Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos GN - 12 dalis

Privaciai uz streptokoko tyrima mokejau zyymiai daugiau ir pasirodo as ji turiu. Tai dar is saves turejau nusipirkti vaistus ir kateteri, bo gydytoja sake, jeigu neturesi ir nesuleis niekas doh.gif Nors ir keli litai, bet ....Patinka man mums musu gydymo sistema doh.gif
Atsakyti
nieko nuostabaus, privačiai visad brangiau. aš dėl nėštumo einu į VK, bet kai pasakė, kad pasėlis 100lt, tai jį pasidariau valdiškai 4u.gif
Atsakyti
dariausi streptokoko tyrima pries 3 savaites Jurininku ligoninej, tai mokejau 23 lt su centais, tiksliai kiek centu nepamenu, streptokokas isaugo, bet primoket tikrai nereikejo, del to kad isaugo... Kas cia per bajeris, jei isauga, tai primoki, jei ne, tai ne... mokesciu prigalvoja iki absurdo...
Atsakyti
As taip pat dariausi streptokoko tyrima Jurininku ambulatorijoj, tai mokejau apie 23 Lt, ginekologe sake jei daryciausi GN ambulatorijoje kainuotu 60LT. O kas klause apie siulus, tai jie kainuoja 8 LT su centukais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(veiva @ 2010 06 01, 16:35)
Mano vyras tai gavo sviestis plaucius  smile.gif

Pirma gimdziau pries 2 metus, vyras svietesi, o dabar tuoj gimdysiu antra, tai kai paklausiau gines, ar reikia sviestis vyrui, sake, kad pagal istatymus nereikia, bet del sventos ramybes parase nesciosios pasikeitimu lape, kad vyrui viskas ok su plauciais.
Atsakyti
tai jei vyro blogi plauciai, tai namie nebeuzjres? tik gimstant?
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2010 06 03, 13:11)
tai jei vyro blogi plauciai, tai namie nebeuzjres? tik gimstant?

tame ir esme,kad uzkrestu,kiek as isivaizduoju,jei rastu kokia tuberkulioze kazkokiu apsaugos priemoniu gali imtis,kad lelius neuzsikrestu,nors pas mama tai irgi gali but g.gif
Papildyta:
idomu kodel manes gine del streptokoko kol kas niekur nesiunte,reikes pasiklaust g.gif o III poliklinikoj tu tyrimu nedaro,gal zinot kuri? smile.gif
Atsakyti
Jau antra dukriuka (pries kelias sav.) pasigimdziau Klaipedos GN. be jokiu tarimusi, mokejimu ir esu patenkinta ju darbu: tiek gimdykoloje, tiek pogimdyviniam.
2007 m. kai gimdziau, ginekologe liepe pasidaryti vyrui plauciu nuotrauka, bet kai jau gimdyt ejom, ir uzsiminem apie ja, tai sesele mus lydejusi tik ranka numojo - o kam? dabar kai gimdziau nedare ir niekas neprase. tiek pirmu, tiek antru atveju vyro apranga laisva - kaip apsirenges, taip (pirmu atveju is darbo buvo atvaziaves). jokiu spec rubu, batu ar pan nereikejo. epidura pirkom, bet neprireike (vos spejau pagimdyti, ten pat ir perpardavem kitai busimai mamytei). del siulu, girdejau gandus, kad reik savo tureti, dar masciau, gal pirkti, ale pagimdziau greiciau nei siulu prisiruosiau nuvaziuoti smile.gif
Kazkur skaiciau, kad tases tikrina, ka nestis, ko nesinesti. na mes turejom viena tokia didele tasyte (gimdymui ir po gimdymo), tai klausiau kaip daryti, tai sake nestis i gimdykla.
kad nereiktu ieskoti siulau i atskira maiseli susideti daiktus kudikeliui: vilnones kojnytes, kepuryte ir pampersiuka. sau reiktu chalato, kokiu iklotu (siulyciau tokius kaip sauskelnes leliukam, patogiau, reikalingi kai vandenys nubega, paskui po gimdymo uzdeda, kai jau sutvarko, tai kokiu poros vienetu reiktu). dar slepetes, gal kojines siltos. dar vandens, kokiu ciulpamu ledinuku (pravercia po keliu val kvepavimo per saremius).
o pogimdyviniam - jau daug kur rasyta, ko reikia, ko nereikia - kiekvienam pagal situacija (pvz. kai kuriem labai reikia ciulptuku, buteliuku - mum nereikejo). ne blokados laikai - jei ko pritruksit, visad galit vyra ar koki artima zmogu ipareigoti tai nupirkti smile.gif
tik nepamirskit svarbiausio dalyko - teigiamo nusiteikimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(looovely @ 2010 06 03, 14:52)
tame ir esme,kad uzkrestu,kiek as isivaizduoju,jei rastu kokia tuberkulioze kazkokiu apsaugos priemoniu gali imtis,kad lelius neuzsikrestu,nors pas mama tai irgi gali but g.gif
Papildyta:
idomu kodel manes gine del streptokoko kol kas niekur nesiunte,reikes pasiklaust g.gif o III poliklinikoj tu tyrimu nedaro,gal zinot kuri? smile.gif

