Įkraunama...
Įkraunama...

"Žolė"

QUOTE(Nepilnametis @ 2011 11 14, 22:11)
Neskaiciau visos temos, zinau, kad vieni raso teisingiau, kiti raso visiska brieda, bet stai jums mano asmenine patirtis:
Pats rukau zole, kuri laika, nesakau, kad tai yra kazkokia didziule priklausomybe, bet, kad kazkiek priklausomas tai tikrai, nes kaip penktadienis ar koks plotas visada imam su draugais parukyt, bet dauguma ta pati darot su alkoholiu taigi mano priklausomybe yra kontroliuojama. Pliusu ir minusu yra ivairiausiu, nerasysiu ten ka sako mokslininkai ar dar kazkas parasysiu viska kaip man atrodo, pradekime nuo pliusu
Sumazejas hyper aktyvyumas, aisku galbut kitiems tai nera svarbu, bet man tai padejo, ismokau patylet kur nereikia, nesikarsciuoti kur nereikia ir t.t.
Lengviau reiksti emocijas ta prasme, kad daznau nusisypsau, nusijuokiu ir pan.
minusai
minusai istikro pagrindiniai butu du, bet abu pataisomi:
suprastejo pamoku lankomumas, bet cia manau ne tik delto, tiesiog susidejo toks tvarkarastis, kad paskutines pamokos dazniausiai buna levos, todel begi is ju, istikro sito dalyko nelaikyciau nei pliusu nei minusu, aisku suauge gal galvoja kitaip, bet ar patys mokykloje visokias muzikas, choreografijas laiket svarbiom pamokom?
padidejo tingumas mokslu srytyje sita laikau didziuliu minusu, kai seniau nesimokydamas turejau mazdau 7-8 vidurky si rugseji vos 5 istenejau, bet manau prie to prisidejo ir tai kad mokytis pasidare zymiai sunkiau, bet spali susigriebiau ir viskas grizo i senas vezias taigi minusu irgi nelaikau.
suprastejo trumpalaike atmintis, buna pamirstu kur numetu telefona ar raktus, bet tokie dalykai mane kankino ir anksciau tiesiog gal kai pradejau rukyti ta pradejau labiau pastebeti, bet sis minusas irgi yra istaisomas, kiekvienas daiktas turi tureti savo vieta ir kiekviena karta turi padeti ji ten pat, tada viskas bus ok.
Taip kad minusai is dalies istaisomi, dar pora pliusiukas, tai kad igijau daugiau nauju draugu, aisku as pats suprantu kad 99% tu draugu yra vienadieniai, bet yra ir tas 1% tikru draugu, todel tai irgi laikau siokiu tokiu pliusu.
Aisku jeigu jums reikia priimineti svarbius sprendimus nepatarciau rukyti(kaip ir gerti) juk blaivi galva visada> neblaivi galva. Vairuoti taip pat nepatarciau, ne delto, kad policija pagaus, policija kaip tik jusu nepagaus nes slapimo testo gi nedarys, o del savo saugumo nes velgi blaivi>neblaivi galva.
Taigi tiek is mano pasakojimo, isvadas darykites patys, tik galiu pasakyti, kad zole nera toks blogis koki piesia ziniasklaida, bet mano pasiulymas jeigu nepradejote iki siandien nepradekite ir rytoj. nes visgi priklausomybe yra priklausomybe, bet kokia priklausomybe yra blogai, alkoholio, kavos, cigareciu ar betko kito.


