Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai ar vyras?

QUOTE(Montekrista @ 2011 03 18, 11:22)
AŠ nesusitvarkau su savimi.

Žodžiu, būtų nuostabu būti tobulu žmogumi, ir nedaryti klaidų, kurios neatsilieptų mūsų artimiems žmonėms skaudžia patirtimi- na, bet juk tai įmanoma, ar ne...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 18 kovo 2011 - 10:41
QUOTE(juzė @ 2011 03 18, 11:34)
Žodžiu, būtų nuostabu būti tobulu žmogumi, ir nedaryti klaidų, kurios neatsilieptų mūsų artimiems žmonėms skaudžia patirtimi- na, bet juk tai įmanoma, ar ne...

Įmanoma.
Ką darau, išeinu į kitą kambarį biggrin.gif gerai, kad labai retai būna tokie nuopoliai viduje.
O kai jis bliauna, nes kažko negauna, apkabinu, pasakau, kad mamytė jį labai myli, bet jis tegu pabūna vienas, ir palieku žaidimų kambary. Tai supykęs kriokia, (neužrakintas-gali išeit), tada man juokinga, jis išgirsta kaip kvatoju ir išeina, jau neverkdamas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Montekrista: 18 kovo 2011 - 10:46
QUOTE(Vifsla @ 2011 03 18, 09:37)
nu taigi uždara grandinė-tėvai baudžia vaikus, tie vaikai savo vaikus, vyras muša žmoną-vaikai mato. modelis. na, visokie ten aukų sindromai. neįtikėtina, bet akivaizdu.

o as tuo ir gera mama, kad sito atsisakiau. mane tevai ir bare ir muse ir baude... o as savo vaiku nei musu nei baudziu. kad nebutu pykciu, visada leidziu jiems rinktis, tada jie patys issirenka ir pykciu buna zymiai maziau. vietoj bausmiu leidziu patirti pasekmes, tarkim, mano vaikas labai nemegsta ruosti pamoku ir vis jas nori atidelioti, as jam siulau, jei ruosim pamokas dabar, as tau padesiu, bet jei veliau, darysi jas vienas. jei jis pasirenka veliau jas ruosti, aisku vistiek praso mano pagalbos, bet as jam primenu, kad sakiau, jog nepadesiu. jis dusauja prie tu knygu, kartais ir nervuojasi, bet zino, kad tai jo pasirinkimo pasekmes...
Atsakyti
QUOTE(Tomana @ 2011 03 18, 12:08)
o as tuo ir gera mama, kad sito atsisakiau. mane tevai ir bare ir muse ir baude... o as savo vaiku nei  musu nei baudziu. kad nebutu pykciu, visada leidziu jiems rinktis, tada jie patys issirenka ir pykciu buna zymiai maziau. vietoj bausmiu leidziu patirti pasekmes, tarkim, mano vaikas labai nemegsta ruosti pamoku ir vis jas nori atidelioti, as jam siulau, jei ruosim pamokas dabar, as tau padesiu, bet jei veliau, darysi jas vienas. jei jis pasirenka veliau jas ruosti, aisku vistiek praso mano pagalbos, bet as jam primenu, kad sakiau, jog nepadesiu. jis dusauja prie tu knygu, kartais ir nervuojasi, bet zino, kad tai jo pasirinkimo pasekmes...

Didele klaida. Kazkada ja taip pat dariau. Tevai negali uzkrauti vaikui atsakomybes uz sprendimus. Jiems tai per sunki nasta. Veliau daznai nesuprantama, kodel sakai jam daryti viena o jis elgiasi visai priesingai savo nuoziura. Nes jis nebesupras, kurioj vietoj prasideda ir baigiasi jo teise rinktis.
Atsakyti
sako pasaulyje nedaug kuo gali pasitikėti, rečiausiai išduodantys yra tėvai ir vaikai. o vyrai/žmonos ateina ir (neretai) nueina....
Atsakyti
nesuprantu kaip galima skirstyti mylimus zmones,ypac vaikus su vyru,juk tai patys brangiausi ir artimiausi zmones wub.gif
Atsakyti
Manau viskas priklauso nuo situacijos. Jei vyras dirba po 10 ir daugiau valandu kasdien, tai naturalu, kad motina vaikui atiduoda viska o vyrui jau trupinukai lieka. Jis jau automatiskai atitoles pats buna. Cia jo kalte, niekas nevercia vyrui dirbti po 12 valandu. O jei vyras rodo zmonai demesi ir padeda zmonai atlikti namu ruosos darbus, tai manau zmona sito nepastebeti negali. Nors manau ya toks motinystes instinktas. Pvz kai darau pietus visada pirma pagalvoju ka valgys vaikas o jau paskiau ka vyras megsta. Jei vyras neturi iniciatyvos imti i savo rankas nors dali buities, tai ja automatiskai perima zmona. Ir siaip, man atrodo NORMALU, kad motinai svarbiausia yra vaikai o jau paskiau vyras ir visa kita.
Atsakyti
QUOTE(TuJa30 @ 2011 07 05, 16:04)
sako pasaulyje nedaug kuo gali pasitikėti, rečiausiai išduodantys yra tėvai ir vaikai. o vyrai/žmonos ateina ir (neretai) nueina....

