Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos GN - 12 dalis

Pirma gimdziau pries beveik 2 metus, tai nereikejo dregnu serveteliu, o ir pogimdyviniam taip pat sesute su gydytoja sake naudoti tik kai nera salygu, kelionese, nes jos inpregnuotos aliejumi, kuris pastoviai valant sloksniuojasi ir uzkemsa odeles poras, tad kad ir kokios brangios ir geros butu, visvien alergizuoja.
Pamastymui g.gif g.gif : ar tik ne del to servetelem pastoviai nuolaidos prekybos centruose, kad daugelis mamu ju atsisako smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2010 06 07, 10:26)
turbūt neklausinėjai, tai negirdėjai  4u.gif
Mus apvalė su servetėle, nes galvytė buvo gan kruvina. Man atrodė normalu, kad tik gimusio nekiša po vandeniu  g.gif o paskui parodė kaip prausti po kranu, tad galėjom rinktis kas mums patogiau

Aš irgi negirdėjau, bet ir neklausinėjau unsure.gif
Bet mano pupulės niekas su servetėlėm nevalė, pogimdyminiam seselė galvytę po kranu išplovė. Taip greitai ir meistriškai, vos spejau kepurytę paduoti hihihi.gif
Ir man keista, kad dabar tik gimusius mažiuliukus su servetėlėm ''prausia" , kai gimė mano vaikai, servetėlės buvo blogis, chemija, vanduo tik vanduo ir oro vonios, kitaip iššutimų neišvengsit, taip man sakė.
Atsakyti
Sveikutes,
As gimdziau pries savaite, prasidejo nuo vandenu nubegimo, tai iklotu storuju prireike jau bevaziuojant i GN, vien vandenims sunaudojau 2 iklotus. Kai pagimdziau sesute uzdejo trecia. Kai jau pati atsikeliau, tai uzsidejau pampersus, asmeniskai man buvo kur kas patogiau su jais nei su iklotais.
Dregnu serveteliu prireike gimdykloje, kadangi leliukas gime padengtas "varske" ir akusere ji pries aprengdama nuvale, o jau pogimdyviniam sake serveteliu nenaudot tik ekstra atveju.
Galiu pasakyt, kad viskas buvo liuks, darbuotojai geri tiek gimdykloj, tiek pogimdyviniam, elgesi labai maloniai, daug padejo ir tikrai neteko matyt surugusiu veidu ar girdet bambejimu. Sunieko nesitariau, niekam nemokejau.
Nepatogumai buvo: patalyne, del kurios iskart ispejo kad nekeis, tai teko gulet suteptoje ir dar termometra paprase atsinesti savo. Skurdus tie musu KGN.
Atsakyti
QUOTE(kolege @ 2010 06 07, 21:41)
Sveikutes,
As gimdziau pries savaite, prasidejo nuo vandenu nubegimo, tai iklotu storuju prireike jau bevaziuojant i GN, vien vandenims sunaudojau 2 iklotus. Kai pagimdziau sesute uzdejo trecia. Kai jau pati atsikeliau, tai uzsidejau pampersus, asmeniskai man buvo kur kas patogiau su jais nei su iklotais.
Dregnu serveteliu prireike gimdykloje, kadangi leliukas gime padengtas "varske" ir akusere ji pries aprengdama nuvale, o jau pogimdyviniam sake serveteliu nenaudot tik ekstra atveju.
Galiu pasakyt, kad viskas buvo liuks, darbuotojai geri tiek gimdykloj, tiek pogimdyviniam, elgesi labai maloniai, daug padejo ir tikrai neteko matyt surugusiu veidu ar girdet bambejimu. Sunieko nesitariau, niekam nemokejau.
Nepatogumai buvo: patalyne, del kurios iskart ispejo kad nekeis, tai teko gulet suteptoje ir dar termometra paprase atsinesti savo. Skurdus tie musu KGN.

Kad jau patalynes neisgali pakeist, tai ziauru. Zmogus, kaip koks nevala turi gulet suteptoje blink.gif
Del termometro, tai musu tik paklause ar turim, pasakiau, kad ne, tai neliepe savo atsinest, o patys vis duodavo. Beje, ir recepta nuskausminamiesiems (man buvo CP), tik po paros israse, iki tol leido savus vaistus (paklausdavo ar turiu savo vaistu, pasakydavau, kad ne, tai ir atsinesdavo). Gal todel, kad visiems $ i kisene kamsem.
Beje, gulejau 3 paras, tai daug pamainu pasikeite. Pirmoms 2-iem akuserem Mb i kisene idejo. Viskas buvo ok. Trecia karta pasikeitus pamainai, nusprendem, kad uzteks cia islaidauti. Ir ka sau manot. Kaip tik ta karta jau gavau recepta nuskausminamiesiems. As is lovos nepakylu del skausmo, MB nubego i vaistine vaistu nupirkt, kad suleistu, o cia rytinis vaiko prausimas. Akusere atejo, vaika isrenge, nuprause ir paliko man paciai apsirengt, o as is lovos islipt negaliu doh.gif O dvi ankstesnes akuseres pacios paklausdavo ar aprengt vaika, ar patys apsirengsim.
Parbego MB is vaistines, sakau, nieko nebus, duok ir tai i kisene.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Požiūris: 08 birželio 2010 - 14:38
QUOTE(Požiūris @ 2010 06 08, 15:36)
Kad jau patalynes neisgali pakeist, tai ziauru. Zmogus, kaip koks nevala turi gulet suteptoje  blink.gif
Del termometro, tai musu tik paklause ar turim, pasakiau, kad ne, tai neliepe savo atsinest, o patys vis duodavo. Beje, ir recepta nuskausminamiesiems (man buvo CP), tik po paros israse, iki tol leido savus vaistus (paklausdavo ar turiu savo vaistu, pasakydavau, kad ne, tai ir atsinesdavo). Gal todel, kad visiems $ i kisene kamsem.
Beje, gulejau 3 paras, tai daug pamainu pasikeite. Pirmoms 2-iem akuserem Mb i kisene idejo. Viskas buvo ok. Trecia karta pasikeitus pamainai, nusprendem, kad uzteks cia islaidauti. Ir ka sau manot. Kaip tik ta karta jau gavau recepta nuskausminamiesiems. As is lovos nepakylu del skausmo, MB nubego i vaistine vaistu nupirkt, kad suleistu, o cia rytinis vaiko prausimas. Akusere atejo, vaika isrenge, nuprause ir paliko man paciai apsirengt, o as is lovos islipt negaliu  doh.gif O dvi ankstesnes akuseres pacios paklausdavo ar aprengt vaika, ar patys apsirengsim.

