Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta

QUOTE(UpeJura @ 2010 07 21, 09:49)
Va jei mes su jumis galetume diskutuoti lygindamos Kanto ir Hegelio filosofija, pakalbetume krikscionybes itaka humanizmo filosofijai, destytume ne tik "as manau, kad Sopenhaueris...", bet remtumemes faktais, citatom, tyrimu metodais bei isvadomis, va tokia polemika butu idomi. Dabar tai tiesiog dvelkia diletantiskumu ir protingais pokalbiais apie buitiniu santykiu filosofija  mirksiukas.gif Beigi saves, kaip protingesnio, zingeidesnio, ismintingesnio uz kitus sioje temoje demonstravimu.

Tiek to, gal as ir neteisi  4u.gif  Jus teskite, kolegos, teskite...

Na taip, galime, jokiu problemu, bet, gal pradekite nuo filosofijos pradmenu, Sokrato, PLatono, saves ir pasaulio pazinimo. Sofistine diskusija man irgi patinka. Diskutuoti, man netaptu izeidineti, o svarbiausia, netaikau metodu, kai nera argumentu pereiti i asmeniskumus, tai silpnos argumentacijos pozymis. Prisipazinstu, man tai smegenu manksta, surasti kuo daugiau argumentu i diskutuojama klausima.
Papildyta:
Zinot, UpeJUra, si diskutuojama klausima paliksiu jums. Ir paziuresiu is sono, kaip jums seksis. O tema ganetinai banali, zmones niekaip negali pasidalinti itakos sferomis, nori visu monopoliniu teisiu i zmogu-individa/vyra-sunu.
Atsakyti
Na jei mes abi turim filosofijos pradmenis, tai nebutinai diskutuoti nuo Adomo ir Ievos. Galima ir nuo post-postmodernizmo, ziurint kokia kryptis labiau domina smile.gif

Matote, as neturiu tokios mesianistines funkcijos sau uzsidejus zut but pataisyti anytu ir marciu santykius. Ziurekit i tai filosofiskai - problema sena, kaip pasaulis, tad kam vargti. Geriausiai tokiais atvejais is tiesu padeda humoras, kuri tiesiog uzmirstam. Ir leidimas kitam gyventi, mastyti, taip sakant, bujoti pagal savo supratima. Daugelis dalyku yra neesminiai, o jei is ju padaroma pseudoproblema, tai didziausia problema yra zmogaus galvoj.

As sioj anytu marciu temoj turbut tiesiog kartociausi per daug. "Nekreipkit demesio", "Sypsokites", "Koks skirtumas", "Didelio cia daikto", "Svarbiausia, vaikeliai, mylekite vienas kita" biggrin.gif

O jus, Moonte, man patinkat, kad i reikala "atsinesate" linksmai ir gelbejate kiekviena cia uzsukusia vargse martele, kad ji sirdimi atsigreztu i anyta smile.gif Ironizuoju, bet geriau pasilinksminkim, nei suruge sedekim ir isvedinekim loginius argumentus is debesu.

Ok, uzteks jau. Baisiausia, kad diskusijos supermamoj atima baisiai daug laiko is brangiausiu asmenu seimoj. Jos tiek nevertos. Verciau gyvai kur nors arbatos isgerti ir paverkti kam ant peties del savo anytos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Atari_Mom @ 2010 07 20, 19:01)
as kalbu apie situacjas, kai del kokiu nors anytos sprendimu gali kardinaliai ar maziau kardinaliai neigiamai keistis ir marcios gyvenimas. Negi tuomet vyras turi labiau paisyti motinos???
Ech, pavargau įrodinėti. Nėra ko. Beje, lįsti į savojo mintis man neprireikia, tam tikrose situacijose jis man jau parodė realų manęs kaip žmonos vertinimą. Tik štai aš, moteris, man dar reikia ir patvirtinimo žodžiu  biggrin.gif  lotuliukas.gif

nepergyvenk, as irgi nesuprantu Moontes "marskymu draskymosi" ( ir tuo labiau nematau jos argumentu pagrindimo), kad paneigtu toki naturalu dalyka, kaip kad suaugusiam zmogui jo seima turi buti svarbiausi zmones gyvenime.

QUOTE(Shania @ 2010 07 20, 19:14)
tiesiog mamos ir zmonos dalyvavima vyro gyvenima pavadinau "itakos sferu pasidalijimu".

paprasciausiai nesuprantu - seima sukuria du asmenys ( na imu standartini varianta, kai abu be kraiciu - vaiku is ankstesniu santykiu), tai kokiom dar itakos sferom galima/reikia dalintis su treciu, ketvirtu, penktu..., sestu asmeniu, kurie tenais yra kaip penkta koja suniui.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 07 21, 10:26)
paprasciausiai nesuprantu - seima sukuria du asmenys ( na imu standartini varianta, kai abu be kraiciu - vaiku is ankstesniu santykiu), tai kokiom dar itakos sferom galima/reikia dalintis su treciu, ketvirtu, penktu..., sestu asmeniu, kurie tenais yra kaip penkta koja suniui.