Vaikas yra vaikas, del savo vaiko mama gali padaryti absoliuciai viska o vyru kaip tame anekdote 100 galima aptureti smile.gif
Net normalioje tikroje seimoje, kur poroje gyvenantys vyras ir moteris brangina ir tausoja vienas kita kartu prisiima atsakomybe uz vaikus manau moteriai vaikas islieka pats svarbiausias, cia jau gamtiniu instinktu reikalas. Svarbu kazkaip ismokti to nedemonstruoti, kad vyras nebutu nuskriaustas.
Atsakyti
O gal ir vyrui reikia išmokt gyventi nebūnant Nr. 1, juk vyras-tėvas - autoritetas, na, o kas per autoritetas dėl didesnės moters meilės vaikui myžčiojantis?

Dar kas dėl vaiko svarbumo... kai mano gyvenime atsirado jis, nuo tada dar nebuvo tokios vasaros, kad pirmas miške rastas žemuoges pati suvalgyčiau, natūraliai gaunasi, kad pirma prirenku saują jam, o po to tokias visokias pusžalias sau.
Ir smagumas, ir neišpasakytai geras jausmas smile.gif
Na, o vyras, suaugęs žmogus, kiek pats prisirenka, tiek ir suvalgo, nematau, kad šitoj vietoj jis nuskriaustas būtų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 07 liepos 2011 - 22:56
QUOTE(juzė @ 2011 07 07, 23:50)
O gal ir vyrui reikia išmokt gyventi nebūnant Nr. 1, juk vyras-tėvas - autoritetas, na, o kas per autoritetas dėl didesnės moters meilės vaikui myžčiojantis?

Dar kas dėl vaiko svarbumo... kai mano gyvenime atsirado jis, nuo tada dar nebuvo tokios vasaros, kad pirmas miške rastas žemuoges pati suvalgyčiau, natūraliai gaunasi, kad pirma prirenku saują jam, o po to tokias visokias pusžalias sau.
Na, o vyras, suaugęs žmogus, kiek pats prisirenka, tiek ir suvalgo, nematau, kad šitoj vietoj jis nuskriaustas būtų biggrin.gif

O ką vyras vaikui ir tau neduoda?
Maniškis, tai pirmiau vaikams ir man atiduotų. O aš irgi vaikams.
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 07 07, 23:50)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rupuziokas @ 2011 07 06, 13:30)
Manau viskas priklauso nuo situacijos. Jei vyras dirba po 10 ir daugiau valandu kasdien, tai naturalu, kad motina vaikui atiduoda viska o vyrui jau trupinukai lieka. Jis jau automatiskai atitoles pats buna. Cia jo kalte, niekas nevercia vyrui dirbti po 12 valandu. O jei vyras rodo zmonai demesi ir padeda zmonai atlikti namu ruosos darbus, tai manau zmona sito nepastebeti negali. Nors manau ya toks motinystes instinktas. Pvz kai darau pietus visada pirma pagalvoju ka valgys vaikas o jau paskiau ka vyras megsta. Jei vyras neturi iniciatyvos imti i savo rankas nors dali buities, tai ja automatiskai perima zmona. Ir siaip, man atrodo NORMALU, kad motinai svarbiausia yra vaikai o jau paskiau vyras ir visa kita.

Nelabai supratau, kokie ten trupiniai vyrui lieka. Ko jis ten nuo tos šeimos atitolsta bigsmile.gif Natūralu, kad jei vyras daug dirba, tai žmonai irgi daugiau rūpesčių tenka.
Man atrodo, kad geriau kai vyras dirba 10-12 val ir šeima yra aprūpinta, negu dirbtų 4 val ir šeima neturėtų iš ko barsčių virti g.gif Norint , viską galima suderinti.
Aišku, kad labiau rūpinamasi ir galvojama apie vaikus, nes jiems reikalinga mūsų pagalba, vyras suaugęs ir gali tuo pasirūpinti, o dėl svarbumo, tai jie vienodai svarbūs ir brangūs bigsmile.gif
Atsakyti