Įkraunama...
Įkraunama...

Mechaninė ar automatinė pavarų dėžė ?

QUOTE(Žemaika @ 2007 01 17, 11:03)
Na kaip čia pasakius, vairavau ir tokią, ir tokią. Dvi buvo su mechaninėm, dvi su automatinėm. Galima sakyti skonio reikalas. Galima pietus pačiam gamintis, galima pietauti restorane. Užmiestyje praktiškai jokio skirtumo nematau, o mieste visai kita situacija. Nereikia sukti galvos, kokia pavara važiuoji, kada persijungti kitą ir t.t., galiu užkandžiauti, spresti reikalus mobiliuoju (nesuprantu eismo sargų, uždraudusių šnekėti mobiliuoju telefonu vairuojant, jie turbūt nevažiavę su automatine pavarų dėže),

taigi uždraudė mobiliais kalbėti ne dėl to kad bijo jog vairuotojai pavarų nespės junginėti ar vairą iš rankų paleis jungdami lotuliukas.gif

kalbant telefonu dėmesys koncentruojamas į pokalbį, o ne vairavimą, vairuotojas daug labiau išsiblaškęs ir žymiai lėčiau sureaguoja į iškilusią kliūtį bei imasi reikiamų veiksmų. Kalbantį telefonu žmogų galėčiau palyginti su lengvai girtu smile.gif. Ir bandymų daug daryta - mobiliais kalbantys daug labiau grybą pjauna, ir nuo pavarų dėžės čia beveik niekas nepriklauso (na su mechanine dar blogesnis vaizdelis).
Negi neteko matyti vairuotojų kurie daro nesąmones kelyje, nesuprantamai manevruoja, stabdo kur nereikia - pravažiuoji, aplenkti - akurat! Plepa telefonu įsijautęs!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axa: 17 sausio 2007 - 16:48
Jei netinka toks palyginimas, tai gal toks tiks: kam naudoti šratinuką - nusipešei žąsies plunksną, pasismailinai, pasistatei rašalinę ir ... Kiek gerų knygų parašyta šitokiu metodu. Gyvenimas eina į priekį, tam ir viskas tobulinama, kad žmogui būtų patogiau, o mes kaip senovėje įsikibome "botagą", taip ir negalime paleisti. Su kuo tik pašneki, kas yra ilgiau pavažinėjęs su "automatu", to jau su mechanine nesugundysi, ne tik moterys, bet ir vyrai. Trumpas pabandymas nieko nereiškia, nes dažniausiai su kaire koja nori numinti sankabą, o numina stabdžių pedalą, susinervina ir pareiškia "nenoriu automato".
P.S. Lygiai toks pat blaškymas, kaip su "laisvųjų rankų" įranga, netiesa?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žemaika: 17 sausio 2007 - 16:59
mano gyvenimo budui tik - MECHANINE smile.gif
kitaip netureciau ka veikti smile.gif neidomu kazkaip butu ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ada M @ 2007 01 17, 16:29)
Man jūsų palyginimai atrodo gerokai neadekvatūs. Daug kas čia rašė, kad kam skalbt rankomis, jeigu galima su skalbykle = kam mechaninė pavarų dėžė, jei su automatine lengviau. Ale skalbt su rankom kiekvieną savaitę gal kokį 1000 kartų sunkiau nei vairuot automobilį su meachanine pavarų dėže. Arba šokinėt nuo sofos, kad susireguliuotum teliką irgi yra gerokai labiau erzinantis dalykas nei junginėti pavaras. lotuliukas.gif Tai palyginimas palyginimui nelygus.

Man tai atrodo, kad kai išmoksti gerai valdyti mašiną, tai ir tas pavaras perjungt lengva ir nereikia sukt galvos su kokia dabar važiuoji, biggrin.gif viskas juk ir taip aišku būna. Atsiranda judesių automatika, tai ir nebesuki sau galvos dėl valdymo. Ir nesijaučia visiškai JOKIO diskomforto. Taip kad brangieji rankelė jums tikrai nenukris ir nepavargs per daug. Čia juk ne skalbimas. lotuliukas.gif

nu, kad ir pacios palyginimai ne itin objektyvus smile.gif gal Tamstai ir lengva tas pavaras junginet..gal kokiai moterai lengviau rankom skalbt ar nuo sofutes sokinet.. Juk kojytes nenukris biggrin.gif Taigi, skonio reikalas...
Nepirkit, nepirkit automatu - man daugiau liks is ko gera issirinkt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(V.P. @ 2006 12 06, 23:44)

