Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas, itampa ir baimes - 2!

QUOTE(Jurgitele25 @ 2010 05 17, 13:05)
sveikutes 4u.gif as is dantistes tai soka patyrus esu verysad.gif  maniau sirdis issoks is krutines,net paprasiau daktares kad leistu tablete ykalt smile.gif  po to jau nieko,apsiraminau lotuliukas.gif

O del ko? Greze ar rove? Irgi turbut kazka sau prisigalvojai, kaip as su tuo vabzdziu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele25 @ 2010 05 17, 13:05)
sveikutes 4u.gif as is dantistes tai soka patyrus esu verysad.gif  maniau sirdis issoks is krutines,net paprasiau daktares kad leistu tablete ykalt smile.gif  po to jau nieko,apsiraminau lotuliukas.gif

uzjauciu,laikykis 4u.gif
Atsakyti
aplamai pradejau tvarkytis kapitaliai dantis,einu jau kas savaite bet snd buvo labai baisu kazkodel,kai rove taip nebjojau snd pasake kad vienas dantukas nebegyvas ir reikia kanalus tvarkyt,tai susiparinau pirmiausei del pinigu,po to isbariau save uz apsileidima nu ir galiausei labai issigandau,suleido vaistukus tikrai nieko nejauciau bet taip issigandau kad sirdute sokinejo matesi net per ta seseles uzdeta plosciu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif sako atsipalaiduok vaikeli juk neskaudes...aaaa galvoju,lengva pasakyt ax.gif dar ji durdama sako man,va kaip gerai i kaula atsiremiau su adata,tai po to ir prasidejo smagumai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif sakau daugiau nebesakykit ka darot gerai? doh.gif juoktis pradejom abi
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele25 @ 2010 05 17, 16:03)
aplamai pradejau tvarkytis kapitaliai dantis,einu jau kas savaite bet snd buvo labai baisu kazkodel,kai rove taip nebjojau snd pasake kad vienas dantukas nebegyvas ir reikia kanalus tvarkyt,tai susiparinau pirmiausei del pinigu,po to isbariau save uz apsileidima nu ir galiausei labai issigandau,suleido vaistukus tikrai nieko nejauciau bet taip issigandau kad sirdute sokinejo matesi net per ta seseles uzdeta plosciu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  sako atsipalaiduok vaikeli juk neskaudes...aaaa galvoju,lengva pasakyt ax.gif  dar ji durdama sako man,va kaip gerai i kaula atsiremiau su adata,tai po to ir prasidejo smagumai lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  sakau daugiau nebesakykit ka darot gerai? doh.gif juoktis pradejom abi

lotuliukas.gif Oi buvo man taip pas ginekologe. Ji dare ehoskopija ir sako, tuoj as tau per spalvota telika viska parodysiu. As sakau nereikia!!! lotuliukas.gif O ji sako, tai kad nieko baisaus, reikia zinot savo fiziologija, tuoj as tau viska papasakosiu. As sakau - as jumis tikiu, nereikia man nieko rodyt... Kol rode ir pasakojo, as vos nenusokau ir nenubegau lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu komedijos biggrin.gif
Atsakyti
O Viles niekas nemate? Neatsakysi i mano diiiideli posta? http://www.supermama...?...3356&st=24# mirksiukas.gif

Be to merginos, nu kaip jus manot su tuo vabzdiu - taip jaudintis del tokiu smulkmenu ir vos ne PA turet cia kas - neurastenija? Jus irgi nuo tokiu smulkmenu taip susinervuojat, ar as cia viena tokia neatlaikanti? ax.gif
Atsakyti
jei visa gyvenima tu ju bijojei tai manau fobija ir tiek,bet jei tik dabar tai manau nerviskai jautri esi
Atsakyti
[quote=L@pke,2010 05 17, 17:17]
O Viles niekas nemate? Neatsakysi i mano diiiideli posta? http://www.supermama...?...3356&st=24# mirksiukas.gif

