Labas vakaras
Ieskojau, bet neradau informacijos apie tai, kas man dabar labai aktualu. Nenoriu kurti naujos temos, todel paklausiu cia
Buvau istekejusi. Pavarde kaip ir priklauso tapo su galune -iene. Santuokoje gime 2 berniukai. Issiskyriau. Susigrazinau mergautine pavarde, kad nenesiotis buvusios uosvienes atminty

Dabar istekejau antra karta ir pavarde vel tapo -iene. Mano ir vaiku pavardes skirtingos.
I Latvija rizikavome vaziuoti tik su visu pasais ir pasiemusi istuokos bei naujaji santuokos liudijimus. Aisku, kvepejo tai didele bauda. Dabar planuojame ilgesniam laikui vaziuoti pakeliauti po Skandinavija, bet..... iskilo klausimas- kokiu reikia dokumentu, kurie patvirtintu, kad vaikai yra mano, nors ir pavardes musu skirtingos?
Cia kur kreiptis? Vaikai turi pasus. Ar man issiversti ju gimimo liudijimus i kokia kita kalba, pvz anglu? Patvirtinti pas notara? Ar gal aplamai yra kokia forma anglu kalba, kur bus parasyta, kad tokia ir tokia (as su naujaja pavarde) esu ju mama ?
Tikiuosi supratote ka norejau paklausti.
Trumpai tariant- mano ir vaiku pavardes skirtingos- kokiu dokumentu reikia isvaziuojant i uzsieni, kurie patvirtintu mano motinyste ju atzvilgiu.
Labai aciu uz atsakymus ir patarimus
, o vaiku gimimo liudijimuose irasyta ne tik jusu pavarde, bet ir asmens kodas.