Įkraunama...
Įkraunama...

Kambariniai augalai iš suvalgytų vaisių sėklų

[quote=kiniete333,2006 05 01, 21:58]
as irgi pasigirsiu ax.gif va cia mano citrinmedis is seklu, tik nezinau kas is jo daugiau bus

o mano citrinmedis visai kitaip atrodo..http://s8.photobucke...nt=IM000130.jpg

ir jis sakojasi, nors as jo ir nekarpau...
Atsakyti
[quote=migmig,2006 05 09, 23:06]
[quote=kiniete333,2006 05 01, 21:58]
as irgi pasigirsiu ax.gif va cia mano citrinmedis is seklu, tik nezinau kas is jo daugiau bus
o mano citrinmedis visai kitaip atrodo..http://s8.photobucke...nt=IM000130.jpg

ir jis sakojasi, nors as jo ir nekarpau...
[/quote]

Labai grazus medelis, gal jie yra keliu rusiu, tokie kur patys sakojasi ir tokie kuriuos reikia karpyti g.gif . Vakare imesiu savo citrinmedzio nuotrauka, man atrodo, kad jo net lapai skiriasi nuo taviskio g.gif .

Labai stringa SM blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolituxx: 10 gegužės 2006 - 10:09
kaip priziuret granatus? ir kaip jie auga kaip medis? nes pas mane isdygo 7 shtukos ir nzn ar juos po viena persodint ar kaip. ir ar galima juos i balkona isnest? Aciu smile.gif O kaip isauginai figa?
[/quote]

Man atrodo, kad granatus galima auginti ir kaip medeli,ir kaip kruma.Jei nori, kad daugiau sakotusi, reikia daugiau karpyti.Kai as nukerpu sakele,is jos isauga 2, veliau kai paauga,dar karta nukerpu tas abi ir gaunu 4 sakeles...
Jie megsta,kai as juos vasara laikau balkone.Ten daug saules sviesos ir silta,be to juos apipurskiu ir gausiai laistau(ypac,kai jie balkone,kad neperdziutu zeme karsta.gif )

Siap prieziura nera kokia ypatinga.

O figa issiauginau is seklos,kuria radau vaisiuj.As pasinaudojau Regillos patarimu daiginti sudrekintam skudurelyje.Seklas idejau i dregna skudureli,skudureli i maiseli,o maiseli ant gyvatuko.Tris kart per diena atrisdavau maiseli,skudureli is naujo sudrekindavau,sekloms duodavau ,,ikvepti oro",kad nesuputu ir... sudygo.Tada isnesiau i balkona,ten figoms lb patiko.
Turbut ir paprastai pasejus i zeme ir laikant siltai bei dregnai sudygtu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnieskaa: 10 gegužės 2006 - 11:42
Na pagaliau ir mano viena datulė normaliai išdygo thumbup.gif . Dabar saugosiu kaip savo akį biggrin.gif . Šitiek daiginau doh.gif . Ir ličiai lyg šakneles leidžia. Dar prisisėjau persimonų, figų kaktusinių ir paprastų, papajų, mangą ir dar kažikokių neaiškių uogų, kur dabar maksimoj išpardavinėja. Nors kažin kaip čia gausis. Mangą, išėmiau iš kieto kevalo, tai sudžiūvusi sėklytė, papajų sėklos pernykštės (buvau pernai susidaiginus, bet išvažiavau ir neišsaugojau nei vienos), o persimonus jau irgi pernai daiginau, tik nepavyko. Bet viltis, kaip sako, tų anų motina, tai gal pasiseks tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(LinaBoo @ 2006 05 10, 11:47)
Na pagaliau ir mano viena datulė normaliai išdygo  thumbup.gif . Dabar saugosiu kaip savo akį  biggrin.gif . Šitiek daiginau  doh.gif . Ir ličiai lyg šakneles leidžia. Dar prisisėjau persimonų, figų kaktusinių ir paprastų, papajų, mangą ir dar kažikokių  neaiškių uogų, kur dabar maksimoj išpardavinėja. Nors kažin kaip čia gausis. Mangą, išėmiau iš kieto kevalo, tai sudžiūvusi sėklytė, papajų sėklos pernykštės (buvau pernai susidaiginus, bet išvažiavau ir neišsaugojau nei vienos), o persimonus jau irgi pernai daiginau, tik nepavyko. Bet viltis, kaip sako, tų anų motina, tai gal pasiseks  tongue.gif .

