Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 2 tema

QUOTE(trr @ 2011 09 27, 22:19)
aa, reiškias blokas dar neįklijuotas į viršelį, nu tai tada apie lengvą vartymąsi anksti kalbėt.  ax.gif

Kaip reiketu teisingai daryti ir nuo ko priklauso knygos lengvas varstymas?

Beje knyga iklijavau kreivai..visumoje pirmas blynas prisvyles, tai net nesirodau, kaip uzbaigiau biggrin.gif blush2.gif

Bet ateinu pasirodyti su nauju darbeliu..
user posted image
user posted image
Trumpai apie priemones: paimtas storas sasiuvinys su kietu virseliu, isplesta ir padarytas naujas virselis su prieslapiais. Virselis trauktas medziaga ir apsiutas, raides embossintos su auksiniais milteliais. Uzrasui skirta vieta lamdyta, detas anspaudukas ir prisiuta prie medziagos:) Raides K ir Z- drauges inicialai vardo ir pavardes-cia skirta jai dovanu uz gerus darbus:)

Atsakyti
QUOTE(Eglu @ 2011 10 18, 22:25)
Kaip reiketu teisingai daryti ir nuo ko priklauso knygos lengvas varstymas?

Beje knyga iklijavau kreivai..visumoje pirmas blynas prisvyles, tai net nesirodau, kaip uzbaigiau biggrin.gif  blush2.gif

Bet ateinu pasirodyti su nauju darbeliu..

Trumpai apie priemones: paimtas storas sasiuvinys su kietu virseliu, isplesta ir padarytas naujas virselis su prieslapiais. Virselis trauktas medziaga ir apsiutas, raides embossintos su auksiniais milteliais. Uzrasui skirta vieta lamdyta, detas anspaudukas ir prisiuta prie medziagos:) Raides K ir Z- drauges inicialai vardo ir pavardes-cia skirta jai dovanu uz gerus darbus:)

oi kaip faina thumbup.gif tik, bent jau man asmeniškai, tie kaspinai nelabai patinka, jie tokio bereikalingo perkrovimo ir saldumo priduoda.. bet tai jūsų sprendimo reikalas 4u.gif , visa kita labai miela. ypač man patinka kompozicija, toks asimetriškas, bet pusiausvyros neprarandantis lakoniškas išdėstymas.
o kaip apsiuvote viršelį, tiesiai per kartoną? g.gif užrašui vieta irgi?
dar žodį embossintos būtų gerai pakeisti lietuvišku žodžiu ax.gif 4u.gif įspaustos ar reljefinės ar kokios, būtų aiškiau.. 4u.gif

dėl lengvo vartymosi, yra labai daug niuansų kuriuos išsiaiškinsit jei lysit gylyn, nes knygrišystė daug sudėtingesnis reikalas, nei atrodo iš pradžių 4u.gif . bet labiausiai tam reikšmės turi kai iš nugarėlės suformuojamas grybukas, t.y. atlenkiami nugarėlės krašteliai, bet tam reikia spaustuvo kuris ir brangus ir gauti nėra kur. tad juos įsigyja tik tie, kurie jau rimtai įklimsta į šį amatą. o šiaip knygą galima padaryti ir be jo. 4u.gif
o bloką susiūti mokate? g.gif
Atsakyti
Kaspinas-juostele priduoda saldumo, ir man tai patinka biggrin.gif
Raides padarytos reljefinio dekoravimo milteliais budu..
Virselis siutas per kartona, uzrasui skirta vieta prisiutra prie medziagos gabalelio ir tada jau priklijuota..
Sasiuvinio man siuti nereikejo..kaip ir minejau as isplesiau ir per naujo padarius virseli iklijavau..
user posted image
user posted image
Atsakyti
Eglu, man gražu thumbup.gif Tik nesupratau, kokiu būdu tu tą medžiagą per kartoną siuvai? Su siuvimo mašina? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2011 10 19, 13:21)
Tik nesupratau, kokiu būdu tu tą medžiagą per kartoną siuvai? Su siuvimo mašina?  blink.gif

