nu ieskojau 36 bet ir mazesnes riebumo nera nezinau kodel neveza yra pas mus 3 priekybos centrai bet nei vienam jos nera tik ta grietinele kavai ir psio
gal kas zino kur rasti Vilniui maistiniu dazu? Kalvaryju turguj visus apklausiau nera
su medučiu, manau žymiai daugiau darbo - kol kiekvieną lakštą iškočioji žinokit aš dariau viską vienu metu - nebuvau nei karamelės pasidarius nei riešutų susismulkinus, ir tikrai neužtrukau ilgiau nei bet kurį kitą tortą
Taigi dėl darbo nesibaidykit šio torto o dėl kiaušinių tai irgi - nugi kiek jie kainuoja - brangiausi 5 lt. tai paskaičiavus torto savikaina tikrai nera didelė (brangiausi išeina migdolai ) tiksliai dar neskaičiavau bet man rods neviršija šis tortas 30 litų
pristatau labai įdomaus skonio tortą, pavadinimu "EGIPTIETIŠKAS TORTAS" radau Žurnale "Žmonės" būrėjos Vaivos dukros keptas.
BISKVITUI (išeina trys 20 cm skersmens lakštai) 6 kiaušinių baltymai 6 šaukštai cukraus 120 g riešutų (geriausia migdolų) 1, 5 šaukšto miltų
BISKVITUI baltymus su cukrumi išplakti iki standžios masės. Riešutus susmulkinti (sumalti) , sumaišyti su miltais ir įmaišyti į baltymų masę.
Kepimo popieriuje nusipiešti apie 20 cm skersmens tris apskritimus ir užkloti juos mase piršto storumo (masė yra gan stangri, visai lengva tai padaryti).Kepti 170 laipsnių 20 min (man iškepė per 10 min ) Dėmesio: kepti reikėtų visus tris iš karto, nes pastovėjus sukris baltymai!
Kiek isivaizduoju biskvitas turejo iseiti kietas? Kazkas panasaus i Jaunystes torto biskvikus?
biskvitas gaunas toks kaip guma - nei purus kaip normalus biskvitas bet ir ne morengas šiaip maniau kad bus ššš, bet persitepus ir pastovėjus parą jis nuo kremų suminkštėja ir yra laaabai į temą
Ačiū atsakiusioms, Aš galvojau jį panaudoti kepiniuose, pirkau Šokolado namai. Jis toks kietas gabalas balto šokolado spalvos, pas juos supakuotas po 100 -150 gr. O kepiniuose jo negalima naudoti. Gal kas žinote dėl naudojimo kepiniuose