Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ir darbas Danijoje

QUOTE(fillipa @ 2010 11 07, 17:29)
Niu siaip logiskai kas tau isdave leidima tam ir pranesk. Cia DK gali likti iki 6 menesiu kaip ieskanti darbo, bet neturiesi soc.garantiju. O kodel nori mesti jei ne paslaptis? blush2.gif

tai jei dirba tiesiog pakeis ta darbo ir. gyv. leidima pagal darbo, o ne studiju sutarti ir gales ilgiau likti nei 6men (nes kaip supratau dabar dirbanti yra) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(seamouse @ 2010 11 07, 16:50)
turiu klausimeli, gal kas gales man atsakyti, kas turi didesne patirti gyvenant Danijoje.

Atvaziavau cia studijuoti, gavau leidima gyventi butent del to kad atvykau mokytis.
Siuo metu dirbu ir mokaus, taciau man kyla mintis mesti mokslus. Ar zinote, ar labai daug keblumu atsirastu? ta prasme ar reiktu kazkokiu dokumentus del to tvarkyt ar kazkam pranest apie tai kad metu studijas?

Busiu labai dekinga uz bet kokia informacija smile.gif

Siaip,jei dirbi legaliai,tai tau tik tereikia kreiptis i Statsforvaltning ( istaiga,kuri isduoda leidimus dirbti,ar leidima gyventi studijuojant),nunesk jiems savo darbo kontrakta ( turi dirbti nemaziau kaip 10-12 val,uzmokestis 5600ddk per men) ir galesi likti smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif gal kas nors planuoja grizt ant Kaledu su keltu namo gruodzio 16 - 17 dienomis ir butu wiena laisva wieta iki Kylio. gyvenu randers bet siaip iki daugelio miestu manau galeciau davaziuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulliukas @ 2010 11 07, 21:08)
Siaip,jei dirbi legaliai,tai tau tik tereikia kreiptis i Statsforvaltning ( istaiga,kuri isduoda leidimus dirbti,ar leidima gyventi studijuojant),nunesk jiems savo darbo kontrakta ( turi dirbti nemaziau kaip 10-12 val,uzmokestis 5600ddk per men) ir galesi likti smile.gif

Aciu labai uz informacija! 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, jei kas zinote apie darbus Brandeje, ikast ar herning. Praneskit. Esu dosni. smile.gif
Esu dirbusi IT srityje, buvau pakviesta i pokalbi Siemens firmoje. Tiks bet koks darbelis sio metu. Aciu
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2010 11 07, 18:29)
Niu siaip logiskai kas tau isdave leidima tam ir pranesk. Cia DK gali likti iki 6 menesiu kaip ieskanti darbo, bet neturiesi soc.garantiju. O kodel nori mesti jei ne paslaptis? blush2.gif

Na, as istojau i kita specialybe nei manoji (turiu teises bakalaura) ir visgi nusprendziau bandyt stot i magistra vietoj antro aukstojo, nezinau ar kolkas siuos mokslus mesiu, bet yra minciu smile.gif O mokaus siuo metu marketinga smile.gif

p.s. Jei kas iesko kambariokes ar nuomoja kambari Kopenhagoje ar salia jos, praneskite man smile.gif Aciu smile.gif
Atsakyti
laba diena noreciau paklaust gal kas zino kur galima susirasti darbo danijoj
Atsakyti
QUOTE(spurga80 @ 2011 01 02, 14:28)
laba diena noreciau paklaust gal kas zino kur galima susirasti darbo danijoj

geras klausimas biggrin.gif O kur galima Lietuvoj surasti darba? biggrin.gif

Isijungi interneta ir ieskai. Arba per laikrascius. Arba tiesiai eini i numanoma darbo vieta ir klausi, gal yra laisvu darbo vietu, uzpildai ju forma.
Atsakyti
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2011 01 05, 15:53)
geras klausimas biggrin.gif O kur galima Lietuvoj surasti darba? biggrin.gif

Isijungi interneta ir ieskai. Arba per laikrascius. Arba tiesiai eini i numanoma darbo vieta ir klausi, gal yra laisvu darbo vietu, uzpildai ju forma.

sveikutes visos,gyvenancios DK. Butu labai malonu,jei ir mane priimtumet i savo gretas. as taip pat gyvenu Danijoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(igne10 @ 2011 01 17, 18:53)
sveikutes visos,gyvenancios DK. Butu labai malonu,jei ir mane priimtumet i savo gretas. as taip pat gyvenu Danijoje smile.gif

Prasom jungtis cia prie Danijos plepuciu 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
Vykstu i Kopenhaga dviem menesiams, gal kas zinote kur ieskotis nuomai butuko? Gal ka galetumete patarti?
Atsakyti
Sveiki ponai ir ponios. Va sugalvojau pabandyti išvykti padirbėti į Daniją vasarai, kadangi studijuoju čia Lietuvoje. Ar įmanoma būtų susirasti darbą Liepai-Rugpjūčiui? Dokumentų tikriausiai neišeis susitvarkyti, tai ar įmanoma būtų ten nelegaliai įsidarbinti? Kokiais būdais reikėtų ieškotis darbo, eiti pas darbdavį ir kalbėtis akis į akį, ar gal kaip iš ankščiau, dar lietuvoj būnant, eitų susirasti? Aplamai kokia situacija norint va taip vasarėlei padirbėti? Ačiū už patarimus smile.gif))
Atsakyti