Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai ar vyras?

QUOTE(Reika @ 2010 05 21, 12:33)
mano anyta pasakius yra,kad myleti vaiku nereikia, vyras turi buti svarbiau uz viska...
tai va vaikai ir nemyli mamos ir net nesako savo adreso jai smile.gif o poto zmones stebisi,kodel vaikas net vandens stilines nepaduoda,kai i ji nuo mazens ziurejai,kaip i nereikalinga,kuris "vistiek iseis"
mano ir MB nuomone, vaikas yra tavo kunas ir kraujas, na ir kas kad veliau negyvensit kartu, bet jusu rysio tai nesugadins, vaikai lankys, nepamirs, myles, anukus "dovanos", kapus jusu net po mirties tvarkys ir lankys...
o ka vyras? vyras yra gyvenimo draugas,kuris bus salia kiek pats nores, ir nesvarbu ar atiduosit jam visa save ar ne...nes jusu nesieja tai kas sieja jus su vaiku.
mano tevai,mums atidave viska,meile, laika, "pinigus", net geresni kasni...ir isejau is namu, sukuriau seima, ir tevai dalyvauja toliau mano gyvenime, man jie begalo svarbus, jei reiketu tevams net organa ramia sirdim dovanociau, nes jie mano tevai, jie mane myli, tik dabar  biggrin.gif svarbiau jiems anukas nei as

Pritariu
Atsakyti
QUOTE(Big_trouble @ 2010 05 19, 11:33)
Vakar su viena drauge beplepant užkliuvo vienas sakinukas, kurį ji pasakė. O skambėjo maždaug taip - kad vaikai jai svarbiau, nei vyras. Ji skiria visą savo dėmesį vaikams, atiduoda visą save jiems.Vyras tik kaip vyras, kuris rūpinasi šeima, kad natūralu, jog jis turi būti, kaip šeimos galva. Ir pagalvojau, ar taip pat mano visos mamos, auginančios savo vaikus? Ar vaikai turi priklausyti tik motinai ir motina turi atsiduoti tik jiems?
Aš visuomet maniau, kad vaikai - dviejų žmonių kūrinys, kuriuos auklėja, augina, kuriais rūpinasi abu.Bet vyras ir žmona turi būti svarbiausi vienas kitam, turi laikyti tarpusavio ryšį nuolat.Nes vaikai užaugs ir išeis.O kaip tada mamai, kuri buvo visa vaikuose?Ji verks kruvinomis ašaromis, kad vaikai išėjo ir prakeiksmais ludės marčias ar žentus, nes atėmė iš jos gyvenimo prasmę?
Ar aš čia labai savanaudė ir nusišneku? g.gif

Visos temos atidžiai neskaičiau, bet mačiau kad protingų minčių buvo. 4u.gif
Man užkliuvo, kad klausime suplakti du skirtingi dalykai, kai vaikai SVARBESNI negu vyras, ir kai moteris GYVENA TIK DĖL VAIKŲ, nekreipdama ar kreipdama labai mažai dėmesio nei į save kaip asmenį smile.gif, nei į vyrą ar kitus artimuosius.

Bo jei gaunas, kad jeigu išvis neturiu vyro, tai šakės bus marčiom ir žentam biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif, tai yra ne tik su prakeiksmais, bet ir su šakėm varysiu. Gyvenimas tik dėl vaikų, kai stengiamasi gyventi jų gyvenimus, prarandamas savasis, tai tikrai labai negerai:) ir galiausiai blogai baigiasi ir vaikam, ir tėvam. Nes tarpusavo santykiai pradedami grįsti skola ir kalte, o ne meile, gerumu ir įprastais žmogiškais ryšiais. (Ant savo kailio patyriau ir dar patiriu).

