Galvoju, kad liūdna ateitis laukia santuokos, kurioje sutuoktiniams prioritetas yra vaikai.. Kas bus tuomet, kai vaikai išeis?
Neseniai teko skaityti vieną tyrimą, kur buvo tirtos moterys, netekusios ir vyro, ir vaiko. Tai tos, kurios turėjo tvirtą ryšį ir gerus santykius su vyru, vienareikšmiškai teigė, kad skaudesnė yra vyro netektis..
QUOTE(Siracusa @ 2010 06 30, 13:39)
Galvoju, kad liūdna ateitis laukia santuokos, kurioje sutuoktiniams prioritetas yra vaikai.. Kas bus tuomet, kai vaikai išeis?
Neseniai teko skaityti vieną tyrimą, kur buvo tirtos moterys, netekusios ir vyro, ir vaiko. Tai tos, kurios turėjo tvirtą ryšį ir gerus santykius su vyru, vienareikšmiškai teigė, kad skaudesnė yra vyro netektis..

be to nuo vaiko gimimo zina,i kad vaikai iseis (is namu), o vat tuokiantis tikiesi gyvent "kol mirtis mus isskirs"

o man gaila moteru kurios isikibusios vyro

QUOTE(VIVULIA @ 2010 06 30, 14:49)
o man gaila moteru kurios isikibusios vyro
bet kokia kaina
idomu kas ju laukia kai vyrelis neapsikes 

prie ko čia įsikibimas

Patiko man vienas vizualinis pavyzdys, kad vyras ir žmona visada turi būti centre, o vaikai iš šonų.. ir jei pradedi statyt vaikus tarp vienas kito, atstumas tarp judviejų vis didėja.
Galiausiai pati santuokos esmė --su kuo įsipareigoji sulaukti senatvės, auginti, išleisti ir pan vaikus..? kas yra tavasis žmogus..?
QUOTE(Siracusa @ 2010 06 30, 14:13)
prie ko čia įsikibimas
Kalba eina apie sveiką santykį su sutuoktiniu ir vaiku. Ir apie sąmoningus šeimos žmones, kurie prie savo santykių dirba, ugdosi santuokos srityje ir t.t Įsikibimas iš esmės jau neigiamas dalykas, bet ne apie tai tema.
Patiko man vienas vizualinis pavyzdys, kad vyras ir žmona visada turi būti centre, o vaikai iš šonų.. ir jei pradedi statyt vaikus tarp vienas kito, atstumas tarp judviejų vis didėja.
Galiausiai pati santuokos esmė --su kuo įsipareigoji sulaukti senatvės, auginti, išleisti ir pan vaikus..? kas yra tavasis žmogus..?

zinai, gal mes isesmes kalbam apie ta pati. tik is kito kampo. nes man toks moters poziuris sukelia asociacijas, kaip kad seimoje bet kokia kaina moteris bando islaikyti vyra prie sono, net jei vyras ir smurtauja. ir dar randa ipatingai populiaru, bet idiotiskiausia pasiteisinima kaip kad "as ji labai myliu ir jis mane. kai negeria" ar dar geresni "juk vaikams reikia tevo"... brrrr
be to sakyciau tavasis seimos modelis "sveikas santykis ir samoningos seimos kurimas" priskiriamas -prie idealu ir reiketu i raudonaja knyga itraukti

