Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas nėštumas, vaikelio/širdelės nesimato

QUOTE(ciakatyte @ 2010 10 20, 16:01)
pasiskaiciau pasiskaiciau sia temele ir dar labiau  unsure.gif  , nes mano paskutiniu mm pirma diena buvo rugsejo 12, siandiena NT kuo aiskiausiai parode dvi juosteles, gal galit mazdaug pasakyti keliu savaiciu esu as ir kada butu galima eiti jau pas gydytojus?

5 savaites smile.gif
Atsakyti
aciu smile.gif galvojau tikrai daug maziau
Atsakyti
Papasakosiu kaip man buvo...As suzinojau kad nestuke.gif tik 13 savaiteliu,nes pradzioj pries nestuma buvau stipriai susitrenkus gimda,labai ilgai kraujavau,poto kraujavimui dingus atrado didele cista,bandant naikinti cista buvo geremi kontraceptikai ,stiprus antibijotikai,ir kekviena savaite stebima echoskopu.(vaisiaus nesimate) yra nuotraukos tai yrodancios kartotekoje.tai va kaip gavau siuntima i KMUK operuotis,nuejus i KMUK buvo padaryta echoskopija per kuria gyditojos akys vos ne ank kaktos islindusios buvo,pasake kad man ne opercija daryti o gimdyti reiks biggrin.gif Tai vat esme ta kad nestumo nesimate iki pat 13 sav.niekas patiket nenorejo bet yra darytos gimdos nuotraukos kur akivaizdziai matosi kad gimda tuscia doh.gif Labai jau matyt mano mazulelis norejo gimti (o visi antibijotika ir kontraceptikai) turbut dave ytakos kad vaikelis gime 32 sav g.gif
Atsakyti
Su pirmu nėštumu man buvo 4 savaitės kai pirmą kartą apsilankiau pas gydytoją,tai darė echo ir nieko nematė.Liepė ateti po savaitės,ir tada kuo puikiausiai jau viskas matėsi bigsmile.gif
Atsakyti
Kadangi temuke buvo tikrai labai reikalinga musu nestuke.gif sukuriau pratesima, kad visos cia galetume pasidalinti savo nuogastavimais ir dziaugsmais paaiskejus, kad nestumas vystosi gerai 4u.gif
Atsakyti
Yra panasi tema mirksiukas.gif
http://www.supermama...howtopic=594508

Atsakyti
Man įtaria nesivystantį nėštumą. Jau 10 savaičių nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos ir nesimato vaisiaus širdies veiklos. Puslytė atitinka 7 savaičių, bet net ir septynių savaičių jau turėtų matytis širdies veikla, kiek žinau. šeštadienio vakare pamaudė pilvo apačią ir pastebėjau, kad rudai truputį tepa; šeštadienį viskas buvo gerai, o sekmadienį jau pasirodė rausvos išskyros ir nuo vakaro per naktį ir visą dieną šiandien pastoviai ryškiai maudžia pilvo apačią. sad.gif Ginekologė sakė rytoj eiti gerti tabletę, kuri sukels persileidimą.
Man įdomu, kaip galima nustatyti, kada vaisius nustojo vystytis arba kaip nustatyti ar nustojo vystytis. Daktarė sakė, kad echoskopu geriausiai galima ištriti, bet skaičiau, kad kitur gydytojai tą tiria pagal HCG. Taip pat įdomu, ar gali nesivystantis vaisius dar būti gyvas. Įdomu, pvz., mano vaisius dar gyvas... nes puslelė yra nesubliuškusi tik kad truputį nelygi. Jei negyvas, tai gydytoja sakė, kad paskui pradeda nekrešėti kraujas. Šiandien tyriausi, mano kraujo krešumas normalus, tai gal dar būtų galima neskubėti su tuo vaistais sukeliamu persileidimu/abortu. Skaičiau, kad kartais gydytojai pataria laukti, kol persileidimas įvyks natūraliai. Kažin kodėl man to nepataria? Man atrodo, geriau, kad tai natūraliai įvyktų, gal net mažai komplikacijų būna...
Dar norėčiau paklausti, kaip kam įvyko persileidimas. Gal kam nors be vaistų įvyko? Kaip? Kiek skaudėjo, kiek kraujo buvo, kaip paskui tyrė ir ar nebuvo kokių komplikacijų? Kaip kitom? Kada ėjote darytis tą abortą/persileidimą?