O KAIP TOS UOGOS VADINASI IR MAZDAUG KIEK KAINUOJA?GAL IR MAN REIKS UZSUKTI. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnieskaa @ 2006 05 10, 12:05)
O KAIP TOS UOGOS VADINASI IR MAZDAUG KIEK KAINUOJA?GAL IR MAN REIKS UZSUKTI. g.gif

Kainuoja 99 centus, akcija. Tokios nedidelės geltonos, ir dar tokiam tarsi apvalkale. Physalis vadinasi. Pas mus darželiuose auga panašūs dekoratyviniai augalai, tik nuodingi.
Atsakyti
QUOTE(LinaBoo @ 2006 05 10, 12:15)
Kainuoja 99 centus, akcija. Tokios nedidelės geltonos, ir dar tokiam tarsi apvalkale. Physalis vadinasi. Pas mus darželiuose auga panašūs dekoratyviniai augalai, tik nuodingi.

bigsmile.gif Ar tik ne apie dumplainius kalbi? g.gif
As tai maciau maximoje parduoda zemuoginius dumplainius su nuolaida
nuotraukele ir auginimo ypatumai cia
Atsakyti
Įkišau ką tik 2 citrinos sėklas į žemę, pažiūrėsiu kas čia gausis lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai va, mano citrinos smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2006 05 10, 20:54)
bigsmile.gif Ar tik ne apie dumplainius kalbi? g.gif
As tai maciau maximoje parduoda zemuoginius dumplainius su nuolaida
nuotraukele ir auginimo ypatumai cia

Tas pats, tik pas mane be pavadinimo lietuviško buvo. Panašius augindavo žmonės soduose. Vienu metu mada buvo. Tik, kad valgę būtų negirdėjau. Ir uogos raudonos būdavo. O nuorodoj nieko apie raudonas nerašo, gal nevalgomi anie? g.gif

O citrinų mano vaikis prikaišiojo prieš kokias tris savaites visur. Jau su keliais lapeliais dabar tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(LinaBoo @ 2006 05 11, 18:33)
Tas pats, tik pas mane be pavadinimo lietuviško buvo. Panašius augindavo žmonės soduose. Vienu metu mada buvo. Tik, kad valgę būtų negirdėjau. Ir uogos raudonos būdavo. O nuorodoj nieko apie raudonas nerašo, gal nevalgomi anie? g.gif

O citrinų mano vaikis prikaišiojo prieš kokias tris savaites visur. Jau su keliais lapeliais dabar  tongue.gif .

ax.gif Aha,tie yra nevalgomi apie juos siek tiek raso cia
Atsakyti
o buvo taip biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif :
musu citrinai virs dvidesimt meteliu buvo blink.gif . uzaugusi is paprastos seklytes...be jokiu skiepu...
prireike viena diena kambari atlaisvinti, taigi ja isnesem i lauka... visai vasarai doh.gif ir kambary ji atsidure pradejus vest orams. nu ir ku jus manot? pavasariop suzydejo thumbup.gif o nauju metu isvakarese ragavom didziule prisirpusia citrina tongue.gif lotuliukas.gif . vaisius ji pradejo megzt kas antrus metus ir ju budavo tiek, kad sakos luzdavo doh.gif . visas kaimas leke sio stebuklo ziuret thumbup.gif lotuliukas.gif . ale nutiko nelaime- ji lauke susalo ir pamiro, mat tevukas buvo tuo metu ligoninej... cray.gif taip gaila jos daba...
Atsakyti