QUOTE(UpeJura @ 2010 07 20, 23:12)
Moonte, negi jus savo marciai taip kas minute irodinesite savo supratimus apie laisve, lygybe, brolybe, postringausite apie tai, kas turi buti vyrui, sunui svarbiausia, kokias logines klaidas ji daro?
Ir galbut as klystu, bet toks ispudis, kad yra vienintele tiesa marciu ir anytu, vyro bei zmonos, vaiku ir mamu santykiuose - tai yra ta absoliuti tiesa, kuria suprantate jus. O jei gausit marcia, kuri mano, kad tiesa - reliatyvus ismislas, tai vargsiukei turbut teks isklausyt ilgus filosofinius traktatus is jusu lupu apie tikruosius, nekintancius ir vienintelius priimtinus santykius seimoje
Gal jus siek tiek atsipalaiduokit
Net ismintingiausiu patarimu neklausoma, jei jie kalbami is auksto.
Pradesiu nuo galo, as gerbiu oponenta, tad nemanau, kad jam reikia zeminti, ar aukstinti kartele. O aukstis yra salyginas dalykas, kas nori tas supranta, kas nenori, ras priezasti, to nedaryti.
Jei marti nores diskutuoti, mielai padiskutuosiu, siuo atzvilgiu ji rinksis ko nori. O siaip, jei uzuodat tokius klausimus, tuomet jus nieko nesupratot ir to kas parasyta. Tuomet neuzduotumet klausimu, priestaraujanciu mano gyvenimo filosofijai.
Apie lygybe ir brolybe as nerasiau, bet ko neparasyti, kad sarkazmo deka sumenkinti oponento mintis. Bet juk tai ne mano mintys, o jusu... Ir jus man igelti negalit, nes as nuo jusu emodionaliai nepriklausau, o is kitos puse tas jusu postas, ir jus atestuoja kaip asmenybe, beje kaip manieji, mane.
Siaip keista, kad zmones nesuvokia diskusijos esme ir isivaizduoja, kad mokejima argumentuoti ir opontuoti yra puolimas, brukimas ir t.t. Juk to ir yra pagrindas, skirtingu nuomoniu lyginimas. O jei oponentas nesugeba argumentuoti, tai jau jo problemos, argumentu stoka. Ir butinai iesko pykcio priepuoliu. Ar as ka izeidziau, perejau i asmeniskumus? Tik temos gvildenimas.
Tiesa yra siekamybe, jus nieko naujo nepasaket... Elementaru. Reikia buti idiotu, kad neabejoti savo tiesa, bet reikia taip pat buti idiotu, kad kalbetum ir nezinotum apie ka, bendros gaires, principai turi buti... Pasakyti teigini be argumentacijos, ir noreti tai pateikti kaip aksioma, kvaila ypac diskusijoje.
Man negeda, kad as domejausi filosofija, keistas priekaistas, ar galima tuo sumenkinti oponeta, kad jis domisi, yra zingeidus...