Jus savo tevus laikote sau penkta koja? Visa laika ar tik po to kai istekejote? g.gif
Protingi zmones sugeba sugyventi, bet kad ir cia SM apstu temu, kuriuose verkiama, kad anyta sunaus nepaleidzia, arba sielojamasi, kad sunus vedes motina pamirso...tai argi cia ne itakos sferu pasidalijimas?
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 07 21, 12:00)
Jus savo tevus laikote sau penkta koja? Visa laika ar tik po to kai istekejote? g.gif
Protingi zmones sugeba sugyventi, bet kad ir cia SM apstu temu, kuriuose verkiama, kad anyta sunaus nepaleidzia, arba sielojamasi, kad sunus vedes motina pamirso...tai argi cia ne itakos sferu pasidalijimas?

nieksa nelaiko tėvu penkta ar šešta koja. bet jai sunus ar dukra sukurė savo šeima tai dabar reikia rupintis savo šeima o tik paskui kitais.
o jus nepastebėjote tokio dalyko, kad anytos daugiau reikalauja iš savo sunu, nei tėvai iš savo dukru?
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 07 21, 12:00)

kai sukuriau savo seima, sprendimu ir itakos sferu poziuriu tevai tikrai yra kaip suniui penkta koja. Su seima susijusiu sprendimu turi priimti seimos nariai.
Pvz tevai gali spresti, kur atostogaus siemet. Bet priimti sprendima, kad kartu vesis ir viena is anuku neturi teises. Gali isreiksti pageidavima - o toliau, jau mes savo seimoje nuspresime kaip bus.
Jie yra mylimi, gerbiami, bet musu seimoje jie yra sveciu, o ne sprendeju teisemis.
Atsakyti
O zmogaus-asmens gyvenimas apsiriboja vien seima ir darbu... mirksiukas.gif
Atsakyti
Tevai kaip penkta koja? doh.gif uzuojauta tevams
Atsakyti
Nepastebejau, kad anytos reikalautu is savo sunu daugiau nei is dukteru. O beje ko reikalautu, demesio , pagalbos? SM galbut tokiu atveju daug, bet stai gyvenime daugiau matau visai kitokiu pvz., kai dukra/zmona yra artimesne savo tevams, jiems padedama daugiau, su jais svenciama daugiau svenciu ir pan.

Bekase - tuomet cia jau poziurio skirtumai. Savo tevu sukurus savo seima as nelaikau penkta koja, kaip beje ir vyro tevu. Matyt skiriasi musu seimos supratimo savokos. Kaip matau jums seima, tai: vyras+zmona+vaikai. Man seima tai: mes su vyru, musu busimi vaikai ir musu tevai, bei jo broliai ir seses. Tai juk logiska, kad seneliai negali be tevu nuspresti, kur ir ar atostogaus ju anukas. Taciau gimdytojus laikyti vos ne pasaliniais zmonemis man nepriimtina. Nors sis faktas nereiskia kad butinai privalau sokti pagal kazkieno is seimos dudele.
Atsakyti
Shania, ir nepastebesit, dukrom rupinimais savo tevais yra savaime suprantamas dalykas, jos net neskaiciuoja tam sunaudoto laiko kiekio ir retas vyras arsiai kovoja del itakos zonu, nors pasitaiko ir tokiu, bet tai jau mazuma.

Nesuprantu is kur tas poreikis prichvatizuoti zmogu, o seima paversti narvu.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 07 21, 16:23)
O zmogaus-asmens gyvenimas apsiriboja vien seima ir darbu...  mirksiukas.gif

didziausi isipareigojimai zmogaus gyvenime yra seima ir darbas ir ju poreikiu tenkinimas uzima didziausia laiko dali. O likusi laisva laika susiderinus galima skirti kam tik nori.

QUOTE(Shania @ 2010 07 21, 16:58)
Tai juk logiska, kad seneliai negali be tevu nuspresti, kur ir ar atostogaus ju anukas. Taciau gimdytojus laikyti vos ne pasaliniais zmonemis man nepriimtina. Nors sis faktas nereiskia kad butinai privalau sokti pagal kazkieno is seimos dudele.

tau logiska, o kai kam logiska atrode nuspresti, kas turi buti anukes kriksto motina ir po to piktintis, kad tevai prieme kita sprendima.
Niekas nelaiko ju pasaliniais asmenimis - jie yra artimieji, zmones, kuriuos myli ir brangini, bet sprendimo teisiu jie neturi.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 07 22, 09:56)
didziausi isipareigojimai zmogaus gyvenime yra seima ir darbas ir ju poreikiu tenkinimas uzima didziausia laiko dali.  O likusi laisva laika susiderinus galima skirti kam tik nori.

Idomu. Ir kiek jusu manymu asmuo per para gali tureti "to lasivo laiko", pakaks vidurkio. Daryti ka nori, jausti ka nori, vienu zodziu, buti paciu savimi ir niekam nepriklausyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 22 liepos 2010 - 10:54