Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (IV tema)

Pas man termometras puikiai veikia thumbup.gif . Ir i karsti reaguoja staigiai. I karsta vandenuka kystelejau, tai akimirksniu stulpelis soktelejo. Ir kai pakyla stulpelis, man net lengviau skiriamaja riba iziuret, nei gyvsidabriniam rolleyes.gif . Tik nukratyt paskui tai sunku, maniau ranka atitruks doh.gif . Nesiseka tau su termometru...
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 06 03, 20:03)
g.gif Tai kad ne pagal vaisingas gleives vaisingo laikotarpio pradžia ir nustatinėjama unsure.gif , o pagal bet kokio tipo gleives ir pagal trumpiausio ciklo ilgį.

mmm.. tai tada taip iseina, kad pas m ane vaisingas periodas prasideda praktiskai iskart po mmm, nes tu tirstu gleiviu visada buna daugiau ar maziau...
o beje, gal zinok kaip "Duphaston" veikia visus situs procesus?

QUOTE(Garbanelele @ 2010 06 03, 21:44)
Pas man termometras puikiai veikia thumbup.gif . Ir i karsti reaguoja staigiai. I karsta vandenuka kystelejau, tai akimirksniu stulpelis soktelejo. Ir kai pakyla stulpelis, man net lengviau skiriamaja riba iziuret, nei gyvsidabriniam rolleyes.gif . Tik nukratyt paskui tai sunku, maniau ranka atitruks doh.gif . Nesiseka tau su termometru...

jooo.. mums per mokymus minejo, kad ta naujoviska "gyvsidabrini" labai sunku nupurtyti... Ir kad jis lygiai taip pat reaguoja i salti. Tipo padek ziema ant palanges ir temperatura nukris.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 06 03, 18:28)
Čia iš Rudzinsko knygelės. Man tik keista, kodėl tuomet toje pačioje knygelėje rašoma, jog gleives reikėtų vertinti tik išoriškai, kai tuo tarpu Kippley aprašo ir vidinį tyrimą - nors primygtinai jo ir nerekomenduoja, vis dėlto pateikti realūs pavyzdžiai rodo, kad vos ne visada tiriant viduje gleivės aptinkamos viena diena anksčiau ir tai jau be jokių išlygų laikytina vaisingos fazės pradžia. unsure.gif

as visada gleives tikrinu viduje, nes isoriskai ju yra paprasciausiai per mazai, kad ka butu galima nusprest ir ne karta taip buvo,kad lyg isorines gleives nevaisingos, kai viduj patikrinus pasirodo ryskiai vaisingos smile.gif nors ir viduj tikrinant ne visada pavyksta vaisingas gleives pagaut. Siandien is vis idomiai, gleives nevaisingos, o mikroskopas paparcius rodo g.gif

siandien dar veina diena ismesta, kazkoki bruda pasigavau, vakar taip blogai buvo, kad is lovos atsikelt nepajegiau verysad.gif

Milduk, as tau patarciau nusipirkt seiliu mikroskopa, ta paprasta, manau cia iseitis, kai nereguliarus ciklai ir gleives ne visada aiskios smile.gif
Atsakyti
o kur ji toki pirkti?? g.gif Ir kokios kainos? KAzkaip niekada nepagalvojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanelele @ 2010 06 03, 20:44)
Tik nukratyt paskui tai sunku, maniau ranka atitruks doh.gif .

QUOTE(MildukasK @ 2010 06 04, 07:19)
jooo.. mums per mokymus minejo, kad ta naujoviska "gyvsidabrini" labai sunku nupurtyti... Ir kad jis lygiai taip pat reaguoja i salti. Tipo padek ziema ant palanges ir temperatura nukris..  g.gif

Dar prisiminiau, kad mums per kursus siūlė šita savybe pasinaudoti vietoje nukratymo - t.y. vietoje bandymo nukratyti, kas iš konsultančių žodžių, rodėsi praktiškai neįmanoma (pati nebandžiau) - tiesiog pakišti po šalto vandens srove mirksiukas.gif Beje, šito naujoviško 'gyvsidabrinio' parodymais nebegalima tikėti praėjus kiek laiko po matavimo, tik iškart, nes jis labai reaguoja į aplinkos temperatūrą.

QUOTE(werde @ 2010 06 04, 09:35)
as visada gleives tikrinu viduje, nes isoriskai ju yra paprasciausiai per mazai, kad ka butu galima nusprest ir ne karta taip buvo,kad lyg isorines gleives nevaisingos, kai viduj patikrinus pasirodo ryskiai vaisingos smile.gif nors ir viduj tikrinant ne visada pavyksta vaisingas gleives pagaut.

