Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

tai agurkų dar nemesti?
gal jis gavo lietaus su Joulukudlio pelenais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2010 05 14, 09:43)
tai agurkų dar nemesti?
gal jis gavo lietaus su Joulukudlio pelenais?  g.gif

lotuliukas.gif nu del pelenu tai nezinau. tau gi geriau matyt kaip jis ten atrodo, jei sakau po persodinimo apvyto, tai gali dar atsigaut, bet jei jau kokia savaite guli kaip negyvas, tai kazi ar bus is jo kas gero smile.gif nu ir siaip agurkai gi labai myli siluma, ju i lauka darze dar net nesodina iki birzelio, tai gal nepatiko issikraustymas is namu, nes naktys vistiek nebuna dar labai siltos smile.gif
Atsakyti
na gerai, partysiu atgal namo, žiūrėsim, kas bus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 05 14, 09:15)
man kazkaip atrodo ka tokie daiktai labiau skirti darze, tai yra ant zemes statyt g.gif  nes drenaza labai sunku bus uztikrint, tuo labiau kad tavo idetam pavyzdi visos dezes aukstis tik 30 cm, jei butu koks 50 tai tada sutinku kad galima pripilt kokios skaldos 10cm, bet tai jei liks tik 20cm zemes tai toks lovelis bus tinkamas tik salotoms ir kitoms zolems, pomidorams kokiems jau nelabai man atrodo. nors gal ir klystu g.gif

galima ir 30cm aukščio, braškėms,žemuogėms laisvai užteks, svogūnams, ridikėliams (ateity) ir t.t.

Jei žiūrėti į ateitį, tai šiek tiek kitur akcentai turėtų būti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 14, 10:13)
galima ir 30cm aukščio, braškėms,žemuogėms laisvai užteks, svogūnams, ridikėliams (ateity) ir t.t.

tai sutinku jei 30cm zemes kad jau uztenkamas gylis daug kam, bet jei dar tuose paciuose 30cm reik padaryt 10cm drenazui, tai lieka tik 20cm unsure.gif aisku gausiai laistant gal ir 20cm uztektu daugeliui ne sakniniu darzoviu, bet kokiu morku jau nepaauginsi smile.gif bet isivaizduoju kad tokiam darzely labai gerai turetu atrodyt visokios prieskonines darzoves- levandos, bazilikai, ciobreliai ax.gif noreciau ir as kazkaip savo balkona meniskiau susitvarkyt, bet kazkaip nera pas mane tiek vietos tokiems stacionariems darzams verysad.gif nors ir didelis balkonas apie 6kv, bet man tai visai mazai jame vietos, nes bandau susitalpint toj pusej kur miegamas, kazkaip nenoriu apkraut svetaines pusej vitrininiu langu kibirais visokiais negraziais- na jai siemet pasiseks ukininkaut, kitamet reiks pagalvot apie kazka grazesnio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ne mama: 14 gegužės 2010 - 09:21
žiū, turiu paprastą tokį gana ilgą lovelį, bet jis be dugno skylių
ar galima į jį pilti tiesiai žemes ir sodinti visokius augalus, su sąlyga, kad jis stovės balkono gilumoje ir ant jo neužlis g.gif
Atsakyti
na, jei pati terasa turi nors mažytį nuolydį, kurio žemiausiame taške yra kur nutekėti vandeniui, tai pačioje dėžutėje užtenka 5cm drenažo. Arba 2-3 cm stambesnio ir kokie 2-3 cm smulkesnio, kloti ant jo dar agro plėvelę, kad žemės neišplauktų su visam.
Žodž daryčiau taip - impregnuočiau pati korpusą sėmenų aliejumi ar kokiu kitokiu natūraliu medienos impregnantu, prie vidinių šonų prišaudyčiau putoplasto juostas, tuomet prisegčiau geotekstilės 'maišą', drenažas, virš jo - 30 mikronų tankumo geotekstilės 'maišą' ir tik tuomet pilčiau substratą.