Būtų tikrai įdomu pašnekėti su mamytėm apie šiuos dalykus. Aišku, aš ne daktarė, bet man vis tiek įdomu, kaip ten kas būna, kaip kitom buvo.
Atsakyti
Nežinau, ar į šitą temą rašau, gal labiau tiktų į "Ankstyvas nėštumas - nesimato embriono...., 2-oji dalis", ten jau irgi parašiau.
Man įdomu, kaip galima nustatyti, kada vaisius nustojo vystytis arba kaip nustatyti ar nustojo vystytis. Daktarė sakė, kad echoskopu geriausiai galima ištriti, bet skaičiau, kad kitur gydytojai tą tiria pagal HCG. Taip pat įdomu, ar gali nesivystantis vaisius dar būti gyvas. Įdomu, pvz., mano vaisius dar gyvas... nes puslelė yra nesubliuškusi tik kad truputį nelygi. Jei negyvas, tai gydytoja sakė, kad paskui pradeda nekrešėti kraujas. Šiandien tyriausi, mano kraujo krešumas normalus, tai gal dar būtų galima neskubėti su tuo vaistais sukeliamu persileidimu/abortu. Skaičiau, kad kartais gydytojai pataria laukti, kol persileidimas įvyks natūraliai. Kažin kodėl man to nepataria? Man atrodo, geriau, kad tai natūraliai įvyktų, gal net mažai komplikacijų būna...
Dar norėčiau paklausti, kaip kam įvyko persileidimas. Gal kam nors be vaistų įvyko? Kaip? Kiek skaudėjo, kiek kraujo buvo, kaip paskui tyrė ir ar nebuvo kokių komplikacijų? Kaip kitom? Kada ėjote darytis tą abortą/persileidimą?
Būtų tikrai įdomu pašnekėti su mamytėm apie šiuos dalykus, kaip būna.

Man įtaria nesivystantį nėštumą. Jau 10 savaičių nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos ir nesimato vaisiaus širdies veiklos. Puslytė atitinka 7 savaičių, bet net ir septynių savaičių jau turėtų matytis širdies veikla, kiek žinau. Šeštadienio vakare pamaudė pilvo apačią ir pastebėjau, kad rudai truputį tepa; šeštadienį viskas buvo gerai, o sekmadienį jau pasirodė rausvos išskyros ir nuo vakaro per naktį ir visą dieną šiandien pastoviai ryškiai maudžia pilvo apačią. sad.gif Ginekologė sakė rytoj eiti gerti tabletę, kuri sukels persileidimą. sad.gif
Atsakyti
Na, va dabar jau žymiai daugiau kraujo pasirodė, kaip per mėnesines. sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dewdew: 18 sausio 2011 - 00:49
QUOTE(dewdew @ 2011 01 17, 22:36)
Man įtaria nesivystantį nėštumą. Jau 10 savaičių  nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos ir nesimato vaisiaus širdies veiklos. Puslytė atitinka 7 savaičių, bet net ir septynių savaičių jau turėtų matytis širdies veikla, kiek žinau. šeštadienio vakare pamaudė pilvo apačią ir pastebėjau, kad rudai truputį tepa; šeštadienį viskas buvo gerai, o sekmadienį jau pasirodė rausvos išskyros ir nuo vakaro per naktį ir visą dieną šiandien pastoviai ryškiai maudžia pilvo apačią. sad.gif Ginekologė sakė rytoj eiti gerti tabletę, kuri sukels persileidimą.
Būtų tikrai įdomu pašnekėti su mamytėm apie šiuos dalykus. Aišku, aš ne daktarė, bet man vis tiek įdomu, kaip ten kas būna, kaip kitom buvo.

