QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 17, 20:31)
trąša gi čia, pati natūraliausia. Šiaip augalai iš įvairių šaltinių pasisavina azotą, "iš oro" taip pat
jaja, tą ir turėjau omeny, kad ten trąša, bet natūrali.
gaudvile, ar
rušint man tuos prigijusius bet kietoje žemėje besigaluojančius augaliukus persodinant, ar geriau "nekišt nagučių iki kūčių"?
aaačiūūū už atsakymą
kaip gėlyčių sekėsi užsipirkt savaitgalį?
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 05 17, 20:33)
o truputi ne itema noriu paklausti: ka jus darote su prieskoniniais augaliukais? ta prasme kur juos naudojate? ar ziemai dziovinate, ar ir tokius zalius , pvz. ant mesos dedate? pirmi metai kaip tokiu prisisejau tai neturiu zalio supratimo kaip toki zalia bazilika pavyzdziui naudot mesai
na, bazilikas man yra prieskonis nr.1. žalias yra skanesnis už džiovintą, tačiau iki kol paragavau žalią, tai džiovintas puikiausiai tiko. labai bazilikai tinka ant makaronų, picų, daržovių (troškinių, arba trintų sriubų), taip pat ir ruošiant mėsą (labiau troškiniuose). dedu prieš galą, paskui nebeverdu, kad aromatas nedingtų. pvz, išsiverdi makaronus, pasiruoši su visais ten padažais, o pačiam gale paplėšau baziliko lapelį, išmaišau ir šakės, kaip skanu.
neseniai viriau trintą cukinijų sriubą ir jau išvirus daržovėms įmečiau lapeliuką ir su blenderiu sutryniau kartu baziliką žalią, nu ne-re-a-liai.
taigi, kai bazilikas užaugs plantacija (sode), tai žydėjimo metu visą nušienausiu ir džiovinsiuos, o tas, kur vazoniuke, tikiuosi subujos iki medelio ir turės daug lapelių, tada galėsiu dar ir šviežiu mėgautis.
rozmarinas yra žymiai aitresnis, aš maiste jo nelabai mėgstu. čiobrelis gi švelnus, man visai patinka, naudoju taip pat, kaip ir baziliką - beveik visur, bet mažesniais kiekiais.
levandos nedaudojau maiste. raudonėlis patiko maiste, bet saikingai.
kas te dar? kalendra... aš jos nelabai jaučiu. yra tam tikrų receptų, kur ji labai reikalinga (plove berods), bet aš jos nelabai jaučiu, rimtai. gal ta pirktinė kalendra malta tiesiog yra nekokybiška? nžn....
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 17, 20:33)
dabar tiksliai nebeprisimenu, berods Nojaus ir dar kažkokios firmos pakuotėse dygo ne tik levandos, bet ir čiobreliai. Daug kas džiaugėsi, kad "kažkas" sudygo, tik pasirodžius tikriesiems lapeliams ne levandos buvo.
man iš tokios dvigubos pakuotės (ten firmos Sėklos) neišdygo nei čiobrelis, nei levanda...
Papildyta:
a, dar papildysiu. dėl prieskonių - žalių ar džiovintų - yra visada ilga diskusija, kada jie gardesni - žvieži ar džiovinti. čia kaip ir grybai - nėra vienos tiesos. tiesiog yra žmonių skoniai