Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

QUOTE(rozine_svajone @ 2010 05 17, 21:38)
toje mano idetoje nuotraukoje tikiuosi ten levandos?  ax.gif tos dvi ilgos.

nea, levandų pilkšvai žali lapukai, smulkučiai ir standūs, ką tik pasirodžiusių paprastai siekia tik iki pusės centimetro 4u.gif

Tiesa, net tokie smulkučiai kvepia levandiškai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 17 gegužės 2010 - 20:43
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 17, 21:42)
nea, levandų pilkšvai žali lapukai, smulkučiai ir standūs, ką tik pasirodžiusių paprastai siekia tik iki pusės centimetro  4u.gif

Tiesa, net tokie smulkučiai kvepia levandiškai wink.gif



norejau irgi rasyt, kad kazkaip ne levandiskai atrodo, bet gal ten kokia gigantiniu levandu rusis biggrin.gif siaip suaugusios levandos kai kurie lapeliai tikrai ilgoki buna, bet kad tokiu vaikuciu tokie lapai butu, biski keista g.gif

http://www.sunshinel...r...&tid=Albums
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ne mama: 17 gegužės 2010 - 20:48
QUOTE(ne mama @ 2010 05 17, 21:45)
norejau irgi rasyt, kad kazkaip ne levandiskai atrodo, bet gal ten kokia gigantiniu levandu rusis biggrin.gif  siaip suaugusios levandos kai kurie lapeliai tikrai ilgoki buna, bet kad tokiu vaikuciu tokie lapai butu, biski keista g.gif

http://www.sunshinel...r...&tid=Albums

o jergau tai kas cia pas mane per mutantai uzaugs? doh.gif verysad.gif na bet reiks nemest, ziuret kas cia gausis doh.gif jei kuri turit levandos daigeliu foto tai pasirodykit palyginimui biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozine_svajone: 17 gegužės 2010 - 20:53
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 05 17, 21:52)
o jergau tai kas cia pas mane per mutantai uzaugs?  doh.gif  verysad.gif na bet reiks nemest, ziuret kas cia gausis  doh.gif jei kuri turit levandos daigeliu foto tai pasirodykit palyginimui  biggrin.gif


manieji jau iskeliavo pas mama smile.gif bet tai kaip taip pardavinet seklas nesuprantu cool.gif nesvarbu kad pigiai, vistiek manau reiktu kazkokia kontrole ivest, o nesupilt beleka g.gif
Atsakyti
QUOTE(karrinta @ 2010 05 17, 21:19)
Oho koks grozis  4u.gif  Koki menesi sejote?

Baltąjį tai jau gavau riebų iš Edexos biggrin.gif O žaliąjį ir kitus sėjau apie vasario vidurį - neiškenčiau ilgiau smile.gif Dabar jau visi masiškai žydi.

QUOTE(Edexa @ 2010 05 17, 21:23)
Nu žinai ką... blink.gif o dar klausinėji ką kitos daro, kad taip daigai auga.

Tai, žinok, tik pomidorai ir auga biggrin.gif

QUOTE(ne mama @ 2010 05 17, 21:23)
something else- o tas baltas pomidoras gal dar neissiskleides kad tokie ziedai g.gif 

Nugis ne, kiti žiedeliai irgi pilnaviduriai bigsmile.gif Laukiu nesulaukiu kol užmegs vaisius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 17, 20:31)
trąša gi čia, pati natūraliausia. Šiaip augalai iš įvairių šaltinių pasisavina azotą, "iš oro" taip pat  mirksiukas.gif

jaja, tą ir turėjau omeny, kad ten trąša, bet natūrali.
gaudvile, ar rušint man tuos prigijusius bet kietoje žemėje besigaluojančius augaliukus persodinant, ar geriau "nekišt nagučių iki kūčių"?
aaačiūūū už atsakymą biggrin.gif 4u.gif

kaip gėlyčių sekėsi užsipirkt savaitgalį? 4u.gif

QUOTE(rozine_svajone @ 2010 05 17, 20:33)
o truputi ne itema noriu paklausti: ka jus darote su prieskoniniais augaliukais? ta prasme kur juos naudojate? ar ziemai dziovinate, ar ir tokius zalius , pvz. ant mesos dedate? pirmi metai kaip tokiu prisisejau tai neturiu zalio supratimo kaip toki zalia bazilika pavyzdziui naudot mesai biggrin.gif

