Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai ar vyras?

QUOTE(juzė @ 2011 03 18, 10:41)
Tai ar tokiu atveju išeitų, kad smurtas galėtų išnykti tik tada, jei absoliučiai visi žmonės

Tai gal tada išeitis- ne bausmės, o švietimas- kad taip su žmonėmis elgtis neįmanoma  g.gif
Juk tam yra menas ir kūryba...

žinoma taip. bet tai teorija. neišvarysi gi chebros į dykumą 40-čiai metų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alisia31 @ 2011 03 18, 10:48)
jeigu auka patyre smurta- dukra musdavo mama , dazniausiai ir dukra musa savo vaika, nors zino, juk kad skauda taip moraliskai ir fiziskai, pati ta isgyveno,o kodel vistiek sitaip elgiasi? g.gif Suvoki, kad blogai darai ir visas pasekmes suvoki, bet vistiek darai g.gif

Gal iki galo nesuvokia, arba nežino, kaip kitaip galima taip padaryti.
Arba yra susiformavęs įprotis. Tuomet sudėtingiau persidaryti.
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 03 18, 09:41)

Tai gal tada išeitis- ne bausmės, o švietimas- kad taip su žmonėmis elgtis neįmanoma  g.gif
Juk tam yra menas ir kūryba...

Taip, gera iseitis.
Atsakyti
QUOTE(alisia31 @ 2011 03 18, 10:48)

Nuo siandiena nustok sakyti. Ismok save valdyti, ismok, isikalk sau i galva.
As elgdavausi lygiai taip pat, nustojau dirbdama su savimi.Pergalejau save. Viskas imanoma, reikia tik noro.

tikrai stengiuosi. bet pasąmonė yra toks dalykas..
o jei dar nesigilini į tai, tai tik lupk vaikus ir tuo girkis..
Atsakyti
QUOTE(Vifsla @ 2011 03 18, 10:51)

Dar ne-galima gąsdinti.
Syki nugirdau, kaip inteligentiškos išvaizdos mamytė auklėjo savo penkiametį:
- Jei neklausysi- atiduosiu tave į internatą!
...tas vargšas, kad dėjo raudoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 18 kovo 2011 - 09:57
QUOTE(Vifsla @ 2011 03 18, 09:51)

Svarbiausia, kad tai pripazinai sau, supratai, o jau toliau yra tavo rankose, pasamone galima nugaleti, patikek.O teisingiau pasakius suformuoti nauja galva. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(juzė @ 2011 03 18, 09:54)
Dar ne-galima gąsdinti.

Tikrai tikrai.
ne karta esu girdejusi ir is pazistamu baranciu vaikus:
-Jei neklausysi- taves nemylesiu!
Vaikai po to greitai apsiramina. unsure.gif
Atsakyti
ko tik neprisigalvoja mamos iš bejėgiškumo.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2011 03 18, 10:08)
ko tik neprisigalvoja mamos iš bejėgiškumo.

Daznai mamos reikalauja is savo vaiku, kaip is suaugusiuju- suprask, neliesk, nedaryk, nesusimastydamos, kad vaiku smegeneles 100 k mazesnes.

As kartais juokaudama sakau: "Kiek tavo vaikas uz tave jaunesnis? 20 m? tai sitiek metu jo smegenelis ir atsilieka nuo tavo, kodel tada is jo reikalauji taip, kaip is saves?" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alisia31 @ 2011 03 18, 11:12)
Daznai mamos reikalauja is savo vaiku, kaip is suaugusiuju- suprask, neliesk, nedaryk, nesusimastydamos, kad vaiku smegeneles 100 k mazesnes.

As kartais juokaudama sakau: "Kiek tavo vaikas uz tave jaunesnis? 20 m? tai sitiek metu jo smegenelis ir atsilieka nuo tavo, kodel tada is jo reikalauji taip, kaip is saves?" smile.gif

Nežinau, bet kartais jie taip pakalba ar pasamprotaują, kad belieka tik susimąstyti, ar tas, dar nesuluošintas gyvenimo ir visuomenės žmogutis, nėra tuo 100 kartų pranašesnis už sužalotą suaugusįjį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 18 kovo 2011 - 10:19
QUOTE(juzė @ 2011 03 18, 10:54)
Dar ne-galima gąsdinti.

o kiek dar visko galima daryti doh.gif
galima trimetį pyplį valandą prieš miegą vaikyti su diržu, kad surastų VISAS lego kaladėles. galima tam vaikui sakyti, kad jei neklausys įsakymų-bus atiduotas tėvui(paaugęs vaikas taip nekenčia savo tėvo, kad jau ir mamelei nejauku darosi);
kai vaikas parneša iš mokyklos vaikų apsaugos tarnybos numerį mama gauna dar vieną kozirį į rankas-paskambink oaskambink, atvažiuos, atims man motinystės teises, galėsi gyventi internate.. o gražiausia man tai, kad tokių auklėtojų auksinė frazė: mane irgi mušdavo- UŽTAT geras žmogus išaugau.
Atsakyti
Aš maniau, kad būsiu griežta mama...O dabar...Jei tai, ką jis daro, nekelia jam pavojau (ar šuniui pvz)-gal nieko tokio... biggrin.gif Sienas galima nuplauti, kartu. O kai kyla susierzinimas ir keliu balsą-juk suprantu, kad dėl savęs taip darau. AŠ nesusitvarkau su savimi.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2011 03 18, 10:22)
Aš maniau, kad būsiu griežta mama...O dabar...Jei tai, ką jis daro, nekelia jam pavojau (ar šuniui pvz)-gal nieko tokio...  biggrin.gif Sienas galima nuplauti, kartu. O kai kyla susierzinimas ir keliu balsą-juk suprantu, kad dėl savęs taip darau. AŠ nesusitvarkau su savimi.

O ka darai, kad susitvarkytum su savimi?

be kovos nebus ir pergales.
Papildyta:
QUOTE(juzė @ 2011 03 18, 10:14)
Nežinau, bet kartais jie taip pakalba ar pasamprotaują, kad belieka tik susimąstyti, ar tas, dar nesuluošintas gyvenimo ir visuomenės žmogutis, nėra tuo 100 kartų pranašesnis už sužalotą suaugusįjį...

ir man kyla tokios mintys.
Papildyta:
labiausiai mane gasdina ne tos moterys, kurios suvoke savo klaidas. Po suvokimo ateina ir pasikeitimu metas, bet tos, kurios nesuvokia. Tokioms moterims isaiskinti yra labai sunku, kad suprastu, na kaip paaiskinti, jei nesupranta apie ka tu kalbi? tada reikia perlipti per save ir nusileisti iki ju lygio,kalbeti ju kalba, bet ir tai is to mazai naudos. g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti