Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta

QUOTE(Bekasė @ 2012 01 11, 10:06)
1.ne is kopustu, bet gimde ir augino ji ne man, kaip kad tu savo poste bandai teigti.

2. kaip ir butu normali praktika dekoti anytai, kad jinai vyru jus uzvaisino, tik kad jinai sioje vietoje niekuo nenusipelno - su vyru susipazinau pati, su ja veliau. T.y. tai, kad mes esame kartu yra vaisiaus ar darzoves sprendimas, o ne uzaugintojo.

3. gal todel, kad neaugino jinai MAN vyro. Jinai augino del saves - nes pati to norejo, nes toks buvo JOS pasirinkimas ir sprendimas. Netgi jeigu tai netyciukas, kurio neplanavo, tai visu pirma yra pasirinkimas gimdyti ar negimdyti (sovietiniais laikais abortai ir velesniame laikotarpyje budavo daromi negu, kad dabar). O ir pagimdziusi, jeigu nenorejo auginti galejo elementariai atiduoti i vaiku namus.

1. Kas yra norma? Tai ganetinai plati savoka? Jei zmogus atitiko anot jusu norma tuomet dekoti reikia, jei ne, viskas uzborto.

2. Vel is naujo kartotis? Siaip uzvaisinti ir uzauginti, didelis skirtumas. Pagliau, jei ji nebutu uzvaisinusi, gal jus butumet senmerge ir nepazintumet motinystes dziaugsmo. Dievo keliai nezinomi. As pvz. mintyse dekoju uz kiekviena pragyventa diena ir ka?

3. Dailininkas nutapo pavieksla ne zmonijai, o sau, bet mastanti zmonija jam dekoja, kad jo talento deka pasipuose pasaulis. Del to, kad jis paveiksla nutape sau, vien tam, kad realizuoti save, savo vizija, paveikslo vertingumas zmonijai nesumazeja. Analogiskai ir su motinos t.y. tevu indeliu, tik jie sukure ne paveiksla, o zmogu.

Taip, uzmirsau pamineti, zmonijos tarpe yra ir tokiu, kuriem tas dailininko paveikslo buvimas nera rodiklis, jam rodiklis tik nuosavas gardelis. Bet del to Rubens'o, Caravaggio, Monet ir t.t. indelis i kultura, zmonijos tarurinima nera bereiksmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 sausio 2012 - 09:24
QUOTE(Bekasė @ 2012 01 11, 10:06)
tai, kad mes esame kartu yra vaisiaus ar darzoves sprendimas, o ne uzaugintojo.

Jei jūs, būdama puiki morka, sutiktumėt kirminų išgraužtą ridikėlį, nė velnio nebūtumėt kartu. Matyt neblogai augino tą jūsų ridiką, kad esat kartu. Jei, žinoma, tikrai esat puiki morka.
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2012 01 11, 09:24)
Jei jūs, būdama puiki morka, sutiktumėt kirminų išgraužtą ridikėlį, nė velnio nebūtumėt kartu. Matyt neblogai augino tą jūsų ridiką, kad esat kartu. Jei, žinoma, tikrai esat puiki morka.

Super palyginimas thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Prasidejo kazkokie is tuscio i kiaura pilstymai irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(-Monroe- @ 2012 01 11, 10:40)
Prasidejo kazkokie is tuscio i kiaura pilstymai  irnesakyk.gif

O kas anto jusu nepilstymas?
Atsakyti
QUOTE(Filipinai @ 2012 01 10, 21:03)
Nieko neteisiu, nieko nekaltinu, tiesiog komentaras ir nieko daugiau  4u.gif

Aš asmeniškai nesupykau, bet tiesiog manau tai turėjo būti skirta ne man, o čia puldinėjusiai forumietei 4u.gif aš taip sakant tik įsivėliau į tą absurdišką žaidimą ir jos absurdiškus pasisakymus 4u.gif bet jūsų mintys įdomios 4u.gif

