Įkraunama...
Įkraunama...

Viena suknelė, o variantų daugybė

QUOTE(milda.25 @ 2011 01 31, 16:35)
dekui labai. labai lauksiu. tik dabar su kita beda susiduriu. mano siuvimo masina man regis trikotazo nesiuva. gal pasakytumet kas kaip cia paprastai issisukus. maniske singer 2250. kai pirkau sake kad nera tokios siules, bet nemaniau kad prireiks. o kita diena va jau ir reikia doh.gif ...ir kiek suprantu tai trikotazui speciali adata turi buti?

o gal tiesiog su paprasta siule prasisuktum? o jei jau visia neisdegtu siut galu gale gali ir rankom. ziurint kuria, nes kai kuriom visai mazai siuliu yra
siaip adata, tai jo, rei kspecialia. ji su bukesniu galiuku buna ir neperkerta audinio siulu, kad nepradetu irt wink.gif siaip as ir siulus specialius nusipirkau.
puslapio paieskosiu wink.gif
radau . cia saules kliosas ir uosekli instrukcija http://rowena.typepa...y-dress.html#tp
QUOTE(b.kite @ 2011 01 31, 17:10)
labai grazios damos ir suknios  mirksiukas.gif

dekui tau wink.gif aha, damos buvo fainos. cia mano dvynens sesutens isleistuvems sukneles siuvom biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inc: 31 sausio 2011 - 18:32
Inc, gal galima konsultacijos 4u.gif

Nusipirkau vakar medžiagą. Plona ji lyg man pasirodė. Ploniausia iš turimų pardėj, na tų sintetinių, nes su medvilne buvo ir plonesnių, bet jos įtariu nelabai tinka, nes tuoj nusiburbuliuotų...
Bet kažkaip man tas visas gabalas sunkokas pasirodė(2,3m 1,6 pločio).Įsivaizduoju,kad suknutė lengvutė turi būt. rolleyes.gif

čia tai žaliai pagal tavo trio...

Kaip patikrint ar tinkama ta medziaga? Bijau sugadint, o po to pamatyt kad netinka šiai suknelei.
Tolokai man iki sostinės, tai provincijoj perku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2011 01 31, 19:04)
o gal tiesiog su paprasta siule prasisuktum? o jei jau visia neisdegtu siut galu gale gali ir rankom. ziurint kuria, nes kai kuriom visai mazai siuliu yra
siaip adata, tai jo, rei kspecialia. ji su bukesniu galiuku buna ir neperkerta audinio siulu, kad nepradetu irt wink.gif siaip as ir siulus specialius nusipirkau.
puslapio paieskosiu wink.gif
radau . cia saules kliosas ir uosekli instrukcija http://rowena.typepa...y-dress.html#tp

labai dekui. dabar aiskiau. tik kokio plocio juostas daryt ir ar galima kazin vidury apskirtitima issikirpt kad nereiktu sonines siules daryt. beje, tu sakei kad neapsiuvai. tik nezinau ar sitos sukneles. tai cia apacios neapsiuvai? galvoju ar pavyktu issisukt prisiuvant tik juosmeneli ir juostas ju nepsiuvus... as vis del tos trikotazines siules galvoju. ir kokia cia siule butu artimiausia trikotazui. o adatos nuejus i parde trikotazui prasyt? ir siuliuko?
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2011 02 01, 13:54)
Inc, gal galima konsultacijos  4u.gif

Nusipirkau vakar medžiagą. Plona ji lyg man pasirodė. Ploniausia iš turimų pardėj, na tų sintetinių, nes su medvilne buvo ir plonesnių, bet jos įtariu nelabai tinka, nes tuoj nusiburbuliuotų...
Bet kažkaip man tas visas gabalas sunkokas pasirodė(2,3m 1,6 pločio).Įsivaizduoju,kad suknutė lengvutė turi būt.  rolleyes.gif

čia tai žaliai pagal tavo trio...

Kaip patikrint ar tinkama ta medziaga? Bijau sugadint, o po to pamatyt kad netinka šiai suknelei.
Tolokai man iki sostinės, tai provincijoj perku blush2.gif

žinok, iš manęs menka patarėja siuvimo klausimais, nes esu visiška pradedančioji biggrin.gif tad patirties mažai teturiu
šiaip ta šviesiai žalia nėr, kad būtų bais lengva. dėl to į vidų to juosmens ir gumą siuva, kad nenukristų nuo to svorio biggrin.gif
nu tu kaip nors susikaupk ir gerai viską apmąsčius bandyk mirksiukas.gif nu jei nesigaus, kokią palaidinę gal pasisiūsi? biggrin.gif

QUOTE(milda.25 @ 2011 02 02, 20:27)
labai dekui. dabar aiskiau. tik kokio plocio juostas daryt ir ar galima kazin vidury apskirtitima issikirpt kad nereiktu sonines siules daryt. beje, tu sakei kad neapsiuvai. tik nezinau ar sitos sukneles. tai cia apacios neapsiuvai? galvoju ar pavyktu issisukt prisiuvant tik juosmeneli ir juostas ju nepsiuvus... as vis del tos trikotazines siules galvoju. ir kokia cia siule butu artimiausia trikotazui. o adatos nuejus i parde trikotazui prasyt? ir siuliuko?