Nuo mano posto praejo beveik metai smile.gif Taigi keli pastebejimai is prabegusio laiko, buvo laikotarpis, kai rukiau kas diena, buvo laikotarpis kai isvis nerukiau, o dabar rukau viena karta i dvi savaites/tris savaites.
Taigi mano patarimas, kuri aisku ne visi isgirs: geriau nepradekit smile.gif Nes visi tie "savaitgaliniai parukymai" anksciau ar veliau pereis i "kasdieninius parukymus".
Ir galiu pasakyti, jei rukote daznai jusu atminciai bus sakes, man nutiko taspats tai galiu pasakyti, kad gyvenu vos ne tik sia diena, nes kas vyko vakar nelabai pamenu smile.gif tik svarbiausius ivykius. Apie ten tuos salutinius poveikius nerasysiu, nes galit susirast google, tik galiu pasakyt, kad jie nemeluoja smile.gif O merginom, kurios turi vaikina, kuris ruko zole ir sako, kad nera priklausomas, liepkite nerukyti menesy, duodu 100%neistems smile.gif O jei prades litanija "kam man to reik, as nepriklausomas" liepkite pasirinkti arba jus arba zole, tai turetu bent kazkiek atverti jam akis.
Ai beje, jei iskilo klausimas kodel rukau, kas dvi savaites/tris savaites, tai noriu pasakyti, kad stengiuosi mesti, plius rukyti ir gerai mokytis nelabai suderinimi dalykai.
Pabaigai galiu pasakyti, kad kokie 90% rukanciu zole noretu ja mesti, bet neturi tam valios, draugu itaka ir t.t.
Tai tiek, jei kas idomu klauskit, arba laukit kito pranesimo dar metus smile.gif
Atsakyti
Sorry, bet nesuprantu koks pointas kasdiena pust? Na taip, gal paauglyste, jaunyste, bet po to juk nusibosta. Neisivaizduoju saves kasdien apsiputusio, nors retkarciais pasimegauju ....
Atsakyti
QUOTE(alinucia @ 2012 08 07, 22:23)
as irgi kariauvau su zoles rukymu. sakyk nesakes, jei zmogui patinka nieko nepadarysi, beto manau kad zole niekis palyginus su kitom psichotropinem medzigom. aisku jei ta zole ruko kai cigaretes tai jau priklausomybe. maniskis eme rukyti zole labai senai, dar jaunystej. ruke ir daug, ir isvis neruke. dabar paruko kai susinervina arba labai pavargsta. svarbu kad ta zole nemirkyta kurnors, antraip bus priklausomybe(daznai maisyta parsiduoda pigiau, mirkyta kokaine ir t.t.), naturali man asmeniskai ziauriai smirda ir nepernesu, ir aisku bumbu kai ruko. nu bet jei zmogui geriau taip? pazystu zmogu kuriam virs 30, ruko zole nuo 13m. yra upas, iseigine, baliukas ir paruko. ir per tiek metu nei nusinarkomanino, nieko. netgi abu su maniskiu sako, parukius smegenis biski persikrauna ir geriau galvojasi smile.gif as aisku pries zole, bet nemanau kad cia labai jau toks didelis daiktas, prilyginciau cigaretem. ot alkoholis ziauriau. jau geriau kasiakas nei bonka kas diena.

Baisu. Niekada nepateisinsiu narkomanijos. Jau geriau prisigert iki žemės graibymo nei bet kokia psichotropinė medžiaga. Esu vos 3 kartus rūkęs žolę, ir pasakiau kad daugiau niekad ir nieko. Tai baisu. O geriausia terapija - pabūt nerukiusiam apsirūkiusių kompanojoje.
Atsakyti
QUOTE(KNTBP @ 2012 10 01, 11:35)
Jau geriau prisigert iki žemės graibymo nei bet kokia psichotropinė medžiaga

Manau, kad medikai su jumis nesutiktų.
Atsakyti
QUOTE(shyvana @ 2012 06 26, 15:36)
Na jau ziurint kokie tie narkotikai tongue.gif Nezadu cia agituot uz narkotikus, bet vartojant LSD tai kaip tik geriau gyvenima pazinau,atradau save, daugelis zmoniu psichadelikus vartoja reabilitacijoms. Aisku tokie kaip heroinas,kokainas,amfetaminas,metamfetaminas yra baisus dalykai ir nuo ju tik begt toli,toli smile.gif Bet kalbant apie psichadelikus nereiktu buti tokiems kategoriskams, kai kalbat apie tai apie ka isvis neturit jokio zalio supratimo smile.gif

Tai sakai "kaliosai' nuveze ten kur reikia, saunu skaityti tokias zinutes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lolii @ 2012 06 26, 15:44)
Jep narkotikai yra naudojami ir kai kuriais gydymo sumetimais.Ir tyrimu duomenimis vienas ''kasiakas'' karta i savaite yra geriau nei trys skarbonkes alaus pvz,nes jei naudojama nedideliais kiekiais normos ribose ji nekenkia,organizmas jos praktiskai net nepajunta smile.gif Tik viskas turi buti normos ribose 4u.gif



