Įkraunama...
Įkraunama...

27-oji ONKO kertelė

QUOTE(Oduvančikas @ 2010 05 31, 12:19)
Gabija-ačiū....neverksiu, ką tai bepakeis,,,,bandau susivokti ir eisiu pirmyn,,,kelio atgal nėra.....

Susidėlios viskas. Gal reiks kiek daugiau laiko, bet galiausiai atrasi, kad tai, ką šiandien laikai Everestu, tėra tik 5% nuo mūsų Juozapinės kalvelės... Dabar apie savo sveikatą galvok ir rūpinkis, bo kas taviškiui vandens paduos, kai anas sukrioš?

Atsakyti
infauru, matai, juk ne viskas tik žemyn, kai regis jau nėra kur... Bus dar tų amerikoniškų kalnelių... Kažkas neperseniausiai priminė mintelę: "Urvinis žmogus visą savo gyvenimą nugyveno DABARTYJE. O mes? Mes gyvename praeitim, mes gyvename ateitim..." Jau išties. Pvz., šiandien aš būčiau apturėjusi puikią dienelę, jei nebūčiau įsispoksojusi į rytojų. Bet įsispoksojau, ir neapturėjau...

Ir dar. Paraminimui ir apsigynimui nuo gydytojų blogųjų pasakymų. Praeitą savaitę sužinojau, kad prieš beveik 5 metus maniškiui gydytojai (kolega - kolegai) buvo prirašę 2-3 mėnesius gyvenimo... Tad gyvenkim, kiek mums lemta gyventi. Ir tiek.

Atsakyti
Kam patinka zurnalas Ieva - yra naujausiame staripsnis su prof. Ruolia
Atsakyti
Oduvancikai,kad mes galetumem palengvinti tavo skausma....laikykis console.gif
Atsakyti
Oduvančikai 4u.gif trūksta žodžių... unsure.gif Čia išeina..."davė ir dar drėbtelėjo..." Linkiu, kad viskas kuo greičiau susitvarkytų, tu tikrai turi dėl ko stengtis išlikti rami - dukriuką, tik nepasiduok nevilčiai ir pykčiui (nelaikyk jų savyje, kad galėtum sveikti), atleisk ir paleisk. console.gif

***

O mano mamytė sunkią naktelę praleido, visą naktį praskaudėjo ir praviduriavo. Kalbėjau su gydytoja, tai sako, kad viduriuoja dėl intoksikacijos, bet nepaklausiau ar cheminių vaistukų, ar blogų suirusių ląstelių intoksikacijos? g.gif Pagal praeito karto dienoraštį šią naktį turėtume vemti... Teturime tik vieną tabletę Zofrano, kiti - leidžiami. Nelaukiame ir tikiuosi, kad tos vienos užteks iki ryto. O rytoj , jei reiks - suleisiu.
Kaži ar yra kam nors taip po lašinimų, kad pavalgai, o po kiek laiko , pvz. 20 min. " išpili" lauk - tiesiog taip , be pykinimo. Ar gal čia susiįję su kepenėlių mts.?
Na, tikiu, kad rytoj jau viskas nusidažys šviesesnėm spalvom. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2010 05 31, 20:29)
infauru, matai, juk ne viskas tik žemyn, kai regis jau nėra kur... Bus dar tų amerikoniškų kalnelių... Kažkas neperseniausiai priminė mintelę: "Urvinis žmogus visą savo gyvenimą nugyveno DABARTYJE. O mes? Mes  gyvename praeitim, mes gyvename ateitim..." Jau išties. Pvz., šiandien aš būčiau apturėjusi puikią dienelę, jei nebūčiau įsispoksojusi į rytojų. Bet įsispoksojau, ir neapturėjau...

Ir dar. Paraminimui ir apsigynimui nuo gydytojų blogųjų pasakymų. Praeitą savaitę sužinojau, kad prieš beveik 5 metus maniškiui gydytojai (kolega - kolegai) buvo prirašę 2-3 mėnesius gyvenimo... Tad gyvenkim, kiek mums lemta gyventi. Ir tiek.

Tai jau taip - amerikietiški, kai jau sviedžia žemyn...Šiandien dar su radiologe telefonu kalbėjau - dar visokių minčių išsakė, ryt eisiu face to face pasikonsultuoti su visomis nuotraukomis....

Stiprybės visiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2010 05 31, 15:48)
Sveikutės,
vakar buvom kaimuke, oras koks fainas, pušynas, ežeras, pasirinkau rugštynių, serbentų, žemuogių lapelių arbatoms, ech, kaip smagu. Grįžau kupina jėgų, namie tik sukausi - susitvarkiau kambarius, pasiruošiau vakarienę, net pamiršus buvau apie visas bėdas, va ką daro su manim grynas oras ir kaimo aplinka. Suku galvelę, kaip čia išmainius savo butą į sodybą kaime  g.gif
rolleyes.gif mano paruoštas perukas nuo pirmos chemijos dar vis laukia savo eilės, bet man nelabai jis  schmoll.gif Pasidejau matomoj vietoj, tsakant pratinausi prie jo, bet net į rankas paimt negaliu, šiurpas krečia. Plaukeliai bėga vis greičiau, teks tenkintis skarelėmis, gal kepuriuką kokį nusinersiu. Neišsirenku niekaip siūlų jam, gal ką patartumėt?