na, bazilikas man yra prieskonis nr.1. žalias yra skanesnis už džiovintą, tačiau iki kol paragavau žalią, tai džiovintas puikiausiai tiko. labai bazilikai tinka ant makaronų, picų, daržovių (troškinių, arba trintų sriubų), taip pat ir ruošiant mėsą (labiau troškiniuose). dedu prieš galą, paskui nebeverdu, kad aromatas nedingtų. pvz, išsiverdi makaronus, pasiruoši su visais ten padažais, o pačiam gale paplėšau baziliko lapelį, išmaišau ir šakės, kaip skanu.
neseniai viriau trintą cukinijų sriubą ir jau išvirus daržovėms įmečiau lapeliuką ir su blenderiu sutryniau kartu baziliką žalią, nu ne-re-a-liai.
taigi, kai bazilikas užaugs plantacija (sode), tai žydėjimo metu visą nušienausiu ir džiovinsiuos, o tas, kur vazoniuke, tikiuosi subujos iki medelio ir turės daug lapelių, tada galėsiu dar ir šviežiu mėgautis.
rozmarinas yra žymiai aitresnis, aš maiste jo nelabai mėgstu. čiobrelis gi švelnus, man visai patinka, naudoju taip pat, kaip ir baziliką - beveik visur, bet mažesniais kiekiais.
levandos nedaudojau maiste. raudonėlis patiko maiste, bet saikingai.
kas te dar? kalendra... aš jos nelabai jaučiu. yra tam tikrų receptų, kur ji labai reikalinga (plove berods), bet aš jos nelabai jaučiu, rimtai. gal ta pirktinė kalendra malta tiesiog yra nekokybiška? nžn....


QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 17, 20:33)
dabar tiksliai nebeprisimenu, berods Nojaus ir dar kažkokios firmos pakuotėse dygo ne tik levandos, bet ir čiobreliai. Daug kas džiaugėsi, kad "kažkas" sudygo, tik pasirodžius tikriesiems lapeliams ne levandos buvo.

man iš tokios dvigubos pakuotės (ten firmos Sėklos) neišdygo nei čiobrelis, nei levanda...
Papildyta:
a, dar papildysiu. dėl prieskonių - žalių ar džiovintų - yra visada ilga diskusija, kada jie gardesni - žvieži ar džiovinti. čia kaip ir grybai - nėra vienos tiesos. tiesiog yra žmonių skoniai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 05 17, 23:36)
jaja, tą ir turėjau omeny, kad ten trąša, bet natūrali.
gaudvile, ar rušint man tuos prigijusius bet kietoje žemėje besigaluojančius augaliukus persodinant, ar geriau "nekišt nagučių iki kūčių"?
aaačiūūū už atsakymą biggrin.gif  4u.gif

kaip gėlyčių sekėsi užsipirkt savaitgalį?  4u.gif
na, bazilikas man yra prieskonis nr.1. žalias yra skanesnis už džiovintą, tačiau iki kol paragavau žalią, tai džiovintas puikiausiai tiko. labai bazilikai tinka ant makaronų, picų, daržovių (troškinių, arba trintų sriubų), taip pat ir ruošiant mėsą (labiau troškiniuose). dedu prieš galą, paskui nebeverdu, kad aromatas nedingtų. pvz, išsiverdi makaronus, pasiruoši su visais ten padažais, o pačiam gale paplėšau baziliko lapelį, išmaišau ir šakės, kaip skanu.
neseniai viriau trintą cukinijų sriubą ir jau išvirus daržovėms įmečiau lapeliuką ir su blenderiu sutryniau kartu baziliką žalią, nu ne-re-a-liai.
taigi, kai bazilikas užaugs plantacija (sode), tai žydėjimo metu visą nušienausiu ir džiovinsiuos, o tas, kur vazoniuke, tikiuosi subujos iki medelio ir turės daug lapelių, tada galėsiu dar ir šviežiu mėgautis.
rozmarinas yra žymiai aitresnis, aš maiste jo nelabai mėgstu. čiobrelis gi švelnus, man visai patinka, naudoju taip pat, kaip ir baziliką - beveik visur, bet mažesniais kiekiais.
levandos nedaudojau maiste. raudonėlis patiko maiste, bet saikingai.
kas te dar? kalendra... aš jos nelabai jaučiu. yra tam tikrų receptų, kur ji labai reikalinga (plove berods), bet aš jos nelabai jaučiu, rimtai. gal ta pirktinė kalendra malta tiesiog yra nekokybiška? nžn....
man iš tokios dvigubos pakuotės (ten firmos Sėklos) neišdygo nei čiobrelis, nei levanda...
Papildyta:
a, dar papildysiu. dėl prieskonių - žalių ar džiovintų - yra visada ilga diskusija, kada jie gardesni - žvieži ar džiovinti. čia kaip ir grybai - nėra vienos tiesos. tiesiog yra žmonių skoniai smile.gif

laaabai aciu uz issamu komentara mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 05 17, 23:36)
1. jaja, tą ir turėjau omeny, kad ten trąša, bet natūrali.
2. gaudvile, ar rušint man tuos prigijusius bet kietoje žemėje besigaluojančius augaliukus persodinant, ar geriau "nekišt nagučių iki kūčių"?
3. kaip gėlyčių sekėsi užsipirkt savaitgalį?  4u.gif
4. levandos nedaudojau maiste. raudonėlis patiko maiste, bet saikingai.