Taip, kai kurie narkotikai vartojami kaip vaistai, tik tuomet prieš vartojimą reikėtų pasitart su gydytoju arba vaistininku blush2.gif, o ne šiaip prie progo "gydytis".
Čia tyrimai rimti, medicininiai ar čia VienaBobaSakė?
Baisu kai ieškoma patesinimų narkotikų vartojimui...
Atsakyti
aha man irgi idomu kurie gydytojai israso "kaliosus" reiktu gal nuvaryti pas ji, ir sveikata pataisyciau ir receptini "kaliosa" gauciau unsure.gif
o jei rimtai, net patys nekalciausi cheminiai antidepresantai yra vartojami tik gydytojo priziurimi, nes deja bet prie ju priprantama kaip ir prie alkoholio.

jo jo labai ciotka buti rukanciu kompanijoje, kai pats nerukai, ir net nebandes, mane tai gasdina tas perdetas "linksmumas"
Atsakyti
Jokiu narkotiniu ar psichotropiniu medziagu netoleruoju, ir netoleruociau zmogaus salia manes vartojancio bileka schmoll.gif
Atsakyti
Turejau galimybe isbandyti visokiausiu rusiu narkotiku, bet kadangi as esu silpnas zmogus, tai niekad nieko nebandziau -bijau uzsikabinti. Zinau kokios gali buti pasekmes.
Atsakyti
Cia, kur as gyvenu, zole yra toks daznas ir naturalus reiskinys, kad daugeliui tai visai ne problema. Yra kruvos zmoniu, kurie irodines kokia nauda rukant zole ir, kad Amerikoj yra vieta, kur ja augina medicininiams tikslams ir t.t. Bet, man paprastai, niekad nebandziusiai jokiu narkotiku lietuvaitei, tai baisu ziauriai, zinant kiek zmoniu ruko ir kaip lengva jos gaut visur doh.gif
MB irgi yra is tu rukytoju, deja sad.gif aisku, jis nieko stipriau nenaudoja ir dievagojasi, kad jam tai neidomu, bet zole ruko jau virs 20 metu unsure.gif aisku man nepatinka tai ne vien del kvapo, bet del isleidziamu pinigu kiekio, del to, kad apsirukes atrodo kaip lapuchas/zombis/lopas, plius jis megsta ir alaus islenkti (aisku neprisigeria, bet ikala biskeli kasdien), aisku jis nieko blogo tame nemato, nes buna gerietis ir tusinasi namie, nieko blogo nedaro ir pan. Is esmes jis tikrai geras zmogus ir tikrai nemanau, kad padariau klaida uz jo tekedama, bet jam nepatinka, kad bandau kistis i si reikala, nes jis neva zino ka daro ir pan. Jis pazadejo mesti rukyti, kai gims musu pirmagymis, noreciau juo tiketi... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Clevermotherr @ 2012 06 23, 12:18)
Va, va. Apie ką aš ir kalbu. Jau geriau lai geria tą savo alų, nei sėdi apuoko akimis apsirūkęs žolės. Narkotikai sunaikina jausmus, mintis, sielą. Pažįstu vieną narkomaną, baisiau ir būti negali. schmoll.gif


biggrin.gif Aš jau geriau pati savąjam vietoj skarbonkės tą suktinę įkiščiau. "Priklausomybe" marihuanai yra mažesnė už priklausomybę kavai smile.gif Šiaip ta tema geras straipsnelis yra čia .
O vietoj to, kad nervingai apkalbinėtumėt saviškius, pabandykit ir pačios - blogiau nebus (Įrodyta!), o ir atsipalaiduosit. Niekas nekalba apie priklausomybę ar rūkymą pastovų. Tačiau bent žinosite, kodėl jūsiškiams tai patinka smile.gif Tik nusiteikit linksmai, nes nusiteikimas daro viską
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 04 20, 19:09)
Šiaip ta tema geras straipsnelis yra čia .

Tokių straipsniu aš tau galiu surasti daugiau, kur parašyta kad esi kvaiša.
Atsakyti