QUOTE(melynesne @ 2012 01 10, 16:31)
Kita vertus
1 jei kiekvienas vertiname pagal save, tai labai taikliai pamaciau, kad
pati buvai tokia pati bjauri kaip anyta (
2 juk tu ja taip vertinai, reiskia vertinai pagal save 
). nesigilinant i anytos tema, labai daug ka pasako tavo postai.
Komentaras ne į temą, bet vis tiek komentaras.
1. išvada "pati buvai tokia pati bjauri kaip anyta" daroma iš prielaidos jog "kiekvienas vertiname pagal save"
tas pats, tik iš priešingo galo atsikartoja iš antrame variante.
O kaip tokie variantai:
a. išvada "šis žmogus yra vagis" daroma iš prielaidos "kiekvienas vertiname pagal save". Jei būtų pasakyta, kad šis žmogus vagis, nes pavogė tą ir aną (plius: už rankos nepagautas ne vagis), išvada būtų paremta faktu, tuo tarpu išvada paremta prielaida "kiekvienas vertiname pagal save" - viso labo tik nuomonė, interpretacija, kas tik nori, bet ne faktas, o jei rimčiau tai argumentacinė klaida, kuomet išvados paremtos klaidingomis prielaidomis - kitaip galima ir tokia loginė seka: šis žmogus yra vagis - nes ir aš esu vagis.
b. išvada " į seimą eina tik banditai" daroma iš prielaidos "kiekvienas vertiname pagal save". Sekant logika būtų: visi kas nėra seime nėra banditai, arba asmenišiau: aš nesu banditas, nes nesu seime...
Tų pvz aibė, su tokiu "argumentu"- "kiekvienas sprendžia pagal save" reiktų paneigti holokaustą, nes gi žydai sprendžia pagal save, o tai reiškia jie ne ką kitokie nei nacistai ir pan.
žodžiai žinutėse nėra faktai, iš jų galima susidaryti tik nuomonę, bet nuomonė ne faktas, priešingu atveju galima teigti, jog jūsų tarkim -"priešiškumas" net nežinau kam (autorės niko nežinau) kyla dėl jūsų pačios, tarkim -"vidinių problemų" juk "kiekvienas sprendžia pagal save".
Šiaip šis a la "argumentas" - "kiekvienas srendžia pagal save" yra žemiau kritikos, nors ir labai poluliarus ir kas boliausia, įneša labai daug neigiamų emocijų ir skatina dar rečiau pasverti žodžius.
Nieko neteisiu, nieko nekaltinu, tiesiog komentaras ir nieko daugiau