QUOTE(MO @ 2010 06 09, 00:31)
kiek laiko reikia mirkyti?
beje,gal žinot,kiek kg torto reikia 30-čiai žmonių?
per naktį užtenka , aš dar truputį pasmulkinau ir nepagailėjau , man patinka slyvos

, nelabai žinau kokio dydžio reikėtų, mano knygoj viena dalis tokio torto, dydis kažkur apie 23-29, gal ir mažoka būtų , nors torto apsiryt nebūtina , užtenka paskanaut
įdedu ir receptą pagal kurį kepiau , jis kažkurios merginos iš sm tik nepamenu kurios

, tik vietoj balto pertepimo dėjau karamelinį ganašą su slyvom ir į šokoladinį kremą įdėjau kepintų smulkintų lazdyno riešutų
Baltas biskvitas:
4 kiausiniai
1 stikline cukraus pudros
1,5 sauksto dirbt. Medaus
1 stikline miltu
0,5 saukstelio kepimo milteliu
Trynius, medu, cukru mediniu saukstu issukti iki purumo..Baltymus isplakti iki standumo.Kepimo miltelius sumaisyti su miltais.Deti puse baltymu ir miltu puse, ismaisyti, po to likusius baltymus ir atsargiai ismaisyti.Padalinti per puse ir iskepti du biskvitus, kepa greit, kai prades ruduoti bus iskepe( 200 l.temp.).Atsalusius sulaistyti su dviem sauksteliais cukraus, puse citrinos sulciu, ir likes vanduo(visas turis-stikline).
Rudas biskvitas:
150 gr. Juodo karunos sokolado
130 gr. Sviesto
200gr.cukraus
3 kiausiniai
150 gr.miltu
2 saukstai kakavos
Pusantro saukstelio kepimo milteliu
Sviesta istirpinti su sulauzytu sokoladu ant garu voneles, imaisyti isplaktus kiausinius, miltus sumaisyti su kakava ir kep. Milteliais ir atsargiai imaisom I sokoladine mase.
Kepam apie 40 min. 180 temp.Kai atausta perpjaunam pusiau ir sulaistom su stikline uztaisytos geros kavos.
Ant sokoladinio biskvito dariau kavos krema(receptas skolintas is kazkurios)
250 gr. Sviesto
200 gr.soklado juodo
4 sauksteliai cukraus pudros
Puse nedidelio puodelio kavos(as tirpinau tirpia juoda merild 3in1 du pakelius ir dar dejau siaip tirpios kavos 2 saukstelius)
Sviesta su miksteriu plakti iki purumo, palaipsniui supilti istirpinta sokolada, cukraus pudra ir istirpinta , atausinta kava.Kavos kremas tepamas ant rudo biskvito.
Baltas kremas :
0,5 ltr.zemaitijos grietineles, nepilna stikline cukraus pudros, puse didokos citrinos sulciu.Viska isplakti iki standumo.