sveika, mieloji likimo drauge 4u.gif
mano situacija panasi - 9 savaite nustate nesivystanti nestuma, puslele buvo 6 savaiciu dydzio ir keliu dienu dinamikoje mazejo. kosultavausi su 2 gydytojais, vienu is kuriu labai pasitikiu, abu nustate ta pati.
aisku, buna, kad apsirinka gydytojai nustatydami nesivystanti, bet tas buna iki 7 savaites, veliau jau viskas tikrai turetu matytis, o jei nesimato verysad.gif
kad visai ramu butu, pasidaryk hcg - jei jis dides, turi vilties, o jei ne, tada verysad.gif hcg pades atsakyti ir i tau kylanti klausima: jei jis mazeja, tada didele tikimybe, kad gimda issivalys pati, jei laikosi tame paciame lygyje, tada reikia padeti issivalyti.
forume esu skaiciusi, kad merginos lauke savaiminio persileidimo, bet tas jas labai vargino psichologiskai, o ir ne visais atvejais kaip suprantu gimda linkusi issivalyti. forume esu skaiciusi, kad kazkam gine sake, kad saugu laukti 2 menesius po nesivystymo, bet nesu tikra sio teiginio teisingumu (o kaip galimi uzdegimai ir pan?)
as geriau tabletes. susiradau ju aprasyma internete ir radau, kad uk jos naudojamos skrandzio opoms gydyti, tai manau, kad jos nera labai kenksmingos jei to bijai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(malvina @ 2011 01 18, 11:14)
sveika, mieloji likimo drauge  4u.gif
mano situacija panasi - 9 savaite nustate nesivystanti nestuma, puslele buvo 6 savaiciu dydzio ir keliu dienu dinamikoje mazejo. kosultavausi su 2 gydytojais, vienu is kuriu labai pasitikiu, abu nustate ta pati.
aisku, buna, kad apsirinka gydytojai nustatydami nesivystanti, bet tas buna iki 7 savaites, veliau jau viskas tikrai turetu matytis, o jei nesimato  verysad.gif 
kad visai ramu butu, pasidaryk hcg - jei jis dides, turi vilties, o jei ne, tada  verysad.gif hcg pades atsakyti ir i tau kylanti klausima: jei jis mazeja, tada didele tikimybe, kad gimda issivalys pati, jei laikosi tame paciame lygyje, tada reikia padeti issivalyti.
forume esu skaiciusi, kad merginos lauke savaiminio persileidimo, bet tas jas labai vargino psichologiskai, o ir ne visais atvejais kaip suprantu gimda linkusi issivalyti. forume esu skaiciusi, kad kazkam gine sake, kad saugu laukti 2 menesius po nesivystymo, bet nesu tikra sio teiginio teisingumu (o kaip galimi uzdegimai ir pan?)
as geriau tabletes. susiradau ju aprasyma internete ir radau, kad uk jos naudojamos skrandzio opoms gydyti, tai manau, kad jos nera labai kenksmingos jei to bijai 4u.gif

Dėkui už atsakymą. Man jau irgi viskas paaiškėjo. Vakar vakare pradėjo dar labiau skaudėti ir jau daugiau kraujo buvo. Šiandien ryte nukeliavau pas dar kitą ginekologę pasiklausti dėl to savaiminio persileidimo, nes ta mano ginekologė, liepusi gerti tabletę, apie tai visai nenorėjo nieko paaiškinti. Šitoji man užtikrino, kad tikrai galiu laukti savaiminio natūralaus persileidimo dar ilgai ir nieks čia man negresia. Kraujo krešėjimas, sakė ji, gali sutrikti tik kai žūsta žymiai didesnis vaisius. Apžiūrėjusi mane su echoskopu per pilvą (ne vaginaliniu) sakė, kad puslytė jau subliuškusi ir jau pradėjusi atsiskirti, bet dar bus kraujavimo ir daugiau, o kol viskas išsivalys gali praeiti dvi trys savaitės. Dar sakė, tikriausiai vaisius žuvo prieš kelias savaites, nes atitinka maždaug 6 savaites. Tai va. Tiesa, dar paminėjo, kad rugsėjį buvo ginekologų suvažiavimas, kuriame ir buvo kalbama, kad reikia mažinti intervencijos atvejų, taigi ir Lietuvos gydytojai jau žada mažiau taikyti tų gramdymų ir panašiai. O man liepė ateiti po savaitės pasitikrinti ir po to, kai viskas baigsis, jei viskas bus pasišalinę, nereiks jokios intervencijos. Dar sakė, išgert ketanolį, jei labai skaudės, bet aš kažkaip galvojau, kad neskaudės taip jau labai, nieko nenusipirkau. Paskui pasigailėjau... per pietus buvau viena namie su dvejų metų vaiku ir kad pradėjo skaudėti, išsigandau, kad sąmonės neteksiu, pradėjau kviestis vyrą, mamą, kad atvežtų vaistų ir pažiūrėtų vaiką, išgėriau paracetamolį ir kažkaip aprimo. Galvoju, gal dėl to taip, kad prieš tai kasiau truputį sniegą lauke su vaiku, nieko man tada mat neskaudėjo.