štai dar viena nuoroda apie šitą suknelę. gal dar ką išskaitysit vertingo? http://tallerthantho...vertible-dress/
o dėl pločio kažkuriam aprašyme paminėta kaip pasiskaičiuot lyg? berods, kai sukeiti tas juostas krūtinės srityje, tai turi lyg po pažastimis užsibaigt. žodžiu paskaičiuot susikeitimui ir iki po pažastimis. nu bet tu pasitikslink. gal netyčia jau ir pamiršau, ok? wink.gif aš , žinok, anei vienos neapsiūlėjus esu. gal tiesiog paprastą siūlę naudot galima būtų? mhm, sakyk trikotažui, tai turėtų žinot wink.gif
dar sakaiu paskysiu, kad kai kirpsi skylę pilvui, geriau pasidaryk pradžiai mažesnę ir jei reiks padidinsi. mat tas trikotažas nenuspėjamas ir pasidaro bais didelę skylė nei būni apskaičiavus ant popieriaus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inc: 03 vasario 2011 - 10:04
Inc, būk gerutė, atsakyk dar į keletą klausimų 4u.gif

Išsitraukiau medžiagą, jau kirpt susiruošiau ir aišku klausimų milijonas pasipylė blush2.gif

Žiūriu į šitą iškarpą
user posted image
ir dar į šitą, gal daugiau į antrą nei pirmą..
user posted image

Pirmiausia tai dėl šniūrelių.
Jų ilgis maždaug 3,5m kaip rašo. Kaip suprantu juos sudurti reikia. o kaip su jų pločiu? Tiesiog kirptas 1cm medžiagos gabalas ar vis tik kokių 3-4 cm ir susiūtas ir išverstas?

Kiek medžiagos ilgio imta? Antrojoj suprantu, kad kvadratas 140x140... Kaip medžiaga turi eit žemyn nuo liemes? iš ilgio ar iš pločio? Čia gal svarbiausias klausimas...
Nes nesuprantu kur turi būt tas įkirpimas... skersai ar išilgai... tikiuos aiškiai užklausiau blush2.gif

Ten pas rusaites užskaičiau, kad ima 2,2 metro gabalą, tai išeitų, kad vis tik žemyn eina skersa medžiaga, ir suknelė daugiau į plotį medžiagos turi nei į ilgį...

Kad toks variantas gautūs įtariu reikia platesnį juosmenį daryt, nei kad rašo iškarpoj..
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2011 02 03, 15:04)
Inc, būk gerutė, atsakyk dar į keletą klausimų  4u.gif

Išsitraukiau medžiagą, jau kirpt susiruošiau ir aišku klausimų milijonas pasipylė  blush2.gif

Žiūriu į šitą iškarpą

ir dar į šitą, gal daugiau į antrą nei pirmą..

Pirmiausia tai dėl šniūrelių.
Jų ilgis maždaug 3,5m kaip rašo. Kaip suprantu juos sudurti reikia. o kaip su jų pločiu? Tiesiog kirptas 1cm medžiagos gabalas ar vis tik kokių 3-4 cm ir susiūtas ir išverstas?

Kiek medžiagos ilgio imta? Antrojoj suprantu, kad kvadratas 140x140... Kaip medžiaga turi eit žemyn nuo liemes? iš ilgio ar iš pločio? Čia gal svarbiausias klausimas...
Nes nesuprantu kur turi būt tas įkirpimas... skersai ar išilgai... tikiuos aiškiai užklausiau  blush2.gif

Ten pas rusaites užskaičiau, kad ima 2,2 metro gabalą, tai išeitų, kad vis tik žemyn eina skersa medžiaga, ir suknelė daugiau į plotį medžiagos turi nei į ilgį...
Kad toks variantas gautūs įtariu reikia platesnį juosmenį daryt, nei kad rašo iškarpoj..

aa, tu ta tamsiai žalia, kur sesė iš dešinės nori?
mes šniūriuką lyg išvertinėjom
tas brėžinys abiejose skirtingais kampais tiesiog nupieštas, bet gaunasi tas pats. jei žiūri į antrąjį , tai pilvui skylė yra kairėje viršuje tie 33cm, kur parodyta, o pirmame po tais sta2iakampiukais mažiukais viršuje per vidurį.
tu tą juosmenį kai prisiūsi būk pasilikus nesusiūtą tą vietą kur šniūrelis veriasi. tada geria pasimatuok visus norimus variantus ir pasireguliuok ilgį pagal save, o tik tada nukirpk. gal tau tarkim norėsis ilgesnės? beje, mes iškart sesei pasiuvom ir dvigubą tokį kaip ir korsetą, nes tos suknelės labai nugara nuoga būna. tai tu irgi kai siūsi ir liks medžiagos , gali apie tai pagalvot wink.gif

o ta apatinė suknelė net neįsivaizduoju , kas per iškarpa?
Atsakyti
Ačiū už tokį greitą atsakymą aciuks.gif
Ta apatinė suknelė, tai tik vienas iš variantų tos pačios sunkios, tik tas liemuo sijonuku paverstas, apverstas aukštyn kojom.... http://club.osinka.r...&...f=t&q=emami

