Gerai, malvina, kad tiki geriausiu, nenusimeni. Tikrai tau viskas bus taip, kaip geriausia.
Na, jau senokai viskas baigėsi, bet parašysiu, kaip man persileidimas baigėsi. Jau rašiau, kad buvo užėjęs didelis skausmas, tai praėjus parai nuo to skausmo, iškrito visa puslytė. Nei karto daugiau neskaudėjo, tik dar beveik dvi savaites tepė. Po to gydytoja apžiūrėjo echoskopu ir pasakė, kad gimda idealiai išsivalė. Žodžiu, sėkmingai apsėjau be tablečių ir intervencijų. 
Gerai, malvina, kad tiki geriausiu, nenusimeni. Tikrai tau viskas bus taip, kaip geriausia.
QUOTE(dewdew @ 2011 02 12, 17:52)
Na, jau senokai viskas baigėsi, bet parašysiu, kaip man persileidimas baigėsi. Jau rašiau, kad buvo užėjęs didelis skausmas, tai praėjus parai nuo to skausmo, iškrito visa puslytė. Nei karto daugiau neskaudėjo, tik dar beveik dvi savaites tepė. Po to gydytoja apžiūrėjo echoskopu ir pasakė, kad gimda idealiai išsivalė. Žodžiu, sėkmingai apsėjau be tablečių ir intervencijų. 
Dewdew, o kaip ta puslyte atrode? Man irgi 7 sav. nestumas, buvo kraujavimas, nemato gemaliuko per vaginalini ultragarsa, konkreciai zinau pastojimo data, tai gal ci aper mazas terminas? 1 vaika turiu, nestumas buvo idealus, kaip ir gimdymas. Dabar ka daryti jau nebeisivaizduoju. Antradieni eisiu daryti pakartotina Echo, jei vaikucio nesimatys, sake, darys valyma...
QUOTE(Kitten @ 2011 04 15, 17:42)
Dewdew, o kaip ta puslyte atrode? Man irgi 7 sav. nestumas, buvo kraujavimas, nemato gemaliuko per vaginalini ultragarsa, konkreciai zinau pastojimo data, tai gal ci aper mazas terminas? 1 vaika turiu, nestumas buvo idealus, kaip ir gimdymas. Dabar ka daryti jau nebeisivaizduoju. Antradieni eisiu daryti pakartotina Echo, jei vaikucio nesimatys, sake, darys valyma...
Kada? Kai iškrito, tai atrodė rausva kokių 8 cm ilgio, 5 cm pločio ir per vidurį lyg įplyšusi. Nebuvo tuo metu jokių kraujų tiesą sakant. O kai per echoskopus žiūrėjo, tai nesimatė gemalo, paskui tik toks taškelis, o kita gydytoja prieš pat persileidimą pamatė, kad jau pradėjusi irti pūslelė. Aš tai vietoj tavęs neskubėčiau, nes tokiam ankstyvam neštume nebūna jokių komplikacijų, jei ilgiau palauksi, ilgiau palaukus tikrai paaiškės viskas ir dargi natūraliai tikriausiai įvyks tas persileidimas, kas mano manymu geriau, ne taip skausminga kaip su tabletėm ir ne taip žeidžia kaip kad valymo atveju.
QUOTE(dewdew @ 2011 04 15, 22:10)
Kada? Kai iškrito, tai atrodė rausva kokių 8 cm ilgio, 5 cm pločio ir per vidurį lyg įplyšusi. Nebuvo tuo metu jokių kraujų tiesą sakant. O kai per echoskopus žiūrėjo, tai nesimatė gemalo, paskui tik toks taškelis, o kita gydytoja prieš pat persileidimą pamatė, kad jau pradėjusi irti pūslelė. Aš tai vietoj tavęs neskubėčiau, nes tokiam ankstyvam neštume nebūna jokių komplikacijų, jei ilgiau palauksi, ilgiau palaukus tikrai paaiškės viskas ir dargi natūraliai tikriausiai įvyks tas persileidimas, kas mano manymu geriau, ne taip skausminga kaip su tabletėm ir ne taip žeidžia kaip kad valymo atveju.