Atsakysiu , atsakysiu 4u.gif

Pradzia visko buvo stuburo skausmai, paskui desiniojo sono skausmai, galvos trumpas svaigimas, tachikardijos,triko kvepavimas, kibo visos ligos is eiles, buvau apie 5 metus , o gal ir daugiau nebuvus pas savo gydytoja.Kol neistiko pirmoji PA, isveze i klinikas, ten pasisaipe, kad matyt per velykas persivalgiau, nes skaudejo skrandzio ir sirdies vietose.Pastate laseline ir isliedo, grizus namo istiko dar keletas PA vel isveze i ligonine, nes spaudimas pasiekdavo 180-190, pulsas buvo iki 120 ir daugiau.Bet nieks nieko atseit nerado, o ir mes nezinojom, kad tai PA.Taip seke savaite su naktiniu PA kartojimusi, 3-4 PA po valanda kasnakt.Kol motina pastebejo, kad akiu obuoliai pagelte, iki ryto pageltau visa.Stiprus stresas isauke gelta.Vel i ligonine, pagaliau pagulde, bijojau visko, nes galvojau, kad man blogai su sirdim.Rado ta netikra gelta(padidejusi bilirubino kieki) ir ipaise Zilibero sindroma(nesegebejimas perdirbt bilirubino), kuris yra negydomas, nes zalos jokios organizmui nedaro.Pagulejau savaite ligoninej su laselinem, atseit atstate ir vel namo.Kol mazdaug po savaites eme viskas kartotis, vel keliones po gydymo istaigas, niekada negalvojau, kad taip sunku prisibelst ir rast ta isvada kodel ir kas vyksta(nors abu tevau susije su medicina) doh.gif doh.gif
Kol viena diena pasijauciau nekaip, tos bukles net nemoku gerai paaiskint, drebejo visas organizmas, atrode, kad kazko bijau, bet ko tikslaii nezinojau.Viska puikiai suvokiau, kad kazkas netaip ir taip pradejo lyst baimes likt vienai, nes galiu numirt, islindo visos vaikystes baimes, kaip baime degtuku,(nes buvau apsideginus vaikystej), astriu daiktu, nes buvau labai smarkiai susizeidus vaikystej su skutimosi peiliuku, galvojau, gal as is tikruju bloga esu, nes tai buvo ikalta darbe.Zodziu islindo visa tai, kas buvo uzspausta mano pasamoneje.pacia pirma diena nuejau pas psichiatra,dar galejau vaiksciot viena ir visa tai buvo lengvos formos, gavau lengvuciuku vaistuku, cia jau po visu valeradix, sedatif ir kt. ir laukiau pagerejimo, deja tik blogejo, ir blogejo ir blogejo verysad.gif Kol negalejau pabut viena nei penkiu minuciu, tada vel pas gydytojus vienus kitus, kol pasake be normalaus gydymo AD nieks nepasikeis, nes nerimas yra auksciausio lygio, tada seke ligonine, nes netiko vaistai, kuriuos tik bande pritaikyt.Pragulejau klinikose 5 savaites, normaliam skyriui, kuriam gydomi nerimai(cia turiu omeny, ne uzdara psichiatrini) ir ka eme gereti, skyriaus gydytojai,pasake, kad tai tik vienkartinis sutrikimas, nervine sistema buvo veikiama ilgailaikio streso, kuris isvede neuromediatoriu sistema is pusiausvyros, o beto buvau per daug uzspaudus visokiu blogu emociju . Teige , kad reikia pakeisti gyvenima, kovoti del saves, butinai islieti tai ka jauti ir busi sveika, taip man visi kartoju.Dabar jau daugiau nei metai jauciuosi super, jokiu baimiu, jokio patologinio nerimo.Tik +15kg biggrin.gif bet tai ne problema, nes jauciuosi super thumbup.gif
Geriau labai ivairiu vaisti, kol atitaike is AD paroksetina, citaloprama, dabar alventa.Ne man nebuvo depersonalizacijos , viska puikiai suvokiau.Netgi buvau issiprasius testus, kad padarytu klinokose, kaip mane paveike nerimas ir baimes, tai pasake, kad esi visai sveika, tiktu vaistai, tai galetum tiesiog kita diena eit i darba ir gyvent normalu gyvenima, nes 100proc suvoki viska.Aha galvojau taip jauciuosi , o jie manes visai neguodzia doh.gif Dabar net ima juokas, tikrai jie buvo visai teisus.

na nezinau ar pavyko atsakyt i visus klausimus smile.gif jei ka klauskit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(L@pke @ 2010 05 17, 17:17)

Be to merginos, nu kaip jus manot su tuo vabzdiu - taip jaudintis del tokiu smulkmenu ir vos ne PA turet cia kas - neurastenija? Jus irgi nuo tokiu smulkmenu taip susinervuojat, ar as cia viena tokia neatlaikanti? ax.gif