netepsi nevaziuosi doh.gif o siaip jos prie gero greit pripranta blink.gif o jei dar mato kad esat dosnus tai ko cia nepasinaudot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(doviiliuke @ 2010 06 08, 16:37)
netepsi nevaziuosi  doh.gif o siaip jos prie gero greit pripranta  blink.gif o jei dar mato kad esat dosnus tai ko cia nepasinaudot  ax.gif

Na ji nemate, kad dvi pries tai buvusios gavo, nebent gavusios ispejo, kad toj palatoj "mokus klientai" apsistojo lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš priežiūra nesiskundžiu, nieko man iš jų nereikėjo, bet prieš 2 metus dėmesys be jokių kišimų buvo gerokai didesnis: vis ateidavo, pamokydavo, patardavo. Dabar jau tik kai pagal grafiką priklausė tai ir ėjo.
Atsakyti
mes po gimdymo niekam nieko nedavėm, bet priežiūra nesiskundžiau. Žinoma, gimdžiau pati, šalia visą dieną būdavo vyras, tai man tų seselių nelabai ir reikėjo. O kai pasikviesdavau, nes kažko nežinojau, tai visad padėdavo.
Gal tikrai pasakė, kad pinigėlius dalinat, tai ir supyko, kad negavo biggrin.gif
beje, ar pasikeitė elgesys gavus pinigų? g.gif
Dėl nuskausminamųjų, tai kiek teko iš kitų girdėt, savo tik pirmus kartus duoda, paskui reikia nusipirkti.Nors jus kišdami į kišenę kaip ir nusiperkat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Požiūris @ 2010 06 08, 16:46)
Na ji nemate, kad dvi pries tai buvusios gavo, nebent gavusios ispejo, kad toj palatoj "mokus klientai" apsistojo  lotuliukas.gif

manau kad greit ten tokie gandai pasklinda biggrin.gif o ir uosle per tiek laiko islavinusios biggrin.gif
Atsakyti
sveikos, kazkuri minejo, kad gimde pas Vilija Filimonova? bet kiek zinau ji nebedirba gimdymo skyriuje, o GM priimamajame g.gif
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2010 06 08, 17:28)
beje, ar pasikeitė elgesys gavus pinigų? g.gif

Siek tiek pasikeite, bet tiek daznai neuzeidavo, kaip pirmosios dvi akuseres. Siaip uztenka ten tos prieziuros JEI PATI GERAI JAUTIESI. Is kitos puses tai ir akusere galima suprasti, ji tai viena, o pagimdziusiu tai daug (bent jau tada, kai as gulejau). Dar toks pastebejimas, kad pirmosios dvi akuseres uzeidavo n kartu per diena/nakti paklausti ar nereikia nuskausminamuju suleisti, o va kitu dvieju akuseriu tai pastoviai ieskot reikedavo, kad pasikviest, bet be darbo retai kada sededavo. ax.gif
QUOTE(doviiliuke @ 2010 06 08, 20:41)
manau kad greit ten tokie gandai pasklinda  biggrin.gif o ir uosle per tiek laiko islavinusios  biggrin.gif

Gali buti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Požiūris: 08 birželio 2010 - 22:22
QUOTE(Požiūris @ 2010 06 08, 15:36)
Kad jau patalynes neisgali pakeist, tai ziauru. Zmogus, kaip koks nevala turi gulet suteptoje  blink.gif
Beje, gulejau 3 paras, tai daug pamainu pasikeite. Pirmoms 2-iem akuserem Mb i kisene idejo. Viskas buvo ok. Trecia karta pasikeitus pamainai, nusprendem, kad uzteks cia islaidauti. Ir ka sau manot. Kaip tik ta karta jau gavau recepta nuskausminamiesiems. As is lovos nepakylu del skausmo, MB nubego i vaistine vaistu nupirkt, kad suleistu, o cia rytinis vaiko prausimas. Akusere atejo, vaika isrenge, nuprause ir paliko man paciai apsirengt, o as is lovos islipt negaliu  doh.gif O dvi ankstesnes akuseres pacios paklausdavo ar aprengt vaika, ar patys apsirengsim.

na gal tas ,,patepimas" ir man padejo, nes vaistukus nuo skausmo gaudavau 2,3 kartus dienoj ir niekas nesake savo tureti ax.gif dar isvaziuojant akusere atejo i palata suleisti, kad namie maziau skaudetu, o namie pasake zvakutes naudot... ax.gif
o del patalynes, tai atejo manes paklausti ar reikia pakeisti. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donata24: 09 birželio 2010 - 06:27