QUOTE(Žanė @ 2010 05 18, 10:25)
labas rytas,
Gaudvile, o bazilikui kokia žemė būtų reikalinga? ir kalendrai?
dėkui už baziliką ir raudonėlį - nemaišysiu šių dalykų, nors žolelinių prieskonių mišiniuose tai dažnai būna sumaišyta, bet pati tai daugiau nepainiosiu
prisiminiau, kad rozmarinas su mėsa tinka, o Oliveris kone visur deda rozmariną. pvz į moliūgų sriubą, mėsą ir t.t. nors man moliūgų sriuba nereali su muskato riešutu ir, žinoma, baziliku
ir bazilikui ir kalendrai reikia trąšios žemės, bet tuo pačiu ir laidžios, vadinas reikia įterpti plauto upės smėlio (

) arba agroperlito. Žodž, auginant vazonėliuose stebėti, kad nemirktų šaknys vandenyje, bet ir neperdžiūtų
Kaip skanu yra ant be paniravimo keptos mėsos gabalėlio pasidėti ką tik nulaužto rozmarino šakelę - einantis karštis suaktyvina kvapus

Svarbu nepadauginti, užtektų tik kokių 5-6 cm. Ir lėkštėj dailu ir kvapnu valgant.