vyro netektis skaudesne? nu jo gi vaiku tada tokia moteris gali n galybe prisigimdyti,ane?
o tas vyrukas buvo jau vienintele tikroji jos pusele.
nesuvokiu kaip moterys kai kurios gali lyginti 2nesulyginamu dalyku meiel ir svarbuma.
cia vos ne kas geriau butas ar namas, suo ar kate
o tas vyrukas buvo jau vienintele tikroji jos pusele.
nesuvokiu kaip moterys kai kurios gali lyginti 2nesulyginamu dalyku meiel ir svarbuma.
cia vos ne kas geriau butas ar namas, suo ar kate
Jei reiktu rinktis vyras ar vaikai, rinkciaus bet neabejodama vaikus. Na ir kas, kad jie jau iseje is namu, jie visvien mano vaikai ir bus vaikais visada,tai mano kuno, mano sirdies dalele.
Pritariu, kad meile vyrui ir vaikams skiriasi, bet sirdies didziaja dali uzima mano vaikai
Pritariu, kad meile vyrui ir vaikams skiriasi, bet sirdies didziaja dali uzima mano vaikai
Vienareikšmiškai galiu atsakyti, kad vaikai svarbesni. Vyrų gyvenime gali turėti n+k, o vaikų kaip kojinių nekeisi, kiek ir kokius pagimdai, tiek ir turi.
Bet jokiu būdu nesutinku, kad moteris turi atiduoti save visą vaikams, dėl jų aukotis "iki paskutiniųjų", o į vyrą nekreipti dėmesio. Idealu, jeigu pavyksta taip suderinti viską, kad visi jaustųsi laimingi ir gavę dėmesio.
Be to, dar pastebėjau, kad dilema dėl dėmesio paskirstymo atsiranda tada, kai vyras nesąmoningai laikomas vienu iš vaikų, kai jis reikalauja tokio paties rūpesčio kaip vaikai. O jis juk turėtų būti kitoje barikadų pusėje - šalia mamos, kartu su ja rūpintis vaikais, kartu rūpintis vienas kitu.
Bet jokiu būdu nesutinku, kad moteris turi atiduoti save visą vaikams, dėl jų aukotis "iki paskutiniųjų", o į vyrą nekreipti dėmesio. Idealu, jeigu pavyksta taip suderinti viską, kad visi jaustųsi laimingi ir gavę dėmesio.
Be to, dar pastebėjau, kad dilema dėl dėmesio paskirstymo atsiranda tada, kai vyras nesąmoningai laikomas vienu iš vaikų, kai jis reikalauja tokio paties rūpesčio kaip vaikai. O jis juk turėtų būti kitoje barikadų pusėje - šalia mamos, kartu su ja rūpintis vaikais, kartu rūpintis vienas kitu.
svarbiausia vaikas, manau ir vyrui vaikas yra pats svarbiausias pasaulyje. moters ir vyro meile yra visai kitokia nei jauciame vaikams
QUOTE(Big_trouble @ 2010 05 19, 12:33)
Vakar su viena drauge beplepant užkliuvo vienas sakinukas, kurį ji pasakė. O skambėjo maždaug taip - kad vaikai jai svarbiau, nei vyras. Ji skiria visą savo dėmesį vaikams, atiduoda visą save jiems.Vyras tik kaip vyras, kuris rūpinasi šeima, kad natūralu, jog jis turi būti, kaip šeimos galva. Ir pagalvojau, ar taip pat mano visos mamos, auginančios savo vaikus? Ar vaikai turi priklausyti tik motinai ir motina turi atsiduoti tik jiems?
Aš visuomet maniau, kad vaikai - dviejų žmonių kūrinys, kuriuos auklėja, augina, kuriais rūpinasi abu.Bet vyras ir žmona turi būti svarbiausi vienas kitam, turi laikyti tarpusavio ryšį nuolat.Nes vaikai užaugs ir išeis.O kaip tada mamai, kuri buvo visa vaikuose?Ji verks kruvinomis ašaromis, kad vaikai išėjo ir prakeiksmais ludės marčias ar žentus, nes atėmė iš jos gyvenimo prasmę?
Ar aš čia labai savanaudė ir nusišneku?
Aš visuomet maniau, kad vaikai - dviejų žmonių kūrinys, kuriuos auklėja, augina, kuriais rūpinasi abu.Bet vyras ir žmona turi būti svarbiausi vienas kitam, turi laikyti tarpusavio ryšį nuolat.Nes vaikai užaugs ir išeis.O kaip tada mamai, kuri buvo visa vaikuose?Ji verks kruvinomis ašaromis, kad vaikai išėjo ir prakeiksmais ludės marčias ar žentus, nes atėmė iš jos gyvenimo prasmę?
Ar aš čia labai savanaudė ir nusišneku?

