Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (IV tema)

QUOTE(werde @ 2010 06 04, 12:00)
as turiu toki saliva microscope, nezinau, ar lt pardavineja, bet man rodos yra cia pas mus daugiau naudojanciu  g.gif

Aš naudoju Arbor'ą. Bent jau naudojau kokius 3 mėnesiu sąžiningai, paskui užkniso. Nes pas mane ištisai paparčiai. Dabar nebespjaudau, laukiu tyrimų pas endokrinologę rezultatų.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 06 04, 11:51)
Aš irgi buvau tuo šventai įsitikinusi - net labai nustebau, kad čia tiek nemažai naudojančių būtent vidinį būdą. Man kartais susidaro toks negeras įspūdis, kad "reklamuojant" NŠP labiau orientuojamasi ne į tai, kaip jį taikyti kuo patikimiau išvengiant klaidų, o kaip padaryti patrauklesnį, kad ginkdie kas nors nepasirodytų nepriimtina. Dabar pvz. gailiuosi, kad iki nėštumo neišmokau vertinti gimdos kaklelio - tikrai praverstų, nes dabar nė žalio supratimo neturiu, kiek jis turėtų pakisti vaisingu laikotarpiu. Su vidiniu gleivių tyrimu irgi panašiai - metodika atrodo suprantama, o vertinimas gerokai objektyvesnis nei išorinio.

pas mane tas pats - zinios yra, o kaip realiai vertinti - neaisku... doh.gif Nors imk ir rodyk "visa savo turta" kokiai NSP mokytojai lotuliukas.gif
Tai va dabar tiesiog stebiu, bandau kazkaip sistematizuotis, kaip kada buna? Ir kol kas labiausiai pasikliauju BT smile.gif Tiesa, vakar vynelio ragavom ir galvojau, kad jau sian tai tikrai BT rodys pievas, o mano dideliai nuostabai ji buvo tokia pat kaip ir pastarasias dvi dienas smile.gif Bet vistiek dar laukiu rytdienos, jei BT liks pakilus, tai gal jau uzskaitysiu O?
nors... Situacija tokia, kokia jusu nuomone?
user posted image
Atsakyti
Sveikos 4u.gif tikiuosi ir aš įsijungti į jūsų būrį. Vis paskaitinėju, nemažai informacijos randu čia. 6-tas mėnuo matuoju BT ir stebiu gleives, lyg ir nesunku susigaudyti, bet va šiandien jau 18-ta d. kaip laikosi pakilus BT ir lyg pagal gleives galėjo tuomet būti įvykus ovuliacija ir nebežinau, ką tai galėtų reikšti. Iki tol nuo O iki mmm 12 d.tik būdavo. Šiandien darytas NT- neigiamas. Nu bet reikėjo pamatyti vaistininkės akis blink.gif kai su savo vienerių ir pustrečių metukų pypliukais užsukau į vaistinę jo nusipirkti. Beje, kaip vertinti tą gimdos kaklelį, aš visiškai neįsivaizduoju, man net pasiekti jo nepavyksta.
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2010 06 04, 13:14)
pas mane tas pats - zinios yra, o kaip realiai vertinti - neaisku...  doh.gif Nors imk ir rodyk "visa savo turta" kokiai NSP mokytojai  lotuliukas.gif
Tai va dabar tiesiog stebiu, bandau kazkaip sistematizuotis, kaip kada buna? Ir kol kas labiausiai pasikliauju BT smile.gif Tiesa, vakar vynelio ragavom ir galvojau, kad jau sian tai tikrai BT rodys pievas, o mano dideliai nuostabai ji buvo tokia pat kaip ir pastarasias dvi dienas smile.gif Bet vistiek dar laukiu rytdienos, jei BT liks pakilus, tai gal jau uzskaitysiu O?
nors... Situacija tokia, kokia jusu nuomone?
user posted image

Pagal BT tai jau viskas įvyko smile.gif O dar sausa ir kaklelis kietas.. Žinot man su tuo kakleliu irgi gan miglota, bet vis dėlto jis tikrai keičiasi, nors iš pradžių gan sunku pajausti tą skirtumą. Pvz. šį ciklą tikrai jaučiau kada jis buvo minkštas ir aukštai, vos galėjau pasiekti, o paskui staiga "nusileido" lotuliukas.gif
Atsakyti
aha, as kiek tikrinau ankciau, tai jokiu skirtumu nepastebedavau, o va vakar "uztikau" ji minksta, o sian zemai nusileidusi smile.gif Bet vakar jis buvo minkstas ir aukstai, o sian kietas ir zemai.. Kaip tai nesutampa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2010 06 04, 13:40)
Sveikos  4u.gif  tikiuosi ir aš įsijungti į jūsų būrį. Vis paskaitinėju, nemažai informacijos randu čia. 6-tas mėnuo matuoju BT ir stebiu gleives, lyg ir nesunku susigaudyti, bet va šiandien jau 18-ta d. kaip laikosi pakilus BT ir lyg pagal gleives galėjo tuomet būti įvykus ovuliacija ir nebežinau, ką tai galėtų reikšti. Iki tol nuo O iki mmm 12 d.tik būdavo. Šiandien darytas NT- neigiamas. Nu bet reikėjo pamatyti vaistininkės akis    blink.gif  kai su savo vienerių ir pustrečių metukų pypliukais užsukau į vaistinę jo nusipirkti. Beje, kaip vertinti tą gimdos kaklelį, aš visiškai neįsivaizduoju, man net pasiekti jo nepavyksta.