Kaip smagu, kaip smagu, kad tu smagiai praleidai laiką... nail.gif
O mano mamytė irgi nusipirko peruką - jau trečią kartą pametam plaukelius ir treti metai stovi tas perukas vis stovi ant trilitrinio užmautas. Mamytei - tik kepurytės, ir skrybėliukai vasariniai (jei vasara). Mamytei labiausiai patinka kepurytės nertos iš storesnių medvilninių siūliukų. Turi iš plonų, bet sako, kai yra vėjukas nors ir šilta lauke, kartais šala galvelė, tai ją kartais ir naktį žiemą miegodama užsideda, o iš storesnių medvilninių - kaip tik - kai vėsiau nešalta, kai šilčiau ore - nešilta. Labai palaiko temperatūrą. Lininių siūliukų jai per šiurkšti.
Jei slenka plaukiukai - nusikirpk trumpai, ne taip matysis ir širdutę mažiau skaudins.
Mano mamytė kai tik pradeda daugiau slinkti - iškart plikai paprašo nukirpti. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 31 gegužės 2010 - 21:05
rasu lanka, jau tik keturios beliko mamytei ir bus viskas gerai. Laikykites, apkabinu
Papildyta:
QUOTE(Art. @ 2010 05 31, 09:01)
Oi kokia pažįstama situacija. Oi, oi, kada tie "šeimos" gydytojai biški plačiau atmerks akis. Atrodo jų darbas yra atmušti žmogui norą vaikščioti pas daktarus, jie galvoja kad žmonės ligas išsigalvoja ir reikia juos kelis metus pavaikyti ir praeis noras sirgti.
Vai vai, du metus taip vargom su šeimos daktare... Neradom bendros kalbos ir iki šiol liko ir mano tapati šeomos daktarė ir galvoju kad iš principo reikia pasikeisti į bet kokią kad tik pasikeisti, parodyti savo protestą... Per visą mūsų 7 metų epopėją šeimos daktarė buvo silpniausia grandis.

Oduvančikas šaunuolė, niekas iš tavęs nesijuokia, labai myli savo vyrą ir nori tai jam parodyti, nelepink jo per daug, kad neišpuiktų  thumbup.gif

Taip, Art,daugelis seimos gydytoju isvis nesigilina i pacientus. Pirmadieni praeita Kauno onkol.ligoninej operavo mano vienai bendradarbei krutele, ats. negeras, o SEIMOS GYDYTOJA NET RASYDAMA SIUNTIMA(kai jai jau pradejo skaudeti), net nepaciupinejo kruteles. Siaubas. Bendradarbe vis skusdavos, kad silpna, kiad spaudimas zemas, kad sirdele plaka smarkiai. Seimos gydytoja net tyrimu jokiu nepaskirdavo, sakydama, kad jus isekusi, valgykit daugiau ir bus viskas gerai. Krutele ji pati ejo tirtis privacioje klinikoje echoskopu.
Oduvancikai mes Tave mylime... neliudek. Kiek mums Dievulis skiria, tiek mes ir atlaikysime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 31 gegužės 2010 - 21:21
QUOTE(Patriccija @ 2010 05 31, 23:12)
rasu lanka, jau tik keturios beliko mamytei ir bus viskas gerai. Laikykites, apkabinu

Ačiū, Patr. Laikomės, nėra kur dėtis... ax.gif Nors kaskart mamytė sako, kad dar taip blogai nėra buvę, bet aš jai sakau (nes taip ir buvo), kad preitus kartus lygiai taip pat buvo. Šią schemą (Taksolis+Gemzaras) jau esame gavę seniau, bet šį kartą mamytei maža temperatūra 37,2 , o preitą sykį visą laiką apie 38 turėdavo, kol "išpūsdavo". Tikiuosi, kad taip be temperatūros bus ir toliau , nes mamytė labai neperneša jos - iškart trigubai silpnesnė tampa. Taip jai visą gyvenimą buvo. Kelios dalys ir nuo lovytės nepasikelia. Bet praeitus kartus mažiau pykindavo... g.gif Tai taip įdomiai gaunasi, kad tas pats vaistukų derinys tam pačiam žmogiukui kitu laiku kitaip veikia.

Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2010 05 30, 21:24)
Na, man irgi plaukai jau bėga. Nuo penktadienio truputį, o šiandien tai jau daaaug. Jausmas nekoks, kai bijai šukuotis. Kadangi daug aš jų turiu, tai planuoju 0 kirpimą antradienį, jei ištempsiu. Bet aš pasiruošus-turiu peruką ir kepuriuką nusimezgiau. biggrin.gif  O rytoj važiuoju antrai chemijai. Irgi pasiruošus biggrin.gif ...morališkai...

Edme isitaisyk gera peruka ir jei gerai jausies, grazus perukas leis pamirsti liga net ir gydymo metu. As su peruku lekiau i Kanarus.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 05 31, 22:26)
Tai taip įdomiai gaunasi, kad tas pats vaistukų derinys tam pačiam žmogiukui kitu laiku kitaip veikia.

Kepenys nuo cheminių atakų vis sėda ir jau nebeatsistato į prieš tai buvusią būseną. Ypač, kai amžius ne iš jaunesnių. Galima įžiūrėti tame ir šviesiąją pusę - mažiau atsparios yra ir likusios mūsų organizmo dalys, įskaitant ir auglį, kuris yra viena iš jų.

Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 05 31, 21:48)
Teturime tik vieną tabletę Zofrano, kiti - leidžiami.

Zofranas tabletėmis? Negirdėjau šitokio dalyko. Kas Jums jį išrašo? Chemoterapeutė?

Mama šiandien grįžo namučių po trečios keturių parų chemo - atvargom savaitėlę. Buvo blogumų, kasdien vis tikiuosi stebuklų. Negaliu apsakyti kaip džiaugiuosi portu, duokdie, kad ir likusiems kartams sėkmingai tarnautų.
Atsakyti