Aciu, Dewdew, uz atsakyma, ziuresim, kas pasimatys antradieni. Viltis yra, kad viskas bus gerai. Aciu dar karta.
QUOTE(Kitten @ 2011 04 16, 14:35)
Aciu, Dewdew, uz atsakyma, ziuresim, kas pasimatys antradieni. Viltis yra, kad viskas bus gerai. Aciu dar karta.
Nėr už ką. Linkiu, kad viskas būtų gerai.
O apie persileidimą, tai galiu parašyti štai ką. Kai man taip buvo, sutikau 3 gydytojas su skirtingom nuomonėm: viena sakė teks valymą daryti ir gasdino, kad kraujas gali nekrešėti, jei lauksiu; kita sakė, kad nesąmonė valymas ir nieks man jo nedarys, užteks išgerti tabletę, o be tabletės neiškris ta puslytė tikriausiai; trečia gydytoja (beje, mano manymu ji kompetetingesnė už pirmas dvi) sakė, kad nėra jokios rizikos (kraujo nekrešėjimo ar uždegimo) dar ilgai laukti savaiminio persileidimo ir kad toks būdas yra geriausias ir kad reikia vengti intervencijų ir kad tas savaiminis daugumai moterų sėkmingai įvyksta ir gimda pati gerai išsivalo (jei kartais gerai neišsivalo, tada dar gramdo - valymą / abraziją daro). Man tas savaiminis persileidimas įvyko labai greitai po to, kai paaiškėjo, kad jau tikrai vaikelis žuvo, apie 10-12 (neatsimenu tiksliai) savaites po paskutinių mėnesinių. Skaudėjo palyginus ne daug, smarkiai skaudėjo tik kokį pusvalandį, visus kitus kartus tikrai nelabai. Manau, kad savaiminiam persileidimui gali padėti įvykti, jei nevengi vaikščioti, judi (taip man sakė viena gydytoja), aš visur vaikščiojau kaip paprastai, su vaiku lauke žaidžiau. Praėjus 10 dienų po to, kai iškrito pūslelė, ginekologė pažiūrėjo vaginaliniu echoskopu ir pasakė, kad viskas sėkmingai išsivalė.
Sveikos, esu ir as turejusi nesivystanti, taciau nestumui jau buvo 12 sav. Viskas ivyko savaime. Dabar galvoju jog siandien apturejau mini savaimini issivalyma, nes iki mmm liko savaite, jos pas mane kaip laikrodukas 1-2 dienu tikslumu. Taip galvoju, nes maudeno pilvo apacia pora dienu, o siandien atsistojus, pajutau toki pliuksni, nuejus i Wc pamaciau kraujo kresuliu-gabaliuku tokiu ir sviesiai ruzavo skyscio.Dabar nieko nevyksta. Dar pries tai jau apie men jauciau nemalonius maudenimus gimdos srityje. Jauciu rytoj jei nieko neteps keliausiu pas gine. O gal cia tik prasidejo anksciau mmm, bet kazkaip del to abejojau.
QUOTE(Freila @ 2010 06 15, 08:32)
Merginos, jeigu jums neduok Die paaisketu, kad yra nesivystantis nestumas, noreciau visas informuoti apie du dalykus.
1. Jeigu jusu Rh- butinai reikalaukite, kad per 72 val. suleistu imonuglobulino. Butinai. Kaip pastebejau siame forume, daliai net nesuleidzia, kita dalis merginu net nezino.
2. Yra du budai nesivystanciam nestumui pasalinti - chirurginis ir MEDIKAMENTAIS! Reikalaukite pastarojo, nes siuo budu SAUGIAU, nera jokio chirurginio isikisimo, nera gramdoma gimda.
Siais laikais "medikai" prisigalvoja visko, imonuglobulinas suteikiamas nemokamai, bet ligoninei kainuoja jis 300 Lt, todel neretai taupoma ir sakoma, kad jo suleisti nebutina. BUTINA, jeigu jusu RH-.
Tas pats ir su vaistukais. Jie NEMOKAMI, bet paciai ligoninei kainuoja...
Laikykites!