Kiek pamenu, mums aiškino, kad gleives visada reikia tikrinti išorėje ir nežiūrėti kas darosi viduj g.gif Nors kita vertus, minėjo ir kad kartais išorėj jau sausa, o viduje - dar pats gerumas.. Tad ir nežinau kaip čia yra iš tiesų g.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 06 04, 09:46)
Dar prisiminiau, kad mums per kursus siūlė šita savybe pasinaudoti vietoje Beje, šito naujoviško 'gyvsidabrinio' parodymais nebegalima tikėti praėjus kiek laiko po matavimo, tik iškart, nes jis labai reaguoja į aplinkos temperatūrą.

Niu nezinau g.gif , gal kaip koks termometras pasitaiko. Kokia ryte rodo temperatura, tokia ir vakare randu, pries nukratydama. Meginau ir po saltu vandeniu palaikyt, nelabai bekrinta. Tikriausiai paprasciau butu porai minuciu i saldytuva ikisti, reiks ismegint lotuliukas.gif

As gleives visada tikrinu viduje, nes isorej jos pas man pasirodo gerokai per velai. Kad ir vakar, slidumo pojutis dar ir koks, o gleiviu isorej beveik 0 per visa diena. Vat ir butu man vertink kaip nori doh.gif . Tikriausiai kiekviena turim rasti buda, kuris mum yra priimtinesnis ir infarmatyvesnis.
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2010 06 04, 08:41)
o kur ji toki pirkti??  g.gif  Ir kokios kainos? KAzkaip niekada nepagalvojau smile.gif

as turiu toki saliva microscope, nezinau, ar lt pardavineja, bet man rodos yra cia pas mus daugiau naudojanciu g.gif
Atsakyti
Garbanelele, ko gero, be to slidumo pojūtis jau užsiskaito kaip vaisingų gleivių buvimo įrodymas mirksiukas.gif Man tai visad kai būna viduj tų gleivių, tai ir išorėj jaučiu jas ir randu blush2.gif

O dėl termometro - kaip sakiau, pati nebandžiau, tik prisiminiau ką mums kursuose apie juos pasakojo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2010 06 04, 11:00)
as turiu toki saliva microscope, nezinau, ar lt pardavineja, bet man rodos yra cia pas mus daugiau naudojanciu  g.gif

aciu werde, domesiuos smile.gif jei ka, visada gi galima parsisiusti is visagalio eBay biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2010 06 04, 08:19)
mmm.. tai tada taip iseina, kad pas m ane vaisingas periodas prasideda praktiskai iskart po mmm, nes tu tirstu gleiviu visada buna daugiau ar maziau...

Aš irgi labai jau retai leidžiu sau žymėtis, kad gleivių nėra. Man tai net logikai prieštarauja - gleivinė juk negali būti visiškai sausa. g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 06 04, 10:28)
Aš irgi labai jau retai leidžiu sau žymėtis, kad gleivių nėra. Man tai net logikai prieštarauja - gleivinė juk negali būti visiškai sausa. g.gif

Būtent todėl mus ir mokė, kad žiūrėti reikia arba nuo kaklelio, arba išorėje, t.y. ant popieriaus arba kelnaičių, bet ne viduje, nes viduje visada bus drėgna. Aš drėgmės nežymiu, kaip gleivių, žymiu tik tada, kai jau kažką užčiuopiu: lipnu, balta, tąsu ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 06 04, 10:46)
Kiek pamenu, mums aiškino, kad gleives visada reikia tikrinti išorėje ir nežiūrėti kas darosi viduj  g.gif

Aš irgi buvau tuo šventai įsitikinusi - net labai nustebau, kad čia tiek nemažai naudojančių būtent vidinį būdą. Man kartais susidaro toks negeras įspūdis, kad "reklamuojant" NŠP labiau orientuojamasi ne į tai, kaip jį taikyti kuo patikimiau išvengiant klaidų, o kaip padaryti patrauklesnį, kad ginkdie kas nors nepasirodytų nepriimtina. Dabar pvz. gailiuosi, kad iki nėštumo neišmokau vertinti gimdos kaklelio - tikrai praverstų, nes dabar nė žalio supratimo neturiu, kiek jis turėtų pakisti vaisingu laikotarpiu. Su vidiniu gleivių tyrimu irgi panašiai - metodika atrodo suprantama, o vertinimas gerokai objektyvesnis nei išorinio.
Atsakyti