Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ir darbas Danijoje

QUOTE(mamyte86 @ 2010 08 18, 15:33)
sveikos, as norejau paklausti ar kas gal girdejo toki dalyka:jei lietuvoje stovi darbo birzoj ir gauni pasalpa tai gali isvaziuoti i uzsieni ir gauti ten 3 menesius pasalpa jei stosi i ju darbo birza?tik reikia pazima is db cia gauti.jei kas zino gal gali papasakoti issamiau,aciu smile.gif

Sveika, na as asmeniskai zinau, kaip mano vienas pazystamas stovejo darbo birzoje LT ir gavo darbo birzos pasalpa, ji jam priklause 6men, tai jis pasieme pazyma is LT birzos ir DK darbo birzoj padave ja, uzsiregistravo ten ir toliau gavo pinigus is LT 4u.gif
Atsakyti
sveikos noreciau paklausti ar populiaru danijoje aptarnavimo srityje palikti arbatpinigiu ? mano darbas bus iswezioti picas. dekoju
Atsakyti
QUOTE(_Demetra_ @ 2010 09 29, 17:13)
sveikos noreciau paklausti ar populiaru danijoje aptarnavimo srityje palikti arbatpinigiu ? mano darbas bus iswezioti picas. dekoju

Visiškai nepopuliaru.
Atsakyti
Laba diena,
mes irgi ka tik atvykome i Danija pas mano seseri, mes su vyru ir vaiku turime CPR numerius, bet nedirbame legaliai. Noreciau paklausti ar galime gauti darzeli Danijoje? Kokiu dokumentu reikia ir kokia kaina butu?
Labai aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rimal @ 2010 10 22, 12:34)
Laba diena,
mes irgi ka tik atvykome i Danija pas mano seseri, mes su vyru ir vaiku turime CPR numerius, bet nedirbame legaliai. Noreciau paklausti ar galime gauti darzeli Danijoje? Kokiu dokumentu reikia ir kokia kaina butu?
Labai aciu uz atsakymus  4u.gif

jei turite cpr numerius, kreipkites i komuna, kad norite parasyti prasyma del darzelio skyrimo. Atsakymas, kada gaunate vieta ateina pastu.
Del kainos, gal kuri kita pasakys tiksliau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos gyvenu Randers, gal kartais zinot kur laiswu darbo wietu arba ka cia galima aplankyt, nes man kol kas atrodo kad cia nieko lankytino nera, neskaitant to zoo parko
Atsakyti
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2010 10 22, 14:41)
jei turite cpr numerius, kreipkites i komuna, kad norite parasyti prasyma del darzelio skyrimo. Atsakymas, kada gaunate vieta ateina pastu.
Del kainos, gal kuri kita pasakys tiksliau  4u.gif

kai mes atvykome i Danija, niekas mums nepaaiskino, kad kaina uz darzeli yra individuali, priklauso nuo seimos pajamu.
kai pildysite popierius, butinai pasiteiraukite apie FRIPLADS, tai kaina su nuolaida./
reiks pristatyti popieriukus is darbovietes, arba kazkaip pranesti kad nedirbate. zinau net tokiu atveju, kai uz darzeli visai nereikejo moketi, nes tevu pajamos buvo labai mazos, bet pajamoms didejant, butinai reikia informuoti pladsanvisning, kad seimos pajamos keiciasi, tada jie perskaiciuos ir imoka uz darzeli.

cia siek tiek grubiai informacijos siuo klausimu. jei dar kils kokiu, klausk.
Atsakyti
Laba diena,

Jei kas netycia nugirsit apie laisvas darbo veotas Kopenhagoje, Roskildeje ar aplink, busiu tikrai dekinga jei pranesit.
Turiu barmenes, padavejos, kambarines, valytojos patirties.

Skolinga neliksiu blush2.gif
Atsakyti
mes uz darzeli mokam 1500kr,kai ejo dvi dukros uz antra mokejom puse kainos...jei eina trys vaikai moki dar maziau...
Atsakyti
kaina labai priklauso nuo komunos, iki 3 metu vaikui kaina diodesne nei vaikui virs 3 metu. pas mus komunoje vaikui iki3 metu kaina be nuolaidos virs 3800kr. taip uz antra yra nuolaida, bet cia viskas taip individualu, kad nu...
sekmes
Atsakyti
turiu klausimeli, gal kas gales man atsakyti, kas turi didesne patirti gyvenant Danijoje.

Atvaziavau cia studijuoti, gavau leidima gyventi butent del to kad atvykau mokytis.
Siuo metu dirbu ir mokaus, taciau man kyla mintis mesti mokslus. Ar zinote, ar labai daug keblumu atsirastu? ta prasme ar reiktu kazkokiu dokumentus del to tvarkyt ar kazkam pranest apie tai kad metu studijas?

Busiu labai dekinga uz bet kokia informacija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(seamouse @ 2010 11 07, 15:50)
turiu klausimeli, gal kas gales man atsakyti, kas turi didesne patirti gyvenant Danijoje.

Atvaziavau cia studijuoti, gavau leidima gyventi butent del to kad atvykau mokytis.
Siuo metu dirbu ir mokaus, taciau man kyla mintis mesti mokslus. Ar zinote, ar labai daug keblumu atsirastu? ta prasme ar reiktu kazkokiu dokumentus del to tvarkyt ar kazkam pranest apie tai kad metu studijas?

Busiu labai dekinga uz bet kokia informacija smile.gif

Niu siaip logiskai kas tau isdave leidima tam ir pranesk. Cia DK gali likti iki 6 menesiu kaip ieskanti darbo, bet neturiesi soc.garantiju. O kodel nori mesti jei ne paslaptis? blush2.gif
Atsakyti