Manęs tas persileidimo laukimas nelabai psichologiškai vargina, tik fiziškai.. Gal dėl to, kad labai vėlai sužinojau apie nėštumą ir iš tikro jo neplanavę buvom visai ir labai nustebau, kad pastojau (bet nei labai užsinorėjau vaiko, nei nenorėjau jo), matyt nė nespėjau dar suvokti, kad laukiuosi. Nuėjus pas ginekologę iškart pasakė, kad gali būti kažkas ne taip, net nebuvo užvedę nėščiosios kortelės. Žodžiu, dabar kai paaiškėjo, kad tikrai viskas pražuvo ir kaip čia toliau bus, tai liūdna, bet bent jau ne tokia sumaištis.
O kaip tau, malvina? Tikiuos, nesi labai nusivylusi. unsure.gif Nenusimink. Kaip man ginekologė sakė, dažniausiai taip atsitinka dėl genų derinio ir tai yra kaip loterija, kartais ištrauki laimingą bilietą, kartais tiesiog ne. Jei šįkart nelaimingai baigėsi, tai kitąkart didesnė tikimybė, kad viskas bus gerai. Kaip praėjo persileidimas, sėkmingai viskas išsivalė? Per kiek laiko? Ar labai skaudėjo?
Aš tikrai galvojau, kad gal kenkia tos tabletės skatinančios persileidimą, nes buvau baisybių girdėjusi apie tas greitosios kontracepcijos tabletes. Bet dabar jau pakeičiau nuomonę, matyt jos ne taip jau baisu, juk tik paskatina persileidimą, kuris turėtų vykti ir taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dewdew: 18 sausio 2011 - 19:41
QUOTE(dewdew @ 2011 01 18, 21:35)
Dėkui už atsakymą. Man jau irgi viskas paaiškėjo. Vakar vakare pradėjo dar labiau skaudėti ir jau daugiau kraujo buvo. Šiandien ryte nukeliavau pas dar kitą ginekologę pasiklausti dėl to savaiminio persileidimo, nes ta mano ginekologė, liepusi gerti tabletę, apie tai visai nenorėjo nieko paaiškinti. Šitoji man užtikrino, kad tikrai galiu laukti savaiminio natūralaus persileidimo dar ilgai ir nieks čia man negresia. Kraujo krešėjimas, sakė ji, gali sutrikti tik kai žūsta žymiai didesnis vaisius.  Apžiūrėjusi mane su echoskopu per pilvą (ne vaginaliniu) sakė, kad puslytė jau subliuškusi ir jau pradėjusi atsiskirti, bet dar bus kraujavimo ir daugiau, o kol viskas išsivalys gali praeiti dvi trys savaitės. Dar sakė, tikriausiai vaisius žuvo prieš kelias savaites, nes atitinka maždaug 6 savaites. Tai va. Tiesa, dar paminėjo, kad rugsėjį buvo ginekologų suvažiavimas, kuriame ir buvo kalbama, kad reikia mažinti intervencijos atvejų, taigi ir Lietuvos gydytojai jau žada mažiau taikyti tų gramdymų ir panašiai. O man liepė ateiti po savaitės pasitikrinti ir po to, kai viskas baigsis, jei viskas bus pasišalinę, nereiks jokios intervencijos. Dar sakė, išgert ketanolį, jei labai skaudės, bet aš kažkaip galvojau, kad neskaudės taip jau labai, nieko nenusipirkau. Paskui pasigailėjau... per pietus buvau viena namie su dvejų metų vaiku ir kad pradėjo skaudėti, išsigandau, kad sąmonės neteksiu, pradėjau kviestis vyrą, mamą, kad atvežtų vaistų ir pažiūrėtų vaiką, išgėriau paracetamolį ir kažkaip aprimo. Galvoju, gal dėl to taip, kad prieš tai kasiau truputį sniegą lauke su vaiku, nieko man tada mat neskaudėjo.
