Įkraunama...
Įkraunama...

27-oji ONKO kertelė

QUOTE(Viktorija9 @ 2010 05 30, 19:07)
Sakykite,o del sirdeles,gal jai gali buti kalio trukumas?Kalio neistyre dar,tik leukocitus,hemoglobina,siaip kraujas geras.Seniau su sirdimi niekad problemu neturejo.

Mano mamai, kai pradėjo ilgalaikę chemo lašinti, vis pasireiškia kalio trūkumas. Prieš chemoterapiją darys kraujo tyrimus, jei matys, kad trūksta - sulašins. Gerai, kad portą dės, kalis "degina" venas.
Nežinau, ką patarti... Stenkitės kažkaip įkvėpti mamai stiprybės. Mūsų atveju padeda štai kokia taktika: specialiu guodimu neužsiimu, kalbu apie esamą situaciją kaip kažką laikino, fragmentiško. Atidžiai išklausau visus nusiskundimus ir įvertinu juos kaip nesunkiai išsprendžiamus. Emocinė mamos būsena žymiai pagerėjo jai pradėjus vartoti antidepresantus.
Laikykitės, būkite stipri. Reikia.

QUOTE(Oduvančikas @ 2010 05 30, 22:12)
mergaitės iš manes pasijuokė.... nežinau kas...ar dievas, ar likimas, ar gyvenimas...

Nepasijuokė, jokiu būdu. Apdovanojo. Tikrumu ir tiesa.
Atsakyti
Oduvancikas ,mieloji,laikykis,tikrai visko perdaug tau,issiverk,gal kazkiek palengves..Apkabinu is visos sirdies.Tikrai esi stipri,silpniems dievas nesiuncia tokiu isbandymui,turi dukryte,pati jauna ir grazi (maciau nuotraukose wub.gif ),nurims skausmas,niekas nezino koks likimas laukia,gal viskas bus dar daug kart geriau victory.gif Mes su tavim,nepamirsk.
Atsakyti
QUOTE(Viktorija9 @ 2010 05 30, 22:27)
Gyde ja nuo visokiu kitu ligu,israse masazus,gyde bronchita,auksta kraujospudi,klimaksa(kurio nebuvo dar)tai dar ir bukle ivertino,kaip neverta slaugos.



Oi kokia pažįstama situacija. Oi, oi, kada tie "šeimos" gydytojai biški plačiau atmerks akis. Atrodo jų darbas yra atmušti žmogui norą vaikščioti pas daktarus, jie galvoja kad žmonės ligas išsigalvoja ir reikia juos kelis metus pavaikyti ir praeis noras sirgti.
Vai vai, du metus taip vargom su šeimos daktare... Neradom bendros kalbos ir iki šiol liko ir mano tapati šeomos daktarė ir galvoju kad iš principo reikia pasikeisti į bet kokią kad tik pasikeisti, parodyti savo protestą... Per visą mūsų 7 metų epopėją šeimos daktarė buvo silpniausia grandis.

Oduvančikas šaunuolė, niekas iš tavęs nesijuokia, labai myli savo vyrą ir nori tai jam parodyti, nelepink jo per daug, kad neišpuiktų thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Art.: 31 gegužės 2010 - 07:06
QUOTE(Oduvančikas @ 2010 05 30, 21:12)
aš jam ne vienintėlė...

nes išdavystė ir veidmainiškumas mane užmušė


tai tada prisikelk kitokia mirksiukas.gif

gal aš ir neteisi, greičiausiai taip ir bus, bet jeigu tai tiesa, ką jis prasitarė, paskyčiau jam, kad "mums kartu nebepakeliui". bus sunku išsilaižyti žaizdas... bet geriau dabar nei vėliau, nes tada tų žaizdų bus daugiau ir didesnių. dabar tau reikia grumtis su liga, būt atidžia vaikui. bet tik jau ne eikvoti jėgas ir taip mylėti, kaip darei, tą, kuriam nesi vienintelė ir svarbiausia.


Atsakyti
QUOTE(Oduvančikas @ 2010 05 30, 22:37)
va dabar tai tikrai paverksiu....laikiausi prie svečių didvyriškai, dabar galiu jau būti savimi...ačiū....nesąmonė kažkokia....man šiuo momentu visko per daug


Galiu pasakyti tik tiek ,kad daugelį sergančių palieka vyrai.Moters psichologija yra slaugyti, prižiūrėti bet kokia kaina.Vyras , tegul neįsižeidžia ištikimieji, yra gamtoje patinas ir jam reikalinga sveika moteris.Ypač jei jis jaunas ir turtingas.
O kiek paliekama sveikų moterų?Atrodo gražios , žavios, bet atsiranda dar patrauklesnė.