Nu blondinė aš nereali. doh.gif
Iškarpas lyg suprantu, bet vis tiek nesuprantu kur medžiagos ilgis kur plotis? t.y jei trikotažas sudarytas iš mezginio akučių( stulpelių), tai tos akutės turi nuo juosmens eiti žemyn, ar skersai? Arba tas įkirpimas liemeniui turi eit išilgai akučių(stulpelių) ar skersai?...
Mano turima medžiaga 1,6 pločio ir 2,3 ilgio...
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2011 02 03, 16:03)
Ačiū už tokį greitą atsakymą aciuks.gif
Ta apatinė suknelė, tai tik vienas iš variantų tos pačios sunkios, tik tas liemuo sijonuku paverstas, apverstas aukštyn kojom.... http://club.osinka.r...&...f=t&q=emami

Nu blondinė aš nereali. doh.gif
Iškarpas lyg suprantu, bet vis tiek nesuprantu kur medžiagos ilgis kur plotis? t.y jei trikotažas sudarytas iš mezginio akučių( stulpelių), tai tos akutės turi nuo juosmens eiti žemyn, ar skersai? Arba tas įkirpimas liemeniui turi eit išilgai akučių(stulpelių) ar skersai?...
Mano turima medžiaga 1,6 pločio ir 2,3 ilgio...

manau, daryk zemyn biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios,
susižavėjau EMAMI ir aš. Esu forumo naujokė, bet siuvimas - mano specialybė.
Didžioji dalis grožio yra apdaila. Šiuo atveju labai daug priklauso nuo pasirinkto trikotažo storio. Yra 2 būdai apdridt šį modeliuką.
1 - šią suknelę daryti dvigubą! (galima net skirtingų spalvų) - tuomet nebūtų kirptinių kraštų (suknelės apačia butų vidine siūle į vidų - 2m 80 cm) trikotažą patariu tuomet rinktis kuo plonesnį.
2 būdas - viengubas audinys - tuomet ypatingai dailiai reikia apdirbt kirptinius kraštus, kurie, matau, būtų gana ilgi (išilgai audinio -net 2m 80cm)
Juostelę (raištį) galima sudurt, (tik sudūrimai turi būti ne statmeni, o įstriži),susiūti ir išversti. smile.gif Sėkmės, tikiuosi padėjau kam nors. Puoškitės. Galvoju, kad labai gražu būtų net vakarinis variantas iš tokio sunkaus, kaip ''šlapio '' trikotažo .

Dar pridedu komentriuką INC - trikotažas turi ilgį ir plotį, kaip ir visi audiniai. Dažmai trikotažas mezgamas kojinės principu (apvaliai ratu) Ilgis - yra kaip ir mezginyje - akutės žemyn(kaip pėdkelnėse, iširus, bėga takelis, tik spėk gaudyt smile.gif ), o plotį galima nustatyt dar iš patempimo - beveik visada trikotažas tempiasi į plotį žymiai smarkiau, nei į ilgį. Adatos, skirtos siūti trikotažą yra geltono metalo. Pagal storį - turi Nr.
Tai šiam kartui tiek info. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jura-smelis: 04 vasario 2011 - 23:55
Na dar pasakysiu vieną paslaptėlę toms, kas sako - mano mašina nesiuva trikotažo...
Tuomet nusistatykite savo siuvamasias mašinas ant mažojo zigzag žingsnio funkcijos, padarykite dygsnių tankumą 3-4dygsn/cm ir smile.gif pirmyn! Puikiai susiūsite trikotažą, siūlė bus pakankamai elastinga. Vėl gi - jei padėjau kam - smagu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jura-smelis @ 2011 02 05, 01:04)
Na dar pasakysiu vieną paslaptėlę toms, kas sako - mano mašina nesiuva trikotažo...
Tuomet nusistatykite savo siuvamasias mašinas ant mažojo zigzag žingsnio funkcijos, padarykite dygsnių tankumą 3-4dygsn/cm ir  smile.gif pirmyn! Puikiai susiūsite trikotažą, siūlė bus pakankamai elastinga. Vėl gi -  jei padėjau kam - smagu  thumbup.gif

Dekui uz patarimus .Zinoma ,kad pravers.As medziaga jau nusipirkau susistrigavus spejau ir pasimatuoti.As ja siusiu ,bet tik siules o ten kur kirpta paliksiu neapsiuta ,nes medziaga neiirstanti.Siukites moterys ,tai vienos valandos darbas thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Magira @ 2011 02 05, 21:36)
Dekui uz patarimus .Zinoma ,kad pravers.As medziaga jau nusipirkau susistrigavus spejau ir pasimatuoti.As ja siusiu ,bet tik siules o ten kur kirpta paliksiu neapsiuta ,nes medziaga neiirstanti.Siukites moterys ,tai vienos valandos darbas thumbup.gif .

O kokią medžiagytę pirkot? Aš kaip suprantu ji turėtų būti dvipusė g.gif
Atsakyti