1. Jeigu jusu Rh- butinai reikalaukite, kad per 72 val. suleistu imonuglobulino. Butinai. Kaip pastebejau siame forume, daliai net nesuleidzia, kita dalis merginu net nezino.
2. Yra du budai nesivystanciam nestumui pasalinti - chirurginis ir MEDIKAMENTAIS! Reikalaukite pastarojo, nes siuo budu SAUGIAU, nera jokio chirurginio isikisimo, nera gramdoma gimda.
Siais laikais "medikai" prisigalvoja visko, imonuglobulinas suteikiamas nemokamai, bet ligoninei kainuoja jis 300 Lt, todel neretai taupoma ir sakoma, kad jo suleisti nebutina. BUTINA, jeigu jusu RH-.
Tas pats ir su vaistukais. Jie NEMOKAMI, bet paciai ligoninei kainuoja...
Laikykites!
Mergaites -Nesutinku kategoriskai!
del nr 1. pasidomekite istikruju delRh -, nors nemanau, kad daktarai nesurupintu tokiais dalykais. Tos kurios nezino, tai matyt ir nezino nieko apie gydymo eiga ir kas buvo leista joms apskritai. tada belieka pasiulyti daugiau dometis savimi.
Bet noriu stai ka pasakyti : Klausykite mediku! Yra tokiu ligu, pv:.z kaip pusline isvisa:"Trofoblastinė liga tai tokia liga, kuri išsivysto sutrikus normaliai gemalo raidai nėščios moters organizme, tiksliau - ne paties gemalo, o jo gaurelinio dangalo, kuriuo jis tvirtinasi prie gimdos vidinių sienelių, anomalija." norincioms daugiau info cia:pusline isvisa
kai tokiais atvejais pasalinimo budas yra chirurginis antraip gali liudnai baigtis su laukimais ar reikalavimais savaiminio, taip pat, medikamentinio persileidimo...
Bukit protingos, saugokit savo sveikata, pasitikekite ne tik savo vidine nuojauta, bet ir daktarais.
Geriau jau, mergaitės ir moterys, rūpinkitės viskuo apie save ir negalvokite, kad daktarai jumis visais atvejais pasirūpins. Žinoma, neskatinu atsisakyti medikų paslaugų, bet visada turėkite galvoje, kad jie gali ir klysti, gali kažko neįvertinti, gali būti aplaidūs, nes taip tikrai būna ir kiekvienas žmogus už savo sveikatą labiausiai atsakingas pats.
QUOTE(dewdew @ 2011 07 13, 08:31)
Geriau jau, mergaitės ir moterys, rūpinkitės viskuo apie save ir negalvokite, kad daktarai jumis visais atvejais pasirūpins. Žinoma, neskatinu atsisakyti medikų paslaugų, bet visada turėkite galvoje, kad jie gali ir klysti, gali kažko neįvertinti, gali būti aplaidūs, nes taip tikrai būna ir kiekvienas žmogus už savo sveikatą labiausiai atsakingas pats.
Teisingai, tik pats zmogus atsakingas uz savo sveikata - daktarai neateis i namus ir nenuves uz rankos gydytis. Taciau,savigyda, ar" viena anonime internete pasake daryti taip" uzsiimti nepatartina
O klysta visi, taip jau mes sukurti, netobuli, todel, jei norisi isgyventi, tenka rizikuoti, tenka pasitiketi mokslu ir zmonemis kurie dave Hipokrato priesaika,kad galetu mums padeti.
Nemaloniai stebina, kad vis dar atsiranda tamsuoliu, kurie geriau linke patys sau su vielute ten ka nors issikrapstyti, tableciu prisiryti ar dar ten ka, nei kreiptis mediku pagalbos. Arba prisiskaite internetiniu straipsneliu ateina pas medikus jau patys pasirase sau diagnozes ir vaistus gydymui.
Sis skyrelis skirtas savo bedomis ir nerimu pasidalinti, isgirsti vilties suteikianciu istoriju, o gal but susitaikyti su savo nelaime. Taciau jis tikrai neskirtas patarimams kaip geriau pasalinti ar sulaikyti trynio maiseli.
Taigi sekmes!
