Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 2 tema

QUOTE(Misty @ 2011 05 27, 14:59)
Kibirkštėle, graži, jauki knygutė wub.gif Man irgi truputį nugarėlė užkliuvo, bet gal čia nuotrauka taip negerai rodo  unsure.gif
....

nepriekaištingai wub.gif pirmieji priešlapiai rankomis išpiešti? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Misty @ 2011 05 27, 15:59)
Pasirodysiu ir aš ax.gif

labai gražu bigsmile.gif thumbup.gif labai tvarkingai atlikta, ir šarnyras, ir paveiksliuko tikslus išcentravimas, ir kampukai, - visi tiesiog tobuli thumbup.gif ir labai gražiai priešlapių raštas paderintas prie viršelio dekoro thumbup.gif apie siuvinio grožį jau net nekalbu..

kai sakot "ne mano idėja" ką turite omeny, ar visą knygos sprendimą (priešlapius, lapus, juostele, viršelį, medžiagas, spalvas ir t.t.) ar tik patį viršelio dekorą/piešinį?
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 27 gegužės 2011 - 20:57
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Matelyk: 30 gegužės 2011 - 15:40
Kanceliarinis popierius, lietuviško lino atraiža, virvelė, dekoratyviosios kniedės, japoniškas įrišimas, dydis – ~21 x 15 cm.

user posted image
Atsakyti
netyčia pas vokiečius užtikau vieną įdomų video, kaip supratau, ten apie restauravimą daugiau siužetas?...

ir dar, gaunasi, kad surišus bloką ir po paslėgimo, jį dar apipjausto pjaustymo mašina , kad lygūs kraštai būtų? g.gif

video

o čia dar vienas iš ties įdomus , kur nuo pradžios iki pat pabaigos pagreitintai rodo, kaip pagaminama knyga thumbup.gif

Video
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 06 26, 19:56)
ir dar, gaunasi, kad surišus bloką ir po paslėgimo,  jį dar apipjausto pjaustymo mašina , kad lygūs kraštai būtų?  g.gif

taip, realiai knygos apipjaunamos tik kai blokas visas jau susiūtas. jei knyga minkštais viršeliais, tai apipjaunama kartu su viršeliu, jei kietais viršeliais - blokas apipjaunama kol dar be viršelio. apie tą giljotinos mašiną aš jau kalbėjau senai (ir regis ne kartą) dar praeitoj temoj, kai sakiau, kad kartono kirtimo aparatas (kurį gali įsigyti kiekvienas) to padaryti negali, nes tai visai kas kita. biggrin.gif 4u.gif (ir regis pati kažkada minėjai, kad albumams popierių apipjaustai su giljotina? bigsmile.gif g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 26 birželio 2011 - 21:05
na, su eiline giljotina, tai faktas, kad visos knygos neapipjaustysi ( ne tokios techninės galimybės, ir ne tam jos skirtos) o su vos ne pramonine, ten ohoho kokius storius pjausto thumbup.gif

o minkštą viršelį turi omenyje odą, arba ploną kartoniuką, taip? mirksiukas.gif
Papildyta:
ech, pribrendau tokiam presui , niu reikia man jo wub.gif tik įdomu, ar LT įmanoma tokį įsigyti ar nelabai? g.gif

user posted image

o štai, tokį išraitytą gražuolį mielai priglausčiau wub.gif

user posted image
Atsakyti
pasižiūrinėjau profesionalių presų kainas internete ( ne LT), tai tikrai ne kapeikas kainuoja mastau.gif o ebay'uje galima ir už kelis šimtus dolerių rasti, tik kiek tokie tinkami realiam naudojimui g.gif
Atsakyti
tas kartono kirtimo aparatas giljotina ir nevadinamas. būtent tik ta mašina taip vadinama.

minkštas viršelis tai turiu omeny lankstus (plonas, gali būt vienos odos (pergamento pvz), gali būti popierinis, gali būti plono kartono ir visokių ten laminatų, pusė mūsų rinkos knygų yra būtent minkštais viršeliais (užsieny dažnai tas pats leidinys būna leidžiamas ir minkštais (soft cover) ir kietais (hard cover) viršeliais, kad pirkėjas galėtų rinktis, bo aišku, minkštais viršeliais knyga pigesnė, bet trumpesnio ilgaamžiškumo).