Skirta Leksa ir bekase:
1. Bet ji pagimde. Nesvarbu, kad gimde del saves, del vaiko, o ne tam, kad ateityje ji atiduotu butent Jums. Bet kokiu atveju jei nebutu pagimdziusi, dabar jo pasaulyje nebutu, o juk Jūs jeigu mylite greičiausiai ir nebeįsivaizduojate gyvenimo be jo, džiaugiatės jį suradusios mirksiukas.gif nuo to viskas ir prasideda, be jo gimimo Jūs nebūtumėte susipažinę, įsimylėję, susituokę, susilaukę vaikų.
2. Užauginti yra pareiga ir atsakomybė. Tačiau ne visos tai daro. Nemanau, kad vaikų namuose jam būtų buvę geriau, o tada vistiek turėtumėte būti dėkinga bent minimaliai vaikų namams? Už ką? Už tai, kad pamaitintų, aprengtų, suteiktų pastogę ir išgyvenimo sąlygas. Priešingu atveju jis paliktas greičiausiai mirtų gatvėje iš bado, šalčio.. Bet labai abejoju koks laimingas jis ten užaugtų. Kokia ji bloga buvo, kokią išaugino, bet kai tai nėra kažkokia smurtaujanti, asociali šeima, tai mama yra visada geriau už vaikų namus mirksiukas.gif vaiko auginimas nėra toks jau lengvas dalykas. Visų pirma reikia aprūpinti, kad jis turėtų stogą, maistą, rūbelių, kad įgytų išsilavinimą. Vien tai jau nesiskaito, kad jam davė anyta ir nėra už ką jausti šiek tiek pagarbos? smile.gif o dar auklėjimas? Nesakykite, kad neauklėjo.. auklėjo, nes kitaip jis būtų nuėjęs šuns keliais, bet įdiegė, kas gyvenime yra blogai, o kas gerai, nes išaugo doras vyras, kuris sukūrė savo šeimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melynesne: 11 sausio 2012 - 09:59
QUOTE(Moonte @ 2012 01 11, 11:48)
O kas anto jusu nepilstymas?

Oj ne, nezaisiu sito jusu zaidimo smile.gif
Ir taip dabar atsakydama jums - off topinu.
Atsakyti
QUOTE(-Monroe- @ 2012 01 11, 11:14)
Oj ne, nezaisiu sito jusu zaidimo  smile.gif
Ir taip dabar atsakydama jums - off topinu.

Na taip, pamazgas pilti vienai ant kitos (mari-anyta, oponentas - oponentui) yra ne off topinimas.
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2012 01 11, 10:08)
argi neauginame sūnų, kad jie būtų tikri, geri vyrai? g.gif

o kuo susijes auginimas tikru geru, tikru vyru ir auginimas kazkam (pagal diskusijos aspekta - marciai)?
Man niekuo. T.y. as stengiuosi ji auginti (gal greiciau pasakius) geru zmogumi, bet tai nereiskia, kad as ji auginu kazkam. Norint auginti kazkam, reikia kaip minimum zinoti to kazko reikalavimus ir stengtis juos atitikti.

QUOTE(Efese @ 2012 01 11, 10:11)
Na tikriausiai Bekasei vyrą būtų geriau išauklėję vaikų namai, nei anyta  mirksiukas.gif

kaip jau virsuje buvo parasyta, tai tavo toksai parasymas apibudina tave, kaip zemos kulturos zmogu.
Saunuole - taip ir toliau

QUOTE(Moonte @ 2012 01 11, 10:16)
1. Kas yra norma? Tai ganetinai plati savoka? Jei zmogus atitiko anot jusu norma tuomet dekoti reikia, jei ne, viskas uzborto.

netiksliai isreiskiau mintis - blogai supratai. Tavo pavyzdys buvo, kad dekojame zmogui, kuris mus pavaisino vaisiu ar darzove. Taip dekojame, bet vadovaujantis pavyzdziu, as neturiu dekoti anytai, nes tuo "vaisiumi ar darzove" jinai manes nevaisino.

QUOTE(Moonte @ 2012 01 11, 10:16)
Pagliau, jei ji nebutu uzvaisinusi, gal jus butumet senmerge ir nepazintumet motinystes dziaugsmo.

nebuciau, nes kaip ir minejau ne anyta uzvaisino - su anyta susipazinau veliau, negu su vyru. Jeigu jau dekoti uz uzvaisinima, tai reiketu pusbroliui - anas mus supazindino.

QUOTE(MK. @ 2012 01 11, 10:24)

Sau sunu jinai uzsiaugino gal ir puikiu ridiku (sitoje vietoje man sunku vertinti iki galo), bet geras sunus ir geras vyras yra skirtingi dalykai.
O del puikios morkos - ne, nesu puiki morka, nebent jos parodija, nes visa gyvenima buvau slyva. (vaikysteje neistardavau savo vardo, tai sakydavau slyva, dar ir dabar kas nors is giminaiciu slyvuku pavadina) biggrin.gif

QUOTE(melynesne @ 2012 01 11, 10:57)

skirtingos nuomones ir vertinimas. Uz visa tai ka aprasiai, as esu dekinga savo tevams, kad jie visa tai man suteike. O vyras yra dekingas SAVO tevams. Tai kad kazkas gerai ir rupestingai, su meile atlieka savo pareigas, man neuzdeda aureoles tam zmogui. As ji vertinu pagal tai, kaip jisai elgiasi su manimi, o ne su kazkuo.
Atsakyti
QUOTE(Efese @ 2012 01 11, 09:11)
Na tikriausiai Bekasei vyrą būtų geriau išauklėję vaikų namai, nei anyta  mirksiukas.gif

Šiaip, vaikų namai kartai tikrai geresnius vyrus užaugina nei motinos/anytos.