O aš manau, kad reikia ir tokio skyrelio, kur žmonės galėtų pasidalinti patirtimi, kaip gydėsi/buvo gydomi, kokie rezultatai ir panašiai, nes kiekvienas žmogus turi domėtis ir pats, kaip jis gydomas, koks jam gydymas geriausias, kokie yra gydymo būdai. Žinau tikrai daug atvejų, kai gydytojai klydo ir pats žmogus save išsigydė geriau nei medikai jį būtų gydę. Žinoma, turėkite sveiko proto, nepulkite gydytis bet kur išgirstais patarimais ar medikus laikyti kažkokiais kenkėjais, įvertinkite, kad gydytojai vis dėl to daug mokėsi savo specialybės ir turi tikriausiai nemažai patirties. Tiesiog per daug nepasitikėkite medikais ir patys kuo daugiau domėkitės savimi bei gydymu. Freila gerai padarė, kad pasidalino žiniomis, patirtimi ar nuomone, Kactukas - taip pat, o kiekvieną gautą informaciją visada reikia adekvačiai įvertinti.
Sveikos,
žinau, kad aš pati kalta dėl savo dabartinių išgyvenimų, nes padariau nėštumo testą po nesaugaus akto praėjus vos 2 savaitėm. Testas buvo teigiamas, tik antroji linija nelabai ryški. Buvau lengvam šoke, bet kažkur giliai viduje džiaugiausi. Kitą dieną, t.y. pirmadienį nulėkiau į privačią kliniką pasidaryti ultragarsą. Gi norėjau pasitvirtinti (pati sau) nėštumą. O ginekologė nieko nerado, tik kažkokį darinį prie dešinės kiaušidės. Pasakė, kad niekad nereikia taip anksti eiti echoskopuotis, jei ketini gimdyti. Jei nėra kažkokių skausmų ar kraujavimų, gali ramiai sau sėdėt iki 12 savaitės.
O dabar net nežinau, ką galvoti. Realus nėštumas (ne pagal mėnesines) yra trečia savaitė. Ginekologė sakė, kad jei nėštumas mažesnis (pagal mėnesines penkta savaitė), pvz. 3 ar 3,5 savaitės, tai realiai ji to nėštumo gali paprasčiausiai nematyti. Čia gal sutikčiau, nes realiai gi nėra dar net 3 savaičių, bet... ar ten, prie kiaušidės, tikrai gali būt tiesiog geltonkūnis, kaip ji sakė?..
Begalė klausimų... Ryt einu pas šeimos gydytoją. Žiūrėsiu, ką pasakys...
žinau, kad aš pati kalta dėl savo dabartinių išgyvenimų, nes padariau nėštumo testą po nesaugaus akto praėjus vos 2 savaitėm. Testas buvo teigiamas, tik antroji linija nelabai ryški. Buvau lengvam šoke, bet kažkur giliai viduje džiaugiausi. Kitą dieną, t.y. pirmadienį nulėkiau į privačią kliniką pasidaryti ultragarsą. Gi norėjau pasitvirtinti (pati sau) nėštumą. O ginekologė nieko nerado, tik kažkokį darinį prie dešinės kiaušidės. Pasakė, kad niekad nereikia taip anksti eiti echoskopuotis, jei ketini gimdyti. Jei nėra kažkokių skausmų ar kraujavimų, gali ramiai sau sėdėt iki 12 savaitės.
O dabar net nežinau, ką galvoti. Realus nėštumas (ne pagal mėnesines) yra trečia savaitė. Ginekologė sakė, kad jei nėštumas mažesnis (pagal mėnesines penkta savaitė), pvz. 3 ar 3,5 savaitės, tai realiai ji to nėštumo gali paprasčiausiai nematyti. Čia gal sutikčiau, nes realiai gi nėra dar net 3 savaičių, bet... ar ten, prie kiaušidės, tikrai gali būt tiesiog geltonkūnis, kaip ji sakė?..
Begalė klausimų... Ryt einu pas šeimos gydytoją. Žiūrėsiu, ką pasakys...
Tęsiant mano istoriją... šiandien yra 6 savaitės ir 1 diena