siap tai jau geriausia absenta gamina Prancuzijoje. ir jame butinai yra anyziu
ir to tujono yra... va dabar kaip tik ragauju parsivezta is Paryziaus. 55 laipsniai. geriu be cukraus tik su vandeniu. ipilus vandenuka absentas butinai turi pabaltuoti. kitaip bus padelka
o cekiski visi tokie netikri ir yra. nes jie nei anyziaus mate, nei ko. tik dazikliu prikrauta
Jei turesit progos Prancuzijoje apsilankyti, ieskokit gamintojo "Distilleries et Domaines de Provence". Skanu. Ir jokiu haliucinaciju
Nežinau kokių Absentų galima pasimėgauti Absento fėjose
QUOTE(Jurgita-spurgyta @ 2007 10 19, 18:07)
Nežinau kokių Absentų galima pasimėgauti Absento fėjose
, bet Vilniuje Gedimino prospekte yra čėkiškas restoranas Pas Rudolfą tai ten geras čekiškas absentas
, bent jau anksčiau buvo
, seniai nebuvau 
Na kiek domejausi, Cekiskas absentas yra "padielka". Na bent visi taip teigia, mat daromas is dazikliu ir panasiai.
Prikeliau truputi sena tema, bet gal kas zinot kokiu geru kokteiliuku is sio gerimo? Is ispanijos pazystami daznai parveza jo, tai namuose visa kolekcija (raudonas, melynas, zalias, juodas ir pns.) noriu kazka skanesio pasidaryt. Girdejau kad Mojito tikrasis irgi daromas naudojant absenta. Bet kas tas rudasis cukrus? Degintas?
QUOTE(mamyte03 @ 2008 02 03, 18:21)
Na kiek domejausi, Cekiskas absentas yra "padielka". Na bent visi taip teigia, mat daromas is dazikliu ir panasiai.
Prikeliau truputi sena tema, bet gal kas zinot kokiu geru kokteiliuku is sio gerimo? Is ispanijos pazystami daznai parveza jo, tai namuose visa kolekcija (raudonas, melynas, zalias, juodas ir pns.) noriu kazka skanesio pasidaryt. Girdejau kad Mojito tikrasis irgi daromas naudojant absenta. Bet kas tas rudasis cukrus? Degintas?
Prikeliau truputi sena tema, bet gal kas zinot kokiu geru kokteiliuku is sio gerimo? Is ispanijos pazystami daznai parveza jo, tai namuose visa kolekcija (raudonas, melynas, zalias, juodas ir pns.) noriu kazka skanesio pasidaryt. Girdejau kad Mojito tikrasis irgi daromas naudojant absenta. Bet kas tas rudasis cukrus? Degintas?
Absurdas, kad Mojito su absentu daromas. Romas ir tik romas naudojamas. Šis gėrimas kilęs iš Kubos. Iš pradžių buvo naudojamas romo pirmtakas, vadinamas "aguardiente", vėliau romas.
Rudasis cukrus parduodamas didesnėse parduotuvėse. Aš perku "Dan Sukker". Gaminamas iš cukranendrių, termiškai apdorojamas, taip gaunamas karamelės skonis.
Jei skaitote angliškai, čia yra neblogų kokteilių su absentu http://www.the-night...e/cocktails.htm
O čekiško absento irgi kokybiško yra.
QUOTE(himalaia @ 2008 02 04, 18:22)
Absurdas, kad Mojito su absentu daromas. Romas ir tik romas naudojamas. Šis gėrimas kilęs iš Kubos. Iš pradžių buvo naudojamas romo pirmtakas, vadinamas "aguardiente", vėliau romas.
Rudasis cukrus parduodamas didesnėse parduotuvėse. Aš perku "Dan Sukker". Gaminamas iš cukranendrių, termiškai apdorojamas, taip gaunamas karamelės skonis.
Jei skaitote angliškai, čia yra neblogų kokteilių su absentu http://www.the-night...e/cocktails.htm
O čekiško absento irgi kokybiško yra.
