Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ir darbas Danijoje

QUOTE(Edutee @ 2011 04 12, 21:39)
tai jo nutruks, bet netaip palkausiau as:) ar automatiskai ar reik nutraukti paciai eit i sodra ir pan.? o gal dar zinot pagal ka skaiciuoja pinigelius uz vaikuti? aciu uz info:) 4u.gif

Su pirmu klausimu asmeniskai nesusiduriau, tai nezinau rolleyes.gif
O moka visems venoda suma uz vaikus, neskaiciuoja pagal nieka. Berods iki 4 metu moka apie 4200 kr uz ketvirti, po to kai vaikui sueina kazkiek metu (tingiu ieskoti dabar tiksliai), suma mazeja automatiskai. Ir aip iki 18 metu.
Atsakyti
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2011 04 13, 02:04)
Su pirmu klausimu asmeniskai nesusiduriau, tai nezinau  rolleyes.gif
O moka visems venoda suma uz vaikus, neskaiciuoja pagal nieka. Berods iki 4 metu moka apie 4200 kr uz ketvirti, po to kai vaikui sueina kazkiek metu (tingiu ieskoti dabar tiksliai), suma mazeja automatiskai. Ir aip iki 18 metu.

aisku, aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Antira @ 2011 03 02, 15:23)
Sia tema rasyk palange asmenine zinute.

aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
Pasidalinsiu ir aš asmeniška patirtim.
Į DK važiavau 2010 pavasario semestrui. Mokslai truko apie 4 mėn., bet kadangi radau darbą, tai teko iš viso 6 mėn pabūti. Beje, miestelis, kuriame buvau, vadinasi Horsens. Čia kažkas mačiau rašė apie darbo agentūras... DK būtent tokiu būdu ir radau darbą smile.gif Valiau namelius Billund'e Lalandijoj, o per pazįstamą vaikinuką lietuvį įsidarbinau pagalbine darbininke U2 koncerte smile.gif Šiuo atveju tikrai labai pasisekė, nes koks šimtas vaikinų ir aš su grupioke ten tedirbom biggrin.gif Dar vat į koncertą nemokamai patekom smile.gif))
Danija, kaip šalis man labai patiko, todėl planuoju vykti į Kopenhagą, per pažįstamus įsidarbinti. Tiesa, sakė kad darbuotojus priimtų ne mažesniam kaip pusės metų laikotarpiui, matyt dėl to poperizmo ilgai trunkančio.
Norėtųsi išmokt danų kalbą, va šiandien mokiausi internetu kaip skaičiuot iki 10 biggrin.gif biggrin.gif Vajei... Sunki kalba, tą jau supratau būdama DK biggrin.gif
Galvoju, kad gal neblogai būtų prieš išvažiuojant tą kalbą truputį pramokt, bent jau pagrindus smile.gif
Gal kas galėtumėt rekomenduoti internetinius puslapius ar programas, išmokančias daniškai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Ausrike_ @ 2011 04 30, 23:16)
Sveikutes smile.gif
Pasidalinsiu ir aš asmeniška patirtim.
Į DK važiavau 2010 pavasario semestrui. Mokslai truko apie 4 mėn., bet kadangi radau darbą, tai teko iš viso 6 mėn pabūti. Beje, miestelis, kuriame buvau, vadinasi Horsens. Čia kažkas mačiau rašė apie darbo agentūras... DK būtent tokiu būdu ir radau darbą smile.gif Valiau namelius Billund'e Lalandijoj, o per pazįstamą vaikinuką lietuvį įsidarbinau pagalbine darbininke U2 koncerte smile.gif Šiuo atveju tikrai labai pasisekė, nes koks šimtas vaikinų ir aš su grupioke ten tedirbom biggrin.gif Dar vat į koncertą nemokamai patekom smile.gif))
Danija, kaip šalis man labai patiko, todėl planuoju vykti į Kopenhagą, per pažįstamus įsidarbinti. Tiesa, sakė kad darbuotojus priimtų ne mažesniam kaip pusės metų laikotarpiui, matyt dėl to poperizmo ilgai trunkančio.
Norėtųsi išmokt danų kalbą, va šiandien mokiausi internetu kaip skaičiuot iki 10 biggrin.gif biggrin.gif Vajei... Sunki kalba, tą jau supratau būdama DK biggrin.gif
Galvoju, kad gal neblogai būtų prieš išvažiuojant tą kalbą truputį pramokt, bent jau pagrindus smile.gif
Gal kas galėtumėt rekomenduoti internetinius puslapius ar programas, išmokančias daniškai?  g.gif