aga ir aš žiūriu, nu jei per kartoną tai kamikadzės žygis smile.gif , tikrai sunkus ir sudėtingas darbas
Daili knygelė wub.gif nors esu minimalistė, bet taip kartais norisi ir to saldumo mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu uz pagyrimus 4u.gif
Siuvau per kartona, bet nebuvo nieko sunkaus..gal jus ka ne taip supratot...emiau du kartono vienodus lakstus, tarp ju dejau viena siaura kartono juostele, tada graziai iskirpus medziaga aplenkiau juos su lipnia juosta...tuomet persiuvau, nuemiau lipnia juosta ir iklijavau sasiuvini...o tada paprastai priklijavau prieslapius:)tikiuosi aiskiai paaiskinau, nes nelabai man sekasi destyti mintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglu @ 2011 10 19, 13:58)
Aciu uz pagyrimus 4u.gif
Siuvau per kartona, bet nebuvo nieko sunkaus..gal jus ka ne taip supratot...emiau du kartono vienodus lakstus, tarp ju dejau viena siaura kartono juostele, tada graziai iskirpus medziaga aplenkiau juos su lipnia juosta...tuomet persiuvau, nuemiau lipnia juosta ir iklijavau sasiuvini...o tada paprastai priklijavau prieslapius:)tikiuosi aiskiai paaiskinau, nes nelabai man sekasi destyti mintis biggrin.gif

man liko neaiški vienintelė vieta - kokio tada storio tas kartonas, kad jį pavyko su siuvamąja susiūti? g.gif Nors gal ten ir siūtų, aš tiesiog niekada nebandžiau. unsure.gif Nors jei tenka siūti kokį keliagubą džinsą, tai siuvimo mašina jau ožiuojasi, o čia gi kartonas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglu @ 2011 10 19, 13:58)
Aciu uz pagyrimus 4u.gif

o man nelabai aišku per kurią vietą "įklijavot sąsiuvinį"? g.gif .
pirma kart girdžiu apie lipnios juostos naudojima kraštų užlenkimui biggrin.gif šiaip gi klijais galima, tik gal tada adatai sunkiau būtų per klijų sluoksnį eiti. o koks kartono storis ir man įdomu pasidarė?
Atsakyti
Aciukas uz pagyras 4u.gif

Mano siuvimo masina , tokia senute , atrodo, kad Podolskio vadinasi ar kazkaip panasiai, kuri gali susiut storus pluostus.. biggrin.gif
Kartonas detas nestoras, berods 200 ar 260..bet kad butu kokybiskas virselis, tai as kietinau medziaga su specialiu impregnantu, nezinau pavadinimo, bet kita medziaga prisilygina su lygintuvu..zodziu susiuti buvo nesunku..

trrnenorejau isterlinti su klijais..o po apacia klijuot dvigubos juosteles nebandziau, nes galvojau, kad siuvimo masina neprasius...tai isbandziau toki varianta, kaip aprasiau:)

kito klausimo nelabai supratau...del sasiuvinio iklijavimo...iklijavau taip kaip reikia atrodo..kai isplesiau sasiuvini jis man liko su tokiais sparneliais is kieto popieriaus, tai as ju nenudrasiau, o gerai ir juos priklijavau prie virselio sonu ir tik tada dejau prieslapius..
Atsakyti
QUOTE(Eglu @ 2011 10 19, 18:33)

Kartonas detas nestoras, berods 200 ar 260..

tai čia jau ne kartonas, o storas popierius. ax.gif 4u.gif

.kai isplesiau sasiuvini jis man liko su tokiais sparneliais is kieto popieriaus, tai as ju nenudrasiau,

a, tai tą ir norėjau sužinot. o klijavot tik sparnelius ar ir nugarėlę?
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2011 10 19, 17:47)
tai čia jau ne kartonas, o storas popierius.  ax.gif  4u.gif
a, tai tą ir norėjau sužinot. o klijavot tik sparnelius ar ir nugarėlę?

Ir nugarele ir sparnus..gerai dariau?

O kada vadinasi kartonas?koks storumas turi but?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglu: 19 spalio 2011 - 17:59
QUOTE(Eglu @ 2011 10 19, 18:58)
Ir nugarele ir sparnus..gerai dariau?

O kada vadinasi kartonas?koks storumas turi but?

dabar nepamenu ar nuo 1mm prasideda kartonas, ar nuo 500g svorio. o gal tai tas pats.. bet iš esmės kai jau negalim lapo perlenkti, nes jis lūžta, tada jau kartonas.

nugarėlės klijuoti nereikėjo, tik sparnelius, nes tai sukietina vartymą ir gali greit plyšti kur nors.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 19 spalio 2011 - 18:11