Ne mama, viskas įmanoma, su laiku wink.gif 4u.gif Nors pati kiek ieškau prie kiemo aplinkos tinkančių vazonų ar lovelių, baigiu nusivilti. Teks pačiai savomis ar vyriškio rankomis gamintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 14 gegužės 2010 - 09:41
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 14, 09:13)

tai kuuur? aš nenoriu investuot į daiktą, jei jisai neatsipirks taip sakant.

na, abejoju, ar aš auginsiu morkas jame, man morkos toks sudėtingas dalykas atrodo. bet kokį agurką, pomidorą įkiščiau. aišku, daugiausia būtų prieskoniniai augalai, svogūnėliai.
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2010 05 14, 10:30)
žiū, turiu paprastą tokį gana ilgą lovelį, bet jis be dugno skylių
ar galima į jį pilti tiesiai žemes ir sodinti visokius augalus, su sąlyga, kad jis stovės balkono gilumoje ir ant jo neužlis  g.gif

nu as tuose didziuosiuose savo kibiruose irgi nedariau skyliu, bet siaip zinau kad nera sveika tai- bet nedariau specialiai, nes tu dideliu kibiru tikrai nenesiosiu kur nors isvaziuodama- tai be skyliu sakau pripilsiu daug vandens, tai per keleta dienu dideli augalai vistiek ji issiurbs unsure.gif bet aisku su laistymu reik nepersistengt tokiuose vazonuose, tik vat galvoju ar saknims oro nepritruks, nors o kaip augina tuose visuose pintuose vazonuose kur istiesta plevele buna, juk gaunas praktiskai tas pats kas kibiras be skyliu, ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 05 14, 10:40)
nu as tuose didziuosiuose savo kibiruose irgi nedariau skyliu, bet siaip zinau kad nera sveika tai- bet nedariau specialiai, nes tu dideliu kibiru tikrai nenesiosiu kur nors isvaziuodama- tai be skyliu sakau pripilsiu daug vandens, tai per keleta dienu dideli augalai vistiek ji issiurbs unsure.gif  bet aisku su laistymu reik nepersistengt tokiuose vazonuose, tik vat galvoju ar saknims oro nepritruks, nors o kaip augina tuose visuose pintuose vazonuose kur istiesta plevele buna, juk gaunas praktiskai tas pats kas kibiras be skyliu, ar ne  g.gif

Blogai be skylių .
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 14, 09:38)
na, jei pati terasa turi nors mažytį nuolydį, kurio žemiausiame taške yra kur nutekėti vandeniui, tai pačioje dėžutėje užtenka 5cm drenažo. Arba 2-3 cm stambesnio ir kokie 2-3 cm smulkesnio, kloti ant jo dar agro plėvelę, kad žemės neišplauktų su visam.
Žodž daryčiau taip - impregnuočiau pati korpusą sėmenų aliejumi ar kokiu kitokiu natūraliu medienos impregnantu, prie vidinių šonų prišaudyčiau putoplasto juostas, tuomet prisegčiau geotekstilės 'maišą', drenažas, virš jo - 30 mikronų tankumo geotekstilės 'maišą' ir tik tuomet pilčiau substratą.

o, dėkui 4u.gif
nukopijuosiu viską dieduliui.
yra dėžių ir aukštesnių, tai mažu jas imt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 05 14, 10:38)
tai kuuur? aš nenoriu investuot į daiktą, jei jisai neatsipirks taip sakant.

na, abejoju, ar aš auginsiu morkas jame, man morkos toks sudėtingas dalykas atrodo. bet kokį agurką, pomidorą įkiščiau. aišku, daugiausia būtų prieskoniniai augalai, svogūnėliai.

matai, kadangi pačiai žiauriai aktualus klausimas, tai taviškis rodytas supus greičiau nei atsipirks. Jei nors truputėlį dabar daugiau įdėjus, tai ateity atsibodus daržininkauti galima auginti daugiametes gėles ar net krūmelius ar medelius. Tai reiškia, kad galima turėti papuoštą terasą apskritus metus wink.gif
O bet tačiau, apie darželį parašiau ankstesnėje žinutėje 4u.gif

QUOTE(ne mama @ 2010 05 14, 10:40)
nu as tuose didziuosiuose savo kibiruose irgi nedariau skyliu, bet siaip zinau kad nera sveika tai- bet nedariau specialiai, nes tu dideliu kibiru tikrai nenesiosiu kur nors isvaziuodama- tai be skyliu sakau pripilsiu daug vandens, tai per keleta dienu dideli augalai vistiek ji issiurbs unsure.gif  bet aisku su laistymu reik nepersistengt tokiuose vazonuose, tik vat galvoju ar saknims oro nepritruks, nors o kaip augina tuose visuose pintuose vazonuose kur istiesta plevele buna, juk gaunas praktiskai tas pats kas kibiras be skyliu, ar ne  g.gif

į tuos kur su celofanu, tai statau su visais vazonėliais, o jei kibiruose auga, tuomet reiktų padaryti drenažo sluoksnį ir įbesti vamzduką orui cirkuliuoti. Seniuose mačiau yra tokios skaidrios žarnelės, tarp augalo lapų net nesimatytų wink.gif

( fu, kreivi pirštai doh.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 14 gegužės 2010 - 09:50