tas antras presas gražus, bet jaučiu kaina būtų ne už presą, o už antikvarą biggrin.gif
šiaip be preso neįsivaizduoju kaip gyvenčiau.. spausk nespaudęs kuom tik nori tai bus ne tas, o su presu atvirkščiai - neretai reikia saugotis, kad neperspausti biggrin.gif bet kur įsigyti LT nežinau, atsisiūsti tikriausiai ir neįmanoma tokį svorį blink.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 26 birželio 2011 - 22:29
Sveikos darbštuolės 4u.gif
Tokius darbelius bematant tik ir knieti kažką pačiai padaryt, bet visuomet pritrūksta kantrybės, darbštumo ir begalo t.t. doh.gif Na, bet jeigu niekas labai nesupyks, parodysiu kokia nedidukę knygutę padariau pati.. Tik vat, padaryti daugiau nuotraukų, kad matytųsi pagrindas įrišimo ir taip toliau nebegaliu, nes vyresnėlė išsivežė fotoaparatą.. rolleyes.gif Ech, tiesiog, čia jau peikit nepeikusios tą mano pirmąjį (man atrodo bus ir daugiau..), bet jis tikrai na, gražiai tariant varganas.. lotuliukas.gif http://i52.tinypic.com/2b8gll.jpg
Atsakyti
QUOTE(Vanity @ 2011 06 28, 20:59)
Sveikos darbštuolės  4u.gif
Tokius darbelius bematant tik ir knieti kažką pačiai padaryt, bet visuomet pritrūksta kantrybės, darbštumo ir begalo t.t.  doh.gif  Na, bet jeigu niekas labai nesupyks, parodysiu kokia nedidukę knygutę padariau pati.. Tik vat, padaryti daugiau nuotraukų, kad matytųsi pagrindas įrišimo ir taip toliau nebegaliu, nes vyresnėlė išsivežė fotoaparatą..  rolleyes.gif  Ech, tiesiog, čia jau peikit nepeikusios tą mano pirmąjį (man atrodo bus ir daugiau..), bet jis tikrai na, gražiai tariant varganas..  lotuliukas.gif  http://i52.tinypic.com/2b8gll.jpg

visai neblogai, tikrai thumbup.gif , mačiau kaip žmonės ir penktą ir dešimtą knygą kur kas blogiau padaro mirksiukas.gif man gal tik priešlapio norėtus pilko arba juodo, bet šiaip labai gražu.
kadangi nedaug matos man kylą klausimų ax.gif ar juostelė viršelyje priklijuota, ar tik galai užlenkti ir pakišti? o šakelės siuvinėtos, pieštos ar jau buvo ant audinio? o kaip siuvote lapus? lapų kaip suprantu nėra daug? g.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 29 birželio 2011 - 13:43
QUOTE(trr @ 2011 06 29, 14:42)
visai neblogai, tikrai  thumbup.gif , mačiau kaip žmonės ir penktą ir dešimtą knygą kur kas blogiau padaro  mirksiukas.gif man gal tik priešlapio norėtus pilko arba juodo, bet šiaip labai gražu.
kadangi nedaug matos man kylą klausimų  ax.gif ar juostelė viršelyje priklijuota, ar tik galai užlenkti ir pakišti? o šakelės siuvinėtos, pieštos ar jau buvo ant audinio? o kaip siuvote lapus? lapų kaip suprantu nėra daug?  g.gif  ax.gif  4u.gif

Ačiū.. 4u.gif Dėl priešlapio tai, ech, dėjau ką turėjau, nes visgi dariau tik pabandymui smile.gif Na, juostelė yra priklijuota prieš priklijuojant priešlapius, tas šakeles greitai šiaip taip nupiešiau tušu, o lapų siuvimas tai.. Iš pradžių prisiuvau kiekvieną lankstą ar kaip pavadinti (neįsimenu pavadinimų..) kartu, kad neišbėgtų lapai iš jų, po to visus tuos lankstus kartu surišau, na ėmiau siūliukus ir iš jų dariau tuos mazgiukus kaip darant draugystės apyrankę ax.gif , o galiausiai nes įsirišo nelabai tvirtai, dar visą nugarėlę sutepiau klijais ir priklijavau medžiagėles kad būtų garantuota biggrin.gif na o lapų kiekis, jeigu neklystu suskaičiavus pagal tuos lankstus tai kažkur 128, nes buvo 16 lankstų po keturis sulenktus lapelius.. smile.gif
Atsakyti