Sveika, pievu_kamane, man buvo 17 dienų, 18 pakrito, bet ne žemiau deng. linijos, o mmm prasidėjo būtent tą dieną. Testas turėtų jau rodyti 18 dieną g.gif
Papildyta:
QUOTE(MildukasK @ 2010 06 04, 13:46)
aha, as kiek tikrinau ankciau, tai jokiu skirtumu nepastebedavau, o va vakar "uztikau" ji minksta, o sian zemai nusileidusi smile.gif Bet vakar jis buvo minkstas ir aukstai, o sian kietas ir zemai.. Kaip tai nesutampa biggrin.gif

Tai kad labai sutampa: minštas ir aukštai - dar vaisinga, kietas ir žemai - jau nevaisinga mirksiukas.gif
Atsakyti
o man pries tai visada budavo kietas ir aukstai...
Tai panasu, kad prasidejo musu saugusis periodas!!! thumbup.gif Tik dar ryt BT sulauksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2010 06 04, 13:40)
Sveikos  4u.gif  tikiuosi ir aš įsijungti į jūsų būrį. Vis paskaitinėju, nemažai informacijos randu čia. 6-tas mėnuo matuoju BT ir stebiu gleives, lyg ir nesunku susigaudyti, bet va šiandien jau 18-ta d. kaip laikosi pakilus BT ir lyg pagal gleives galėjo tuomet būti įvykus ovuliacija ir nebežinau, ką tai galėtų reikšti. Iki tol nuo O iki mmm 12 d.tik būdavo. Šiandien darytas NT- neigiamas. Nu bet reikėjo pamatyti vaistininkės akis    blink.gif  kai su savo vienerių ir pustrečių metukų pypliukais užsukau į vaistinę jo nusipirkti. Beje, kaip vertinti tą gimdos kaklelį, aš visiškai neįsivaizduoju, man net pasiekti jo nepavyksta.

lotuliukas.gif Aš vieną kartą irgi buvau panašioje padėtyje atsidūrusi, bet su trim vaikais. paprašiau, kad mergaitės pažiūrėtų brolį ir palikau už vaistinės durų biggrin.gif Neišdrįsau biggrin.gif

O BT visai nekrenta? Man kažkaip kitokių minčių nei nėštumas nekyla g.gif Bet testas jau tikrai turėtų rodyti

QUOTE(MildukasK @ 2010 06 04, 13:54)
o man pries tai visada budavo kietas ir aukstai...
Tai panasu, kad prasidejo musu saugusis periodas!!!  thumbup.gif Tik dar ryt BT sulauksiu smile.gif

Jūsų tai ne "saugusis", o "bergždžiasis" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 06 04, 15:08)
lotuliukas.gif Aš vieną kartą irgi buvau panašioje padėtyje atsidūrusi, bet su trim vaikais. paprašiau, kad mergaitės pažiūrėtų brolį ir palikau už vaistinės durų biggrin.gif Neišdrįsau biggrin.gif

O BT visai nekrenta? Man kažkaip kitokių minčių nei nėštumas nekyla  g.gif Bet testas jau tikrai turėtų rodyti
Jūsų tai ne "saugusis", o "bergždžiasis"  lotuliukas.gif

na taip taip lotuliukas.gif lotuliukas.gif Reik dabar susiderinti ciklo etapus ir visokius balius festivalius, kuriu jau geriau kuo maziau biggrin.gif dar va gimtadieniu sakiau atsvesiu ir imsiuos blaivybes, maza ka gi smile.gif
Atsakyti
Sveikos, norėčiau ir aš prisijungti prie jūsų smile.gif Per kursus sužinojau apie nsp ir baisu pasidarė dėl kontraceptikų pasekmių, o dar alergija vis kartojosi smile.gif tad dabar jau antrą mėnesiuką matuojuosi bt, žiūrėsim kas bus rolleyes.gif
Atsakyti
Su gleivėm ir pojūčiais man visada padeda pirmoji lentelė, kurią turėjau pradėjusi stebėti vaisingumo požymius, kurioje reikia žymėti visus pojūčius ir viską, ką matai. Ankstyvas nevaisingumas apibūdinamas sausumu ir gleivių nebuvimu. Po to seka drėgnumo pojūtis su baltomis, drumstomis, nepermatomomis, pieniškomis, kremiškomis, dribsniuotomis, gumuliuotomis, klijingomis, elastiškomis gleivėmis. Tai ciklo pradžioje tis reiškia vaisingumą. Tada sekantinti grupė: pojūris šlapia, slidu, gleivės drumstos, skaidrios, permatomos, slidžios, tąsios, panašios į kiaušinio baltymą.

Beveik kiekvienam iš apibūdinimo žodžių skirta atskira eilutė ir gali ramiai viską susižymėti, ką jautei pradedant nuo sausumo ir baigiant vaisingomis gleivėmis.

Tai nuo cilko pradžios akivaizdu kaip požymiai leidžiasi žemyn.

Po ovuliacijos gleivių požymiai kyla aukštyn. Kai nieko nebepažymi vaisingų gleivių grupėje, tai ta diena buvo pirma po piko smile.gif

Bet dabartinėse lentelėse to nebėra, tik Smalsutei ir tikriausiai Žiogeliui esu persiuntusi šias lenteles. Teoriškai dabartinėse lentelėse turėtum žymėti vaisingiausią požymį, bet man būna labai sunku nepažymėti ir kitų pastebėtų dalykų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Misija-vestuves @ 2010 06 04, 16:04)
Sveikos, norėčiau ir aš prisijungti prie jūsų  smile.gif Per kursus sužinojau apie nsp ir baisu pasidarė dėl kontraceptikų pasekmių, o dar alergija vis kartojosi smile.gif tad dabar jau antrą mėnesiuką matuojuosi bt, žiūrėsim kas bus  rolleyes.gif

Labas, jungiamės, jungiamės, kai mūsų daugiau, tai ir drąsiau smile.gif
Atsakyti