Pilnai su tavimi sutinku

As manau, jei seimoje vaikams skiriamas didesnis demesys, tai bet kokiu atveju, tai nera normali seima - kazkas joje yra negerai.
QUOTE(Reika @ 2010 05 21, 14:33)
mano anyta pasakius yra,kad myleti vaiku nereikia, vyras turi buti svarbiau uz viska...
tai va vaikai ir nemyli mamos ir net nesako savo adreso jai
o poto zmones stebisi,kodel vaikas net vandens stilines nepaduoda,kai i ji nuo mazens ziurejai,kaip i nereikalinga,kuris "vistiek iseis"
mano ir MB nuomone, vaikas yra tavo kunas ir kraujas, na ir kas kad veliau negyvensit kartu, bet jusu rysio tai nesugadins, vaikai lankys, nepamirs, myles, anukus "dovanos", kapus jusu net po mirties tvarkys ir lankys...
o ka vyras? vyras yra gyvenimo draugas,kuris bus salia kiek pats nores, ir nesvarbu ar atiduosit jam visa save ar ne...nes jusu nesieja tai kas sieja jus su vaiku.
mano tevai,mums atidave viska,meile, laika, "pinigus", net geresni kasni...ir isejau is namu, sukuriau seima, ir tevai dalyvauja toliau mano gyvenime, man jie begalo svarbus, jei reiketu tevams net organa ramia sirdim dovanociau, nes jie mano tevai, jie mane myli, tik dabar
svarbiau jiems anukas nei as
tai va vaikai ir nemyli mamos ir net nesako savo adreso jai

mano ir MB nuomone, vaikas yra tavo kunas ir kraujas, na ir kas kad veliau negyvensit kartu, bet jusu rysio tai nesugadins, vaikai lankys, nepamirs, myles, anukus "dovanos", kapus jusu net po mirties tvarkys ir lankys...
o ka vyras? vyras yra gyvenimo draugas,kuris bus salia kiek pats nores, ir nesvarbu ar atiduosit jam visa save ar ne...nes jusu nesieja tai kas sieja jus su vaiku.
mano tevai,mums atidave viska,meile, laika, "pinigus", net geresni kasni...ir isejau is namu, sukuriau seima, ir tevai dalyvauja toliau mano gyvenime, man jie begalo svarbus, jei reiketu tevams net organa ramia sirdim dovanociau, nes jie mano tevai, jie mane myli, tik dabar

Va kai moteris yra su tokiu mastymu, tai vyras tikrai bus tik laikinas gyvenime (arba ieskos draugeliu-sugerovu), nes kiekvienas/a nori demesio ir tokia moteris liks prie suskilusios geldos. Kai taip ivyksta, tada sakoma - visi vyrai tokie, taciau lieka visikai neivertinti asmeniniai veiksmai ir ju pasekmes.
Matomai tokios seimos tradicijos perimtos is buvusios seimos, is mamos.
Papildyta:
QUOTE(Priklausoma @ 2010 11 29, 12:50)
Atimkit iš manęs vyrą-aš išgyvensiu. atimkit vaiką-manęs nebeliks. vat ir visi procentai. Šiaip nemanau, kad tas meiles galima lyginti. per daug skirtingos.
Bet ar cia eina kalba apie atemima?
Kalba eina kaip paskirstyti demesi. Bet jei vaikai bet kokiu atveju yra svarbiau uz vyra, tada ner ko stebetis, kad vyras iseis is tokios seimos. Iseis ir vaikai. Su kuo liksi?
Ar tu nenori demsio? Isivaizduok tokia situacija (tegu ir nerealia) - vyras rupinasi tik vaikais, o tu jam tampi antraeile - kaip tada? Viskas bus tavrkoje?