Manęs tas persileidimo laukimas nelabai psichologiškai vargina, tik fiziškai.. Gal dėl to, kad labai vėlai sužinojau apie nėštumą ir iš tikro jo neplanavę buvom visai ir labai nustebau, kad pastojau (bet nei labai užsinorėjau vaiko, nei nenorėjau jo), matyt nė nespėjau dar suvokti, kad laukiuosi. Nuėjus pas ginekologę iškart pasakė, kad gali būti kažkas ne taip, net nebuvo užvedę nėščiosios kortelės. Žodžiu, dabar kai paaiškėjo, kad tikrai viskas pražuvo ir kaip čia toliau bus, tai liūdna, bet bent jau ne tokia sumaištis.
O kaip tau, malvina? Tikiuos, nesi labai nusivylusi.   unsure.gif Nenusimink. Kaip man ginekologė sakė, dažniausiai taip atsitinka dėl genų derinio ir tai yra kaip loterija, kartais ištrauki laimingą bilietą, kartais tiesiog ne. Jei šįkart nelaimingai baigėsi, tai kitąkart didesnė tikimybė, kad viskas bus gerai. Kaip praėjo persileidimas, sėkmingai viskas išsivalė? Per kiek laiko? Ar labai skaudėjo?
Aš tikrai galvojau, kad gal kenkia tos tabletės skatinančios persileidimą, nes buvau baisybių girdėjusi apie tas greitosios kontracepcijos tabletes. Bet dabar jau pakeičiau nuomonę, matyt jos ne taip jau baisu, juk tik paskatina persileidimą, kuris turėtų vykti ir taip.

dziaugiuosi, kad tavo tavo organizmas valosi (aisku, tas dziaugsmas salyginis, bet sioje situacijoje tai turbut geriausias imanomas variantas, ar ne?). del vaistuku tai patarciau vartoti tuos, kuriuos rekomendavo gydytoja, nes kai kurie (nemesil, nospa) nuima gimdos susitraukimus, kas trukdo gimdai paciai issivalyti. taip pat saugok save, jokiu budu nesusalk koju, nes kol kaklelis atviras, laisvesnis kelias uzdegimams.
jei is tiesu nepavojinga laukti savaiminio persileidimo visiskai nesuprantu, kodel taip skuba abrazijas daryti, nes vis tiek narkoze, intervencija, o ir komplikacijos ne tokios retos. as labai bijojau, tiksliau nenorejau abrazijos, o savaiminio persileidimo laukimu atidziai nepasidomejau, nes pirmoji gydytoja sake, kad nesivystantys retai patys be skatinimo pradeda valytis, todel medikamentinis valymas man atrode issigelbejimas. tik niekas nenuteike, kad bus taip nelengva (fiziskai). bet manau apturejau nebloga saremiu treniruote (as negimdziusi blush2.gif ), po 4 valandu jau pasidare pakenciamas jausmas ir per nakti viskas issivale. kraujo buvo kaip per geras menesines ir dar tokiu gabaliuku. labai ramino zinojimas, kad pas mane tik puslyte. paskui kraujavau vis maziau 5 dienas ir dar keleta vos vos tepe. buvau supanikavusi, nes pradejo skaudeti kiausides, pasikeite gimdos skausmo pobudis (nebe spazmimis, o astrus sedantis, einant dujoms zarnynu ir pan.) ir nulekiau pas gydytoja, bet sake viskas ok, gerai issivale, uzdegimo pozymiu nera. gal per daug detaliai aprasiau, bet gal kam pravers.
psichologiskai jauciuosi neblogai. vaikeli planavom, pastojimas buvo kaip stebuklas, nes turiu endometriozine cista, kuria reikes operuoti, bet zinau, kad persileidimai ivyksta ketvirtadaliui nesciuju ir kad nemaza dalimi ta nulemia genu mutacijos. tikiu, kad likimas viska sudelioja taip, kad galutiniam rezultate supranti, kad tai buvo geriausia, kas galejo nutikti toje situacijoje.
o tau linkiu sekmingai praeiti si etapa ir buti sveikai 4u.gif parasyk kaip sekesi ir nenusimink 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malvina: 18 sausio 2011 - 20:53