O kaip jums, mamos, toks variantas:
Marti neprivalo patikti anytai, ir to suvokimas yra anytos namų darbai.
Anyta neprivalo patikti marčiai, ir to suvokimas yra marčios namų darbai.

Prie to pačio prisiminiau savo a.a. močiutės žodžius apie jos anytą. Pažodžiui nepasakysiu, bet esmė buvo tokia: aš toleravau jos būvimą, o aiškintis bet kokius santykius - bergždžia, aš jos nevertinau nei teigiamai, nei neigiamai, todėl ir ramiai miegojau su vyru (seneliu). tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2012 01 11, 15:37)
o kuo susijes auginimas tikru geru, tikru vyru ir auginimas kazkam (pagal diskusijos aspekta - marciai)?

skirtingos nuomones ir vertinimas. Uz visa tai ka aprasiai, as esu dekinga savo tevams, kad jie visa tai man suteike. O vyras yra dekingas SAVO tevams. Tai kad kazkas gerai ir rupestingai, su meile atlieka savo pareigas, man neuzdeda aureoles tam zmogui. As ji vertinu pagal tai, kaip jisai elgiasi su manimi, o ne su kazkuo.

Vyras nebuvo augintas konkreciai tau ar kazkam, bet dabar tu turi ta gera/tikra vyra, todel turetumetei jausti bent minimaliai pagarbos ir mandagumo, nebutina myleti, bet egzistuoja zmogiskumas ir tiesiog supratimas, kad be anytos, jis isvis nebutu gimes ir siuo metu tu jo neturetum, gal nebutu uzauges, nes ji jam suteike pastoge, maista, issilavinima ir visus tuos isgyvenimo dalykus. Daugiau ar maziau anyta ji auklejo, nes nenumesdavo kaip suniui tik pavalgyti, o idiege ir kazkokias vertybes, ir supratima, kitaip gal dabar butu pijokas, vagis, zmogzudys ar paleistuvis? bet ne, uzaugo geras, mylintis vyras, vertinantis seima, nes pats ja sukure, bet anyta, seima ir jo aplinka tikrai jo tuo "neisauklejo". Vat butent todel kaip sakei tu jauti uz tai dekinguma savo tevams, o jis savo, tai lygiai taip pat turi jausti ir jo tevams, nes tik delto tu isvis turi ji ir ji toki gera koks yra. Dar vienas prie argumentu, kad vyras yra tas zmogus, kurio tevai ir tau turi buti kaip tevai, tai bent jau tuo atveju jeigu nesutariama, nejauciama simpatiju, tai islieka elementari pagarba kaip tevams, pacio artimiausio zmogaus vyro. Juk jeigu mirtsa vyro tevai, tai mes kazkiek to skausmo jauciame irgi vienaip ar kitaip.

Nors ka cia aiskinti, susidaro ispudis, kad tas vyras nei mylimas, nei norimas. Mazdaug nebuvo kito, tekejau uz to kas pasiule, nes kito varianto nebuvo arba jeigu susirasciau kita, tai sita palikciau, nes nieko nejauciu jam. Tokia nuomone susidaro pagal tokius pasakymus, kaip beje kazkas pries mane jau pastebejo ta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(melynesne @ 2012 01 11, 09:57)

Nesvarbu, kad gimde del saves, del vaiko, o ne tam, kad ateityje ji atiduotu butent Jums.

na, jau. Augino, kad man atiduotu lotuliukas.gif nei man, nei kitai nenori atiduot, ale, kad jos nieks neklausia lotuliukas.gif Koks dar vaiko atidavimas marciai? Gi ne koks zveriukas, kuri galima perleist i kitas rankas! Suauges zmogus pats sprendzia su kuo but, o ne kam mama ji atiduos doh.gif Mane ji geroooookai gerooookai veliau pazino, kai jau gyvenom kartu ir apie atidavima/perleidima kalbos nebuvo ir negali buti. Galetu, tai ir dabar sunu uzrakinta rusy laikytu, kad jokios moters neturetu lotuliukas.gif
Beja, jei nezinot, kartais vyrai skiriasi ir turi kelias zmonas, tai kuriai tada anytele savo vaika augino? Zmogaus negalima atiduot, gi ne daiktas!
Atsakyti