kazkas kokios patirties turit ir patarti galit?

QUOTE(alexxandra @ 2010 05 16, 14:40)
Sveikos... Bandau sugrįžti į tiesos kelią wink.gif Antrąkart jau smile.gif Senbuvės tikiuosi mane vis dar prisimins..

Nebuvau fotiko į rankas padėjusi, tiesiog tobulėjimui neliko laiko. O dabar baigiant Zolubo fotografijos pamokas vėl suspurdo diiiidžiulis noras mokytis toliau ir nesustoti. Tikiuosi prisiimsit mane ir vėl.

Susipažinimui ir prisiminimui:

Nerealiai grazus lasiukai ant pienes.... Junkis junkis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 16 gegužės 2010 - 14:50
Alexxandra, puiku 4u.gif

Akacha, drąsiau- viskas bus ok 4u.gif

o man kažkoks sunkus etapas... niekas nesigauna taip, kaip noriu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 16, 01:47)
Bandau įkelt šį tą, pačiai neatrodo, kad čia be priekaištų, bet norisi ir geriau žinančių nuomonės, o kaip daugiau mokytis... smile.gif

man antroji patinka, tik kompozicija nelabai gera - centruota, bet gražiai fonas išplautas ax.gif priešpaskutinėj trūksta mergytei erdvės ir šviesiau norėtųsi, paskutinėj šviesa gražiai krenta, bet man asmeniškai labiau patiktų, jei mergaitė būtų į priešingą pusę pasisukus ir kojyčių trūksta ax.gif

QUOTE(alexxandra @ 2010 05 16, 13:40)

foto tai puiki bigsmile.gif kadangi perskaičiau visas senas temas, tai prisimenu tave iš senbuvių, gerai, kad sugrįžai 4u.gif

Ohara, nepasiduok, pirmyn tik mirksiukas.gif ir pas mane kitinukas su mažiausiu f 3,5 ale mokaus smile.gif o kritika gerai, nors ir skaudu kartais, bet apvirškini ir vėl pirmyn eini mirksiukas.gif

Akasha, bandyk bigsmile.gif manau susitvarkysi 4u.gif

Paprasta, man ir daug kas nesigauna, kiek kadrų ištrinu doh.gif vis nepatinka, bet bandom bandom... 4u.gif

šiandien pagavau voverytę, arti prieiti neišėjo, puolė bėgti, tai gaudžiau taip kaip gavosi, nėr čia joks super kadras, tik pagalvojau apie karpymą...čia jau kirpta truputį, bet mąstau, gal dar reikėtų kairę pusę rėžti iki pat medžio g.gif
user posted image

šis man kažkuom patinka, bet gal tik man doh.gif
user posted image

gėlių nemoku fotkint, tai nebarkit labai, su PS tik spalvom pažaidžiau blush2.gif
user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bizyte: 16 gegužės 2010 - 15:34