Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (IV tema)

Sveika prisijungus, Ice 4u.gif .
Termometrus cia naudojam ivairius:
* gyvsidabrinius,
* su gyvsidabrio pakaitalu (galistanu),
* elektroninius (nuo paprastu iki specialiai skirtu BT matuotis).

Pasirinkimo laisve mirksiukas.gif .

As pati matuoju su galistano temometru irgi makstyje, taip man patogiau ax.gif
Atsakyti
Sveika prisijungus, Ice 4u.gif

Garbanėlė tau jau parašė, čia tikrai įvairūs termometrai naudojami. Man draugė iš Vokietijos parvežė specialiai BT matuoti skirtą termometrą Cyclotest Lady. Jis rodo 2 skaičius po kablelio, nors tikslumas nurodomas jo toks pat, kaip ir kitų skaitmeninių termometrų +/- 0,1. Aš juo irgi esu labai patenkinta, matuoju makštyje.

Beje, man šiandien toks eksperimentas netyčia gavosi. Mažajam prasidėjo obstrukcinis bronchitas, nuo 4.30 iki 6.00 pranešiojau jį ant rankų. Paskui abu nulūžom, ir 6.45 pasimatavau temperatūrą (įprastai matuoju 6.30) - buvo 37,02 - nuo vakarykštės skyrėsi tik 0,01 dalimi. Taip kad tikriausiai esu iš tų nejautriųjų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 05 27, 04:30)
Po gimimo 1,5 metu istveriau be jokiu taip sakant "apsaugu", bet protelis pasimaise man ir griebiausi KT. Buvo gerai gal tik pora menesiu, lyg atsipalaidavau, dingo baime del nestumo (nes, deja, aplinkybes tokios, kad negalejau sau to leisti), nors apkritai mano isitikinimais kontacepsija nepriimtina, bet negana to, kad grauze sazine, dar visiskai dingo bet koks noras myletis  doh.gif Siaip ne taip 2 metus istveriau ir meciau as tas KT.

Pažįstamas jausmas. KT gėriau 4 metus beveik. Bet ne vien dėl kontracepcijos. Buvo baisus kraujavimas mmm metu, skausmai, PMS. Bet jos man nepadėjo nieko, ką taip reklamuoja švelninant reklamose. Tik pablogino - visiškai nesinorėjo vyriškio, depresija tik pagilėjo. Be to, įsitikinimai dėl to, kad juos geriu tik graužė vis labiau...Tai mečiau.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 05 27, 03:30)
Sveikos, noriu jungtis prie jusu.
(...)
Tagi, pirmiausia klausimas - KOKI TERMOMETRA NAUDOJATE? As naudodavau paprasta gyvsidabrini ir matuodavau makstyje.

Sveika JAU prisijungusi. 4u.gif Smagu, kad mūsų čia vis daugėja. mirksiukas.gif

Apie termometrus tai šioje temoje labai daug kalbėta. mastau.gif Gal tiesiog paskaityk kada laiko turėdama. mirksiukas.gif O jei trumpai, pati naudoju gyvsidabrinį, ketinu greitu laiku išbandyti galistaninį (tik dėl to, kad gyvsidabriniais vaistinėms prekiauti uždrausta), o elektroniniais visiškai nepasitikiu (nors tikiu, kad gal ir yra jų tikrai kokybiškų). Matuoju po liežuviu.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 05 27, 03:30)
Tagi, pirmiausia klausimas - KOKI TERMOMETRA NAUDOJATE? As naudodavau paprasta gyvsidabrini ir matuodavau makstyje.

