Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai ar vyras?

QUOTE(alisia31 @ 2011 03 18, 09:59)
Istatymas pagelbetu labai. Bet istatymai visi smurtautojo labui....issisukti, nebuti nubaustam.Garsiai net neivardijama-smurtautojas kaltas, ne auka. Mes visi sakome auka kalta- nes leidziasi, o nesusimastome, kad ji kitaip nemoka, gal ir smurtautojas kitaip nemoka, va cia tas mastantysis turetu pagelbeti. Musuose mastantysis yra istatymas.

tam tandemui įstatymai nereikalingi-juos savotiškai tenkina ta padėtis. jų galvose yra kažkokios brokuotos ar su laiku sugadintos mikroschemos.
Atsakyti
QUOTE(Vifsla @ 2011 03 18, 09:03)
tam tandemui įstatymai nereikalingi-juos savotiškai tenkina ta padėtis. jų galvose yra kažkokios brokuotos ar su laiku sugadintos mikroschemos.

Didzoji dauguma ten sedinciu vyrai.

Moterys privalo gimdyti, auginti vaikus, aukleti juos, kad butu kuo maziau zalojami, gaminti, dirbti, buti gera lovoje. O ka privalo vyras?Kodel jam sitaip daug leidziama?
Kazkodel vyras atledziamas nuo daugelio pareigu, nes jis yra uzauges vaikas...tuo naudojasi vyrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alisia31: 18 kovo 2011 - 09:17
QUOTE(alisia31 @ 2011 03 18, 10:14)
Didzoji dauguma ten sedinciu vyrai.

Moterys privalo gimdyti, auginti vaikus, aukleti juos, kad butu kuo maziau zalojami, gaminti, dirbti, buti gera lovoje. O ka privalo vyras?Kodel jam sitaip daug leidziama?
Kazkodel vyras atledziamas nuo daugelio pareigu, nes jis yra uzauges vaikas...tuo naudojasi vyrai.

nieko jos neprivalo..
ir šiaip..nemanau, kad kažkam galima daugiau, kažkam mažiau..vienas smurtauja, kitas leidžiasi mušamas ar pan. abu vienodai sužaloti..
Atsakyti
QUOTE(Vifsla @ 2011 03 18, 10:00)
sutinku.
kaip nutraukti smurtą?
diskusija baigiasi prie lopšio. ir prie rankos, tą lopšį supančios.

Tarkim situacija tokia, kad manęs tėvai nemušė, nebaudė, negirdėjo tokio pasakymo, kaip 'durnė', 'kažko nesugebi' ar panašiai.
Tai va, augu, draugauju su kitais- nieko ypatatingo, apie tai nesusimąstau...
Sutinku berniuką irgi lyg ir nieko, apart kelių sukrečiančių istorijų, kaip tėvai jį baudė nė už ką.
Susipažįstu su jo motina, kuri mane 'moko', kaip 'laikyti vyrą po padu', 'pastatyti jį į vietą', kaip 'jos vyras (deja, jau miręs) ją gerbė ir mylėjo, ant rankų nešiojo' taip toliau ir panašiai... jai mirus, jis man nedąsiai vieną syki prasitaria, kad tėvas lupdavo ne tik jį, bet ir mamą...
Tai va, nuo tada šita tema mane labai domina.
Sakykim, ar tai yra neišvengiama, kad smurtaujančioje aplinkoje užaugęs vyras pavers ir mane smurtautoja, arba sužalos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 18 kovo 2011 - 09:23
QUOTE(Vifsla @ 2011 03 18, 09:19)
nieko jos neprivalo..
ir šiaip..nemanau, kad kažkam galima daugiau, kažkam mažiau..vienas smurtauja, kitas leidžiasi mušamas ar pan. abu vienodai sužaloti..

O kas juos suzalojo? g.gif Kokia valdzia, tokia ir valstybe.
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 03 18, 10:21)

Sakykim, ar tai yra neišvengiama, kad smurtaujančioje aplinkoje užaugęs vyras pavers ir mane smurtautoja, arba sužalos?

manau, kad viskas priklauso nuo to, kokio stiprumo laisvės daigas jumyse, kokie pamatai.
tiesiog turi būti žinojimas, kad su manim taip elgtis neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 03 18, 09:21)
Tarkim situacija tokia, kad manęs tėvai nemušė, nebaudė, negirdėjo tokio pasakymo, kaip 'durnė', 'kažko nesugebi' ar panašiai.
Tai va, augu, draugauju su kitais- nieko ypatatingo, apie tai nesusimąstau...
Sutinku berniuką irgi lyg ir nieko, apart kelių sukrečiančių istorijų, kaip tėvai jį baudė nė už ką.
Susipažįstu su jo motina, kuri mane 'moko', kaip 'laikyti vyrą po padu', 'pastatyti jį į vietą', kaip 'jos vyras (deja, jau miręs) ją gerbė ir mylėjo, ant rankų nešiojo' taip toliau ir panašiai... jai mirus, jis man nedąsiai vieną syki prasitaria, kad tėvas lupdavo ne tik jį, bet ir mamą...
Tai va, nuo tada šita tema mane labai domina.