O šiaip, aišku, kad vaikai svarbesni - bet tai nereiškia, kad vyras nesvarbus. smile.gif Vyras vieną dieną vienas gali būt, kitą dieną kitas, o trečią gal jokio. smile.gif Vaikai liks vaikais visada. Gimdydami vaikus prisiimame ir atsakomybę išauginti žmogų pasauliui - tiek patenkinti fizinius ir materialius poreikius, tiek padėt išaugint mąstymą, kad vaikas pajėgtų nuspręsti ir pasirinkti, skirti gera ir bloga. Jie mūsų nepasirenka - jie Dievo dovana mums. Vyrui ne tik nereikia jau šito auginimo, bet ir negalima (nu nebent labai gudriai). Tai suaugęs, laisvas žmogus, nusprendęs dalintis gyvenimu su moterim
Atsakyti
O as va laukiu leliuko. Ir tikrai pas mane bus jie abu (vaikas ir vyras) lygus. Gerai,kad mano vyras supranta mane,kad paskutinem dienom nestumo negaliu nieko daryt. O ka jau kalbet po gimdymo,kai busiu susiuta visa.. Pas mane bus demesys vyrui,nes be jo svelnumo negaleciau... Zinau,kad kartu susensim,ir turesim 3 vaikus,kuriuos mylesim augindami KARTU..
Atsakyti
QUOTE(kijera @ 2010 05 30, 21:23)
O as va laukiu leliuko. Ir tikrai pas mane bus jie abu (vaikas ir vyras) lygus. Gerai,kad mano vyras supranta mane,kad paskutinem dienom nestumo negaliu nieko daryt. O ka jau kalbet po gimdymo,kai busiu susiuta visa.. Pas mane bus demesys vyrui,nes be jo svelnumo negaleciau... Zinau,kad kartu susensim,ir turesim 3 vaikus,kuriuos mylesim augindami KARTU..

Labai sveikinu belaukiant leliuko. bet butinai parasyk po to kai pagymdysi. nes tikrai neviskas bus ruzavai. Butinai paziurekit spektakli "Sa, mamos kalba" ir viska suprasit smile.gif
Atsakyti
Vaikai.
Atsakyti
čia vyras įeina į vaiko sąvoką? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 05 31, 21:31)
čia vyras įeina į vaiko sąvoką? biggrin.gif

Man vyras įeina į gyvenimo partnerio, antrosios pusės sąvoką. Vaikas jis mano anytai, ne man. smile.gif
Atsakyti
Motina ar tevas? Kuri labaiu myleti?

Meile vyrui ir vaiku yra skirtinga. Ju as lyginti negaliu, abu svarbus ir reikalingi abu myliu skirtingom meilem.
Atsakyti
QUOTE(Big_trouble @ 2010 05 21, 19:46)
Manau, tureta omenyje tas, kad mamos manipuliuoja vaiku jausmais.O GAL IR KLYSTU... blush2.gif

Tą ir turėjau omenyje. 4u.gif
Bet apskritai čia sunkus klausimas. Aš myliu savo vaiką.Taip pat be galo myliu savo vyrą. Žinau, kad vaikas kažkada išeis iš tevų namų. Būtet todėl,be galo branginu ir santykius bei draugystę su vyru. Juk vaikams išėjus iš tėvų namų, tėvus ištinka tam tikra gyvenimo krizė. O būtent puoselėjami santykiai padeda pereiti ir tą laikotarpį. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pekutis_SM: 14 birželio 2010 - 10:01
Skirtingi jausmai ir skirtingos vietos sirdyje priklauso tiek vaikui tiek vyrui.. nelyginu ju dvieju,nes vienas is ju man vaikas,o kitas mano vyras. smile.gif
o kazkada buvo tema tokia irgi apie tai tik skambejo mazdaug jei skestu vaikas ir vyras ka pirma pultumet gelbeti? oi kokios diskusijos vire tada.. biggrin.gif
as rinkausi vaika.. cool.gif
Atsakyti
Skirtingais gyvenimo laikotarpiais prioritetai kinta, bet tai nreiskia, kad jie nesvarbus, ar maziau svarbus.
Atsakyti
Keista skaityti, kad moteriai svarbus tik vaikai, o vyras tai tik siaip. Tai kam tuomet teketi uz to "tik siaip"? Vyras - zmogus su kuriuo nuspresta susieti savo gyvenima visam laikui, vaikai - meiles vyrui vaisiai, kokie dar gali buti meiles matavimai?
Ka gelbeti, jei abu skestu...abu ir gelbeti, nes abu vienodai brangus.
Atsakyti