Sveika 4u.gif

Aš naudoju visiškai paprastą elektroninį (vaistinėj berods 17 Lt kainavo). Matuoju po liežuviu 4-5 min. Tikslumo užtenka, bet pas mane bent kol kas visi ciklai labai "vadovėliniai", su aiškiu skirtumu.
Atsakyti
QUOTE(Ramera @ 2010 05 27, 14:51)
Aš naudoju visiškai paprastą elektroninį (vaistinėj berods 17 Lt kainavo). Matuoju po liežuviu 4-5 min. Tikslumo užtenka, bet pas mane bent kol kas visi ciklai labai "vadovėliniai", su aiškiu skirtumu.

mastau.gif Aš dėl kelių minučių miego taip nerizikuočiau laukdama pirmo nevadovėlinio ciklo. unsure.gif

"Specialiu termometru BKT matuojama 3 min. išeinamojoje žarnoje arba makštyje ir 5 min. po liežuviu. Paprastu klinikiniu termometru matavimai 2 min. ilgesni." (V. Rudzinskas, "Vaisingumo pažinimas")
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 05 27, 16:22)
mastau.gif  Aš dėl kelių minučių miego taip nerizikuočiau laukdama pirmo nevadovėlinio ciklo. unsure.gif

"Specialiu termometru BKT matuojama 3 min. išeinamojoje žarnoje arba makštyje ir 5 min. po liežuviu. Paprastu klinikiniu termometru matavimai 2 min. ilgesni." (V. Rudzinskas, "Vaisingumo pažinimas")

Aš matuoju 5-6 minutes elektroniniu.
Atsakyti
Hmmm.... g.gif Aš tai visada maniau, kad svarbu matuoti tiek pat minučių kiekvieną kartą, nesvarbu, kiek. Na, aišku, ne 1-2, nes po tiek laiko tai mano temperatūra būtų tarp 34 ir 35 biggrin.gif, bent jau tiek tas mano super-duper termometras rodo po supypsėjimo.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 05 27, 16:40)
Hmmm....  g.gif Aš tai visada maniau, kad svarbu matuoti tiek pat minučių kiekvieną kartą, nesvarbu, kiek. Na, aišku, ne 1-2, nes po tiek laiko tai mano temperatūra būtų tarp 34 ir 35 biggrin.gif, bent jau tiek tas mano super-duper termometras rodo po supypsėjimo.

Mano termometras, pastebėjau nusistovi maždaug po 4 minučių matavimo. Bet palaikau dėl visa ko dar, kad jeigu ką. blush2.gif Bet jau tas 2 minutes nesikeičia man niekas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 05 27, 15:22)
mastau.gif  Aš dėl kelių minučių miego taip nerizikuočiau laukdama pirmo nevadovėlinio ciklo. unsure.gif

Tai kad ilgiau laikant temperatūra jau nebepasikeičia... O dėl miego, tai dažniausiai po matavimo jau lipu iš lovos (matuoju 9 val. ryte).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramera: 27 gegužės 2010 - 15:29
Sveika prisijungusi, ICE smile.gif

as matuoju gyvsidabriniu smile.gif Viena sudauziau, tada kelis ciklus bandziau elektronini, bet dabar prisirinkau vel gyvsidabriniu ir matuosiu jais biggrin.gif Ir man pasirode patogiau makstyje, nei burnoje.. Ramiau tada kazkaip isbunu, nereik galvoti "ar neperkasiu uzmigus, ar nepaleisiu ir burnos, ar gerai laikau?". O matuoju 7 min., cia kad maza nebutu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 05 27, 15:40)
Hmmm....  g.gif Aš tai visada maniau, kad svarbu matuoti tiek pat minučių kiekvieną kartą, nesvarbu, kiek. Na, aišku, ne 1-2, nes po tiek laiko tai mano temperatūra būtų tarp 34 ir 35 biggrin.gif, bent jau tiek tas mano super-duper termometras rodo po supypsėjimo.

O mano elektroninis parodo pakankamai normalią temperatūrą po pusės minutės... matuoju du tris kartus, paprastai nesiskiria blush2.gif matuodavau su gyvsidarbriniu, bet kai vieną kart nukrito, tai pradėjo žemas temp rodyti, tai kol kas tenka tenkintis paprastu elektroniniu. Anyta parveš specialų iš amerikės. Žiūrėsim, kaip anas rodys. Kol kas matuoju burnoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciux: 28 gegužės 2010 - 00:32