Naudos neatnes.
Atsakyti
QUOTE(alisia31 @ 2011 03 18, 10:22)
O kas juos suzalojo?  g.gif Kokia valdzia, tokia ir valstybe.

na, gal pradėkim nuo pradžių: žmogus, šeima, o jau po to valdžia ir valstybė.
kaip jau sakiau, pradėkim nuo rankos, supančios lopšį
Atsakyti
QUOTE(Vifsla @ 2011 03 18, 09:29)
na, gal pradėkim nuo pradžių: žmogus, šeima, o jau po to valdžia ir valstybė.
kaip jau sakiau, pradėkim nuo rankos, supančios lopšį

Galima pradeti, aisku.

Visi keliai veda i Roma. mirksiukas.gif

Man tai keisciausia, kad daugelis moteru zino, jog negalima musti, tampyti savo vaiku, bet vistiek sitaip elgiasi. Kodel? g.gif
Atsakyti
QUOTE(alisia31 @ 2011 03 18, 10:28)
Naudos neatnes.

Tai ar tokiu atveju išeitų, kad smurtas galėtų išnykti tik tada, jei absoliučiai visi žmonės sutartų nesmurtauti, ir visi iki vieno nuo lopšio augintų taikiai ir su meile, suėmę save į rankas, nerodydami jokio smurtinio pavyzdžio (nei filmaų, nei laidų, nei žinių)?
Papildyta:
QUOTE(alisia31 @ 2011 03 18, 10:34)
Man tai keisciausia, kad daugelis moteru zino, jog negalima musti, tampyti savo vaiku, bet vistiek sitaip elgiasi. Kodel? g.gif

Gal nežino, kodėl taip elgtis negalima?
Arba silpnesni už savo prigimtį skriausti silpnesnį?
Papildyta:
QUOTE(Vifsla @ 2011 03 18, 10:26)
manau, kad viskas priklauso nuo to, kokio stiprumo laisvės daigas jumyse, kokie pamatai.
tiesiog turi būti žinojimas, kad su manim taip elgtis neįmanoma.

Tai gal tada išeitis- ne bausmės, o švietimas- kad taip su žmonėmis elgtis neįmanoma g.gif
Juk tam yra menas ir kūryba...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 18 kovo 2011 - 09:45
QUOTE(alisia31 @ 2011 03 18, 10:34)

nu tai gi mikroschema pagedusi ax.gif
pvz., vaikystėje man niekas nėra net už ausies patampęs, bet mama dažnai skaitydavo moralus umn.gif . mane vesdavo iš proto, kai ji užsivesdavo ir kartodavo kažkokias nesąmones. aš tada galvojau, kad gal geriau ji man suduotų, bet užsičiauptų...ir ką jūs galvojat? aš pagaunu save besakančią TUOS PAČIUS žodžius savo vaikams. Sakau juos, tuo pačiu metru su siaubu suprantu, kad tai ne mano žodžiai, bet vis tiek sakau... mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 03 18, 09:41)
Tai ar tokiu atveju išeitų, kad smurtas galėtų išnykti tik tada, jei absoliučiai visi žmonės sutartų nesmurtauti, ir visi iki vieno nuo lopšio augintų taikiai ir su meile, suėmę save į rankas, nerodydami jokio smurtinio pavyzdžio (nei filmaų, nei laidų, nei žinių)?
Papildyta:

Gal nežino, kodėl taip elgtis negalima?
Arba silpnesni už savo prigimtį skriausti silpnesnį?
Papildyta:

Tai gal tada išeitis- ne bausmės, o švietimas- kad taip su žmonėmis elgtis neįmanoma  g.gif

jeigu auka patyre smurta- dukra musdavo mama , dazniausiai ir dukra musa savo vaika, nors zino, juk kad skauda taip moraliskai ir fiziskai, pati ta isgyveno,o kodel vistiek sitaip elgiasi? g.gif Suvoki, kad blogai darai ir visas pasekmes suvoki, bet vistiek darai g.gif
Papildyta:
QUOTE(Vifsla @ 2011 03 18, 09:45)
nu tai gi mikroschema pagedusi ax.gif
pvz., vaikystėje man niekas nėra net už ausies patampęs, bet mama dažnai skaitydavo moralus umn.gif . mane  vesdavo iš proto, kai ji užsivesdavo ir kartodavo kažkokias nesąmones. aš tada galvojau, kad gal geriau ji man suduotų, bet užsičiauptų...ir ką jūs galvojat? aš pagaunu save besakančią TUOS PAČIUS žodžius savo vaikams. Sakau juos, tuo pačiu metru su siaubu suprantu, kad tai ne mano žodžiai, bet vis tiek sakau... mega_shok.gif

Nuo siandiena nustok sakyti. Ismok save valdyti, ismok, isikalk sau i galva.
As elgdavausi lygiai taip pat, nustojau dirbdama su savimi.Pergalejau save. Viskas imanoma, reikia tik noro.
Atsakyti