O dabar pagal tema: kas gali kiek placiau paaiskinti, kaip veikia triptronikai ir kaip  CVT [rusiskai вариатор CVT]?  g.gif  Is anksto aciu  4u.gif
pagarbiai
V.P.
smoke.gif

triptronikų aš nepaaiškinsiu, nes nelabai įkertu, man tik atrodo kad čia lyg ir automatas su galimybe pačiam perjunginėti pavaras, berods Audi ir MB tokius itin mėgsta, bendradarbio citroen'as irgi toks.

o vat CVT yra mano rover'yje 216si, tai čia jau galiu ir apšviesti tongue.gif tik aišku ne iš techninės pusės ax.gif nes iš techninės tai tipo yra dirželis ir jis ten kažką veikia, o šiaip ESMINIS skirtumas nuo automato tas, kad nėra bėgių ir mašina nesitampo juos perjunginėdama, t.y. neįmanoma pasakyti, kaip automate, kad va dabar perjungtas bėgis. Čia paprasčiausiai spaudi ir važiuoja bigsmile.gif
Kaifo daug jei ką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miledi @ 2007 01 17, 19:09)
mano gyvenimo budui tik - MECHANINE smile.gif
kitaip netureciau ka veikti smile.gif neidomu kazkaip butu  ax.gif  ax.gif

O koks jau tavo gyvenimo būdas ? ką jau tu ten veiki su mechaninę ? jei būtum gera vairuotoja net nebejaustum, kad bėgius junginėti yra kažkoks papildomas darbas.

Atsakyti
Su mechanine jauti, kad vairuoji, o su automatu tik per langą žiūrėt... Vis tik, geriausios mašinos pasaulyje - mechaninės...
Atsakyti
bet, kad ju ipirkt neiseina, ane? tu paciu geriausiu.... lotuliukas.gif ir koks tada skirtumas belieka biggrin.gif
Atsakyti
Mes su vyru važinėjom su mechanine apie septynerius metus o darbar įsgijom su automatine pavarų dėže, na pradžioje tai buvo vargo, kol įpratom o po to tai viskas thumb_yello.gif
Palyginus vieną ir kitą tai galiu pasakyti, kad mechaninė žymiai greičiau įsibėgėja nei automatine o važiuojant per pikus mieste (taip dažniausiai ir būna) autometinė tikras išsigelbėjimas mirksiukas.gif
Taip, kad ir viena, ir kita turi, ir privalumų, ir trūkumų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(naktele @ 2007 01 19, 09:16)
O koks jau tavo gyvenimo būdas ? ką jau tu ten veiki su mechaninę ? jei būtum gera vairuotoja net nebejaustum, kad bėgius junginėti yra kažkoks papildomas darbas.

nius nzn, driftint nelabai gaunasi su automatu smile.gif
ir i offroadus retai kada automatai vaziuoja biggrin.gif
seip, jei ka tai esu ir autamatine vairavus del to ir sakau, kad tai ne mano budui smile.gif
Atsakyti
Driftint gerai isvis ne su bet kokia masina gaunasi.. reikia pinigu idet smile.gif nes siaip - tai masinos gadinimas smile.gif ir isvis , jei plikom padangom ant ledo pasisukioji - dar ne driftas lotuliukas.gif
Aisku, kad automatas - patogumui, o ne "pachazukai" smile.gif
Beje, idomu, su kokiais vargais vargeliais susidurai tie, kurie perseda nuo mechanines ant automato? Mano vyras man aiskino, kad reikia su kaire koja atleidinet stabdi, o su desine spaust gaza. As pasukiojau pirsta prie smilkinio ir pasakiau, kad sankabos cia nera biggrin.gif atsisesau ir nuvaziavau biggrin.gif
Atsakyti
važinėjau tiek su parėjusia mechanine tiek su gera mechanine ir galingu automatu (BMW 5,30 ar kažkaip) na nežinau kai man pats važiavimas malonumas tai perdaug nekreipiu dėmesio mechaninė ar automatas svarbu važiuoja. hihihi.gif
Atsakyti