Dėl vabzdžio įkandimo nesinervuoju. Jeigu šiaip koks nerimas taip vis pagalvočiau gal čia blogai ar pan. tai parodyčiau draugei ,gyd. iškart ar kam ir paklausčiau ar čia nieko tokio bet neleisčiau savęs graužti ir nuolat apie tai galvoti ,juk kaip pagalvoji juokinga ,kad dėl kokio vabzdžio nervus gadintis
Atsakyti
Vile, jei ne paslaptis koks darbo pobūdis, kuris tau sukėlė tokį stresą? bigsmile.gif Nes man buvo panašiai, stresas, užgniaužtos emocijos kaupėsi, kaupėsi ir sprogau ..panikos atakomis ir nerimu.Bet aš supratau, kad man tuomet reikėjo smarkiai pailsėti nuo visko. O mano darbas su žmonėmis, konfliktais ir t.t.
Papildyta:
Lapke, dėl vabzdžio įkandimo nepergyvenk, nes turi būti ilgesnį laiką prisisiurbęs, kad kuo nors užkrėstų. Matyt, skani esi blush2.gif
O kai man buvo panikos atakos, taip pat bijojau eiti pas stomatologą, nes galvojau, kaip jam reiks pasakyti, jei man PA prasidės? Imsiu dar drebėt ir alpt kėdėje doh.gif Bet kažkaip save įveikinėjau ir vis tiek ėjau pas stomatologą. Užėjus nerimui, stengiausi dėmesį nukreipti, pvz., į sieninį laikrodį.
Kažkada skaičiau straipsnį apie PA, kuriame psichologai pataria PA priimti kaip praeinančią bangą, kuri užplaukia ir nuplaukia, nes, tipo, vis tiek nenumirsi, o nervų sistema tik treniruojasi, nes staigiai pradeda plakti širdis, pakyla kraujo spaudimas ir t.t. Ir, atseit, tiems panikuotojams tiek išsitreniruoja viskas, kad jie rečiau patiria tikrą infarktą negu nepanikuojantys. Norėčiau, kad tai būtų teisybė thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medute35: 17 gegužės 2010 - 19:50
[quote=Medute35,2010 05 17, 20:42]
Vile, jei ne paslaptis koks darbo pobūdis, kuris tau sukėlė tokį stresą? bigsmile.gif Nes man buvo panašiai, stresas, užgniaužtos emocijos kaupėsi, kaupėsi ir sprogau ..panikos atakomis ir nerimu.Bet aš supratau, kad man tuomet reikėjo smarkiai pailsėti nuo visko. O mano darbas su žmonėmis, konfliktais ir t.t.

siaip man pradzia buvo sesers leliuko mirtis, paskui dasidejo asmenines problemos, o darbas buvo visa tai kas dabaige.
dirbau buhalterijoj, kurios vyr buhaltere "ligota"moterele gun_rifle.gif , kuri jei jai nelisdavai atsiprasant i viena vieta, tai dare viska, kad apsmeizt, kad isskristum is darbo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vile999: 17 gegužės 2010 - 20:01
Aš irgi džiaugiuosi, kad man kol kas nebūna PA. Bet nemanau, kad niekada nepasikartos. tiesiog susitaikiau su tuo, kad esu labai jautri, greitai pavargstu, reikia daugiau poilsio. Sakoma, kad PA ir nerimas prasideda nuo streso, kurį sukelia arba per didelis darbo krūvis, užimtumas arba per mažas (kažkur skaičiau). taigi, manau, kad kažkam tai reikia daugiau poilsio, o kažkam atrasti sau mielą veiklą.
O kai prasidėjo tie nerimai, tai buvo baisoka, nes ...negalėjau savęs valdyti, savo nerimo, ir tas baimės jausmas, kad kažkas atsitiks blink.gif Nemaloni būsena doh.gif Jau metai, kaip nesikartoja PA, bet rankinuke vis tebesinešioju Nervoheel, nors jie man padėdavo tik tiek, kad atlaikyti tą PA bangą. Bet pamažu širdyje darėsi šviesiau ir lengviau...Esu nusistačiusi prieš chemiją, bet jei būtų labai reikėję, būčiau gėrusi..
Taigi, niekam, kas tik šiaip jautrios, nelinkiu supanikuoti ar nerimauti doh.gif Pasidžiaukim tuo, kuo galim 4u.gif
Atsakyti