Su gleivėm ir pojūčiais man visada padeda pirmoji lentelė, kurią turėjau pradėjusi stebėti vaisingumo požymius, kurioje reikia žymėti visus pojūčius ir viską, ką matai. Ankstyvas nevaisingumas apibūdinamas sausumu ir gleivių nebuvimu. Po to seka drėgnumo pojūtis su baltomis, drumstomis, nepermatomomis, pieniškomis, kremiškomis, dribsniuotomis, gumuliuotomis, klijingomis, elastiškomis gleivėmis. Tai ciklo pradžioje tis reiškia vaisingumą. Tada sekantinti grupė: pojūris šlapia, slidu, gleivės drumstos, skaidrios, permatomos, slidžios, tąsios, panašios į kiaušinio baltymą.
Beveik kiekvienam iš apibūdinimo žodžių skirta atskira eilutė ir gali ramiai viską susižymėti, ką jautei pradedant nuo sausumo ir baigiant vaisingomis gleivėmis.
Tai nuo cilko pradžios akivaizdu kaip požymiai leidžiasi žemyn.
Po ovuliacijos gleivių požymiai kyla aukštyn. Kai nieko nebepažymi vaisingų gleivių grupėje, tai ta diena buvo pirma po piko
Bet dabartinėse lentelėse to nebėra, tik Smalsutei ir tikriausiai Žiogeliui esu persiuntusi šias lenteles. Teoriškai dabartinėse lentelėse turėtum žymėti vaisingiausią požymį, bet man būna labai sunku nepažymėti ir kitų pastebėtų dalykų