Oduvančik teks kelias dienas paverkti , bet tik kelias.Tau pasveikti reikalingos ramios emocijos ir mintys.Graužimasis yra geriausi mūsų ligos sąjungininkai, todėl galvodama apie tai , kad turi užauginti dukrelę ir pagyti ,pati turi įvertinti susidariusią padėtį savo naudai.
Kažkada rašiau pasakėlę "Kaip gerai", yra ji albumėlyje.
Taigi kaip gerai, kad tu dabar žinai TIESĄ.Tu dabar nebesi apgaudinėjama auka.
Taigi kaip gerai, kad tu dabar žinai, kad gyvenai su žmogumi, kuris išdavė tave.
Taigi kaip gerai, kad tu dabar žinai, jog visą savo energiją ir meilę turi skirti sau ir dukrai , tik tiems , kurie to verti.
Atleisk tam žmogui ir paleisk jį.Jis tegul eina savo keliu .Atleisti , tai nusikrauti nuo savęs visą skausmą.Paleisti jį , tai gyventi laisvą savo gyvenimą , be graužaties, laukiant kitos meilės, kito gyvenimo.
Kurk savo ateities modelį , įsivaizduok naujus namus, naują gyvenimą iki smulkmenų, su vienu žmogumi , kuris tave nuvylė pasaulis nesibaigia.
Ateitis įvertins ir kiekvienam atiduos tai ko jis vertas.
user posted image
Stiprybės tau.
Atsakyti
Gabija-ačiū....neverksiu, ką tai bepakeis,,,,bandau susivokti ir eisiu pirmyn,,,kelio atgal nėra.....Gal kas esate girdėję apie agurkų sultys, vienas žmogus sakė, kad jos išvalo organizmą, čia geras dalykas ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Oduvančikas @ 2010 05 31, 12:19)
Gabija-ačiū....neverksiu, ką tai bepakeis,,,,bandau susivokti ir eisiu pirmyn,,,kelio atgal nėra.....Gal kas esate girdėję apie agurkų sultys, vienas žmogus sakė, kad jos išvalo organizmą, čia geras dalykas ar ne?


Parašysiu dar vieną argumentą"kaip gerai"
Vyras manau norėdamas savo draugei motyvuoti , kodėl nenutraukia ryšių su tavimi argumentavo liga.Ji kaip ir kiekviena trokšdama turėti savo meilę šalia ir kuo greičiau, nemanau, kad siuntė tau geriausius linkėjimus.Dabar kai viskas paaiškėjo , tu nebegausi neigiamų palinkėjimų ir minčių.Jie turės spręsti viską tarpusavyje.Tu išsilaisvini iš jų lauko kaip kliūtis jų kelyje.

Dėl sulčių.Jų galima pagal Ruolią į valandą po šaukštą.Agurkai turi daug vandens, bet labai jau jie purškiami ir tręšiami.Dabar jų sultys labiau nuodai ne vaistas.
Gerk daug vandens, bet nemineralizuoto ir gazuoto, o stalo.Reikia atidžiai paskaityti etiketes , nes labai mineralizuoti prikaups akmenėlių inkstuose ir tulžyje.
Atsakyti
Sveikutės,
vakar buvom kaimuke, oras koks fainas, pušynas, ežeras, pasirinkau rugštynių, serbentų, žemuogių lapelių arbatoms, ech, kaip smagu. Grįžau kupina jėgų, namie tik sukausi - susitvarkiau kambarius, pasiruošiau vakarienę, net pamiršus buvau apie visas bėdas, va ką daro su manim grynas oras ir kaimo aplinka. Suku galvelę, kaip čia išmainius savo butą į sodybą kaime g.gif

QUOTE(Edmė @ 2010 05 30, 20:24)
Na, man irgi plaukai jau bėga. Nuo penktadienio truputį, o šiandien tai jau daaaug. Jausmas nekoks, kai bijai šukuotis. Kadangi daug aš jų turiu, tai planuoju 0 kirpimą antradienį, jei ištempsiu. Bet aš pasiruošus-turiu peruką ir kepuriuką nusimezgiau. biggrin.gif  O rytoj važiuoju antrai chemijai. Irgi pasiruošus biggrin.gif ...morališkai...

rolleyes.gif mano paruoštas perukas nuo pirmos chemijos dar vis laukia savo eilės, bet man nelabai jis schmoll.gif Pasidejau matomoj vietoj, tsakant pratinausi prie jo, bet net į rankas paimt negaliu, šiurpas krečia. Plaukeliai bėga vis greičiau, teks tenkintis skarelėmis, gal kepuriuką kokį nusinersiu. Neišsirenku niekaip siūlų jam, gal ką patartumėt?

