Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

QUOTE(aaagnex @ 2010 05 13, 19:37)
Esu macius daug ka auginant, bet pati auginus  schmoll.gif

nu taaai tada didelis respect, kad taip gražiai atrodo augaliukai smile.gif

mamos buvau prašiusi nupirkt našlaičių į mano likusius laisvus vazonėlius ir man atvežti. o ji pas mane tokia entuziastė, nepakontroliuosi... tai va, atveža... medetkų pripirkusi "našaitės negražios buvo, va šitos gerai atrodė" doh.gif lotuliukas.gif ogi aš pati medetkų tai ir prisidaiginusi, ir turiu, ir dar sėklų likę, ir auga jos man kaip ant mielių lotuliukas.gif žodžiu, visai neapsidžiaugiau biggrin.gif bet šios kažkokios panašu dekoratyvinės, žemesni, kresnesni krūmeliai.
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 05 13, 21:22)
nu taaai tada didelis respect, kad taip gražiai atrodo augaliukai smile.gif

Aciu blush2.gif : kazkaip siais metais begalinis noras augint viska atsirado - matyt dar hormonai po nestumo neatsigave biggrin.gif

Kazin ar yra kokia gelyte, kuria dabar pasejus dar speciau ziedeliais pasidziaugt, ir kuri nebijotu daug saules ir mazai dregmes, o tai apziurejau, kad buve sio buto seimininkai augindavo isorinej pusej gelytes ir yra like loveliu laikikliai...
idomu kaip lietus neisplauna taip pakabintu loveliu, g.gif nes net i vidu balkono per stipresni lietu lija ir neblogai verysad.gif

o gal man savo salotas su spinatais i laukine puse pekelt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 13 gegužės 2010 - 20:49
našlaitės tikrai spėtų, jos gi ir rudeniui artėjant naujai sėjamos...
dar tie serenčiai (tagetės), arba kitaip vadinami gvazdikėliai - jie gana greiti.
aš jų dar sėsiuos, į tą savo "daržą"
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 05 13, 19:17)
- balkoninį pomidorą

turbūt jau per vėlu balkoninį pomidorą sėt, bet iš kur jį gaut galima?
Atsakyti
QUOTE(Gravitacija @ 2010 05 13, 21:56)

Jau velu. Ne taip greit auga. Siulyciau pasizvalgyt turgeliuose. Esu macius Balkoni red daigu senukuose, bet nelabai grazus daigai buvo ax.gif

Gal kas is forumieciu dar galetu pasidalint ax.gif As tai jau visus likucius isdalinau, bet sau pasilikt nepasikuklinau - liko 17 daigu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 13 gegužės 2010 - 21:00
QUOTE(Žanė @ 2010 05 13, 21:50)
našlaitės tikrai spėtų, jos gi ir rudeniui artėjant naujai sėjamos...
dar tie serenčiai (tagetės), arba kitaip vadinami gvazdikėliai - jie gana greiti.
aš jų dar sėsiuos, į tą savo "daržą"

man atrodo naslaites labai ilgai auga- jas rudeniniam zydejimui pavasari seja g.gif nors gal ir apsirinku. o is lauke sejamu- tos pacios dvirages leukonijos tai ir parasyta kad seti tiesiai i lauka, ir dar kas kelias savaites veliau- atseit greit auga- ziuresiu siemet kaip jos man augs unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gravitacija @ 2010 05 13, 20:56)

sodinukų mugėse, turgeliuose manau galima rasti. jei Vilniuje, tai esu mačiusi nemažai pomidorų daigų ūkininkų turgavietėje Fabijoniškėse.