Rudasis cukrus parduodamas didesnėse parduotuvėse. Aš perku "Dan Sukker". Gaminamas iš cukranendrių, termiškai apdorojamas, taip gaunamas karamelės skonis.
Jei skaitote angliškai, čia yra neblogų kokteilių su absentu http://www.the-night...e/cocktails.htm
O čekiško absento irgi kokybiško yra.
Dekuj
O kas liecia Mojito, tai viename restorane paragavau - liezuvi gali praryti , nuvaziavau i kita - gauna vos ne 5 lt didesne, o skonis kaip vandens su priemaisomis
QUOTE(nikute @ 2006 05 14, 00:27)
Šiuo metu Europos Sąjungoje absento gamyba leidžiama, nors daugumoje šalių ribojamas tujono kiekis, kuris negali viršyti 10 promilių (1 litrui spirito gali būti ne daugiau kaip 10 ml Absento).
biski neteisingas vertimas, t.b. "10 mg. 1 litrui". Is tikruju tujono turetu buti apie 200 mg. 1 litrui. Vat del to ir nera tinkamo poveikio nuo dabartiniu absentu. Ispanai anksciau buvo uzkale ant sito ES draudimo ir gamino normalu. Kaip dabar nezinau. Cekai gamina viena rusi, kuriame yra 100 mg tujono. Rusai gamina su 35 mg.
Kai kurie absentai yra isvis be tujono(tiesa, tai jau ne absentai). Reikia ziuret etikete. Buna kad rasoma "tujon free". Dazniausiai neraso nieko, tad reikia zinot.
Beje, pasigaminti tikraji absenta namu salygom- vieni niekai
As turiu buteli jau senai, bet vis nezinodavau kaip ji reikia gerti, dabar butinai pabandysiu
QUOTE(kregzduce @ 2006 01 22, 18:26)
į aukštą taurę pili maždaug 0,3-0,5 taurės absento, ant taurės dedi specialią metalinę "kiaurą" (išpjaustinėtą) lopetėlę (kaip tortinę), ant jos dedi gabalinio cukraus vieną gabalėlį, ant kurio iš "samovaro" silpna srovele ląša ledinis (atšaldytas) vanduo, cukriukas tirpsta
taurėj skystis drumščiasi, tampa balzganas, kai taurė pripildyta, galima gerti
čia originalus receptas iš miestelio, iš kurio absentas kilo
lopetėlę galima pakeisti kuo nors, ant ko galima uždėti cukriuką ir kas leistų prabėgti vandeniui
galima dar į tarę pilti absento, dėti specialų piltuviuką, kuriame tirptų ledukai ir lašėtų šaltas vanduo į absentą
galima ir tiesiai iš šaltinėlio gamtoje absentą taurėje užpilti
yra ir kitų variacijų ta tema, bet dabar pamiršau
lopetėlę galima pakeisti kuo nors, ant ko galima uždėti cukriuką ir kas leistų prabėgti vandeniui
galima dar į tarę pilti absento, dėti specialų piltuviuką, kuriame tirptų ledukai ir lašėtų šaltas vanduo į absentą
galima ir tiesiai iš šaltinėlio gamtoje absentą taurėje užpilti
yra ir kitų variacijų ta tema, bet dabar pamiršau
Įdomus variantas. Kavinėje Vilniuje teko matyti uždegtą cukrų. Sudrėkina absentu cukraus gabaliuką, uždega. Cukrus lydosi ir drimba į taurę. Jei užsidega visas skystis- uždengiama dangteliu. Paskiau praskiedžiama vandeniu.
Nežinau kuris variantas geresnis.
Parsiveziau is Berlyno prancuzisko absento. Ju kavinese atnesa visus reikalingus "irankius" jo gerimui, pats nusprendi koka budas butent Tau yra priimtiniausias. Ragavom ir taip, ir taip, bet visi priejome isvados, kad skaniausias yra grynas mazais mazais gurksneliais- juntami labai anyziai