1. norėjau pasakyti, kad nereiktų užsižaisti ir paisyti proporcijų maišant substratą, ir t.t.
2. čiobrelis, levanda ir rozmarinas? Visi trys geriausiai auga itin skurdžioje dirvoje, vazonėliuose auginant reiktų ypatingo drenažo, šaknys neturi mirkti bet ir neturi stokoti drėgmės, visi eteriai geriausiai gaunami kai auga tiesioginėj saulėkaitoj.
3. ačiū, gerai bigsmile.gif
4. į provanso žolelių mišinį įeina ir džiovintos levandos, ruošiant užpilus salotoms ar marinuojant mėsą pasiskleidžia nerealus aromatas, neįkyrus ir daugiasluoksnis wub.gif

O su raudonėliu yra tokie dzyvai, nesudraugauja abu su baziliku, vienas kitą stelbia. Panašiai kaip krapai su česnaku. Tarkim į vegetarišką daržovių sriubą prieš pat pabaigą dedu raudonėlio, uždedu dangtį ir sriuba bręsta 10-15 min ( pagal receptą smulkintas pomidoras be skūros, skaldyto česnako kelios skiltelės, raudonėlis, druskos šiek tiek ir aštrių pipirų vos vos). Pradarius dangtį amas dingsta keliolikai sekundžių wub.gif Į padažus prie picos ar makaronų, jei dedu raudonėlio, vadinasi nededu baziliko, o jei pastarąjį dedu, reiškias raudonėlis laukia savo žvaigždžių valandos.

Čiobrelis labai pasiteisino marinuojant žuvį, pakankamai pradangindamas kepamos žuvies kvapą.

na, o planuose dar yra pasisėti juozažolę, gelsvę, estragoną ( kietį, nerealus prieskonis ruošiant mėsos, žuvies patiekalus) ir susidaiginti imbierą.
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 05 17, 21:52)
o jergau tai kas cia pas mane per mutantai uzaugs?  doh.gif  verysad.gif na bet reiks nemest, ziuret kas cia gausis  doh.gif jei kuri turit levandos daigeliu foto tai pasirodykit palyginimui  biggrin.gif

As is pradziu taip pagalvojau, bet neatsikratau ir dabar minties, kad pas tave ten yra medetkos. Man atrodo Zane kazkada neseniai buvo idejus fotke, o gal ir ne ji g.gif su mazom medetkom ax.gif
Aisku foto gali atrodyt tir kitaip - bet paziurek kaip atrodo levandos maximoj, ju lapeliai tikrai smulkesni 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 18 gegužės 2010 - 07:03
QUOTE(Dantiste @ 2010 05 16, 21:36)
einu tada ir as isnesiu ax.gif kazkaip i lauka ka isnesu, tas labai paauga thumbup.gif

Nesiu jau ir as, nors balkonas nestiklintas. Nors per diena, o tai palange uzimta, kates neturi kur sedet. biggrin.gif

QUOTE(Žanė @ 2010 05 16, 21:58)
kitąsyk dėk tiesiai, gražios nuotraukos, o atsidarinėti taip užknisa biggrin.gif man patinka paveiksliukai biggrin.gif o ir tema juk apie tai biggrin.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Dantiste @ 2010 05 17, 12:09)
o su tom levandom tiesa, kad jos beveik nedaigios, jei nepalaikai menesi ar pusantro saldytuve? g.gif nu skaiciau kad daigumas 6 proc, o palaikius saltai (+3`C) padideja iki 77 proc atrodo. nes as sejau paprastai, tai man is kokiu 20 tik viena isdygo biggrin.gif

Nesaldziau ir neisdygo nei viena. Is pernyksciu viena perziemojo ir graziai auga. Kita karta saldysiu be gailescio. Kazkodel maniau, jei jau parduoda, tai turetu but pasaldytos. g.gif

Su bazilikais vargelis. Ispikiavau siaip ne taip skruzdeliukus tokius, bet lyg atsigavo po to.

O va ciobrelis ispikiuotas. Jei gerai subujos, tai turesiu visa ciobrelyna. Man labai patinka ciobrelio arbata.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nenka @ 2010 05 17, 20:59)

Zemaugiai zirniukai "Markana"

Labas, o kur tokiu seklyciu nusipirkti?
gal dar ne vėlu pasisodonti, labai norėčiau smile.gif ačiū
Atsakyti
labas rytas,

Gaudvile, o bazilikui kokia žemė būtų reikalinga? ir kalendrai? 4u.gif
dėkui už baziliką ir raudonėlį - nemaišysiu šių dalykų, nors žolelinių prieskonių mišiniuose tai dažnai būna sumaišyta, bet pati tai daugiau nepainiosiu schmoll.gif

prisiminiau, kad rozmarinas su mėsa tinka, o Oliveris kone visur deda rozmariną. pvz į moliūgų sriubą, mėsą ir t.t. nors man moliūgų sriuba nereali su muskato riešutu ir, žinoma, baziliku

Papildyta:
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 18, 06:59)
As is pradziu taip pagalvojau, bet neatsikratau ir dabar minties, kad pas tave ten yra medetkos. Man atrodo Zane kazkada neseniai buvo idejus fotke, o gal ir ne ji g.gif su mazom medetkom  ax.gif
Aisku foto gali atrodyt tir kitaip - bet paziurek kaip atrodo levandos maximoj, ju lapeliai tikrai smulkesni 4u.gif

user posted image
čia tos plokštesniais lapais yra medetkos, šalia - tagetės.
Atsakyti