Oduvančikai, net nežinau ką parašyt, šiurpuliukai nubėgo per visą unsure.gif Bet jau kad būčiau vožus aš jam į marmųzę visų akivaizdoj, tai garantuoju ax.gif Ir kad mano daiktai iki šio laiko būtų pakeliui į naują gyvenimą, tai irgi faktas, nei minutei nelikčiau su tokiu žmogum.
O beje, kaip jis sureagavo tave pamatęs, kaip elgiasi dabar? Negali būt, kad ne taip supratai jo žodžius? Nepyk, tokios mintys šovė į galvą, mes gi dabar super duper jautriai reaguojam į viską.
Pasak Gabijos - kaip gerai, kad sužinojai ankščiau, o ne pragyvenus su tuo padaru dar kokius 5 ar 10 metų.
Apie agurkus - sultys jų tai dėmesio vertas dalykas, bet aš palaukčiau šviežių agurkų derliaus.
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2010 05 31, 13:48)

Pasak Gabijos - kaip gerai, kad sužinojai ankščiau, o ne pragyvenus su tuo padaru dar kokius 5 ar 10 metų.



mes nezinome tiesos is abieju pusiu, tad nereiktu sitaip, esu susidurus su tuo, na ir ka, ir pergyvenome, ir vis dar kartu, negalime sitaip teisti, nei vieno, nei kito, kiek moteru tiesiog to nesuzino, ir beja liga dazniausiai cia niekuo deta, cia tiek spalvu ir niuansu tas reiskinys turi, kad net nebesigilinu... beja i kaire eina ne tik vyrai, o ir moterys...

zinau kaip sunku, svarbiausiai pati turi apsispresti, ka darysi, sitoje situacijo nera patarejo, nes kiekvienas ziuri pagal savo prizme, juk nieks taip nepazista taves kaip tu, tavo vyro taip pat, laikykis mergyt wub.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 05 31, 12:42)
Parašysiu dar vieną argumentą"kaip gerai"


Matot GABIJA kaip būna. Kai pernai įkėliau šią pasaką, tai jūs aršiausiai kritikavote, kad liga Jums nieko gero nedavė... O štai, matot, kiek randate argumentų kitiems lotuliukas.gif Šaunu tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Deganti @ 2010 05 31, 14:59)
mes nezinome tiesos is abieju pusiu, tad nereiktu sitaip, esu susidurus su tuo, na ir ka, ir pergyvenome, ir vis dar kartu, negalime sitaip teisti, nei vieno, nei kito, kiek moteru tiesiog to nesuzino, ir beja liga dazniausiai cia niekuo deta, cia tiek spalvu ir niuansu tas reiskinys turi, kad net nebesigilinu... beja i kaire eina ne tik vyrai, o ir moterys...

Pritariu drinks_cheers.gif Kiekviena situacija turi labai daug atspalvių. Ir kaip paprastai patirtis rodo, kad "nėra namų be dūmų" ir į kitų šeimyninius reikalus kištis neverta.... Čia dviejų žmonių reikalas ir su visokiais patarimais, paguodimais galima tik dar labiau viską sugadinti.
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 05 31, 15:20)
Matot GABIJA kaip būna. Kai pernai įkėliau šią pasaką, tai jūs aršiausiai kritikavote, kad liga Jums nieko gero nedavė... O štai, matot, kiek randate argumentų kitiems  lotuliukas.gif Šaunu  tongue.gif
Papildyta:



Aš ir dabar sakau , kad liga labai daug atėmė.
O ką davė ? Aš negaliu įvertinti teigiamai nei vienos sirgtos minutės. Niekam nelinkiu tos patirties ir išgyvenimų.
Ir dabar aš negaliu gyventi pilnaverčio gyvenimo nei fizine , nei dvasine prasme.
O tai, kad pradėjau gilintis į psichologinius dalykus , tai tik bandymas kapstytis iš liūno, traukti save už plaukų.
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2010 05 31, 14:59)
mes nezinome tiesos is abieju pusiu, tad nereiktu sitaip, esu susidurus su tuo, na ir ka, ir pergyvenome, ir vis dar kartu, negalime sitaip teisti, nei vieno, nei kito, kiek moteru tiesiog to nesuzino, ir beja liga dazniausiai cia niekuo deta, cia tiek spalvu ir niuansu tas reiskinys turi, kad net nebesigilinu... beja i kaire eina ne tik vyrai, o ir moterys...

zinau kaip sunku, svarbiausiai pati turi apsispresti, ka darysi, sitoje situacijo nera patarejo, nes kiekvienas ziuri pagal savo prizme, juk nieks taip nepazista taves kaip tu, tavo vyro taip pat, laikykis mergyt  wub.gif

Pritariu simtu proc,man labai patinka sitas posakis. Zmona kaip biblija, ji sventa visa gyvenima, bet gi vienos biblijos per gyvenima ne skaitysi. Skaudu Oduvancikai, labai, bet tegul jis jauciasi blogai, o Tu toliau eik i prieki.......
Atsakyti