labas smile.gif
neseniai suzinojau viena puslapi kur galima danu pasimokinti www.emu.dk ten virsuj paciam reikia paspausti ant lexin z 4u.gif odelio, o tada ant Gå til Lexin Billedtema, tada ten sone pasirinski Dansk ir ismes pamokeles smile.gif Ten nera anglisko vertimo, bet manau ten ir taip pakankamai aiskiai, paspaudus ir tarima pasako smile.gif Tik gaila, kad cia tik zodziai, bet gal pradziai visai nieko ax.gif
Gal dar kas kokiu puslapiu parasys smile.gif
Va dar radau cia kazka http://www.nyidanmar...nsk_for_voksne/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gizzy: 01 gegužės 2011 - 10:36
QUOTE(gizzy @ 2011 05 01, 10:33)
labas  smile.gif
neseniai suzinojau viena puslapi kur galima danu pasimokinti www.emu.dk  ten virsuj paciam reikia paspausti ant lexin z 4u.gif odelio, o tada ant  Gå til Lexin Billedtema, tada ten sone pasirinski Dansk ir ismes pamokeles  smile.gif Ten nera anglisko vertimo, bet manau ten ir taip pakankamai aiskiai, paspaudus ir tarima pasako  smile.gif Tik gaila, kad cia tik zodziai, bet gal pradziai visai nieko  ax.gif
Gal dar kas kokiu puslapiu parasys  smile.gif
Va dar radau cia kazka http://www.nyidanmar...nsk_for_voksne/

Aciu tau labai bigsmile.gif Tas pirmasis puslapis neblogas tikrai, o ta antraji radau vakar smile.gif
o tu pati moki daniskai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Ausrike_ @ 2011 05 01, 22:38)
Aciu tau labai  bigsmile.gif  Tas pirmasis puslapis neblogas tikrai, o ta antraji radau vakar smile.gif

Nemoku blush2.gif Mokausi pati po truputi namie, bet sunkoka taip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_Ausrike_ @ 2011 05 01, 21:38)
Aciu tau labai  bigsmile.gif  Tas pirmasis puslapis neblogas tikrai, o ta antraji radau vakar smile.gif

Atvykus į Daniją visiems užsieniečiams siūlomi nemokami kursai, geriausia į juos ir eiti, nes užsiimant saviveikla nieko gero nebus. Kalbą išmokt pačiam laaabai sunku, nes rašytinė ir tariamoji skiriasi kaip diena ir naktis (labiau nei anglų tai tikrai). Pvz. aš galiu laikraščius ir knygas skaityt daniškai, bet kalbėt vis dar sunku, nes nemoku taisyklingai ištart.

Čia galima rast daugiau info apie danų kalbos mokymąsi http://portal.foreig...pics.asp?FID=16

Beje, Kopenhagoj ir Jyllande gyvenimas labai skirias. Bent jau aš į Jyllandą jau niekad nebenoriu kojos kelti... Bet kam patinka ten, dažniausiai Kopenhagoj sunkiau. Mano vyras danas, tai jam pačiam kaip į kitą šalį kraustytis reikėjo.
Atsakyti
QUOTE(Antithesis @ 2011 05 04, 14:50)
Atvykus į Daniją visiems užsieniečiams siūlomi nemokami kursai, geriausia į juos ir eiti, nes užsiimant saviveikla nieko gero nebus. Kalbą išmokt pačiam laaabai sunku, nes rašytinė ir tariamoji skiriasi kaip diena ir naktis (labiau nei anglų tai tikrai). Pvz. aš galiu laikraščius ir knygas skaityt daniškai, bet kalbėt vis dar sunku, nes nemoku taisyklingai ištart.

Čia galima rast daugiau info apie danų kalbos mokymąsi http://portal.foreig...pics.asp?FID=16

Beje, Kopenhagoj ir Jyllande gyvenimas labai skirias. Bent jau aš į Jyllandą jau niekad nebenoriu kojos kelti... Bet kam patinka ten, dažniausiai Kopenhagoj sunkiau. Mano vyras danas, tai jam pačiam kaip į kitą šalį kraustytis reikėjo.

Dekui uz linka smile.gif Na, bet siaip tai mano manymu butu neblogai pries isvaziuojant bent kazkiek susipazint su danu kalba, kad ir tie vadinami pokalbiu zodynai, manau visai neblogas variantas, o po to jau danijoje butu galbut kiek lengviau ju kalba ismokti smile.gif
Zinau kad ju kalba sudetinga, bet jei kiti ja ismoksta, tai galiu ir as, tik reikia noro ir pastangu naujai kalbai ismokti smile.gif O jei dar ir toj saly gyvensi ir bendrausi su paciais danais, tai is vis viskas turetu eiti kaip is pypkes biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Antithesis @ 2011 05 04, 14:50)

Turejai omeny uzsieniecius kurie DK oficialiai gyvena ir turi CPR numeri? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2011 05 05, 15:41)
Turejai omeny uzsieniecius kurie DK oficialiai gyvena ir turi CPR numeri?  ax.gif

Taip, be abejo. Net nepagalvojau, kad čia kuris planuoja nelegaliai kažko ieškotis, kai Danijoj tą CPR gauti dabar taip lengva g.gif
Atsakyti
QUOTE(Antithesis @ 2011 05 06, 09:23)
Taip, be abejo. Net nepagalvojau, kad čia kuris planuoja nelegaliai kažko ieškotis, kai Danijoj tą CPR gauti dabar taip lengva g.gif

Yra yra norinciu atvazioti ir nemokamai pradeti lankyti kalbos mokykla. O ka turi omeny lengva gauti CPRnumeri? Reikia darba turieti arba dirbancio sutoktiniu arba oficiali kæreste. O darba siandien ne taip ir lengva rasti mirksiukas.gif
Atsakyti