Na del streptokoko mano gine irgi nieko nesiule, bet per kursus mum isaiskino, kad pacios pasiprasytume, kad siuntima duotu, nes tikrai labai rimti dalykai. tai va pasiprasiau, pasidariau bet uztat esu dabar rami thumbup.gif O III poliklynikoje tikrai nedaro, tik Jurininku arba GN
Atsakyti
QUOTE(melyne @ 2010 06 03, 13:53)
Jau antra dukriuka (pries kelias sav.) pasigimdziau Klaipedos GN. be jokiu tarimusi, mokejimu ir esu patenkinta ju darbu: tiek gimdykoloje, tiek pogimdyviniam.
2007 m. kai gimdziau, ginekologe liepe pasidaryti vyrui plauciu nuotrauka, bet kai jau gimdyt ejom, ir uzsiminem apie ja, tai sesele mus lydejusi tik ranka numojo - o kam? dabar kai gimdziau nedare ir niekas neprase. tiek pirmu, tiek antru atveju vyro apranga laisva - kaip apsirenges, taip (pirmu atveju is darbo buvo atvaziaves). jokiu spec rubu, batu ar pan nereikejo. epidura pirkom, bet neprireike (vos spejau pagimdyti, ten pat ir perpardavem kitai busimai mamytei). del siulu, girdejau gandus, kad reik savo tureti, dar masciau, gal pirkti, ale pagimdziau greiciau nei siulu prisiruosiau nuvaziuoti smile.gif
Kazkur skaiciau, kad tases tikrina, ka nestis, ko nesinesti. na mes turejom viena tokia didele tasyte (gimdymui ir po gimdymo), tai klausiau kaip daryti, tai sake nestis i gimdykla.
kad nereiktu ieskoti siulau i atskira maiseli susideti daiktus kudikeliui: vilnones kojnytes, kepuryte ir pampersiuka. sau reiktu chalato, kokiu iklotu (siulyciau tokius kaip sauskelnes leliukam, patogiau, reikalingi kai vandenys nubega, paskui po gimdymo uzdeda, kai jau sutvarko, tai kokiu poros vienetu reiktu). dar slepetes, gal kojines siltos. dar vandens, kokiu ciulpamu ledinuku (pravercia po keliu val kvepavimo per saremius).
o pogimdyviniam - jau daug kur rasyta, ko reikia, ko nereikia - kiekvienam pagal situacija (pvz. kai kuriem labai reikia ciulptuku, buteliuku - mum nereikejo). ne blokados laikai - jei ko pritruksit, visad galit vyra ar koki artima zmogu ipareigoti tai nupirkti  smile.gif
tik nepamirskit svarbiausio dalyko - teigiamo nusiteikimo  4u.gif

is karto optimizmo daugiau po tokiu komentaru 4u.gif biggrin.gif
Papildyta:
dar toks klausimas iskilo,drengu serveteliu reikia tureti gimdykloj,ar tik pogimdyviniam?galvoju i kuria tasike det smile.gif
Atsakyti
QUOTE(melyne @ 2010 06 03, 14:53)

smagu girdeti gerus atsiliepimus apie GN ir praktiskus patarimus aciuks.gif esu is tu kurios neplanuoja nei tartis nei pazindintis su ten dirbanciu personalu, bet del to nelabai ir jaudinuosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(looovely @ 2010 06 03, 18:36)
is karto optimizmo daugiau po tokiu komentaru 4u.gif  biggrin.gif
Papildyta:
dar toks klausimas iskilo,drengu serveteliu reikia tureti gimdykloj,ar tik pogimdyviniam?galvoju i kuria tasike det smile.gif

man drėgnų servetėlių prireikė tik pogimdyminiam, kai reikėjo leliui pamperiukus keisti 4u.gif
Atsakyti