QUOTE(ne mama @ 2010 05 13, 20:59)
man atrodo naslaites labai ilgai auga- jas rudeniniam zydejimui pavasari seja g.gif  nors gal ir apsirinku. o is lauke sejamu- tos pacios dvirages leukonijos tai ir parasyta kad seti tiesiai i lauka, ir dar kas kelias savaites veliau- atseit greit auga- ziuresiu siemet kaip jos man augs unsure.gif

o vat rimtai, gal susimakalavau su našlaitėm g.gif mama sakė, kad kaimynams daug našlaičių per žiemą iššalė, taigi gali būti g.gif
bet tagetės tai tikrai išaugtų. nes aš sėjau kovą, o dabar jau žydi. ir ant sprigių mano pakelyje parašyta, kad gegužę sėti lauke, tada leipą - rugpjūtį berods jau žydės.
Atsakyti
klausykit, būkit geros, padėkite man, turiu rimtą klausimą - labai reikia.
kaip ir kuo reikia iškloti ir paruošti tokį namūdinį balkoninį daržą:
medinė lysvė
aš planuoju tokį nusipirkt, bet jis be dugno. na, suprantu, reikia iškloti ta juoda agro plevele, tada ką tiesti? gruntą? akmenukus? kiek maždaug cm? ar dar ką dar papildomai padaryt? nu prieš prikrečiant žemių turiu omeny. nes čia turės būti dalykas daugkartinio naudojimo, na, dalinai atnaujinant... 4u.gif
na, padėkite prašau neišmanėlei 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žanė: 13 gegužės 2010 - 22:24
QUOTE(Žanė @ 2010 05 13, 23:14)
klausykit, būkit geros, padėkite man, turiu rimtą klausimą - labai reikia.
kaip ir kuo reikia iškloti ir paruošti tokį namūdinį balkoninį daržą:
medinė lysvė
aš planuoju tokį nusipirkt, bet jis be dugno. na, suprantu, reikia iškloti ta juoda agro plevele, tada ką tiesti? gruntą? akmenukus? kiek maždaug cm? ar dar ką dar papildomai padaryt? nu prieš prikrečiant žemių turiu omeny. nes čia turės būti dalykas daugkartinio naudojimo, na, dalinai atnaujinant...  4u.gif
na, padėkite prašau neišmanėlei  4u.gif

man kazkaip atrodo ka tokie daiktai labiau skirti darze, tai yra ant zemes statyt g.gif nes drenaza labai sunku bus uztikrint, tuo labiau kad tavo idetam pavyzdi visos dezes aukstis tik 30 cm, jei butu koks 50 tai tada sutinku kad galima pripilt kokios skaldos 10cm, bet tai jei liks tik 20cm zemes tai toks lovelis bus tinkamas tik salotoms ir kitoms zolems, pomidorams kokiems jau nelabai man atrodo. nors gal ir klystu g.gif
Atsakyti
pasipasakosiu, nesuprantu - turiu du vazonėlius agurkų - tie, kurie namie auga, auga puikiausiai, na, jeigu neskaitysime, kad žydi tuščiais žiedais ax.gif kitas balkone, įdėjau į lovelį, kad būtų kaip svyranti gėlė, - baigia nunykti sad.gif

geltoni baklažanai, tie, kurie dar pikiavimo indeliuose - bujoja kaip geručiai, o vienas prašmatniai persodintas, dvi savaites augo ir staiga nuvyto, lauke nebuvo, šviesos pakanka, vandens irgi

hibiskai, tris persodinau, vienas nuvyto sad.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 13, 21:46)
idomu kaip lietus neisplauna taip pakabintu loveliu, g.gif  nes net i vidu balkono per stipresni lietu lija ir neblogai verysad.gif

kažkiek išplauna, tačiau sutankėję augalų lapai neleidžia susikaupti lovelio viduje daug vandens 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2010 05 14, 09:16)
pasipasakosiu, nesuprantu - turiu du vazonėlius agurkų - tie, kurie namie auga, auga puikiausiai, na, jeigu neskaitysime, kad žydi tuščiais žiedais  ax.gif kitas balkone, įdėjau į lovelį, kad būtų kaip svyranti gėlė, - baigia nunykti sad.gif

geltoni baklažanai, tie, kurie dar pikiavimo indeliuose - bujoja kaip geručiai, o vienas prašmatniai persodintas, dvi savaites augo ir staiga nuvyto, lauke nebuvo, šviesos pakanka, vandens irgi
hibiskai, tris persodinau, vienas nuvyto sad.gif

o gal per daug vandens?

agurkas tai gal soke po persodinimo? juos kai issodina i siltnamius tai pirma diena buna visai kaip negyvi, lapai suvyte, bet paskui atsigauna.
Atsakyti